Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 74
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Zakupiłam dziś - Dezynfekujący proszek do prania Clovin na świerzb, CLOVIN SEPTOSURF! DEZYNFEKCJA POWIERZCHNI maskakra , jak wszystko jest drogie!!! dodatkowo :
[B]Potrzebujemy kremu infectoscab 5% 60 g - dla psiaka niestety jest on na receptę i w mojej okolicy niedostępny oraz tabletki IVERMECTIN które niedostępne są w Polsce. Żeby pozbyć się tego świństwa, oprócz zastrzyków i proszków do dezynfekcji i płynów potrzebne nam są w/w . Jeśli by ktoś mógł pomóc - to z Diablo będziemy wdzięczni[/B] :) obecna właścicielka tymczasowa Kasia

Edited by Diabełek
Posted

[quote name='Diabełek']Zakupiłam dziś - Dezynfekujący proszek do prania Clovin na świerzb, CLOVIN SEPTOSURF! DEZYNFEKCJA POWIERZCHNI maskakra , jak wszystko jest drogie!!! dodatkowo :
[B]Potrzebujemy kremu infectoscab 5% 60 g - dla psiaka niestety jest on na receptę i w mojej okolicy niedostępny oraz tabletki IVERMECTIN które niedostępne są w Polsce. Żeby pozbyć się tego świństwa, oprócz zastrzyków i proszków do dezynfekcji i płynów potrzebne nam są w/w . Jeśli by ktoś mógł pomóc - to z Diablo będziemy wdzięczni[/B] :) obecna właścicielka tymczasowa Kasia[/QUOTE]

Witamy na dogo [B]Diabełku[/B] :)
Fajnie, że jesteś :)

Jest taki wątek na dogo z lekami, tam można wstawić zapytanie o te specyfiki, które wymieniłaś
Poszukam i wstawię linka :)
Jak jeszcze możemy Ci pomóc ?

Posted

DONnka , witaj !!!
Na razie brakuje mi tych leków, bo są dostępne albo poza granicami , albo na receptę w ludzkich aptekach, niestety u mnie nie ma:( Zakupiłam proszki by wszystko dezynfekować, bo to paskudztwo potrafi przejść na człowieka!!! Dbam o Diablo, jak umiem i mam nadzieję że znajdziemy mu wspaniały dom:)
Jeśli byś mopgła to wstaw zapytanie o tych lekach, bo ja nie umiem jeszcze tutaj się poruszać :) Dziękuje!!!

Posted

[quote name='Diabełek']DONnka , witaj !!!
Na razie brakuje mi tych leków, bo są dostępne albo poza granicami , albo na receptę w ludzkich aptekach, niestety u mnie nie ma:( Zakupiłam proszki by wszystko dezynfekować, bo to paskudztwo potrafi przejść na człowieka!!! Dbam o Diablo, jak umiem i mam nadzieję że znajdziemy mu wspaniały dom:)
[B]Jeśli byś mopgła to wstaw zapytanie o tych lekach, bo ja nie umiem jeszcze tutaj się poruszać[/B] :) Dziękuje!!![/QUOTE]

Spokojnie, szybko się nauczysz :)
Zaraz wstawię zapytanie o te leki na wątek:
[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/128994-LEKI-w%C4%85tek-zbiorczy[/url]

Gdybyś potrzebowała jeszcze jakiejś pomocy, to pamiętaj o SKARPECIE OWCZARKOWEJ (wystarczy kliknąć w banerek w moim podpisie :razz:)

I koniecznie wygłaskaj Diablo ode mnie :loveu:

Posted

Diablo jest głaskany kilka razy dziennie, na razie w rękawiczkach to robię, bo ryzyko jest dopóki leki nie zaczną działać,:loveu: nie wiem muszę poczytać na czym polega skarpeta - obecnie mam dwa psy na utrzymaniu i oboje muszą być leczone , jedno profilaktycznie by nie załapało świerzba - karma też podwójna także z mojej jednej pensji jest ciężko. Jednak są dobrzy ludzie, bo jedna Pani wpłaciła na leczenie i starczyło obecnie na pokrycie, proszków i płynów do dezynfekcji oraz maści :) Jesteśmy z Diabełkiem jej wdzięczni :loveu:

Posted (edited)

[quote name='Diabełek']Diablo jest głaskany kilka razy dziennie, na razie w rękawiczkach to robię, bo ryzyko jest dopóki leki nie zaczną działać,:loveu: [B]nie wiem muszę poczytać na czym polega skarpeta [/B]- obecnie mam dwa psy na utrzymaniu i oboje muszą być leczone , jedno profilaktycznie by nie załapało świerzba - karma też podwójna także z mojej jednej pensji jest ciężko. Jednak są dobrzy ludzie, bo jedna Pani wpłaciła na leczenie i starczyło obecnie na pokrycie, proszków i płynów do dezynfekcji oraz maści :) Jesteśmy z Diabełkiem jej wdzięczni :loveu:[/QUOTE]

A zatem poczytaj i zastanów się :)
Jakbyś miała jakieś wątpliwości to pisz :)

Edited by DONnka
Posted (edited)

[B]Diablo zdrowieje, jest już pełen energii, profilaktyka powinna potrwać jeszcze 2 tyg.[/B] Więc szukamy mu kochających opiekunów i stałego domu, by czuł się bezpiecznie.
[B]Już nie ma obawy o świerzbowca testy skóromokroskopijne pokazały że pozbyliśmy się pasożyta - jednak kurację trzeba powtórzyć. [/B]By nie nastąpił nawrót choroby, by wyzbyć się larw tych robali, które mu tak doskierały, [COLOR=#ff0000][B]na wątku o lekach, jest czego jeszcze potrzebujemy, zwracam się z prośbą - jak ktoś ma takie leki to proszę o kontakt. Pilne!!!![/B][/COLOR]
To kochany psiak, myślę że dom z ogrodem byłby cudownym miejscem dla psiaka, on kocha biegać, przebywać na powietrzu. I jest takim pieszczoszkiem, skorym do zabawy.

Edited by Diabełek
Posted

[B]2,5 letni owczarek niemiecki przebywający w DT, Diablo szuka kochającego domu. Był skrajnie wychudzony i zaniedbany, obecnie jest pod dobrą opieką oczekując swojego człowieka.
[/B]:loveu:[B] Diablo jest młodym chłopakiem i szybko dochodzi do siebie !!!
[/B]

Posted

[quote name='Kasiulek 27'][B]2,5 letni owczarek niemiecki przebywający w DT, Diablo szuka kochającego domu. Był skrajnie wychudzony i zaniedbany, obecnie jest pod dobrą opieką oczekując swojego człowieka.
[/B]:loveu:[B] Diablo jest młodym chłopakiem i szybko dochodzi do siebie !!!
[/B][/QUOTE]

[B]Kasiulek27[/B], napisałam Ci w prywatnej wiadomości jak zmienić tytuł wątku :)
Jak już zrobisz po kolei wszystko to o czym pisałam to nie zapomnij kliknąć w ZAPISZ ZMIANY ;)

[B]Diabełku[/B], przeczytałaś moją wiadomość na fb ?

Bardzo się cieszę, że Diablo zdrowieje :multi:
Oby tak dalej i niech zmyka do wspaniałego domku. Kciuki zaciśnięte :thumbs:

Posted (edited)

Napisałam o pomoc w skarpecie, udało się zdjęć nie załączę bo nie potrafię, liczę na pomoc straszliwie :)
[B][COLOR=#008000]Dziękujemy z Diabełkiem za wsparcie ( kciuki) na pewno się przydadzą [/COLOR][/B]:)
[B]Pozdrawiamy Was serdecznie z Diablo i moją sunią Daisy[/B] :loveu:

Edited by Diabełek
Posted

[quote name='DONnka'][B]Kasiulek27[/B], napisałam Ci w prywatnej wiadomości jak zmienić tytuł wątku :)
Jak już zrobisz po kolei wszystko to o czym pisałam to nie zapomnij kliknąć w ZAPISZ ZMIANY ;)

[B]Diabełku[/B], przeczytałaś moją wiadomość na fb ?

Bardzo się cieszę, że Diablo zdrowieje :multi:
Oby tak dalej i niech zmyka do wspaniałego domku. Kciuki zaciśnięte :thumbs:[/QUOTE]

Kasiulek udostępnił mi swój login i to ja zmieniłam, ale ślicznie dziękuję :) Na świerzb - ludzie rożnie reagują , a wiadomo ze do adopcji Diabełek będzie oddany, gdy już nie będzie bombą zegarową :) Już w sumie nie jest bo zastrzyki zaczeły działać, lecz kontynuować leczenie trzeba :) i być konsekwentnym i mieć kasę na tę konsekwencję :) Ja w sumie muszę leczyć dwa psy , bo sunie profilaktycznie...

