Guest awaldi Posted January 1, 2013 Posted January 1, 2013 (edited) Witam, mój znajomy pracuje na stacji benzynowej i kilka dni temu przybłąkał się do nich pies, rasowy husky. Ma ok. 3 lat, jest śliczny, postaram się zamieścić pojutrze zdjęcia. Pies jest łagodny, lgnie do ludzi, nie ma obroży ani czipa. Pracownicy go dokarmiają, nocuje u nich w budynku, ale za dnia biega wokół i niedawno potrącił go lekko samochód - trochę kuleje. Wtedy pracownicy wezwali straż miejską, a straż wezwała weterynarza, który na szczęście nie stwierdził złamania. Straż ani weterynarz nie chcieli go wziąć, bo przepełnienie świąteczne lub coś w tym rodzaju (nie było mnie przy tej rozmowie, powtarzam, co wiem od znajomego). Pies jest puchaty, zadbany, pełen energii. Nie je suchej karmy, z ryżu wybiera mięsko :) Pies może być na razie dokarmiany, jednak istnieje ryzyko, że pod coś wpadnie i nie skończy się na stłuczeniu. Pracownicy mogliby go awaryjnie wiązać za dnia na łańcuchu i moglibyśmy skombinować budę, ale żaden pies na łańcuchu happy nie będzie, a kochający wolność husky szczególnie :( Ja mieszkam w bloku, mam w domu starego owczarka i małego kundelka, nie mogę go zabrać. Czy ktoś mógłby pomóc? Edited January 1, 2013 by awaldi Quote
Guest awaldi Posted January 1, 2013 Posted January 1, 2013 Na szczęście już nieaktualne, pani sprzątaczka ze stacji zdecydowała się wziąć tego psa Quote
malagos Posted January 1, 2013 Posted January 1, 2013 O, to dobrze :) Husky to specyficzna rasa, ale mam nadzieję że pani sobie poradzi :) Quote
Guest awaldi Posted January 1, 2013 Posted January 1, 2013 Też miałam wątpliwości, ale okazało się, ze pani sprzątaczka ma już suczkę husky i mieszka niedaleko stacji, a przy tym ma duży teren. Więc fajny zbieg okoliczności - nawet będzie można tam podjechać i sprawdzić, jak pies się ma. Quote
agata74 Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 Prosze o kontakt w sprawie tego psa. Ja sama poszukuję mojego zaginionego 4 mieś . temu samca Husky. To 3 latek. Sierść biało-szara z rudymi nalotami na bokach łap i ogonie.Prawe oko bardzo jasnoniebieskie, lewe brązowe. W jakiej miejscowości pies się przybłąkał? Może jest szansa na jakieś zdjęcie? Proszę o adres mailowy ja doślę dla porównania zdjęcia swojego zaginionego psa. Jego ogłoszenia są na Gumtree, Tablicy w schroniskach wojew.mazowieckiego. Wydarzenie na fb: Zaginiony bądz skradziony Niutek. Proszę o kontakt-Jolanta Bucholc (606 428 122) mail: [email protected] Quote
agata74 Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 Wysłałam do Pani prywatne zapytanie. Bardzo proszę o kontakt!!! - Jolanta Bucholc Quote
Recommended Posts