madziara1983 Posted March 23, 2007 Author Posted March 23, 2007 No i znów żadnych wieści jak narazie.... Quote
madziara1983 Posted March 23, 2007 Author Posted March 23, 2007 Nom więc takie info.Dostałam przed chwilą maila od Pani Wiesławy z tego co widac jest nadal zainteresowana.Mianowicie napisała ,ze juz prawie się zdecydowała.Wytłumaczyłam jej ,ze w schronisku jest około 200 psów i naoarwde nie realne jest sprawdzenie takich rzeczy o które prosi.Więc napisała ,ze zadzwoni jeszce do schroniska i postara się czegoś dowiedziec, więc jesli nie usłyszy nic dziwnego tylko to co chce wiedziec to możemy szukac transportu na około połowe kwietnia. Quote
madziara1983 Posted March 23, 2007 Author Posted March 23, 2007 takiego maila dostałam: Witam Pania dziekuje bardzo za wiadomosc,oczywiscie jesli przebywa dwiescie pieskow to trudna sprawa aby kazdego dobrze znac , ale od czasu kiedy teraz zaczełam szukac pieska jestem zaszokowana ile to pieskow przebywa w schroniskach , niezdawałam sobie sprawy ze az tyle jest pieskow , tylko niemogie sobie jednej sprawy wyobrazic jak mozna zabrac pieska chowac go a potem oddac albo gdzies zostawic i chyba tego nigdy nie zrozumnie, bo mojego pieska Dzekiego ktory mi zmarł nie oddała bym go nikomu za najwieksze pieniądze, dzis zadzwonie do schroniska i moze cos sie jescze dowiem w sprawie tego pieska, raczej jestem zdecydowana na Tajfunka ale jak pisałam bedzimy szukac przewozu aby to było w połowy kwietnia , takze i ja tez bede szukac moze cos uda mi sie poszukac to powidomnie jesli nie to bedziemy czekac moze ktos z waszej strony bedzie jechał w ta strone, doł. pozdrowienia Wieslawa z Tychow Odpisałam i napisałam ,ze czekam na info jak po rozmowie i jaka decyzja.... Quote
aisaK Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 Widzisz, Madziu, mówiłam ci, że Pani poprpstu realiów schroniskowych nie zna. Bardzo ładnie to napisałaś, nie zrobiłabym tego lepiej! Pani Wisia miała dobermana, na kanapie (mam go z wywalonymi jajeczkami do góry). Jeśli wypali ten domek, będę się cieszyła, mimo naiwności to jest dobry człowiek. Tylko domek trzeba sprawdzić od środka i ta kastracja-koniecznie! Madziu-pisz koniecznie co wyszło, bo bardzo mocno zaciskam kciuki za tego pieknisia! Quote
madziara1983 Posted March 23, 2007 Author Posted March 23, 2007 Wyszło ogólne zamieszanie heheh Bo ta Pani zadzwoniła do schronu i powiedziała,że wie o tym dobku od Kasi to chyba od Ciebie hehe i ,że namiary dostała na mnie a trafiła na pracownika ,którego nie było w tym dniu co ja byłam i nie wiedział,że robiłam fotki więc ogólny zamęt he Ale w kazym razie powiedziała ,że sie zdecydowała na jeo adopcje i ,że mozna szukac transportu gorzej z kastracją, schron go nie wykastruje teraz a ta Pani jest raczej przeciwna więc tzreba by ja jakos prekonac nom i możemy chyba z tych ludzi szukac. Quote
madziara1983 Posted March 23, 2007 Author Posted March 23, 2007 lUDKI A TO JEST Z TYCH CZY Z TYCHÓW??bO TA PANI SIĘ PODPISAŁA WIESŁAWA Z TYCHÓW A JA NA MAPIE ZNALAZŁAM TO I TO ,DOPIERO ZWRÓCIŁAM UWAGE... Quote
