Axusia Posted March 31, 2007 Posted March 31, 2007 Missy to piekna około 5 mies suczka ON. Do schroniska w Gdyni została przywieziona przez pogotowie weterynaryjne (15.03.2007) Od Soboty przebywa u mnie w domu. Pierwsze co rzuciło mi sie w oczy to to ze Sunia boi sie schodów. Śmiem przypuszczac ze ktos zrzucił ja z nich. Gdy w domu w TV usłuszy jakis większy chałas zaraz sie chowa albo gdy krzykne na moją Axe ucieka w popłochu. Gdy trzymałam smycz w reku wcisneła sie pod fotel. Nie wiem co przezyła i sie pewnie nie dowiem ale zdaje mi sie ze ktos ją bił. Sunia jest wesoła choc lekko wystraszona. Jechała ze mna juz 3 razy autobusem i juz powoli przyzwyczaia sie do obcych dźwięków. była dzis ze mną na spotkaniu Owczarków z Trojmiasta. Bałam sie ale pusciłam ją ze smyczy. Trzymałą sie blisko mnie.Chodź zna mnie tylko 1 dzien. Niestety nie moge jej zatrzymac a do schroniska jej nie oddam. Prosze niech ktos ją weźmie. Albo moze ktos zna kogos kto by ją chciał...:placz: Zdjęcia Missy znajdziecie tutaj w połowie strony http://www.owczarek.pl/forum/forum_posts.asp?TID=700&PN=1&TPN=51 Quote
al-ka Posted April 1, 2007 Posted April 1, 2007 Boże!Jaka ona piękna!Tylko popatrzcie! Powiem więcej:jest równie mądra jak piękna.Bo właśnie takie są te ONeczki. Oto Missy: Quote
iwop Posted April 1, 2007 Posted April 1, 2007 ojej jaka piekność!!!!:crazyeye: dodaj może w tytule - piekny szczeniak Onki! Bedzie bardziej sie rzucac w oczy Quote
al-ka Posted April 1, 2007 Posted April 1, 2007 No i dodaj moze,że takie ONki są w Polsce bardzo rzadkie. Miałam takiego ONka,a kiedy nas opuścił bardzo natrudziliśmy się aby znależć takiego samego.A tu proszę- jest taka piękna pannica. Jeśli jeszcze trochę na nią popatrzę,to kompletnie sfiksuję i będę mieć trzeciego ONka...... Quote
iwop Posted April 1, 2007 Posted April 1, 2007 al-ka to bardzo prosze patrz intensywnie!:cool3: To istna miss onek!!! Ludzie sa chyba zupełnie nienormalni, ze takie cudo porzucili!:angryy: Quote
Axusia Posted April 1, 2007 Author Posted April 1, 2007 No własnie albo jestem ukrytą blondynką albo to od bolu głowy. Nie wiem jak zmienic w temacie ze to piękna ONka:oops: podpowiecie mi:lol: Quote
Axusia Posted April 1, 2007 Author Posted April 1, 2007 No hop Śliczna na gore... Musisz Znalesc Domek!! albo Transport:placz: Quote
iwop Posted April 1, 2007 Posted April 1, 2007 axusia - wejź w edit - potem -"idx do zaawansowanych" i otworzy sie okienko z tytułem :) Quote
Axusia Posted April 1, 2007 Author Posted April 1, 2007 Dzięki. Chyba obudziła sie we mnie ukryta blondynka skoro tego nie wiedziałam:eviltong: Quote
iwop Posted April 1, 2007 Posted April 1, 2007 muszisz porobic jej ogłoszenia! taka pieknośc długo nie powinna czekac:razz: Quote
al-ka Posted April 1, 2007 Posted April 1, 2007 iwop napisał(a):al-ka to bardzo prosze patrz intensywnie!:cool3: To istna miss onek!!! Ludzie sa chyba zupełnie nienormalni, ze takie cudo porzucili!:angryy: Wtedy napewno zginę tragicznie,bo już teraz jak wiozę swoje dwa brytany ONka(kopia Missy) oraz DONka,to debile mało mnie nie rozjada :mad: .A trzy Onki w jednym samochodzie to karambol jak w banku. Gdyby nie daj Bóg któryś mój skarb gdzieś się zawieruszył to szukałabym go do upadłego.Też nie rozumiem.Myślę,że jej raczej nie wyrzucono,tylko może tak była nieszczęśliwa,że wolała poniewierkę.Świat już chyba całkiem zwariował... Quote
Axusia Posted April 1, 2007 Author Posted April 1, 2007 Moze wyrzucili .. moze uciekła. Ale napewno nie miała dobrze w poprzednim domu!! Jest taka przerazona ze nie chce mi sie wierzyc ze była w dobrych rekach. A po za tym jej lęki mowią wszytsko za siebie. Moj pies nie był nigdy bity - nie boi sie podniesionych rąk. Nie zrzucałam jej ze schodów- biega po nich jak głupia. Takich ludzi to bym tak samo potraktowała. Zatrzymałabym ja jestem w niej zakochana ale nie moge chyba zaraz zrobie tak jak to powiedziała moja kolezanka Natalia " ty a moze wez to w radio maryja oglos :P moze jakas pielgrzymka ja wezmie czy cus :P" chyba tak zrobie... Missy od wczoraj ma kaszel. Obawiam sie ze to przez siedzenie na wybiegu. Jutro idziemy do Weta. Pewnie dosenie leki i po 5 dniach bedzie dobrze:-) Quote
al-ka Posted April 2, 2007 Posted April 2, 2007 Axusia napisał(a):Moze wyrzucili .. moze uciekła. Ale napewno nie miała dobrze w poprzednim domu!! Jest taka przerazona ze nie chce mi sie wierzyc ze była w dobrych rekach. A po za tym jej lęki mowią wszytsko za siebie. Moj pies nie był nigdy bity - nie boi sie podniesionych rąk. Nie zrzucałam jej ze schodów- biega po nich jak głupia. Takich ludzi to bym tak samo potraktowała. Zatrzymałabym ja jestem w niej zakochana ale nie moge chyba zaraz zrobie tak jak to powiedziała moja kolezanka Natalia " ty a moze wez to w radio maryja oglos :P moze jakas pielgrzymka ja wezmie czy cus :P" chyba tak zrobie... Missy od wczoraj ma kaszel. Obawiam sie ze to przez siedzenie na wybiegu. Jutro idziemy do Weta. Pewnie dosenie leki i po 5 dniach bedzie dobrze:-) Mogła nie widzieć wcześniej schodów(moje tak miały).Trzeba sprowadzać z innym psem lub schodzić przodem do psiaczka (zasłaniając sobą nieco schody) i przed noskiem trzymać jakiś smakołyk,dając go po malutkim kawałeczku.Bardzo prawdopodobne,że była bita.A na pielgrzymkę Z RM-a na Twoim miejscu nie liczyłabym nic a nic!Z nich tacy miłosierni katolicy jak ze mnie chiński cesarz! Quote
Axusia Posted April 2, 2007 Author Posted April 2, 2007 Mała juz chodzi normalnie po schodach .. nie ma wyjscia bo mieszkam na paeterze ale schody są. Juz schodów sie nie boimy:D Quote
Axusia Posted April 3, 2007 Author Posted April 3, 2007 Hop słoneczko! Missy jest lekko chora. Ma kaszel dostajemy leki juz jest coraz lepiej.. ale transportu nadal ni ma:( Quote
irma Posted April 6, 2007 Posted April 6, 2007 dzisiaj o 6.15 rano sunia pojechała do swojego domku Quote
Recommended Posts