Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

PAJDA

Pajda miał dom. I ludzi. I psią kumpelę - młodą pudliczkę. Kanapę, miseczkę, pieszczoty na zamówienie, spacerki...
W lutym to wszystko stracił :(
Jego ludzie wyprowadzali się za granicę, oba swe psiaki mieli zamiar nam oddać - p. Krysia jednak namówiła ich, by choć jednego zabrali ze sobą, że, choć im się życie zmienia, z jednym psem sobie poradzą... Padło na sunię.

Pajda zamieszkał w schroniskowym kojcu. Pierwsze tygodnie były straszne - psisko godzinami tęsknie zawodziło :(
Teraz jest już dużo lepiej, powolutku przyzwyczaja się do nowych warunków, ludzi i zwyczajów, i choć oczy wciąż są smutne - ogonek dość często bywa w użyciu.

Pajdek wg opowiadania jego ludzi - ma 14 lat. Jednak trudno w to uwierzyć patrząc na jego wygląd i kondycję, dlatego osobiście będę się trzymała wersji, że psisko ma ok. 10-12 lat :)
Jest przeuroczym, przytulastym stworem, bezproblemowym i nie wdającym się w psie bójki. Przez te niepełne dwa miesiące życia u nas nauczył się, że lepiej przyglądać się wszystkiemu z boku, a energię zużywac jedynie w celu zdobycia jedzonka i jego konsumpcji, oraz podsuwania głowy pod ręce, które przytulą :serce
A jak mu się pieszczoty znienacka przerwie - potrafi tubalnym głosem dać do zrozumienia, że on potrzebuje więcej ;)

Może Pajda jest nie najmłodszy - ale jakże przy tym przesłodki i... piękny... Czy znajdzie się w czyimś domu miejsce dla psiego ideału średniego wzrostu o głosie potężnym tak bardzo jak jego serducho?

• 1 month later...
Posted

Czy Pajdek ma ogloszenia na allegro i alegratce?? Tyle moge zrobic wiec jesli jest taka potrzeba to moge sie podjac...On jest zupelnie jak moj Elmo jak go zobaczylam pierwszy raz...Slodziak

Posted

Ja Cię Pajdku podnoszę i podnoszę a Ty już od ponad tygodnia w nowym domku na kanapie sypiasz! :multi:

MałGośka na Zwierzu napisała:
Dobrze Wam się wydaje Nasz chłopczyk o tubalnym głosie nie jest już psem bezdomnym

Jego nowa rodzinka, a dokładnie młodsza jej część - dwie córy wypatrzyły Pajdka, bardzo mordką podobnego do zmarłego psiaka, na allegro bodajże. Decyzja była natychmiastowa - nie ukrywam, że z mojej strony też - w zeszłą niedzielę psiak po raz pierwszy zasiadł na własnej kanapie. Ową kanapę dzieli z 7-letnią Sonią, z którą już bryka, szaleje i... szczeka Było mi dane takiego koncertu odsłuchać via telefon, mówię Wam - wrażenie niesamowite - niski i cienki szczek łączyły się wręcz ze sobą w swoistą melodię

Pajda już zakochany nie tylko w psiej kobietce (wysterylizowanej oczywiście ) ale i w swej rodzinie... ponoć się bardzo awanturuje, gdy jest zmuszony pozostać samotnie.

Nie doczekałam się żadnej krytycznej uwagi, żadnego "ale" wobec wieluńskiej szczotki Trochę to podejrzane

A na zakończenie liścik sprzed tygodnia, który raczej powinien tę historię rozpoczynać (z moją dedykacją dla Justyny i wiaty )

Jesteśmy rodziną, która adptowała Pajdę.Pies czuje się dobrze,
zaprzyjaźnił się z naszą suczką Sonią i chodzi za nią krok w
krok.Uwielbia się przytulać i śpi w łóżku.Jest bardzo przyjacielski i
wcale nie jest hałaśliwy.Śmiesznie szczeka ale robi to bardzo
rzadko.Dużo śpi ale może to z racji wieku.Macha ogonem jak wracamy do
domu i mamy nadzieję że jest szczęsliwy.
Pozdrawiamy gorąco a Pajda przesyła buziaki prosto z Łodzi.

Jejku jak ja się cieszę, że Mój Pajdek znowu mieszka a we własnym domku!:multi::multi::multi::multi::multi: