yongman Posted December 24, 2012 Posted December 24, 2012 Mam pytanko. Zamierzam przerzucić mojego owczarka na suchą karmę (tzn. nie całkowicie, po prostu aktualnie je głównie gotowane porcje rosołowe, konserwy, makarony i ryż). Gdy był szczeniakiem jadł głównie purinę, chciałbym zapytać co proponowalibyście takiemu dorosłemu psu? I jak ją dawkować, żeby przyzwyczaić go do suchego pokarmu? Quote
gryf80 Posted December 24, 2012 Posted December 24, 2012 każdą karmę dedykowaną dla ras dużych... Quote
Harold Posted March 9, 2013 Posted March 9, 2013 Polecam karmę Guabi Natural Super Premium dla dużych psów. Karma jest nowa na rynku dlatego w porównaniu z innymi karmami tej jakości ma dobrą cenę. [URL]http://jezozwierz.com.pl/p/101/12007/guabi-natural-dla-psow-ras-duzych-i-olbrzymich15kg-dla-duzych-i-olbrzymich-guabi-natural-super-premium-karmy-dla-psa.html[/URL]. Pamiętaj, że przechodzenie na suchy pokarm powinno odbywać się stopniowo, co najmniej przez tydzień. W pierwszych dniach mieszaj karmę suchą z dotychczasowym jedzeniem, później zastąp jeden posiłek samą karmą aż dojdziecie do całkowitego zastąpienia diety. Pamiętaj aby Twój pies miał zawsze dostęp do świeżej wody. Nie miej też wyrzutów sumienia, karmy suche zaspokajają całkowicie potrzeby psa. Dostarczają niezbędnych składników odżywczych a także soli mineralnych i witamin. Trudno skomponować taką dietę samemu przygotowując posiłki. Quote
Harold Posted March 10, 2013 Posted March 10, 2013 Pyta Pan o dobrą karmę, wiec odpowiadam. Autoreklama? Pewnie! Mojego sklepu i dobrej karmy w dobrej cenie. Polecam serdecznie. Quote
dogfog Posted March 10, 2013 Posted March 10, 2013 [FONT="]Karma jest super, zawiera bakterie probiotyczną jak serek wiejski z osm piątnica mam nawet kod promocyjny na 8% procentowa zniżkę GLNOTX .[/FONT] [FONT="]www.swiatkarm.pl/s,canidae,956.html[/FONT] [FONT="] [/FONT] Quote
Recommended Posts