Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 63
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 4 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

W ubiegłym tygodniu Gacuś pojechał do domu.Gacuś będzie mieszkał aż w województwie lubelskim.Powodzenia mały...mam nadzieję,ze będziesz tam szczęśliwy.Zdjęcia z odjazdu Gacka do domu już wkrótce.Zmieniam tytuł wątku.

Posted

[quote name='Marycha35']Oby było mu tam dobrze!!! A może jakiś namiar na Państwa macie, chociaż telefoniczne info jak mu tam;)
To była adopcja wolontariuszek z KOŁA "LEON",więc telefon może jakiś jest ale domek niesprawdzony na pewno.Gacek został wybrany zamiast Reksika,który poszedł do domu.Reksika wypatrzyli państwo na tablicy w INTERMARCHE,prowadzonej przez wolontariuszki KOŁA "LEON".Na ulubionym forum Donaty/Dominiki znalzłam to:

Re: Młody i rezolutny Reksik poszukuje domu ..

Numer postu:#9 przez Dominika » 3 cze 2013, o 22:55
Reksik znalazł dom w piątek 24 maja b. roku ; poszedł na jedna wioskę w łowickiej gminie. Traf chciał, że w tym samym dniu Reksika wypatrzył też pewien Pan w Intermarche, ale było już za późno .

Reksik - bywaj szczęśliwy w nowym domu psiaku, biegaj, nie psoć i bądź kochany.

W ubiegły piątek ten sam Pan wziął natomiast innego psiaka o imieniu Gacek.

Dominika

Doświadczony

Dołączył(a): 4 mar 2012, o 00:45Lokalizacja: Łowicz Miasto: Łowicz Posty: 677

Szkoda,że tak mało wiemy o domku Gacka.I szkoda,że organizacji prozwierzęcej trzeba przypominać takie podstawowe rzeczy.

Posted

Tu trochę więcej o adopcji Gacka:

Re: Gacuś, mały, sympatyczny i łaciaty psiak szuka domu

Numer postu:#5 przez Dominika » 3 cze 2013, o 23:19
A Gacuś w ubiegły piątek pojechał do swojego domu. Podroż zniósł dobrze, mimo , że jechał w towarzystwie innego mniejszego psiaka. Trochę gorzej było po przybyciu na miejsce, chciał od razu czmychnąć , pogonił jakąś przechodzącą kurę ale po skarceniu słownym psiaka, przystanął, zreflektował się i zaczął towarzyszyć ludziom. Zaprzyjaźnił się z mniejszymi od niego kolegami, wesoło biegali razem po olbrzymim podwórku.
Takie wiadomości otrzymałam w niedzielę z domu Gacka, mam obiecane zdjęcia .

Przyznam się , że się trochę martwiłam o Gacka, bo w schronisku uchodził za małego szaleńca i zaczepę.
Okazuje się , że zupełnie inaczej psiak może się zachowywać w domowych warunkach.

Bywaj szczęśliwy Gacku w nowym domu; biegaj do woli .. widziałam przecież , jak ten ruchliwy mały psiak męczył się w tym ciasnym schroniskowym boksie.

PS. W niedzielę miałam kolejne zapytanie o Gacka od pani z podłowickiej wsi; wypatrzyła go w NŁ na początku maja ; tak się stało, że jej domowy psiak wybiegł z domu , pogonił za czymś ... ale już niestety nie wrócił do domu, zginął na trasie szybkiego ruchu.
Widać Gacek miał przeznaczony inny domek.

Dominika

Doświadczony

Dołączył(a): 4 mar 2012, o 00:45Lokalizacja: Łowicz Miasto: Łowicz Posty: 677