Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tajsonek to bardzo żywiołowy pies który potrzebuje po pierwsze dużo dyscypliny i konsekwencji a po drugie dużo ruchu. Pierwszą jego reakcja na nową sytuację jest szczekanie. Mam wrażenie że on jest bardzo niepewny i bojaźliwy ale nikt nie nauczył go że nie musi pokazywać do razu zębów. Więc oczywiście dzisiejszy spacer zaczął się obszczekaniem mnie dokładnym. Szczekał ale z daleka....ostrzegawczo. Ponieważ kompletnie zignorowałam go odpuścił. Pierwsze spotkanie z dogiem też agresja. I znowu po chwili odpuszcza. Generalnie maluch jest straszną przylepą. Opiekunkę w hotelu kocha już bardzo .....za bardzo. Pilnuje sie na spacerze. Grzecznie przychodzi wołany. Potrzebuje dużo różnych bodźców teraz żeby nabrać pewności siebie. On jest teraz w takim wieku że można zrobić z niego "wszystko" - potrzebuje więc człowieka który będzie od niego dużo wymagał i przez to da mu oparcie i pewność siebie.

Posted

Allu sprzedałam 2 kalendarze :)

Fajnie :)

Mam dobre wieści - lada dzień Dejzi pojedzie do nowego domu i lada dzień pan Władek od Black Jacka ['] i Stefana ['] przyjedzie do Agaty po Pakusia.

To dobre wieści, takich nam trzeba właśnie. Jeszcze tylko niech szczęście uśmiechnie się do Impulsa!

Posted

Super wieści, niech się wiedzie Dejzi i Pako.

Alluś tak pomyślałam o Tajsonie,bo ma jakby to ująć "leosiową postawę" i takie spojrzenie i dokładnie ten sam wiek jak Leos trafił do nas, nawet Leoś na poczatku był bardziej zgaszony, ale tez na wszelki wyupadek obszczekiwał z daleka i mamy dużo szczęścia, że nam sie tak stado fajnie układa, bo Cormac mu ustępuje, Leoś z tych upartych.

No i wreszcie kochane gamonie zrozumiały, że są wszystkie kochne i nie trzeba się przepychać o głaski, z reguły pierwszy podchodzi Cormiś, za nim czeka Leoś jak się Cormiś znudzi to Leos natychmiast go zastępuje, a potem Cormisiowi sie przypomina że on chyba miał za mało, jak już obaj sa ugłaskani to obserwujący z boku wszystko Gerlad przychodzi, on wie, że nie musi sie przypychać :)

Posted

10352587_823044154425250_966583052359256

Szukamy dobrego i odpowiedzialnego domu dla przepięknego doga niemieckiego z rodowodem. Papi - bo tak mu na imię - ma 3 lata, jest pieskiem bardzo przyjaznym, wesołym i żywiołowym. Posiada książeczkę zdrowia, jest zaszczepiony i odrobaczony. Zainteresowanych adopcją prosimy o kontakt pod nr telefonu : 690 606 207.
Posted

To samo powiedziała mi Ola Dziedzic, która sprawdzała na  moją prosbę dom w Otwocku dla ONka, jak tylko właściciel się zrzeknie to bierze go FRD, chwilowo nie mieszka na dworze tylko w biurze, byli chętni, ale rozmyślili sie w ostatniej chwili, teraz wszystko w rękach właściciela, takie mam wiadomości