aisaK Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 Madzia, napisz najpierw do tej Pani, powiedz, że ja nie jestem wolontariuszem w tym schronisku i dlatego takie zamieszanie (wiesz, niech ma o nas dobre zdanie;) ) Potem zapytaj jej gdzie mieszaka i jaki termin wizyty ją interesuje? Niech poda dokładny adres (z kodem pocztowym) :) Następnie przekonaj ją z tym kastrowaniem-może składkę ogłosimy? I wtedy na mapie dogo znajdziemy osobe z Tych lub Tychów ;) Quote
aisaK Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 Przeczytałam jej meile i ona podpisuje się :Wiesława z Tychów! Quote
madziara1983 Posted March 23, 2007 Author Posted March 23, 2007 No napisałam jej juz jak to z tym zamieszaniem. W kazdym razie zdecydowała się i szukamy transportu zaraz poprosze o dokładne dane ;-) Quote
Kluska4 Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 Dziewczyny, to są TYCHY. Tu chodzi jedynie o odmianę. Tyszanie zwykle mówią że są z Tychów, a wszyscy nie-Tyszanie, że z Tych. Mieszkałam tam kiedyś przez 2 lata, więc mam to rozpracowane ;) Quote
madziara1983 Posted March 23, 2007 Author Posted March 23, 2007 Dobra poprosiłam ja o dokładne dane i napisałam ,ze szukamy osoby ,która by się z nią spotkała i powiedziała coś o adopcjach psów i np troche wyjaśniła jak postepowac żeby delikatnie było ehhh ale to nie takie proste wszystko,nie chcę zyby cos sobie pomyslała ale jak mam to ująć inaczej. Quote
madziara1983 Posted March 23, 2007 Author Posted March 23, 2007 [quote name='Kluska4']Dziewczyny, to są TYCHY. Tu chodzi jedynie o odmianę. Tyszanie zwykle mówią że są z Tychów, a wszyscy nie-Tyszanie, że z Tych. Mieszkałam tam kiedyś przez 2 lata, więc mam to rozpracowane ;)[/quote] hheh dobre! Ja znalazłam Tychy miasto i jakieś Stare Tychy. No dobra w takim razie to trasa około 300 km w jedną strone. Więc mozna zacząć szukac tylko osoba ,która pojedzie musi umowe adopcyjna zabrac ze soba lub nie wiem w sumie lepiej żeby zabrała osobiście ta Pani podpisze i odesle tz odesle osoba która pojedzie . Chyba to najprostsze rozwiazanie. Quote
aisaK Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 Jaki macie koszt adopcji? Można byłoby zapytać czy pani jest skłonna zwrócić za koszt przewozu-chocby połowe... Ona napewno jest z Tychów, bo tak sie podpisuje ;) I co z tą kastracją? szkoda, że schron nie kastruje :( Quote
Ada-jeje Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 Moze niepotrzebnie sie wtracam, ale w jednym z postow przeczytalam ze osoba ta niechetna jest do kastracji psa u niej ale przyjmie psa wykastrowanego. Stad moje obawy o to ze pies nie zostanie wykastrowany. Quote
madziara1983 Posted March 23, 2007 Author Posted March 23, 2007 No tak jest. Ale co zrobic, nie odmówimy adocpji ze względu na brak kastracji.Schronisko go nie wykastruje bo kasy nie ma no i brak pomieszczen dla psa po zabiegu , a nie wrzuca go do budy .Tutaj tak jets nie ma pomieszcen ocieplanych dlatego zbaiegi wykonuje się tylko latem i sterylki i kastracje.ehhh Nie mam na to zadnego wpływu. Quote
aisaK Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 Wytłumaczymy Pani o kastracji ;) Myślę, że jest reformowalna ;) Teraz tylko ta wizyta!!! Szukałyście kogos z mapy dogo? Quote
