aisaK Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 Nie każda kastracja ma szwy, a można byłoby wykastrowac np: dzien przed adocpją. Nie wiem... Quote
Ada-jeje Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 Jestem zdania ze domek powinien byc sprawdzony przed adopcja. I przede wszystkim pytanie czy ta osoba decyduje sie w 100% na adopcje jezeli pies bedzie po kastracji. W przeciwnym bowiem razie sa wielkie watpliwosci do tej osoby czytajac wasze posty. Quote
madziara1983 Posted March 25, 2007 Author Posted March 25, 2007 To chyba oczywiste ,ze domek sprawdza się przed adopcją... Tak jak juz pisałam i chyba w tym mailu właśnie co go tu wkleiłam od niej było napisane,że sama tego nie zrobi ale pozzostawia to schronisku.W tej chwili jest zdecydowana na 100 % na adopcje. Tz tak napisałą.Kierownikowi maila napisałam ,zeby porozmawiał z nią o kastracji jeszcze. Z ogłoszen wynika ,że szuka psa... Jak wszyscy wiemy żadna z nas fizycznie sprawdzic jej nie może więc postramy sie o to na forum. zresztąa kobieta musi podpisac umowe adopcyjna co się wiąże z tym ,ze mozna za jakiś czas skontrolować warunki w jakich jest pies itp. Quote
Ada-jeje Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 Madziara 1893 obys miala racje. Moje pytanie zadalam dlatego ze byc moze znalazl by sie ktos ze Slaska zabrac psa na kilka dni przed adopcja zeby wykastrowac psa i dopiero oddac osobie ktora chce go adoptowac. Bo wiadomo na kilka dni znajdziesz DT ale musi to byc pewne ze tylko na kilka dni. Zeby osoba ktora sie tego podejmie nie zostala z psem pod sciana do tego nie mozna dopuscic. Quote
madziara1983 Posted March 25, 2007 Author Posted March 25, 2007 Nom tak taka opcja równiez była by mozliwa tylko,że kto zapłaci za ta kastracje i czy ktos by się podjął takiego układu....???No i co najwazniejsze to kolejnym ogólnym problemem bedzie znalezienie transportu...ehhh to kiepska trasa ,nigdzie nie podrodze... Quote
Ada-jeje Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 Madziara popytaj dogomaniakow ze Slaska. Pisz do nich na PW podaje ci miasta na ktore powinnas zwrocic uwage Tychy,Bytom, Gliwice, Zabrze Chorzow, Ruda Slaska.A co do transportu to chyba nie jest tak zle bo jest to trasa do granicy Niemiec i czesto przez Slazakow uczeszczana, gorzej z terminem. Quote
madziara1983 Posted March 26, 2007 Author Posted March 26, 2007 No tak dogomaniaków troche jest ale za akstracje tzreba jeszce zapłacic nawet jak się ktos znajdzie kto się zgodzi.A co do trasy to sie tylko tak wydaje ,ze to niby granica , ja wiem ile szukałam transportu dla siebie i psa do głupiego wrocka a to tylko około 200km i tez trasa niby najabrdziej uczęszczana. Ja zaraz ide do pracy i wróce późno w nocy to juz dziś nic nie napisze ,postaram sie jutro rano. Quote
madziara1983 Posted March 26, 2007 Author Posted March 26, 2007 Witajcie.No więc mam takie info.dostałam własnie e-mail od kierownika odnośnie kastracji Tajfuna. Schronisko jest w stanie go wykastrowac ;-) Więc dla formalności napisałam już maila do pani Wiesławy odnośnie jej checi adocpji wykastrowanego psa. Czekam na odpowiedź.Jesli potwierdzi chęc adopcji Tajfun idzie do kastracji. Quote
karusiap Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 cudownie!!jesli jest mozliwosc to niech idzie nawet jak dom sie wycofa Quote
Ula_czarnuszka Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 Hej, a czy piesek był ogłaszany w dobkowym podforum? Może znajdzie się jakiś domek bliżej... A z tym transportem na Śląsk też może nie będzie aż tak tragicznie. Można próbować poskładać trasę na raty np. Zgorzelec -Wrocław, Wrocław - Opole, Opole - Tychy czy Katowice. Do Katowic to by chyba nowa właścicielka mogła podjechać nawet pociagiem, prawda? A tak naprawdę to mogłaby pociągiem podjechać do Wrocławia. Komunikacja PKP ze Śląskiem jest całkiem przyzwoita i byłby to test jej determinacji;) Podróż da się poskładać, w ostatnią sobotę tak na raty podróżowała Saba : Świdnica- Jelenia Góra- Krosno Odrzańskie- domek za Poznaniem:lol: [U]Edit:[/U] właśnie doczytałam, że jest juz na dobkowych stronach... Quote
