Alla Chrzanowska Posted January 4, 2013 Author Posted January 4, 2013 Iwonko! Najpierw trzeba ustalić: - czy robimy kalendarz, - kto się tym zajmuje, - jaki jest motyw wiodący kalendarza, - zebrać zdjęcia, - wybrać zdjęcia, - złamać i przygotować do druku kalendarz, - znaleźć drukarnię A dopiero potem kasa i tym się będziemy martwić w ostatniej kolejności:) Quote
Alla Chrzanowska Posted January 4, 2013 Author Posted January 4, 2013 [quote name='AnnaEwa']Możecie mi głowę urwać, ale na tym pięknym zdjęciu ledwo widać psa, jest czarna plama i oczywiście zimowy klimat... [/QUOTE] Aniu! I o to mi właśnie chodziło. Tak jak i u ciebie na ostatnim zdjęciu - Kika w szronach, idealne zdjęcie na grudzień. Ale ja się poddaję... Jeszcze nic się nie zadziało, a już jest wielka kłótnia, a będzie jeszcze większa, a tego nie chcę. Na pewno nie potrafię wszystkich zadowolić i na pewno nie stworzę arcydzieła, tylko zwykły kalendarz, który również umiałabym sprzedać i zdobyć trochę kasy dla dogów. Obiecany 1000 zł oczywiście pozostaje w mocy, jeśli ktoś chce zająć się kalendarzem. Quote
Maryna Posted January 4, 2013 Posted January 4, 2013 Iwonko-onek,to super jesteśmy podzielone:-))a jeszcze do Oli Ajronowej się odezwę AniuE-Kika galopująca w wodzie -to absolutne mistrzostwo swiata,ta fota absolutnie powinna się znaleźc w kalendarzu Alluś-ja myślę,że powinnyśmy:-))zawsze coś dobrego rodzi się w bólach;-) Sprawy technicznie to chyba jednak Twoja działka,pliiis Bierzemy się z Onkiem do ,,wypraszania,,:-)mam nadzieję,że dziewczyny zechcą podzielic się fotami,wtedy,będziemy wybierac I chyba zostaniemy przy Twojej propozycji,tzn dog w plenerze,bez ludzia,z zaakcentowaną porą roku,ja bym jeszcze bardzo,bardzo,chciała doga w ruchu,ale to już kwestia dalsza Quote
AnnaEwa Posted January 4, 2013 Posted January 4, 2013 [quote name='Alla Chrzanowska']Aniu! I o to mi właśnie chodziło. Tak jak i u ciebie na ostatnim zdjęciu - Kika w szronach, idealne zdjęcie na grudzień. Ale ja się poddaję... Jeszcze nic się nie zadziało, a już jest wielka kłótnia, a będzie jeszcze większa, a tego nie chcę. Na pewno nie potrafię wszystkich zadowolić i na pewno nie stworzę arcydzieła, tylko zwykły kalendarz, który również umiałabym sprzedać i zdobyć trochę kasy dla dogów. Obiecany 1000 zł oczywiście pozostaje w mocy, jeśli ktoś chce zająć się kalendarzem.[/QUOTE] Aluś, nie ma żadnej kłótni!!! Wybór będzie przecież i tak należał do osób robiących kalendarz, my tylko mówimy, co nam się podoba, a co nie, nie musicie tego brać pod uwagę:) Są gusta i guściki i [B]nigdy nie zadowoli się wszystkich[/B]. Rozumiem, że ktoś, kto będzie robił kalendarz zbierze wszystkie zdjęcia, wybierze 12 możliwie najbardziej spójnych pod względem artystycznym, mających dobrą jakość i takich, na których będzie widać psy. I już:) Quote
tu_ania_tu Posted January 4, 2013 Posted January 4, 2013 Allu, kłótni nie ma. My byśmy miały się kłócić o taką rzecz jak kalendarz dla naszych dogów?!. Ej, no! Zajmij się nim, bo jak ty tego nie zrobisz to się sprawa mówiąc kolokwialnie zesra Quote
tu_ania_tu Posted January 4, 2013 Posted January 4, 2013 [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/237329-KONIEC-ROZLICZAM-Aromaty-i-zapachy-myde%C5%82ka-olejki-edycja-VII-SDA-do-20-12[/url] 1033 zł wpłynęło na konto Quote
_Dunaj_ Posted January 4, 2013 Posted January 4, 2013 W niedzielę Tosiu będzie agentem do zadań specjalnych jedziemy razem sprawdzić dom dla Maxia, trzymajcie kciuki :) Quote