madziara1983 Posted March 24, 2007 Author Posted March 24, 2007 Witam. Co do akstracji to tak będe namawiała ta Pania nadal. Teraz trzeba na mapie dogo posuzkac kogos i mam prośbe czy ktoś z was mógłby umieścic temat na watku transportowym w moim imieniu bo nie wiem co mi się z kompem stało ale na watek transportowy wejśc nie moge ehhh Nie suzkamy transportu na konkretną date ale najwczesniejszy teramin to 15.04.07. Plis umieśccie ktos... Quote
aisaK Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 Tu masz na mapie dogo śląskie: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=1944751&postcount=232[/URL] okazuje się, że w Tychach jest tylko jedna osoba, ale dawno nie pisała, wiec obawiam się, że trzeba poprosić kogoś z okolic. Katowice są blisko: [B][FONT=Arial][SIZE=1][COLOR=#0000ff]KATOWICE[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [LEFT][COLOR=#006400][FONT=Arial][SIZE=1][B]diabelkowa[/B][/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=#008000][FONT=Arial, sans-serif][SIZE=1][B]GG:1230919[/B][/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=#008000][FONT=Arial, sans-serif][SIZE=1][B]tel: 0 511 940 194[/B][/SIZE][/FONT][/COLOR] [B][SIZE=1][FONT=Arial, sans-serif]e-mail: [/FONT][/SIZE][/B][EMAIL="[email protected]"][B][U][SIZE=1][FONT=Arial, sans-serif][COLOR=#0000ff]nie_zapomnij[malpa]poczta.fm[/COLOR][/FONT][/SIZE][/U][/B][/EMAIL][/LEFT] [FONT=Arial, sans-serif][SIZE=1][B][COLOR=#ff0000]NET[/COLOR][/B] [/SIZE][/FONT] [LEFT][FONT=Arial, sans-serif][SIZE=1][B][COLOR=#ff0000]OPIEKA/PIELEGNACJA[/COLOR][/B] [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, sans-serif][SIZE=1][B][COLOR=#ff0000]AUKCJE[/COLOR][/B] [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, sans-serif][SIZE=1][B][COLOR=#ff0000]PETSITTER[/COLOR][/B] [/SIZE][/FONT] [COLOR=#006400][FONT=Arial, sans-serif][SIZE=1][B]od sierpnia bede wolontariuszem w schronisku w Chorzowie[/B][/SIZE][/FONT][/COLOR][/LEFT] [COLOR=#0000ff][FONT=Arial, sans-serif][SIZE=1][B]KATOWICE[/B][/SIZE][/FONT][/COLOR] [LEFT][COLOR=#008000][FONT=Arial, sans-serif][SIZE=1][B]Zlota Rybka[/B][/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=#008000][FONT=Arial, sans-serif][SIZE=1][B]GG: 1907064[/B][/SIZE][/FONT][/COLOR] [B][SIZE=1][FONT=Arial, sans-serif]e-mail: [/FONT][/SIZE][/B][EMAIL="[email protected]"][B][U][SIZE=1][FONT=Arial, sans-serif][COLOR=#0000ff]madamme_butterfly18[malpa]wp.pl[/COLOR][/FONT][/SIZE][/U][/B][/EMAIL] Te dwie osoby znalazłam na mapie dogo. Zobacz... Na wątku transportowym napisałam...[/LEFT] Quote
aisaK Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 Madziu Zobacz co znalazłam na naszym wątku: WEZMNĘ DOBERMANA data dodania: 2007-03-11 Wezmne psa rasa doberman najchetniej to czarny podpalany wiek od roku do lat pieciu, mam doswiadczenie takiego mniałam czekam na wiadomosc na meilaAutor: Wiesława Adres: Śląsk - Tychy. Email: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] Wezmę psa rasa doberman czarny podpalany rudy wiek od jednego roku do lat pięciu był to pies posłuszny coś nauczony jak tez nieraz zostac sam w domu, mam doswiadczenie miałam dobermana był wspaniały niedawno zmarł na raka, jesli ktoś z przyczyn np. finansowych czy wyjazdu chce oddac ale nie z powodu ze piesek jest zle wychowany i ktos nie daje rady .Zapewniam ze ten piesek co zamieszkam w mojm domu bedzie mniał wspaniałe zycie do konica jego dni , od paru miesiecy jestem cały czas w domu w około mojego