Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Cudak']Ogłoszenia by się przydały - może akurat.... Tu jest tekst i kontakt do mnie: [URL]http://tablica.pl/oferta/perelka-piekna-sunia-pilnie-szuka-domu-ID1YiPX.html#6ab7d3a897;r:11;s:52[/URL]

Koszt sterylki na miejscu to ok 300 zł - nie ma szans tyle uzbierac w tak krótkim czasie, a i nie wiem, jaki sens bez DT, żeby świeżo po sterylce oddali ją do schroniska... Ja nie mam jak jej przetrzymać - w domu 2 psy, małe dziecko i 4 koty, które śpią w domu (a ogółem na podwórku, z kotami sąsiadów jest ich w tej chwili 8 ), a ona nie wiemy jak na koty reaguje, bo nie ma z nimi kontaktu... Gdybym miała kojec, to nawet bym się nie zastanawiała, ale cały czas inne wydatki i chyba nigdy na niego nie uzbieram kasy.[/QUOTE]

rozumiem..
to daje Perelke do ogloszen-na jakie woj/miasto oglaszamy?

Posted

Na sterykę - może ewentualnie na razie deklaracje pozbieramy (bez wpłat jeszcze)? Żeby w razie, gdyby cud się stał i Perełka znalazła DT, można ją było zaraz wysterylizować?
Trzeba ją również będzie wtedy odrobaczyć i zaszczepić. Więc gdyby ktoś mógł coś zadeklarować, to byłoby prościej i może większe by miała szanse na DT?

Posted

[quote name='Cudak']Dziękuję :) woj. zachodniopomorskie, miasta Goleniów/Szczecin[/QUOTE]

juz dopisuje/ jeszcze mail potrzebny pewnie do aktywacji ogloszen/

tu link do bazarku

[h=1][URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/236482-Bazarek-ogłoszeniowy-EDYCJA-VII-do-15-12/page19"]Bazarek ogłoszeniowy EDYCJA VII do 15.12[/URL][/h]

Posted

[quote name='beataczl']juz dopisuje/ jeszcze mail potrzebny pewnie do aktywacji ogloszen/

tu link do bazarku

[B][URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/236482-Bazarek-ogłoszeniowy-EDYCJA-VII-do-15-12/page19"]Bazarek ogłoszeniowy EDYCJA VII do 15.12[/URL][/B]

[/QUOTE]

Dziękuję :)

Posted

[quote name='Cudak']Na sterykę - może ewentualnie na razie deklaracje pozbieramy (bez wpłat jeszcze)? Żeby w razie, gdyby cud się stał i Perełka znalazła DT, można ją było zaraz wysterylizować?
Trzeba ją również będzie wtedy odrobaczyć i zaszczepić. Więc gdyby ktoś mógł coś zadeklarować, to byłoby prościej i może większe by miała szanse na DT?[/QUOTE]STERYLKE DA SIĘ ZAŁATWIĆ ZA FREE :)Jestem deklarowiczem Akcji Sterylizacja;)

Posted

[quote name='magdola']STERYLKE DA SIĘ ZAŁATWIĆ ZA FREE :)Jestem deklarowiczem Akcji Sterylizacja;)[/QUOTE]

Super by było!

To w takim razie deklaracje potrzebne na weta (szczepienie, odrobaczenie) i karmę typu light... i PILNIE szukamy DT

Posted

[quote name='Cudak']Super by było!

To w takim razie deklaracje potrzebne na weta (szczepienie, [B]odrobaczenie[/B]) i karmę typu light... i PILNIE szukamy DT[/QUOTE]

mam tabletki Dehinel Plus na eliminacje nicieni zoladkowo-jelitowych i tasiemcow- 1 tabl. na 10 kg wagi psa
ile byloby potrzebne
i adres na PW prosze

Posted

[quote name='beataczl']mam tabletki Dehinel Plus na eliminacje nicieni zoladkowo-jelitowych i tasiemcow- 1 tabl. na 10 kg wagi psa
ile byloby potrzebne
i adres na PW prosze[/QUOTE]
Ja swoje zapasy wysłałam do Hałabajówki dla Dextera i suniek, a teraz sama potrzebuję :)

Ciężko mi określic jej wagę. jest wielkości do kolana, ale gruba/otyła. Ok 20-30 kg?

Posted

[quote name='Cudak']Ja swoje zapasy wysłałam do Hałabajówki dla Dextera i suniek, a teraz sama potrzebuję :)

Ciężko mi określic jej wagę. jest wielkości do kolana, ale gruba/otyła. Ok 20-30 kg?[/QUOTE]

to pewnie tak..moja sunia jest tej wielkosci i nie chuda to ma 22 kg, jak bardziej otyla to ze 30 kg moze miec.
wysle 4 tabletki -adres doszedl na pW, dzieki :)

Posted

[quote name='Cudak']Dziękuję [B]beataczl[/B] :)

[B]magdola[/B], dla Norka chyba zamawiałaś obrożę antyszczekową..Pomogła? Czy nie jest skuteczna?[/QUOTE]Nie pomogła;) zreszta gdzieś mam swoją(tylko gdzie?????)ale dla mnie to strata $

Posted

[quote name='magdola']Nie pomogła;) zreszta gdzieś mam swoją(tylko gdzie?????)ale dla mnie to strata $[/QUOTE]
Szkoda, bo już miałam plan B... czyli w najgorszym wypadku ją w stajni upchnąć, ale koni nie zna, to szczekałaby cały czas i spać by nie dała. No i koty.
Niech mi ktoś kojec kupi ;)

Posted

[quote name='Cudak']Szkoda, bo już miałam plan B... czyli w najgorszym wypadku ją w stajni upchnąć, ale koni nie zna, to szczekałaby cały czas i spać by nie dała. No i koty.
Niech mi ktoś kojec kupi ;)[/QUOTE]

a moze balaby sie koni?

moja Kama ( bylismy w takim gospodarstwie agroturystycznym) szczekala 2 dni i ganiala pomiedzy koniami na wybiegu czy jak to sie zwie ? a na 3 dzien wogole bez reakcji juz sie ,,nacieszyla" konmi ;) taka mloda klaczka to tak Ja gonila jakby sie bawila czy przeganiala? nie wiem tylko sie balam czy krzywdy nie zrobi Kamie ale pies jednak szybszy i bardziej ,,zwrotny" ;)

Perelka nie lubi kotow?

Posted

[quote name='magdola']Cudak, napisz na fb do " psie adopcje Ttv - Katarzyna Pisarska" bo mi fb nie wchodzi coś......[/QUOTE]

to tu??

Kochani, psiaki/koty szukające domów, które chcecie ogłosić tu: [URL="http://ttv.pl/archiwum/68690,kacik-adopcyjny-kasi,0.html"]http://ttv.pl/archiwum/68690,kacik-a...ny-kasi,0.html[/URL] przesyłajcie mailem - w jednym mailu jeden pies/kot, zdjęcie,opis, kontakt w sprawie adopcji. [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]

Posted

[quote name='beataczl']to tu??

Kochani, psiaki/koty szukające domów, które chcecie ogłosić tu: [URL="http://ttv.pl/archiwum/68690,kacik-adopcyjny-kasi,0.html"]http://ttv.pl/archiwum/68690,kacik-a...ny-kasi,0.html[/URL] przesyłajcie mailem - w jednym mailu jeden pies/kot, zdjęcie,opis, kontakt w sprawie adopcji. [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL][/QUOTE]
O tak, tu:oops: Blondynka nie pomyślała, ze moze być strona www:diabloti:

Posted

[quote name='beataczl']a moze balaby sie koni?

moja Kama ( bylismy w takim gospodarstwie agroturystycznym) szczekala 2 dni i ganiala pomiedzy koniami na wybiegu czy jak to sie zwie ? a na 3 dzien wogole bez reakcji juz sie ,,nacieszyla" konmi ;) taka mloda klaczka to tak Ja gonila jakby sie bawila czy przeganiala? nie wiem tylko sie balam czy krzywdy nie zrobi Kamie ale pies jednak szybszy i bardziej ,,zwrotny" ;)

Perelka nie lubi kotow?[/QUOTE]
Tylko ona właśnie i ze strachu szczeka :( a wole nie ryzykować, wezmę ją i co potem??? Sąsiedzi by mnie zabili, gdyby spac nie dawała...

Do kotów nie wiemy, jaki ma stosunek, bo Pani kotów nie ma, a sunia praktycznie non stop w domu siedzi zamknięta.
Do siebie do domu nie mam szans jej wziąć, bo już jest teraz za duże zamieszanie z 2 psami (w tym szczeniak), kotami i małym dzieckiem.

Szkoda, że Pani Perełki tak się zamyka na kłódkę, ciężko się dostac do niej, bo bym spróbowała Perełkę na spacer wziąć, żeby sprawdzić jak na koty reaguje, inne psy itp

Posted

[quote name='Cudak']Podniosę Perełkę, może ktoś będzie mógł pomóc...[B] saszajackson[/B] odpisała, że nie ma możliwości wziąć psiaka na tymczas :([/QUOTE]

szkoda :-( szukamy dalej.
moze w tych ogloszeniach bazarkowych dodac, ze szukamy tez dt za zwrot karmy i weta? bo jeszcze nie gotowe sa

edit
wyslalam dzis srodek na odrobaczenie-piorytetem

Posted

[quote name='beataczl']szkoda :-( szukamy dalej.
moze w tych ogloszeniach bazarkowych dodac, ze szukamy tez dt za zwrot karmy i weta? bo jeszcze nie gotowe sa

edit
wyslalam dzis srodek na odrobaczenie-piorytetem[/QUOTE]
Dziękuję :)

Nie mamy [B]żadnych deklaracji na karmę, czy weta [/B]:( więc w ogłoszeniach lepiej nie pisać chyba. Dogomaniak zrozumie, że trzeba poczekać, uzbierać, bazarek zrobić... a ja naprawdę w razie czego nie mam jak wyłożyć nawet na karmę, czy szczepienia.