Alla Chrzanowska Posted November 30, 2015 Author Posted November 30, 2015 Zapraszam na nowy bazarek: http://www.dogomania.com/forum/topic/334009-butik-zimowy-0812-sda/ Quote
_Dunaj_ Posted November 30, 2015 Posted November 30, 2015 Troche już opowiedziałam, o wolotariuszach SDA, pora przedstawić resztę. To największe skarby Alli Tomik, Filp i Ala to wiadomo, ale jest też Andrzej. Mąż Alli jest wolonatriuszem SDA, cóż można rzec. Wspiera Allę we wszystkich jej działaniach, jest toilerancyjny na jej pomysły, kocha dogi, choć ponoć kiedyś stwierdził "a nie mogłas wybrac sobie mniejszej rasy". Anderzej pomaga przygotowywać bazarki, opiekuje się psami, które sa w pobliżu hotelowane, wyprowadzając je na spacery. No i jest niezastąpionym kierowcą, przeworzacym ludzi, psy i inne ważne rzeczy. To wclae nie jest takie proste, bo np. ktoś może pomóc kwestowac na wystawie tylko nie ma jak dojechać więc trzeba go odebrać z punktu A, a potem tam dostarczyć. Czasem trzeb odberać fanty bazarki, poprzewozić cała masę rzeczy na wysatwę i tu Andrzej jest niezastąpiony. Mając taka żone jak Alla trudno ją pzrebić w działalności, ale po każdej cięzkiej pracy potrzebny jest relaks, a Andrzej cudownie gra na akordeonie umilając takie spotkania. No cóz kto nie zna Andrzeja nie wie co traci, taki mąż i wolonatriusz to skarb. Piszę to dziś z premedytacją bo właśnie są imieniny Andrzeja Andrzeju życzę Ci pewnie tak samo jak my wszyscy dużo zdrowia, wtyrwałości, ciepliwości i wszelkiej pomyślności, bo takich Andzrejów nam trzeba 5 Quote
Alla Chrzanowska Posted December 1, 2015 Author Posted December 1, 2015 Andrzej serdecznie dziękuje za miłe słowa i życzenia :) Quote
Alla Chrzanowska Posted December 2, 2015 Author Posted December 2, 2015 Składamy głębokie wyrazy współczucia naszej Wolontariuszce Danusi "Dunaj" z powodu śmierci Jej Taty. Danusiu jesteśmy z Tobą... 1 Quote
_Dunaj_ Posted December 2, 2015 Posted December 2, 2015 TATODlaczego teraz?Dlaczego tak nagle?Dlaczego, dlaczego, dlaczego?Tysięce pytań kłębi się,A dopdowiedzi żadnej Czy wrócisz Tato jeszcze tu? Choć w innej już postaci By misję swoją pełnić wciąż Do końca doprowadzić Czy misji Twojej dobiegł kres? I teraz odprężony Czekasz, aż znowu spotkamy się Z tej drugiej lepszej? Gdzie nie ma bólu, nie ma łez i nie ma też cierpienia Dlatego, nie żegnam z Toba się, A mówię do zobaczenia Quote
Gusiaczek Posted December 2, 2015 Posted December 2, 2015 Piękne słowa, Danusiu, z głębi kochającego serca ..... Quote
_Dunaj_ Posted December 3, 2015 Posted December 3, 2015 Lilo na tymczsie u Gosi i Piotra. Tinak go ustawia w domu, a on się jej we wszystkim słucha 2 Quote
_Dunaj_ Posted December 3, 2015 Posted December 3, 2015 Wieści są dobre i złe. Ta najlepsza jest taka, że Gosia i Piotr zdecydowali sie wziąć Lilo do siebie na tymczas Emotikon heart Kochani słów wdzięczności brakuje! A wieści z kliniki sa nastepujące: Rtg nie wykazało powiększenia światła jelit, to wiadomość dobra. Karmiony ma być rozmoczoną suchą intestinal albo zmiksowanym gotowanym, małymi porcjami i obserwujemy. Jeżeli wymioty nadal się będą powtarzać to konieczna będzie gastroskopia, w celu sprawdzenia wpustu i odźwiernika żołądka i może konieczne będzie poszerzenie oddźwiernika. Niestety chłopak się rozszerzył w klinice, był sondowany. Quote