miejsca zamieszkania jest duzo zieleni park itp mieszkam na Śląsku w Tychach czekam na wiadomosc meila lub telefonicznie ( sms) [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] Te ogłoszenia, które dała Rybcia, to jest jedna i ta sama osoba, chyba ROZMNAŻACZKA!!! Podaje różne imiona i maile, ale to ta sama osoba. Zerknijcie na treśc ogłoszeń, podobny tekst i nawet podobne błędy!!! Proszę cie-napisz do niej, że kastracja jest warunkiem adopcji, zobaczymy jak zareaguje... I koniecznie kontrola przedadopcyjna!! Oby okazało się to nieprawda!!! Quote
karusiap Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 Kasia ma racje,jesli to ta osoba to trzeba uwazac,uzywa roznych maili i imion i ma bardzo konkretne wymagania... Quote
madziara1983 Posted March 25, 2007 Author Posted March 25, 2007 Kurde....:angryy: Tylko ,ze teraz to juz nie mam wpływu na tą kastracje. Ona juz dzwoniła do schroniska wiec to teraz zalezy od kierownika czy da jej tego psa, jutro do niego zadzwonie i zapytam czy jest mozliwe żeby powiedział jej ,ze warunkiem umowy jest kastracja...Narazie tzreba napisac do kogos z okolicy ,zeby ją sprawdzic, ja na mailu mam chyba jej adres.A z kąd są te ogłoszenia , gdzie je znalazłyscie???? Co do tego co napisałaś ,zebym napisała ,ze kastracja jest warunkiem adopcji.To Ona już napisała ,że sama nie wykastruje go ale moze wziąść kastrowanego jesli schronisko to zrobi. Quote
madziara1983 Posted March 25, 2007 Author Posted March 25, 2007 Hmmm znalazłam to drugie ogłoszenie to napewno ta sama osobanumer telefonu ten sam ,który mam ja. Ogólnie to w sumie podaje inny adres e-mail i nick. Do tego ma prawo z tego co wiem to starsza Pani na emeryturze chyba czy rencie.Kurde nie wiem jak to rozwiązać. Może ktoś z nas jej odpowie na to ogłoszenie co na 4.łapy jest i zobaczymy czy odpisze?? [URL]http://www.4lapy.pl/ogloszenia/pokaz.php?id_kat=13&id_ogl=25804&PHPSESSID=1c6560dfb2969e5aa633fe6409515c83[/URL] Możemy równiez poprosić ja o wyjasnienie...no sama nie wiem... Quote
aisaK Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 Ja jej nie odpiszę, bo ja znią korespondowałam. W sumie to, że ma kilka meili jeszcze o niczym nie świadczy. Nie wiem...A czy schronisko jednak nie zgodziło by się na kastrację? Jaką cenę mogą dać za kastrację? Quote
madziara1983 Posted March 25, 2007 Author Posted March 25, 2007 Znalazłam jeszce to: [URL]http://zapytaj.com.pl/Profile/user_18539.html[/URL] [URL]http://www.gumtree.pl/warszawa/42/7984542.html[/URL] [URL]http://www.bono-polska.pl/index.php/a/3/b/2/c/101/d/4/id/5593[/URL] Quote
madziara1983 Posted March 25, 2007 Author Posted March 25, 2007 [quote name='aisaK']Ja jej nie odpiszę, bo ja znią korespondowałam. W sumie to, że ma kilka meili jeszcze o niczym nie świadczy. Nie wiem...A czy schronisko jednak nie zgodziło by się na kastrację? Jaką cenę mogą dać za kastrację?[/quote] Nie mam pojęcia ile kosztuje kastracja ale tu jest jeszce inny problem , wszedzie jest teren podmokły i błoto, nie ma pomieszceń takich ocieplanych żeby psa po zabiegu trzymać ,wszedzie jest poprostu zimno. A dobek to jest i tak w boksie na zewnątrz ,a tam to napewno po zabiegu by nie mógł byz zeby się sam szwami nie zajął.Kurcze sama nie wiem.... Quote
Recommended Posts