Ania012 Posted March 22, 2007 Posted March 22, 2007 Witam Jestem studentka zootechniki bedąca w trakcie "pisania" pracy inżynierskiej, za jej temat obrałam własnie sport psich zaprzęgów (historia , trening psa , sprzęt itd.).Przy tak miłym temacie pojawia sie jednak duzy problem ,trudnośc znalezieni publikacji naukowych dotyczasych tego tematu.Nasza biblioteka jest uboga juz nie mówie o ksiązkach dotyczacych tej tematyki ale i również w artykuły . Dlatego zwracam sie z prośba do Was miłośników psich zaprzęgów jako osób najbardziej zagłębionych w tą tematyke o wskazanie mi źródeł z publikacjami dotyczącymi tej dyscypliny.Czasu co raz mniej a ja utkwiłam w martwym punkcie:placz: Quote
PATIszon Posted March 22, 2007 Posted March 22, 2007 [COLOR=green][B]A ja mam prosbe, zebyc zmienila tytul na bardziej czytelny.[/B][/COLOR] [COLOR=green][B]Taka "Prosba" nic nikomu nie powie, a wiele osob moze nawet tu nie zajrzec.[/B][/COLOR] Quote
ALASKAN MALAMUTE Posted March 22, 2007 Posted March 22, 2007 Poczytaj w Internecie. ,,Husky i inne" Małgorzaty i Izabeli Szmurło też ujdzie.Ale raczej nie czytałabym książki osób piszących ,,alaskan malamut" i ,,syberian husky".Przecież pisze się ,,alaskan malamute" i ,,siberian husky".Można zajrzeć na [URL="http://www.fci.be"]www.fci.be[/URL] i zobaczyć,czy jest uznana rasa Alaskan Malamut czy Alaskan Malamute... Quote
lupak Posted March 27, 2007 Posted March 27, 2007 Dość dobre opracowanie popełnił P. Boryczko - szef klubu szpica . Poza tym na forach zaprzęgowych jest sporo linków i artykułów :lol: Quote
Recommended Posts