Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Od 4 dni próbowaliśmy złapać błąkającego się po osiedlu psa, dzisiaj (15.10) się udało. Pies błąkał się od kilku dni na osiedlu w Kolbudach (15km od Gdańska). Niema obroży, tatuażu schroniskowego i raczej też niema chipa (nie byliśmy u weta ale nie wyczułam go). Pies jest bardzo ufny. Pies u nas nie może zostać (mamy dominującego psa) obecnie szukamy mu jakiegoś schronienia po sąsiadach.

Posted

Witam sąsiadkę :) Po avatarze domyślam się nawet którą ;)

Psiaka widziałam raz, ale słyszałam o nim od sąsiadów. Wydaje się być bardzo spokojny i sympatyczny. Mam nadzieję, że znajdzie u kogoś dom.
Jeżeli mogę jakoś pomóc to proszę o informację.

Posted

A witam, witam:) Psiak jest obecnie u Pani sąsiadki (Pani od czarnego psiaka). Wspólnie szukamy mu domku stałego bądź chociaż tymczasowego i karmimy go na zmianę. Pies zostanie odrobaczony i zaszczepiony. Jeśli w ciągu około 10 dni nie znajdzie domu to niestety będzie musiał trafić do schroniska. Nie możemy wziąć tego psiaka do domu bo obie mamy dominujące psy. Psiak jest cudowny, grzeczny i cieszy się całym sobą na widok człowieka.

Na pewno przyda się rozpowszechnienie informacji o psiaku:)

Posted

zrobiłam ogłoszenia kudłatkowi, skorzystałam z zamieszczonych tutaj zdjęć: ogłoszenia są na gumtree, alegratka, anonse, zaginione psy, porozsyłałam do znajomych zwierzolubów (w ogłoszeniach jest numer telefonu do Doroty od Koksa), na pewno warto wysłać jeszcze ogłoszenie do wszystkich pobliskich schronisk, może na jakieś portale miasta Kolbudy?? i rozgłaszać na facebooku
trzymam kciuki, żeby znalazł się dla niego nowy dobry dom albo odnalazł się właściciel, strasznie szkoda oddawać go do schroniska :(

Posted

Bardzo dziękujemy:) Na fb już go rozgłaszam. Raczej na odnalezienie właściciela niema co liczyć, psiak błąkał się prawie 2 tyg. dużo czasu przebywał przy szkole gdzie kradł dzieciom kanapki. Myśleliśmy, że jest to kogoś z wioski pies, próbowałyśmy go złapać ale początkowo w ogóle nie zwracał uwagi na ludzi tylko cały czas biegał z nosem przy ziemi, dopiero później tak jakby zrezygnował z poszukiwań starego pana, otrząsną się z szoku i rozpoczął poszukiwania dla siebie nowego pana i zaczął sam szukać kontaktu z człowiekiem.