Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mimo deszczu ze Stefciem ma kto spacerować :)

12088036_171347703208835_366794831857493

Jak widac Stefcio podbija serca nie tylko pań,. choc tych najbardziej :)

12079180_171347753208830_804978997777310

Słowa jakie po spacerze napisali o Stefciu pani Emilia i przemiły "wujek" :

""Chcielibyśmy podziękować za przemiłe popołudnie z pieskiem. Pierwszy raz wyprowadzałam psa i byłam zachwycona - łagodne i urocze zwierzę, z którym od razu nawiązuje się kontakt. To na pewno nie był pierwszy i ostatni raz, postaramy się częściej widywać.Ściskamy mocno, życzymy tak potrzebnej siły i wiary, wspieramy całym sercem. Jeśli potrzebna będzie jakaś nagła pomoc, to można na nas liczyć. Chcemy pomóc. PS. proszę popatrzeć na te uśmiechy, które wywołał Stefek   :) "

Emotikon sm

."

• Upvote 1
Posted

Czemu fajny? Że ścieralny? Miałam jeden z ekoskóry, ale moje wolą jednak materiałowe-wylądował u Lukasa  ;)

tu z ekoskóry http://www.dog-legowiska.pl/wszystkie-legowiska/12-legowisko-mega-materac-big-pad-z-ekoskory.html#/kolor-piaskowy/rozmiar-xxl , na Krakvecie mieli kiedyś te materace ortopedyczne, rehabilitacyjne, tylko droższe są, a tu znalazłam że je mają http://www.poduszkiortopedyczne.com.pl/legowiska-ortopedyczne-dla-psow/75-legowisko-ortopedyczne-dla-psa.html

Nie łapie wilgoci od spodu i łatwo brud usunąć. To właśnie tak na trawkę.

Posted

Impuls nadrabia stracony czas, we wrzesniu skończył 6 lat, ale z każdym dniem młodnieje, a w domu Doroty uiwerzył, że życie może być piękne, a ludzie kochający :) Pisząc to mam łzy wzruszenia w oczach. Mieszka u Dorotki od grudnia, poczatkie wcale nie były łatwe, ale czego się spodziewac po 5-ciu latach miszkania w komórce. On musiał się nauczyć życia od nowa i oduczyć wspomnień :) Teraz czerie radośc z życia pełna parą i nadrabia stracony czas :) Tylko wielka miłośc i ogromne serce  mogą tego dokonać. Impuls był adoptowany prawie w Wigilię, ale w święta tak narozrabiał, że na 99% gdyby trafił do innej rodziny zostałby oddany

12115723_957908524268520_549628401491821

12096011_957908540935185_314496709340967

Posted

Powiem wam że z lekka ścierpłam-wyskoki na takich śliskich płytkach mogą się bardzo nie fajnie u dużego psa skończyć (zwichnięcia przy poślizgu)

Mnie też zmroziło,ale to podobno jednorazowy wyskok był za kocykiem

Posted

Kochani mam smutną widomość, ale liczę, ze dzieki pomocy w jej udostęnianiu wszystko dobrze się skończy

Szukamy doga Zenka! Prosimy o pomoc!

Wyadoptowany tydzień temu nasz Zenek trafił w ręce niepowołanych osób trzecich.

Zenek to 11 miesięczny czarny dog niemiecki z białymi znaczeniami. Cechą charakterystyczną psa są krzywe łapy z dużymi bliznami po operacjach oraz kulawizna. W jego identyfikacji może pomóc również czip zarejestrowany w bazie safe-animal.eu. Pies przebywa prawdopodobnie na terenie województwa dolnośląskiego, na południowy-zachód od Wrocławia. Jeżeli ktoś posiada informacje, które mogłyby pomóc Zenkowi wrócić do Stowarzyszenia Dogi Adopcje, które jest jego prawowitym właścicielem proszony jest o kontakt z nami pod nr tel. 604-49-29-79.

10386250_885322554856795_904808513569050

https://www.facebook.com/133836966672028/photos/pcb.885322681523449/885322534856797/?type=3

My musimy znaleźć Zenka, a sprawą zajmie się prokuratura

Posted

załamałam się inf o Zenku :(

jak to:

Wyadoptowany tydzień temu nasz Zenek trafił w ręce niepowołanych osób trzecich.

świat zwariował .....

Kochane Doże Anioły serdeczną myślą Was wspieram i z całego serca życzę, by Zenek wrócił cały i zdrów

Posted

Dziewczyny Zenek jest prawdopodobnie gdzieś w mojej okolicy, jak byłabym potrzebna, dajcie tylko znać 

Podobno napisałm juz do kilku osób z prośbą o otwarte szeroko oczy, poza tym na FB prawdziwa lawina udostęniania infromacji, powrzucne na OLX to Jola, Węgielek to Ewelina, rózne psie grupy na FB ja, kocie grupy na FB Wiola, grypyweterynaryjne Dorotka, a mój syn zaraz przygotuje prosty plakat, zeby jak najmniej tuszu pobierał przy drukowaniu i jak ktoś będzie chciał to mogę wysłać, jak będzie gotowy dam znać i prosze wtedy o pw

Posted

Podobno napisałm juz do kilku osób z prośbą o otwarte szeroko oczy, poza tym na FB prawdziwa lawina udostęniania infromacji, powrzucne na OLX to Jola, Węgielek to Ewelina, rózne psie grupy na FB ja, kocie grupy na FB Wiola, grypyweterynaryjne Dorotka, a mój syn zaraz przygotuje prosty plakat, zeby jak najmniej tuszu pobierał przy drukowaniu i jak ktoś będzie chciał to mogę wysłać, jak będzie gotowy dam znać i prosze wtedy o pw

mam oczy szeroko otwarte poza tym poszły sms-y do okolicznych miast, no i czekam na plakat, jestem chyba najbliżej więc postaram się jak najwięcej pomóc

Posted

O jakie piękne jeziorko :)

Właśnie zastanawiałam się jakim cudem pies tafił gdzieś i zniknął.... Ludzie którzy go adoptowali oddali go samowolnie komuś innemu i...nie wiedzą komu? Szkoda że tak daleko jestem, to by chyba trzeba było dosłownie jeździć, szukać i liczyć na to że się psa wyhaczy...

Posted

O jakie piękne jeziorko :)

Właśnie zastanawiałam się jakim cudem pies tafił gdzieś i zniknął.... Ludzie którzy go adoptowali oddali go samowolnie komuś innemu i...nie wiedzą komu? Szkoda że tak daleko jestem, to by chyba trzeba było dosłownie jeździć, szukać i liczyć na to że się psa wyhaczy...

Tak się dzieje, ale Dag to jest nieco skomplikowana sytuacja, jak masz numer telefony to zadzwoń do Ani albo Kasi wiedzą wszystko, albo do Joli czy Alli pewnie też wiedzą, Iwona już działa, ja dziś będę niedostęna bo siedzę w komisji