Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Gajos, ha ha bardzo śmieszne:) Uważam,że ta metoda działa, ale jej nie stosuję już wg. Waszych zaleceń:) teraz go ignoruje, lecz nie działa to w każdym przypadku. Np. gówniarz drapie kanapę ( próbuje w niej dół wykopać). Na moje stanowcze "Nie" przestaje na chwile, spojrzy na mnie czasem szczeknie i dalej swoje. Wtedy nie mam wyjścia- biorę go i stawiam na podłogę. Sczyl marzy wtedy, żeby go ignorować a będzie mógł w spokoju dalej doły kopać.

• Replies 54
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

przerywać czynność niepożądaną przez Ciebie trzeba wg mnie i tyle, możesz gówniarza wystawić na chwilę za drzwi pokoju aż się trochę opamięta. I pamiętaj o tym żeby chwalić go za zachowania dobre, musisz go wzmacniać pozytywnie.

Posted

olga2309 napisał(a):
Gajos, ha ha bardzo śmieszne:) Uważam,że ta metoda działa, ale jej nie stosuję już wg. Waszych zaleceń:) teraz go ignoruje, lecz nie działa to w każdym przypadku. Np. gówniarz drapie kanapę ( próbuje w niej dół wykopać). Na moje stanowcze "Nie" przestaje na chwile, spojrzy na mnie czasem szczeknie i dalej swoje. Wtedy nie mam wyjścia- biorę go i stawiam na podłogę. Sczyl marzy wtedy, żeby go ignorować a będzie mógł w spokoju dalej doły kopać.

daj mu inne zajecie np.szukanie smakolykow,gryzak itd

• 1 month later...
Posted

Witam, od napisania przeze mnie pierwszego posta minęło 2 miesiące. Powiem krótko: Mój pies to anioł:) Wyrasta na wspaniałego przyjaciela. Jego szczeniackie zachowania się skończyły. Jest naprawdę super psiakiem w którego jesteśmy zapatrzeni. Nadal mamy problem z dużymi psami, ale ciągle pracujemy nad tym. Chodzimy na szkolenie i uczymy się coraz, coraz więcej!

Posted

[quote name='olga2309']Witam, od napisania przeze mnie pierwszego posta minęło 2 miesiące. Powiem krótko: Mój pies to anioł:) Wyrasta na wspaniałego przyjaciela. Jego szczeniackie zachowania się skończyły. Jest naprawdę super psiakiem w którego jesteśmy zapatrzeni. Nadal mamy problem z dużymi psami, ale ciągle pracujemy nad tym. Chodzimy na szkolenie i uczymy się coraz, coraz więcej![/QUOTE]

Serce rośnie, jak się czyta takie posty :) Super, że jesteście świadomymi właścicielami. Powodzenia w dalszej pracy :)