Posted

[SIZE=3][B]Zaglądajcie do Diablo, niebawem mu zrobię zdjęcia na spacerku :)[/B][/SIZE]
Dziękuje wam za wsparcie duchowe i trzymanie kciuków :loveu: Z wami nie jestem osamotniona w walce z jego chorobą choć czasem jestem tak zmęczona że padam - ale w duchu jestem szczęśliwa że Diablo będzie zdrowy...

Posted

Myślę, że mogę już ogłosić, że pomoc ze SKARPETY OWCZARKOWEJ została Diablo przyznana :multi: :multi: :multi:
Teraz pora dograć kwestie organizacyjne
[B]Proponujemy kupno dużego worka dobrej karmy dla Diablo - otrzymasz kurierem do domu :)[/B]
No chyba, że masz jakiś dług u weta, który moglibyśmy spłacić przekazując pieniądze bezpośrednio na konto gabinetu lub jakiś rachunek za leki?
Mogłabyś przesłać mi mailem skan rachunku i ja go opłacę z pieniędzy skarpetowych :razz:
Co Ty na to [B]Diabełku [/B]???

I czekamy na fotki spacerowe :multi:

Posted

[quote name='DONnka']Myślę, że mogę już ogłosić, że pomoc ze SKARPETY OWCZARKOWEJ została Diablo przyznana :multi: :multi: :multi:
Teraz pora dograć kwestie organizacyjne
[B]Proponujemy kupno dużego worka dobrej karmy dla Diablo - otrzymasz kurierem do domu :)[/B]
No chyba, że masz jakiś dług u weta, który moglibyśmy spłacić przekazując pieniądze bezpośrednio na konto gabinetu lub jakiś rachunek za leki?
Mogłabyś przesłać mi mailem skan rachunku i ja go opłacę z pieniędzy skarpetowych :razz:
Co Ty na to [B]Diabełku [/B]???

I czekamy na fotki spacerowe :multi:[/QUOTE]

Dziękujemy bardzo - Diablo będzie szczęśliwy z karmy, bo głodomór jest nieziemski. Na razie opłaciłam weta ze swoich pieniązków, nie brałam archunków, następnym razem już będę je brać i z apteki na leki - bo takowe też kupuję. Jak pisałam karma też jest ogromna pomocą, za co z góry dziękujemy. Adres podam na priv :) :loveu:

Posted

[IMG]http://i46.tinypic.com/2u4itf4.jpg[/IMG]

[IMG]http://i47.tinypic.com/353c93c.jpg[/IMG]

[IMG]http://i47.tinypic.com/2h6yd1k.jpg[/IMG]

[IMG]http://i48.tinypic.com/22fiig.jpg[/IMG]

Posted

Dziękujemy z Diablo wszystkim, Daria jak coś będę dzwonić, wiesz kochana że w Sulejowie mam problemy z netem, fotki ładuja mi sie 15 min jedna, Diablo jest już radośniejszy i skorszy do zabawy wiadomo że nie nabierze masy w 2 tyg. ale już jest piekniejszy, bo przedtem wyglądał jak siedem nieszczęść.
Dziękujemy skarpecie owczarkowej :loveu: od Diabełka :)

Posted

[quote name='DONnka']Ale fajny chłopak z tego Diablo :loveu: :loveu: :loveu:
Dziękujemy za fotki przystojniaka :)
Zaraz idę zamawiać dla niego jedzonko :razz:[/QUOTE]
[B] Ktoś kto go pokocha będzie szczęśliwy - jest typowym owczarkiem - szybko się uczy :)
[/B]Pozdrawiamy :loveu:

Posted

:) Zajrzałam, dziękuje
Przedstawiam wam koleżankę obecna Diabełka Daisy
[URL=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=35d6ae248669534b][IMG]http://images38.fotosik.pl/1836/35d6ae248669534bm.jpg[/IMG][/URL]

Posted

Zamówiłam dla Diablo 12 kg HILLSA dla psów z problemami skórnymi
Z uwagi na weekend dostawa w poniedziałek 22.10.2012

[IMG]http://www.telekarma.pl/foto/hr_adult_skin.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='DONnka']Zamówiłam dla Diablo 12 kg HILLSA dla psów z problemami skórnymi
Z uwagi na weekend dostawa w poniedziałek 22.10.2012

[IMG]http://www.telekarma.pl/foto/hr_adult_skin.jpg[/IMG][/QUOTE]
Diablo będzie szczęśliwy i szybciej jego sóra dojdzie do formy, DZIĘKUJEMY :loveu: