Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam. Ciesze się, iż zainteresowała się Pani kosmetykami Botaniqa. Zapraszamy na nasz profil na FB gdzie regularnie zamieszczamy informację o produktach i opinie naszych Psich klientów :) Po wpisaniu Botaniqa znajdzie Pani nasz profil.
W przypadku gdyby była Pani zainteresowana sprawdzeniem jakości naszych produktów zapraszam do skontaktowania się z nami bezpośrednio :)

Pozdrawiamy :)

Posted

Oooo, witam Botaniqę :)

Znalałam Was na FB i już zakupiłam u Państwa zestaw testowy - wczoraj przyszedł :)
Zapachy piękne, szczególnie serii dla psów długowłosych (Love Me Long).

Moja grzywka powderka już po pierwszym teście :) Wróciła dziś z biegania dokładnie cała czarna (cóż... mokro plus czarnoziem). Użyłam szamponu White Me Up i odżywki For Ever Bath. A oto efekt po kąpieli:

[URL="http://imageshack.us/photo/my-images/231/ashipasja017.jpg/"][IMG]http://img231.imageshack.us/img231/5482/ashipasja017.jpg[/IMG][/URL]

[URL="http://imageshack.us/photo/my-images/545/ashipasja019.jpg/"][IMG]http://img545.imageshack.us/img545/7356/ashipasja019.jpg[/IMG][/URL]

Zobaczymy, jak będzie jutro - ma dość problematyczny włos (który jest dość ciężki i "przyklapnięty") i do tego jest wrażliwcem (bywa, że drapie się po kosmetykach). Na razie wszystko jest OK.

Niestety na całą pannę widoczną w tle zestawu testowego nie wystarczy, ale spróbuję coś wykombinować ;)

Posted

Dziękujemy za super zdjęcia. Produkty polecam rozcieńczyć w stosunku 1:5 czyli w rezultacie będzie Pani miała 300 ml gotowego roztworu do użycia dla pięknej Panny z 2 planu ;) W zestawie testowym znajdują się 2 pojemniczki z szamponem Love Me Long i 2 z odżywką. Produkty bardzo dobrze się pienią i rozprowadzają na szacie :)
Wszystkie produkty Botaniqa są delikatne i uważam, że nie powinno się nic dziać :) Natomiast jeśli Pani Grzywka jest wrażliwcem to polecam szampon Puppy My Sweet z hydrolizowanym owsem, jest bardzo delikatny, ale jednocześnie bardzo efektywny i dodatkowo dzięki zastosowaniu specjalnej formuły odżywczej sprawdza się także dla Psiaczków długowłosych.

Pozdrawiamy serdecznie :)

Posted

O, dobrze wiedzieć, że można rozcieńczać Wasze produkty - bo wcześniej nie znalazłam informacji o tym.

Dzisiaj nic się nie dzieje - grzywka się nie drapie, skóra w porządku, włos mięciusieńki, jedwabisty :D
Przetestuję kolejne produkty i na pewno będę zamawiać :D

• 2 weeks later...
Posted

Zachęcamy do zapoznania się z opinią Pani Weroniki, która zamieściła recenzje serii Love Me Long na swoim blogu:

[URL]http://corculinari.blogspot.com/2012/11/szampon-i-odzywka-dla-psow-dugowosych.html[/URL]

Oczywiście zapraszamy także na nasz profil na FB gdzie na bieżąco przekazujemy Wam opinie naszych klientów :)

Posted (edited)

Jesli mogę coś zasugerować - przydałaby się (przynajmniej w moim wypadku) pojemność kosmetyków 1 litr.

Bo obecnie dostępne - 250 ml to za mało (przy rozcieńczeniu 1:5 dla afganki - trochę ponad litr rozcieńczonej odżywki - to praktycznie na jedną kąpiel), a znów 5 litrów to za dużo (jak na jednorazowy zakup... spory koszt...).

Proszę, pomyślcie o tym :)

P.S. Minął ponad tydzień od kąpieli grzywki - włos nie kołtuni się, Ash się nie drapie, jednym słowem - wszystko OK :)

Edited by amanda-1a
Posted

Oczywiście opakowania 1l pojawią się w sprzedaży. Planowo mają być wprowadzone w 2 kwartale 2013 roku. Jak na razie polecam opakowania 5l, które mimo jednorazowego większego wydatku wychodzą bardzo ekonomicznie. Zwłaszcza, iż dla Hodowców na wszystkie produkty oferujemy 15% rabatu :)

Ps. Super, że u Ashiego wszystko ok i może dumnie prezentować swoje śliczne włoski :)

Posted

[quote name='Botaniqa']Oczywiście opakowania 1l pojawią się w sprzedaży. Planowo mają być wprowadzone w 2 kwartale 2013 roku. Jak na razie polecam opakowania 5l, które mimo jednorazowego większego wydatku wychodzą bardzo ekonomicznie. Zwłaszcza, iż dla Hodowców na wszystkie produkty oferujemy 15% rabatu :)[/quote]

O, to fajnie :)

Tak, kanisterki 5l bardzo korzystnie wychodzą cenowo, tylko po prostu ciężko uskładać pieniążki jednorazowy zakup 3 opakowań.
Niestety nie jestem hodowcą, szczeniąt nie planuję :( - choć wystawiam moje sunie, a i owszem :)

[quote name='Botaniqa']Ps. Super, że u Ashiego wszystko ok i może dumnie prezentować swoje śliczne włoski :)[/QUOTE]
Haha, to panienka - Ashinka ;) W skrócie Ash ;)
Też się cieszę z takiego efektu.

Posted

Ups :) Ashinko wybacz;) My w swoich szeregach mamy suczkę o imieniu Lea ale jakoś zawsze wołamy Leo i bardzo często jest brana za chłopca;) chociaż na główce warkoczyk dumnie dynda;)

W kwestii rabatu na pewno wypracowalibyśmy jakiś kompromis :)

Posted

Taki ładny post napisałam wczoraj (a raczej dziś po północy i dogo go zjadło....)

Testowałam wczoraj na wystawowej weterance zestaw ,szampon White Me Up + odżywka Love Me Long - włos ładny,jedwabisty. Szampon na zażółcenia nie działa,ale akurat tego nie oczekiwałam ;) Myślę,że gdyby użyć ciut więcej odżywki, to włos byłby bardziej obciążony i jeszcze lepiej układałby się gdy pies po biegu ustawia się w statyce. Zobaczymy teraz,jak będzie z kołtunieniem się ;) Dziś nadal czuje się miły delikatny zapach kosmetyków na psicy :D

Drugą psicę wykąpałam w zestawie For Ever Bath. I to nie jest dobry zestaw dla wystawowego cockera ;) Co do efektywności kąpieli nie mam zastrzeżeń,zapach bardzo przyjemny,ale włos za mało obciążony. Następną kąpiel zrobimy z Love Me Long :D
U tej suni też sprawdzę, jak z supełkami po partu dniach ;)

Próbowałam też w pracy preparatu do rozczesywania (zapomniałam nazwy) - na pofilcowanym cockerze.Rozczesywałam po kąpieli, bo przed wizytą u mnie pies zaliczył solidny spacer i nie było mowy,że czesać to błoto... ;)
Właściciele dostali zadanie - obserwować ,jak zachowuje się włos,czy kołtuni się mniej niż po innych kosmetykach...

Posted

Solidne testowanie za nami :) W kwestii doboru produktów, dla wszystkich Psiaczków z długim, półdługim włosem wymagającym obciążenia zdecydowanie zalecamy używanie serii [B]Love Me Long.[/B] Produkty z serii [B]For Ever Bath[/B] nie powodują obciążenia, zmiękczenia, mają za zadanie zregenerować i odżywić szatę - zalecane są głównie dla Psiaków z krótkim, ostrym bądź szorstkim włosem.
Szampon [B]White Me Up[/B] - połysk i blask jest szamponem rozświetlającym :) Aktualnie pracujemy nad efektywnym szamponem wybielającym, mam nadzieje iż wkrótce będziemy mogli poszczycić się skutecznym rozwiązaniem na różnego rodzaju przebarwienia.
Czekamy teraz na opinie w kwestii kołtunienia się pomiędzy kąpielami :)
Pozdrawiamy i dziękujemy za opinie :)

Posted

Właśnie dlatego u drugiej spróbowałam For Ever Bath, bo jej włos zdecydowanie wymaga odżywienia ;)

Na przebarwienia mam specyfik,ale jest dość uciążliwy w użyciu. Mam nadzieję,że Botaniqa coś wygodniejszego a zarazem skutecznego wymyśli ;) i w miarę szybko, bo moja biała weteranka ma 10 lat ;)

A przewidujecie szampon typowo do czarnego włosa?

Posted

O, faktycznie, do czarnego też by się przydał :)

Ja wczoraj testowałam zestaw [B]Love Me Long[/B]. Wspaniale pachnie!!! I co ważne - ten zapach nie przeszkadza psu. Włosek od razu po kąpieli puszysty, ale potem okazało się, że faktycznie obciążony.

I muszę powiedzieć, że jednak a Ashiny lepiej sprawdziła się poprzednia kombinacja ([B]White Me Up[/B] + odżywka [B]For Ever Bat[/B]h) - włos był lepiej odżywiony, bardziej błyszczący, delikatniejszy w dotyku i zdecydowanie mniej obciążony.
Ale jest to w pełni zgodne z powyższymi postami - Ash ma włos długi, owszem, ale: bardzo suchy i zniszczony, do tego gruby, ciężki i przylegający (a powinien być jedwabisty, puchaty i lekki).

Także za tydzień kolejna kąpiel i kolejna kombinacja - tym razem planuję szampon Puppy + odżywkę For Ever Bath.

Posted

[quote name='cockermanka']
Do każdego psa kombinację kosmetyków trzeba dobrać indywidualnie...[/QUOTE]
Ojjjjjj, dokładnie - przecież nawet w obrębie tej samej rasy mamy u różnych psów inną strukturę/jakość/potrzeby włosa...

Afganka nauczyła mnie cierpliwości w metodzie "prób i błędów" - w pewnym momencie zaczęłam sobie zapisywać co, kiedy, jak i w jakich proporcjach :diabloti: bo zaczynałam się gubić co już miałam, a czego jeszcze nie :roll:

Teraz grzywka jest główną "testerką" - u niej jeszcze nie wiem na 100%, co będzie najlepsze :p

Posted

[quote name='amanda-1a']Ojjjjjj, dokładnie - przecież nawet w obrębie tej samej rasy mamy u różnych psów inną strukturę/jakość/potrzeby włosa...

Dokładnie tak, dlatego jak Panie zauważyły należy się kierować przede wszystkim tym na jakim efekcie nam zależy i z jakim włosem pracujemy :)

Posted

Zaczynam pałać coraz większą sympatią do Love Me Long (szampon i odżywka),włos praktycznie posupłany minimalnie, tylko w miejscach najbardziej podatnych na robienie się kołtunów (pachy i między przednimi łapami). Taki dobry efekt do tej pory uzyskiwałam tylko po zestawie : szampon Fructis Nutri Gładki + maska minutowa z tej samej serii ;)
Bardzo dobrze rozczesuje mi się z Tangle Free Spray, to chyba pierwszy kosmetyk tego typu, którego zapach jest przyjemny. A do tego spełnia swoją funkcję ;)

Posted

[quote name='cockermanka']Zaczynam pałać coraz większą sympatią do Love Me Long (szampon i odżywka),włos praktycznie posupłany minimalnie, tylko w miejscach najbardziej podatnych na robienie się kołtunów (pachy i między przednimi łapami). [/QUOTE]
O, to znów mamy podobne spostrzeżenia :D

"Przetrzymuję" Ashinę bez kąpieli już ponad tydzień. Znalazłam jak dotąd zaledwie kilka drobnych splątań - tam gdzie Pasiuta ją 'ślimaczy' w czasie zabawy. Poza tym - nic, nigdzie :) U nas nawet pod pachami super :)
Tak więc - Love Me Long dla Ash na wystawy nie, ale na codzień - oooo, oby tak dalej :D
[B]
Cockermanka[/B], powiedz mi, ten spray Tangle Free obciąża włos? Wygładza go?
Bo mam preparat, który dla mojej Pasji jest boski (robi taki "lejący" włos), ale niestety nie jest on dostępny u nas w PL i szukam czegoś podobnego...

Posted

[quote name='amanda-1a'][B]Cockermanka[/B], powiedz mi, ten spray Tangle Free obciąża włos? Wygładza go?
[/QUOTE]
Zazwyczaj używam go do rozczesywania przed kąpielą. Ale na pierwszym psie, na jakim próbowałam ten preparat używałam go po kąpieli i włos był lejący i gładki. Sama jestem ciekawa,jak z kołtunieniem...:hmmmm:

• Upvote 1
  • 2 weeks later...
Posted

Witam .Wczoraj przetestowałam spray do rozczesywania Tanglee Free na moim lhasa apso - włos długi wystawowy . Zapach dość intensywny ale przyjemny , nie przeszkadzał psu choć on jest już i tak przyzwyczajony do tego typu zapachów ; dzisiaj wyczuwam go jeszcze na psie . Rozczesuje się dobrze , włos jest wystarczająco śliski , szczotka go nie szarpie , nie jest tłusty gdy wyschnie i nie elektryzuje się co ostatnio było przy tych mrozach u nas problemem . Co do kołtunienia się tym razem nie uda mi się sprawdzić bo już jutro planujemy kąpiel . I tym razem będę testować :-) odżywkę Love Me Long . Puki co podoba mi się jej zapach i konsystencja - jest gęsta i nie będzie spływać z włosa .

Posted

A ja dziś dostałam smsa od właścicielki naszego cockerowego "synka",że jest zachwycona efektem - dostała w czasie ostatniej wizyty próbki Love Me Long (szampon i odżywka). I chcą więcej :D