Jump to content
Dogomania

Przepiękna suka w typie mastifa angielskiego - Anastazja już w DS :).

Recommended Posts

Posted (edited)

[quote name='toyota']Sunia trafiła najlepiej jak tylko można. Nie dość, że jest pod opieką znawcy rasy, to jeszcze jest to BDT ze wsparciem na karmę i weta.[/QUOTE]

a ciekawe skad ty o tym wiesz...
ktoś ci musial przekazac, ze skoro pies nie trafil do Beaty, czyli tam gdzie mial trafic, bo wlasciciel nie spelnia kryteriow przedstawionych w twoim cytacie...
dobrze wiedziec...HAHA

a to cytat z molosow z aktualnego DT: "jeżeli, jest chęć i środki na wsparcie, podzielę się obowiązkami i proszę o wpłaty na Mastiffy w potrzebie. Przeznaczę je na podstawie faktur na karmę, odrobaczenie, ew. wizyty lekarskie i wymagane badania, i inne wydatki a związane bezpośrednio z Mastiffką."

Edited by Ewusek
Posted (edited)

[quote name='Ewusek']a ciekawe skad ty o tym wiesz...

a to cytat z molosow z aktualnego DT: "jeżeli, jest chęć i środki na wsparcie, podzielę się obowiązkami i proszę o wpłaty na Mastiffy w potrzebie. Przeznaczę je na podstawie faktur na karmę, odrobaczenie, ew. wizyty lekarskie i wymagane badania, i inne wydatki a związane bezpośrednio z Mastiffką."[/QUOTE]

Zatem potwierdziłaś tylko moje słowa, że jest to BDT ze wsparciem na karmę i weta.

Ponadto chciałam zauważyć, że schronisko nie robi przeszkód w adopcji psa i nie trzeba niczego "załatwiać" ani żadne znajmości nie są potrzebne by adoptować psa.

Edited by toyota
  • 3 weeks later...
Posted

Zaniedbałam trochę wątek, postaram się w najbliższym czasie umieścić najważniejsze informacje o Anastazji.

W pierwszym poście umieściłam konto do wpłat.

Anastazja przebywa u prywatnej osoby o wielkim sercu w BDT, ale potrzebuje zjeść i odwiedzić weta :).

Posted

Toyota-dopisz proszę, pod danymi fundacji, aby w tytule przelewu było dla kogo(dla mastifki Anastazji)-będzie łatwiejsze do namierzenia.
I mam pytanie o sterylkę-co należy zrobić, aby była za darmo? Da radę w ten sposób?

Edit-już doczytałam na molosach-dzieki!!!!

Posted

[quote name='toyota'] Żadnych adopcji mi nie odmówiono.

a Bohun ?

[quote name='toyota']
Sunia trafiła najlepiej jak tylko można. Nie dość, że jest pod opieką znawcy rasy, to jeszcze jest to BDT ze wsparciem na karmę i weta.

[quote name='toyota']
W pierwszym poście umieściłam konto do wpłat.
Anastazja przebywa u prywatnej osoby o wielkim sercu w BDT, ale potrzebuje zjeść i odwiedzić weta :).

[quote name='toyota']Anastazja przebywa w BDT u pchły z molosów.
Na forum molosów jest jej wątek. Potrzebne jest wsparcie na karmę, weta i sterylizację. Koto jest użyczone przez Psią Wachtę grzczecznościowo.
Fundacja Psia Wachta
ul. Literacka 36/5
60-461 Poznań
Multibank
31 1140 2017 0000 4102 1298 1457

to BDT ze wsparciem na karme i weta czy bez wsparcia?

[quote name='toyota']
Co do sterylizacji mogę pomóc. Jestem stałą deklarowiczką w Sterylkowej Skarbonce i mogę prosić o pokrycie kosztów sterylizacji: http://www.dogomania.pl/forum/threads/184498-AKCJA-STERYLIZACJA-WZNAWIAMY-!-Tymczasowe-konto?p=20136202#

czy w zwiazku z tym, ze zbierasz fundusze na sterylizacje dla mastifki, to zamierzasz sie nie wywiazac z wczesniejszej deklaracji ?

Posted

[quote name='Ewusek']a Bohun ?

Ja Bohuna nie chciałam adoptować. Nie znam się na tej rasie i nie czułabym się na siłach pomagać amstaffowi zwłaszcza po przejściach. Nikt mi nie odmówił jego adopcji, bo nawet nie było o tym mowy z mojej strony.

to BDT ze wsparciem na karme i weta czy bez wsparcia?

W poście powyżej zacytowałaś mnie 3 razy, że jest to BDT ze wsparciem na karmę i weta. Po raz czwarty napiszę specjalnie da Ciebie, że jest to BDT ze wsparciem na karmę i weta :). Nie widzę powodu, dla którego pchła z molosów miałaby ponosić sama koszty utrzymania Anstazji.

czy w zwiazku z tym, ze zbierasz fundusze na sterylizacje dla mastifki, to zamierzasz sie nie wywiazac z wczesniejszej deklaracji ?

Oczywiście, że zamierzam zgłosić Anastazję do Sterylkowej Skarbonki. Nie jestem jednak osobą decyzyjną i nie wiem czy Sterylkowa Skarbonka udźwignie te koszty w 100 %. Poza tym refundacja dotyczy wyłącznie sterylizacji, wszelkie dodatkowe koszty, np. badania krwi, dojazd do weta, czy choćby kołnierz po zabiegu, na pewno nie zostaną zwrócone, a wiążą się one ze sterylizacją.

Ponadto Sterylkowa Skarbonka nie jest studnią bez dna i wszelkie wpłaty i jej odciążenie są bardzo potrzebne.

Również pozdrawiam :),
toyota

Posted

BDT ze wsparciem na karme i weta oznacza, ze BDT wspiera finansowo utrzymanie psa w tym wypadku chodzi o koszt karmy i weta - tak wynika z twojego postu.

Czyli twoje wypowiedzi sie nawzajem wykluczja, bo najpierw piszesz, ze BDT jest ze wsparciem na karme i weta, kilka postow pozniej prosisz o wplaty na karme, weta i sterylke, ktora rowniez zaproponowalas...

Posted

Pierwszy raz się spotkałam z taką interpretcją chociaz nie jestem na dogo nowicjuszką.

Z mojego doświadczenia:

DT - to płatny hotel (kojcowy lub domowy), w którym płaci się z pobyt psa zwykle stawkę dobową + karmę (ewentualnie karma wliczona w cenę)

BDT - opieka nad psem jest darmowa, jednak ustala się z góry jakiej dom potrzebuje pomocy, zazwyczaj są to koszty weta, sterylizacji, często karma

Posted

To jeszcze raz ja:evil_lol:
Toyota-ważniejsze słowo w tytule przelewu to mastifka -bo jak się nie mylę konto jest wspólne z filami -więc co by nie dochodzić dla której rasy ta Anastazja-proszę dopisz jeszcze mastifka.

• 2 weeks later...
  • 2 years later...