madziara1983 Posted March 26, 2007 Author Posted March 26, 2007 Nie no co do tej podróży pociągiem to ja bym chyba nie była za nie zapomne do końca życia jak jechałam własnie po mojego psa i to tylko 4 godziny pociągiem i w zyciu bym się nie dała namówic na cos takiego wiecej. Raz ,że ludzie sie czepiają bo pies duzy ,a dwa to nie wiemy jak on sie zachowa w pociągu nagle tłum ludzi głosno itp BYła bym za ta opcja gdyby miała z nim pojechac osoba doświadczona . Zreszta pies po kastracji do pociągu w ten brud to tez nie bardzo.Nie wiem jak wy ale ja bym się nie zdecydowała na pociąg.nARAZIE CZEKAMY NA ODPOWIEDŹ na mojego maila o kastracji.Jesli się nie zgodzi to odrazu rozmawiam z kierownikiem żeby go nie wydawac tej Pani. Co do tego gdzie sa watki dobka to ja załozyłam tylko ten i na forum miłosników dobków,nie wiem czy dziewczyny jeszce gdzies go dodały. Quote
Ula_czarnuszka Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 [quote name='madziara1983']Nie no co do tej podróży pociągiem to ja bym chyba nie była za nie zapomne do końca życia jak jechałam własnie po mojego psa i to tylko 4 godziny pociągiem i w zyciu bym się nie dała namówic na cos takiego wiecej. Raz ,że ludzie sie czepiają bo pies duzy ,a dwa to nie wiemy jak on sie zachowa w pociągu nagle tłum ludzi głosno itp BYła bym za ta opcja gdyby miała z nim pojechac osoba doświadczona . Zreszta pies po kastracji do pociągu w ten brud to tez nie bardzo.Nie wiem jak wy ale ja bym się nie zdecydowała na pociąg.[/quote] Ok. Chociaż p. Wiesia chyba deklaruje doświadczenie z rasą? Myslałam bardziej o trasie Katowice-Tychy, chpciaż jak ktoś dowiezie Tajfuna do Katowic to i do Tychów chyba też:p [quote name='madziara1983']nARAZIE CZEKAMY NA ODPOWIEDŹ na mojego maila o kastracji.Jesli się nie zgodzi to odrazu rozmawiam z kierownikiem, żeby go nie wydawac tej Pani. [/quote] Rozumiem;) Quote
madziara1983 Posted March 26, 2007 Author Posted March 26, 2007 No doświdczenie ma tz miała chyba 10 lat dobka.Ale co z tego jak dla psa będzie samym szokiem podróż autem, nie sadze ,że go gdzies wożono ;-) No i wszytsko napewno będzie dla niego dziwne, zaczynając od kastracji po podróz po całkiem obcych ludzi itp... Mój sie nawet nie obejżał za swoimi poprzednimi własccielami ale w pociągu miałam jazd eokrutna skkanie,szczekanie wieczne czepianie się ludzi ,koszmar normlanie no chyba ,ze ja tylko na takich debilnych ludzi trafiam. Co do doświadczenia to miałam na mysli doświadczenie w jeździe z psem pociagiem ;-) Narazie poczekajmy na maila.Jakos zcazyna się pomału rozwiązywac sytuacja. Quote
Ula_czarnuszka Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 Na okoliczność jazdy (samochodem) moja suka dostawała od weta takie niebieskie piguły:razz: Znacząco ją to wyluzowywało, a ja mogłam spokojnie prowadzić:eviltong: W razie czego myślę, że takie rozwiazanie dla Tajfuna też możnaby zastosować... Oczywiscie do samochodu, a nie pociągu.:p Quote
madziara1983 Posted March 27, 2007 Author Posted March 27, 2007 No więc mam takie info odnośnie kastracji: cyt ,,>Witam Pania dziekuje za wiadomosc, tak juz pisałam popszednio ze ja tego bym napewno nie zrobiła jesli natomniast w waszym schronisku zrobicie niemam nic przeciw temu, , Więc do kierownika juz napisałam ,ze moga go kastrowac. Więc coś się dziac zaczyna.Teraz nadal trzeba transport . Quote
Ula_czarnuszka Posted March 27, 2007 Posted March 27, 2007 To super! :lol: Czy wczesniej podany termin (po 15 kwietnia) nadal aktualny? Bo gdyby wcześniej,to może ludzie z jakichś światecznych wyjazdów by wracali... Wiemy kiedy termin kastracji? Quote
madziara1983 Posted March 27, 2007 Author Posted March 27, 2007 Narazie nic nie wiemy.Termin najwcześniejszy napewno połowa kwietnia,dlatego ,ż eta paniw yjeźdża z tego co pamietam na jakies wesele siostry za granice na swieta i dlatego chce go zabrac w połowie kwietnia dopiero. Co do kastracji to narazie nic nie wiemy ,dopiero napisałam kierownikowi maila z odpowiedźia tej pani,jak przeczyta to pewnie odpisze. Albo wieczorem.Zobaczymy. Narazie to tylko tyle wieści. Quote