onek Posted January 4, 2013 Posted January 4, 2013 [quote name='Alla Chrzanowska']Iwonko! Najpierw trzeba ustalić: - czy robimy kalendarz, - kto się tym zajmuje, - jaki jest motyw wiodący kalendarza, - zebrać zdjęcia, - wybrać zdjęcia, - złamać i przygotować do druku kalendarz, - znaleźć drukarnię A dopiero potem kasa i tym się będziemy martwić w ostatniej kolejności:)[/QUOTE] Tak, robimy :) Myślałam, ze to ustalone:) My organizujemy foty z prawami, a wybrani przez Ciebie profesjonaliści coś tam łamią jak zrozumiałam. Wstępny wybór zdjęć Alla i jej zespól.Zdjęcia ostateczne powinien wybrać łamacz :) Motyw - zgodnie z głosowaniem Cztery pory roku z dogiem :) Zdjęcia już organizuję, maile poszły Drukarnia.... może niech każda z nas szuka i wybierzemy najtańszą ? Quote
tu_ania_tu Posted January 4, 2013 Posted January 4, 2013 tak jest dorosłe dogi na zdjeciach, bo takim z reguły pomagamy Quote
onek Posted January 4, 2013 Posted January 4, 2013 Pierwsze koty za płoty - Ewa i Ania zgodziły się podarować zdjęcia. Allu czy mogę im dać Twojego maila? Czy jest jakś limit co do ilości zdjęć, które mogą zaproponować ? Quote
tu_ania_tu Posted January 4, 2013 Posted January 4, 2013 limit? chyba skrzynki mailowej Alli ;) Quote
Alla Chrzanowska Posted January 5, 2013 Author Posted January 5, 2013 [quote name='onek']Pierwsze koty za płoty - Ewa i Ania zgodziły się podarować zdjęcia. Allu czy mogę im dać Twojego maila? Czy jest jakś limit co do ilości zdjęć, które mogą zaproponować ?[/QUOTE] [quote name='tu_ania_tu']limit? chyba skrzynki mailowej Alli ;)[/QUOTE] Limitu nie ma:) Niech przysyłają wszystkie zdjęcia jakie uznają za stosowne. Jeśli jakieś będą fajne, a zostaną, to wykorzystamy w kolejnym roku. Iwonko! Wątek zbiorczy na molosach też wg mnie powinien być, ale ja dwóch nei ogarnę. No i nie jestem odpowiednią osobą do zrobienia go na molosach, ale można wszystko skopiować stąd i wstawić na molosy... Quote
onek Posted January 5, 2013 Posted January 5, 2013 (edited) [quote name='Alla Chrzanowska']Limitu nie ma:) Niech przysyłają wszystkie zdjęcia jakie uznają za stosowne. Jeśli jakieś będą fajne, a zostaną, to wykorzystamy w kolejnym roku. Iwonko! Wątek zbiorczy na molosach też wg mnie powinien być, ale ja dwóch nei ogarnę. No i nie jestem odpowiednią osobą do zrobienia go na molosach, ale można wszystko skopiować stąd i wstawić na molosy...[/QUOTE] :lol: jesteś najbardziej odpowiedną osobą :) ale zgoda, że nie możesz robic wszystkiego, ja założę :) Aniu Tu - mogę ? czy może Ty byś chciała ? Edit: pytanie nieaktualne, zrobione :) Allu dzięki, że mogłam skorzystać z Twojej pracy :) [URL]http://www.forum.**********/showthread.php?p=1583676#post1583676[/URL] Edited January 5, 2013 by onek Quote
Alla Chrzanowska Posted January 5, 2013 Author Posted January 5, 2013 Cała przyjemność po mojej stronie:) Quote
onek Posted January 5, 2013 Posted January 5, 2013 [quote name='tu_ania_tu']a ja nie wiem czy to dobry pomysł[/QUOTE] dlaczego Aniu ? Mogę usunąć. Quote
Norel Posted January 5, 2013 Posted January 5, 2013 Aniu-jak wpłyną pieniążki potwierdż mi w linkach.. Do moda wysłałam skan(poszło jedną wpłatą z obu bazarków) [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/237431-Błyskawiczny-robi-się?p=20143187#post20143187[/URL] [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/237306-KONIEC-nowe-witaminy-orzeszki-w-miodzie-smalczyki-i-inne-SDA-do-16-12-g-21-00[/URL] Ja tam nie widzę żadnej kłótni,ani nadmiaru skrajnych opinii-wiekszość osób jednak zdecydowanie opcjuje za bardzo dobrymi zdjęciami, a nie "byle było". Nic poprawiac na pewno nie musicie,bo autorzy dobrych zdjęć surówkę obrabiają od razu korygując niedoskonałości aparatu czy ujęcia. Sugerowałabym,żeby wybrane zdjęcia przed drukiem były jednak wstawione na forum. Tak jak docha-to co kupuje chciałabym żeby było ładne(może się obrazicie na mnie ale gdyby jakość druku miała być taka jak na naklejkach to lepiej sobie odpuścić..) Quote