Alla Chrzanowska Posted December 3, 2015 Author Posted December 3, 2015 Zapraszam na kolejną edycję bazarku z przyprawami: http://www.dogomania.com/forum/topic/334029-przyprawy-edycja-xii-sda-1312/ Quote
Norel Posted December 4, 2015 Posted December 4, 2015 W moim podpisie nowy bazarek z sadzonkami jagodowych Quote
_Dunaj_ Posted December 6, 2015 Posted December 6, 2015 Pora na uchylenie rombka tajemnicy o kolejnych wolontariuszach> Przedstawiłam już Allę, Jolę, Anetkę, Andrzeja pora na Małgosię Małgosia jest wolonatruszką SDA i działa razem z Allą, jest naszym grafikiem pod ręką, to ona przygotowywała album do druku, szyje razem z Anetką cudne torby, fartuchy i inne rzeczy, zrobiła piękne rozetki razem z Anią, pomaga przygotowywac bazarki Alli wspólnie z Andrzejem, wciągnęła do parcy w SDA swojego syna Krzysia. Krzyś jest niezastąpioną nianią dla psów pozostawionych w domu, gdy Alla i Małgosia działają w terenie, np. kwestują na wystawie. Działając pod skrzydałmi Alli trudno się przebić, ale śmiem twierdzić, że w wielu działaniach Małgosia jest prawą ręką Alli, to między innymi ona wysyła wszystkie fanty bazarkowe i robi jeszcze sporo innych rzeczy, projektuje plakaty, logo jak potrzebne, banerki, pomaga przy kalendarzach Małgosia pomaga dogom i ma w domu Adoptowaną Sabisię (może pamiętacie dozynke z dziurą w brzuchu) i Zulkę ze schroniska Ma też kota Psota, który sobie nic nie robi z psiego towarzystwa Taka ciocia Małgosia od dogów Przy stoisku SDA na wystawie w Białymstoku z Kirą 1 Quote
Alla Chrzanowska Posted December 7, 2015 Author Posted December 7, 2015 O tak! Nasza Małgosia jest niezastąpiona! 1 Quote
_Dunaj_ Posted December 7, 2015 Posted December 7, 2015 Może admin przymknie oko, bo wstawiłam 6 zdjęć w jednym poście, teraz dopiero zobaczyłam, a jak trzeba będzie to ostatnie usunę i wstawię w kolejnym poście Quote
Alla Chrzanowska Posted December 7, 2015 Author Posted December 7, 2015 Może admin przymknie oko, bo wstawiłam 6 zdjęć w jednym poście, teraz dopiero zobaczyłam, a jak trzeba będzie to ostatnie usunę i wstawię w kolejnym poście Lepiej to zrób, bo po co nam jakieś kłopoty Quote
_Dunaj_ Posted December 7, 2015 Posted December 7, 2015 Małogsia jako ciocia od dogów próbująca ogranąć większe stado :) Poprawione :) Quote
SalmaHayek Posted December 8, 2015 Posted December 8, 2015 Zapraszam :) http://www.dogomania.com/forum/topic/334041-ciuchowisko-i-par%C4%99-innych-rzeczy-na-sda-do-20122015-do-2000/?p=16666446 Quote
_Dunaj_ Posted December 8, 2015 Posted December 8, 2015 Gerald 03.10.2004 - 08.12.2015Śpij Kochany Przyjacielu śpij.Nie okryje Cię już w nocy kołderką.Byłeś wierny do ostatnich chwil.Smutno będzie bez Ciebie i ciężko. Quote
AnnaEwa Posted December 8, 2015 Posted December 8, 2015 Danusiu ogromnie mi przykro. Twój wspaniały, mądry Gerald zawsze pozostanie w moim sercu. Śpij Kochany (*) Quote
Alla Chrzanowska Posted December 9, 2015 Author Posted December 9, 2015 Gerald 03.10.2004 - 08.12.2015Śpij Kochany Przyjacielu śpij.Nie okryje Cię już w nocy kołderką.Byłeś wierny do ostatnich chwil.Smutno będzie bez Ciebie i ciężko. Danusiu! Tak mi przykro i smutno. Nigdy go nie poznałam osobiście, ale był mi szczególnie bliski. Kochany, mądry, dobry Gerald! Mój wirtualny Chrześniak. Wiem, że miał już swoje lata, że odszedł otoczony do końca miłością, ale i tak jest ciężko. Nigdy Cię nie zapomnę Gerladzie!!! Quote
Recommended Posts