aisaK Posted March 27, 2007 Posted March 27, 2007 To świetnie, że pani się zdecydowała. teraz jestem już spokojniejsza! Ze zdjęc, które mi wysłała widziałam szczęśliwego dobeczka, więc trudno było mi uwierzyć, że to jakaś rozmnażaczka :lol: No, ale nigdy nic nie wiadomo! Teraz trzymam kciuki aby się ktoś znalazł z transpotem! Quote
madziara1983 Posted March 27, 2007 Author Posted March 27, 2007 Witajcie. Narazie nie mam zandych nowych informacji.Z transportem tez narazie brak chetnych. Czekam na maila ze schroniska. Quote
Ula_czarnuszka Posted March 27, 2007 Posted March 27, 2007 Myślę, że transport będziemy składać, gdy już piesek będzie wykastrowny i będziemy mieć pewność, że Pani go przyjmie w jakimś konkretnym terminie.:cool3: Trzeba też chyba sprawdzić domek? Czy Pani zgodziła sie na kontrolę przedadopcyjną? Czy jest ktoś, kto mógłby taką kontrolę przeprowadzić? Akcję na wątku transportowym możemy składać gdy będą konkrety, żeby nie zniechecić potencjalnych współpracujących:razz: Trzeba też pomysleć o szczegółach: np. jak z umową adopcyjną? Ja mogę pomóc w wydostaniu Tajfuna ze Zgorzelca i dostarczeniu np. do Legnicy lub Wrocka, ale musiałoby to być w sobotę 14 lub 21 kwietnia albo już w którąś sobotę majową.:p Quote
madziara1983 Posted March 28, 2007 Author Posted March 28, 2007 [quote name='Ula_czarnuszka']Myślę, że transport będziemy składać, gdy już piesek będzie wykastrowny i będziemy mieć pewność, że Pani go przyjmie w jakimś konkretnym terminie.:cool3: Trzeba też chyba sprawdzić domek? Czy Pani zgodziła sie na kontrolę przedadopcyjną? Czy jest ktoś, kto mógłby taką kontrolę przeprowadzić? Akcję na wątku transportowym możemy składać gdy będą konkrety, żeby nie zniechecić potencjalnych współpracujących:razz: Trzeba też pomysleć o szczegółach: np. jak z umową adopcyjną? Ja mogę pomóc w wydostaniu Tajfuna ze Zgorzelca i dostarczeniu np. do Legnicy lub Wrocka, ale musiałoby to być w sobotę 14 lub 21 kwietnia albo już w którąś sobotę majową.:p[/quote] Transportu tzreba szukać długo wczesniej ,a nie jak będzie wykastrowan. Kilka dni po kastracji może juz bez problemu jechać. Pani go nie przyjmie w konkretnym terminie jak pisałam juz wczesniej tylko po 15.04 co nam ułatwia życie bo mamy wolna reke co do daty.Temat na wątku transportowym jest juz wrzucony od samego poczatku.O umowie tez juz pisałam,że zabiera ją osoba wiaząca go daje do podpisania i odsyła. Co do trasy do tych to jakim numerem drogi tam się jedzie ja sprawdzałam na mapie ale wrocław nie był po drodze do tych raczej troche na około.no chyba ,ze droga tylko taka jest. Quote
madziara1983 Posted March 28, 2007 Author Posted March 28, 2007 O mam jeszce jedną wiadomość. Odnosnie kastracji, z naszym schroniskiem współpracuje fundacja niemiecka i zcasem coś sponsoruja, i przed chwila napisałay mi posta ,że sa w stanie zapłacic za tą kastracje tylko nie wiem co kierownik na to ,musze go zapytac jaka decyzja i kiedy i postanowił wykastrowac bo to na 100% od niego zalezy , mam nadzieje,ż enie ma żadnych przeciwskazan zdrowotnych ale raczej nie bo zdrówkiem tryskał... Quote
Ula_czarnuszka Posted March 28, 2007 Posted March 28, 2007 [quote name='madziara1983'] Co do trasy do tych to jakim numerem drogi tam się jedzie ja sprawdzałam na mapie ale wrocław nie był po drodze do tych raczej troche na około, no chyba ze droga tylko taka jest.[/quote] Z Wrocławiem, nie o chodziło mi o to, że to dokładnie "po drodze" :razz: To trasa bardziej uczęszczana niż Zgorzelec-Tychy i myslę, że może być łatwiej kogoś znaleźć :p A co z kontolą domku? Quote
madziara1983 Posted March 28, 2007 Author Posted March 28, 2007 Z kontrola narazie nie wime, mam mało zcasu żeby wejśc na neta i się rozeznac i porozmawiac z kims o tym, jutro mam wolny dzien to mam nadzieje,że załatwie ta sprawe. Quote
Ula_czarnuszka Posted March 28, 2007 Posted March 28, 2007 [quote name='madziara1983']Z kontrola narazie nie wime, mam mało zcasu żeby wejśc na neta i się rozeznac i porozmawiac z kims o tym, jutro mam wolny dzien to mam nadzieje,że załatwie ta sprawe.[/quote] Chcesz, żebym tez popytała? Quote
Recommended Posts