tu_ania_tu Posted January 5, 2013 Posted January 5, 2013 raz że nie lubię małpowania - a tak to bez dwóch zdań wygląda, dwa że nie widzę sensu bycia na molosach bardziej niż jesteśmy i wątek bazarkowy mi starcza (co będziemy na molosach pisać?), ale skoro już założyłaś i uważacie że to ma sens Quote
onek Posted January 5, 2013 Posted January 5, 2013 (edited) [quote name='tu_ania_tu']raz że nie lubię małpowania - a tak to bez dwóch zdań wygląda, dwa że nie widzę sensu bycia na molosach bardziej niż jesteśmy i wątek bazarkowy mi starcza (co będziemy na molosach pisać?), ale skoro już założyłaś i uważacie że to ma sens[/QUOTE] Ne uważam, żeby to było małpowanie. Czego? Wątku fundacji? Wychodząc z takiego założenia to małpowaniem jest wszystko co robimy: bazarki - bo ktoś był pierwszy, zatem my małpujemy, zbiórki publiczne? logo ? stronka ? baner? Mam się wstydzić tego , że działam na rzecz Stowarzyszenia, że korzystam z innych sprawdzonych pomysłów? Przecież nie robię tego dla własnych celów? Tego nie można traktować jako plagiat. Jak powstało logo nie słyszałam nic o małpowaniu, a fundacja miała swoje logo jako pierwsza.. Edit : i jeszcze jedno. Jak powstała fundacja Ratujemy Dogi to ucieszyło mnie to. Myślałam, że będziemy współpracować. Dalej tak myślę. Nigdy nie myślałam o tym w kategoriach małpowania:) Edit 2: Cel natomiast jest dla mnie jasny. Musimy istnieć. Musimy pokazywać jak działamy, co robimy. Watek na dogo, moloskach to bezpłatna reklama i może przyniesie korzyści. Pojawią się nowi sponsorzy, kupujący itd. Edit 3: i myśle sobie czasami tak - co by nam doradził zawodowy fundraiser, może załozenie takich samych wątków na wszystkich możliwych portalach i forach zwierzęcych? Edited January 5, 2013 by onek Quote
_Dunaj_ Posted January 5, 2013 Posted January 5, 2013 A ja nie jestem zalogowana na molosach, kiedyś prólbowałam ale coś mnie wywalało i przestałam Quote
Alla Chrzanowska Posted January 5, 2013 Author Posted January 5, 2013 Aniu! Myślę, że taki wątek na molosach ma sens. Oczywiście raczej taki bardzej "służbowy", a nie dyskusyjny uwzględniając specyfikę tamtego środowiska. Quote
Alla Chrzanowska Posted January 5, 2013 Author Posted January 5, 2013 Zapraszam na nowy bazarek:) Włóczki, nici do wyszywnia, naczynia z Włocławka i inne. Po prostu - różności: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/238175-Włóczki-i-różności-na-dogi-SDA-17-01?p=20228613#post20228613[/URL] Quote
Maryna Posted January 6, 2013 Posted January 6, 2013 I ja zaproszę na malutki,szybciutki [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/238178-P%C5%82aszcz-sweterek-szk%C5%82o-na-dogi-do-14-01-do-21godz?p=20229473#post20229473[/url] Quote
tu_ania_tu Posted January 7, 2013 Posted January 7, 2013 rozliczone [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/237431-ROZLICZAM-Świąteczny-ekspres-SDA-do-20-12-g-21-00[/URL] [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/237306-KONIEC-nowe-witaminy-orzeszki-w-miodzie-smalczyki-i-inne-SDA-do-16-12-g-21-00[/URL] Quote
Recommended Posts