Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

URATUJ PSA "KROPKA"
Kropek, to młody, zaledwie 10 miesięczny pies, który jest pełen energii i skory do zabawy.
Kiedy był szczeniakiem, wszyscy domownicy się nim opiekowali.
Teraz, gdy podrósł, znudził im się i zaczął przeszkadzać.
Zaczęli go traktować jak niechcianą "rzecz".
Niepotrzebnego w domu Kropka, niegdysiejszego ulubieńca, bezduszni właściciele przywiązali do prowizorycznej budy i skazali na wieczną egzystencję, na łańcuchu.
Pies nie zrozumie powodu takiej zmiany.
Poznawszy inny świat i rodzaj relacji z ludźmi będzie cierpiał rozłąkę i mimo wyrządzonej mu krzywdy nadal będzie kochał okrutnych właścicieli.
Niestety ludzie ci często zapominają o jego karmieniu!!
My nie możemy pozostać obojętni na tę sprawę.
Szukamy Waszej pomocy i nowych opiekunów dla Kropka
.

Opisana powyżej historia psa "Kropka", ukazuje typowy los wielu psów, które jako małe szczeniaki trafiają do domów, a gdy podrosną są wyrzucane na podwórko lub ulicę.
Jest to historia skrzywdzonego psa, u boku nieodpowiedzialnych i okrutnych właścicieli.

Ktoś by powiedział "niech oddadzą psa do schroniska, jak nie chcą się nim zajmować !!!! To lepsze niż porzucanie zwierząt (nota bene: jest to przestępstwo z mocy przepisów Ustawy o ochronie zwierząt).
Trzeba jednak odpowiedzieć, że schroniska w Polsce są przepełnione z powodu takich ludzi jak opiekunowie Kropka. Często warunki w schroniskach są wręcz tragiczne. W zatłoczonych obiektach trudno zapewnić godny byt . Dlatego psy i koty przeżywają tam liczne dramaty jak np. codzienną walkę o jedzenie, strach i smutek, tęsknotę za domem i za opiekunami, choroby, rany z pogryzień itd. Taka jest przeciętna, szara rzeczywistość schroniskowych psiaków i kociaków. Wpatrzone w zimne , brudne, kraty czekają na ten "jeden dzień" – na „dzień wolności” z nowymi opiekunami.

Nie pozwólcie Kropkowi trafić do schroniska, bo tam z pewnością nie byłoby mu dobrze, gdyż w schronisku na adopcję czeka codziennie ponad 300 wspaniałych psów i 100 prześlicznych kotów.

Pomóż!! Kropek prosi o dom
kontakt: Anna Mroczek 0502-927-284

http://www.toz.wroclaw.pl/adopcje.php?start_from=4&archive=&subaction=&id=&

Posted

Kochani, czy macie mozliwosc zrobienia lepszych zdjec Kropka, takich w calosci, i jaki on jest duzy ( w klebie)? Moze bym sie postarala mu cos tutaj znalezc, na moje strony powkladala. Co sadzicie o tym?

Posted

już pisze, do dzieczyny która zajmuje sie jego sprawa! mam nadzieje ze coś uda się zdziałać!dam znać jak już bede miec nowe focie!

• 2 weeks later...
Posted

tak jak juz zapewne mówiłam, ze niezajmuje sie osobiście sprawą Kropka- wiadomo niemoge być wszędzie a interwencji od groma!
Ale z tego co wiem, to sąsiedzi kupili worek karmy i codziennie przynoszą biedakowi ciepłe jedzenie +cały czas ma suszki!
nie głoduje, ale jego właściciele go nie chcą! a jak długo sąsiedzi bedą go karmić?

Posted

W górę Kropeczku!! Czemu tak rzadko do Ciebie ktoś zagląda?! :placz: :mad:

HAAAALLLLOOO!! Dogomaniacy pomoc potrzebna!! Psiakiem zajmują sie sąsiedzi ale jak długo jeszcze?! :shake:

• 2 weeks later...
Posted

Kropeczku bidulku co u ciebie?! Czy jest szansa na jakieś nowe wieści od Kropka?! :-(

Nawet nikt do niego za bardzo nie zagląda :placz: :shake: Przecież on też zasługuje na szansę...na porządny kochający domek!! DOGOMANIACY CO Z WAMI?? :placz:

Posted

jasne ze jest. Kropek dostał z tozu jedzonko sąsiedzi dalej go karmią. niemogą go wziac bo mają innego który go nie toleruje. o zdjęcie sie chyba nie doproszę...:mad: a sama nie mam kiedy tam pojechać bo tyle interwencji i spraw zaległych na mojej głowie siwedzi że płakać się chce.... no cóż...
jeśli tak dalej pójdzie to Kropuś bedzie czekał na nowego włąściciela w schronisku, może to i lepiej? sama już niewiem które zło jest grosze:-(

Posted

Słuchajcie, włąśnie sie dowiedziałam ze Kropek znalazł domek! Jacys znajomi sąsiadów go wzieli-tam dziesiąta woda po kisielu, ale byli w schronisku zaczipowali chłopaka, zaszczepili i jest git!

:multi:

Posted

:bigcool::Cool!::bigcool::Cool!::bigcool::Cool!: świetne wieści :multi: bardzo, bardzo sie cieszę, że Kropeczkowi sie tak poszczęściło!!
Mam nadzieje, że będzie ci tam dobrze kochany (widać, że właściciele są rozsądni i odpowiedzialni skoro Kropeczka od razu zaczipowali :) ) :lol:
Wszystkiego dobrego Kropeczku w nowym domku, powodzenia :kciuki:

PS to prosimy o zmianę tytułu :lol: :razz: