Ewusek Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 (edited) [quote name='toyota']Sunia trafiła najlepiej jak tylko można. Nie dość, że jest pod opieką znawcy rasy, to jeszcze jest to BDT ze wsparciem na karmę i weta.[/QUOTE] a ciekawe skad ty o tym wiesz... ktoś ci musial przekazac, ze skoro pies nie trafil do Beaty, czyli tam gdzie mial trafic, bo wlasciciel nie spelnia kryteriow przedstawionych w twoim cytacie... dobrze wiedziec...HAHA a to cytat z molosow z aktualnego DT: "jeżeli, jest chęć i środki na wsparcie, podzielę się obowiązkami i proszę o wpłaty na Mastiffy w potrzebie. Przeznaczę je na podstawie faktur na karmę, odrobaczenie, ew. wizyty lekarskie i wymagane badania, i inne wydatki a związane bezpośrednio z Mastiffką." Edited December 19, 2012 by Ewusek Quote
toyota Posted December 19, 2012 Author Posted December 19, 2012 (edited) [quote name='Ewusek']a ciekawe skad ty o tym wiesz... a to cytat z molosow z aktualnego DT: "jeżeli, jest chęć i środki na wsparcie, podzielę się obowiązkami i proszę o wpłaty na Mastiffy w potrzebie. Przeznaczę je na podstawie faktur na karmę, odrobaczenie, ew. wizyty lekarskie i wymagane badania, i inne wydatki a związane bezpośrednio z Mastiffką."[/QUOTE] Zatem potwierdziłaś tylko moje słowa, że jest to BDT ze wsparciem na karmę i weta. Ponadto chciałam zauważyć, że schronisko nie robi przeszkód w adopcji psa i nie trzeba niczego "załatwiać" ani żadne znajmości nie są potrzebne by adoptować psa. Edited December 19, 2012 by toyota Quote
Ewusek Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 nie dam sie wciagnac w twoja gre, bo nie masz racji i doskonale o tym wiesz bo odmowiono ci niektorych adopcji... Quote
toyota Posted December 19, 2012 Author Posted December 19, 2012 Nie wiem o co chodzi. Żadnych adopcji mi nie odmówiono. Quote
lula2010 Posted December 22, 2012 Posted December 22, 2012 zdrowych ,pogodnych Swiat zyczymy :tree1: Quote
toyota Posted January 8, 2013 Author Posted January 8, 2013 Zaniedbałam trochę wątek, postaram się w najbliższym czasie umieścić najważniejsze informacje o Anastazji. W pierwszym poście umieściłam konto do wpłat. Anastazja przebywa u prywatnej osoby o wielkim sercu w BDT, ale potrzebuje zjeść i odwiedzić weta :). Quote
Benia-b Posted January 8, 2013 Posted January 8, 2013 Toyota-dopisz proszę, pod danymi fundacji, aby w tytule przelewu było dla kogo(dla mastifki Anastazji)-będzie łatwiejsze do namierzenia. I mam pytanie o sterylkę-co należy zrobić, aby była za darmo? Da radę w ten sposób? Edit-już doczytałam na molosach-dzieki!!!! Quote
Ewusek Posted January 8, 2013 Posted January 8, 2013 [quote name='toyota'] Żadnych adopcji mi nie odmówiono. a Bohun ? [quote name='toyota'] Sunia trafiła najlepiej jak tylko można. Nie dość, że jest pod opieką znawcy rasy, to jeszcze jest to BDT ze wsparciem na karmę i weta. [quote name='toyota'] W pierwszym poście umieściłam konto do wpłat. Anastazja przebywa u prywatnej osoby o wielkim sercu w BDT, ale potrzebuje zjeść i odwiedzić weta :). [quote name='toyota']Anastazja przebywa w BDT u pchły z molosów. Na forum molosów jest jej wątek. Potrzebne jest wsparcie na karmę, weta i sterylizację. Koto jest użyczone przez Psią Wachtę grzczecznościowo. Fundacja Psia Wachta ul. Literacka 36/5 60-461 Poznań Multibank 31 1140 2017 0000 4102 1298 1457 to BDT ze wsparciem na karme i weta czy bez wsparcia? [quote name='toyota'] Co do sterylizacji mogę pomóc. Jestem stałą deklarowiczką w Sterylkowej Skarbonce i mogę prosić o pokrycie kosztów sterylizacji: http://www.dogomania.pl/forum/threads/184498-AKCJA-STERYLIZACJA-WZNAWIAMY-!-Tymczasowe-konto?p=20136202# czy w zwiazku z tym, ze zbierasz fundusze na sterylizacje dla mastifki, to zamierzasz sie nie wywiazac z wczesniejszej deklaracji ? Quote
toyota Posted January 8, 2013 Author Posted January 8, 2013 [quote name='Ewusek']a Bohun ? Ja Bohuna nie chciałam adoptować. Nie znam się na tej rasie i nie czułabym się na siłach pomagać amstaffowi zwłaszcza po przejściach. Nikt mi nie odmówił jego adopcji, bo nawet nie było o tym mowy z mojej strony. to BDT ze wsparciem na karme i weta czy bez wsparcia? W poście powyżej zacytowałaś mnie 3 razy, że jest to BDT ze wsparciem na karmę i weta. Po raz czwarty napiszę specjalnie da Ciebie, że jest to BDT ze wsparciem na karmę i weta :). Nie widzę powodu, dla którego pchła z molosów miałaby ponosić sama koszty utrzymania Anstazji. czy w zwiazku z tym, ze zbierasz fundusze na sterylizacje dla mastifki, to zamierzasz sie nie wywiazac z wczesniejszej deklaracji ? Oczywiście, że zamierzam zgłosić Anastazję do Sterylkowej Skarbonki. Nie jestem jednak osobą decyzyjną i nie wiem czy Sterylkowa Skarbonka udźwignie te koszty w 100 %. Poza tym refundacja dotyczy wyłącznie sterylizacji, wszelkie dodatkowe koszty, np. badania krwi, dojazd do weta, czy choćby kołnierz po zabiegu, na pewno nie zostaną zwrócone, a wiążą się one ze sterylizacją. Ponadto Sterylkowa Skarbonka nie jest studnią bez dna i wszelkie wpłaty i jej odciążenie są bardzo potrzebne. Również pozdrawiam :), toyota Quote
Ewusek Posted January 8, 2013 Posted January 8, 2013 BDT ze wsparciem na karme i weta oznacza, ze BDT wspiera finansowo utrzymanie psa w tym wypadku chodzi o koszt karmy i weta - tak wynika z twojego postu. Czyli twoje wypowiedzi sie nawzajem wykluczja, bo najpierw piszesz, ze BDT jest ze wsparciem na karme i weta, kilka postow pozniej prosisz o wplaty na karme, weta i sterylke, ktora rowniez zaproponowalas... Quote
toyota Posted January 8, 2013 Author Posted January 8, 2013 Pierwszy raz się spotkałam z taką interpretcją chociaz nie jestem na dogo nowicjuszką. Z mojego doświadczenia: DT - to płatny hotel (kojcowy lub domowy), w którym płaci się z pobyt psa zwykle stawkę dobową + karmę (ewentualnie karma wliczona w cenę) BDT - opieka nad psem jest darmowa, jednak ustala się z góry jakiej dom potrzebuje pomocy, zazwyczaj są to koszty weta, sterylizacji, często karma Quote
Benia-b Posted January 9, 2013 Posted January 9, 2013 To jeszcze raz ja:evil_lol: Toyota-ważniejsze słowo w tytule przelewu to mastifka -bo jak się nie mylę konto jest wspólne z filami -więc co by nie dochodzić dla której rasy ta Anastazja-proszę dopisz jeszcze mastifka. Quote
Benia-b Posted January 9, 2013 Posted January 9, 2013 Nie morduj-ale prosili jeszcze o słowo DAROWIZNA:oops: Quote
toyota Posted January 20, 2013 Author Posted January 20, 2013 Kilka starych fotek, dla osób, które śledzą tylko wątek na dogo. Nastka jeszcze chudziutka. Quote
toyota Posted January 27, 2015 Author Posted January 27, 2015 Moje starsze wątki poznikały mi z subskrypcji, też tak macie :( ? Quote
Recommended Posts