demi Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 URATUJ PSA "KROPKA" Kropek, to młody, zaledwie 10 miesięczny pies, który jest pełen energii i skory do zabawy. Kiedy był szczeniakiem, wszyscy domownicy się nim opiekowali. Teraz, gdy podrósł, znudził im się i zaczął przeszkadzać. Zaczęli go traktować jak niechcianą "rzecz". Niepotrzebnego w domu Kropka, niegdysiejszego ulubieńca, bezduszni właściciele przywiązali do prowizorycznej budy i skazali na wieczną egzystencję, na łańcuchu. Pies nie zrozumie powodu takiej zmiany. Poznawszy inny świat i rodzaj relacji z ludźmi będzie cierpiał rozłąkę i mimo wyrządzonej mu krzywdy nadal będzie kochał okrutnych właścicieli. Niestety ludzie ci często zapominają o jego karmieniu!! My nie możemy pozostać obojętni na tę sprawę. Szukamy Waszej pomocy i nowych opiekunów dla Kropka. Opisana powyżej historia psa "Kropka", ukazuje typowy los wielu psów, które jako małe szczeniaki trafiają do domów, a gdy podrosną są wyrzucane na podwórko lub ulicę. Jest to historia skrzywdzonego psa, u boku nieodpowiedzialnych i okrutnych właścicieli. Ktoś by powiedział "niech oddadzą psa do schroniska, jak nie chcą się nim zajmować !!!! To lepsze niż porzucanie zwierząt (nota bene: jest to przestępstwo z mocy przepisów Ustawy o ochronie zwierząt). Trzeba jednak odpowiedzieć, że schroniska w Polsce są przepełnione z powodu takich ludzi jak opiekunowie Kropka. Często warunki w schroniskach są wręcz tragiczne. W zatłoczonych obiektach trudno zapewnić godny byt . Dlatego psy i koty przeżywają tam liczne dramaty jak np. codzienną walkę o jedzenie, strach i smutek, tęsknotę za domem i za opiekunami, choroby, rany z pogryzień itd. Taka jest przeciętna, szara rzeczywistość schroniskowych psiaków i kociaków. Wpatrzone w zimne , brudne, kraty czekają na ten "jeden dzień" – na „dzień wolności” z nowymi opiekunami. Nie pozwólcie Kropkowi trafić do schroniska, bo tam z pewnością nie byłoby mu dobrze, gdyż w schronisku na adopcję czeka codziennie ponad 300 wspaniałych psów i 100 prześlicznych kotów. Pomóż!! Kropek prosi o dom kontakt: Anna Mroczek 0502-927-284 http://www.toz.wroclaw.pl/adopcje.php?start_from=4&archive=&subaction=&id=& Quote
pajunia Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 Kochani, czy macie mozliwosc zrobienia lepszych zdjec Kropka, takich w calosci, i jaki on jest duzy ( w klebie)? Moze bym sie postarala mu cos tutaj znalezc, na moje strony powkladala. Co sadzicie o tym? Quote
demi Posted March 24, 2007 Author Posted March 24, 2007 już pisze, do dzieczyny która zajmuje sie jego sprawa! mam nadzieje ze coś uda się zdziałać!dam znać jak już bede miec nowe focie! Quote
demi Posted April 5, 2007 Author Posted April 5, 2007 niestety niemoge sie zdjec doprosic.... tu macie link do naszej strony. odzywajcie sie do tej kobitki na priv a powinna wam udzielać informacji! http://www.toz.wroclaw.pl/adopcje.php?start_from=8&archive=&subaction=&id=& Quote
demi Posted April 21, 2007 Author Posted April 21, 2007 tak jak juz zapewne mówiłam, ze niezajmuje sie osobiście sprawą Kropka- wiadomo niemoge być wszędzie a interwencji od groma! Ale z tego co wiem, to sąsiedzi kupili worek karmy i codziennie przynoszą biedakowi ciepłe jedzenie +cały czas ma suszki! nie głoduje, ale jego właściciele go nie chcą! a jak długo sąsiedzi bedą go karmić? Quote
BosiaB_86 Posted April 22, 2007 Posted April 22, 2007 W górę Kropeczku!! Czemu tak rzadko do Ciebie ktoś zagląda?! :placz: :mad: HAAAALLLLOOO!! Dogomaniacy pomoc potrzebna!! Psiakiem zajmują sie sąsiedzi ale jak długo jeszcze?! :shake: Quote
BosiaB_86 Posted April 30, 2007 Posted April 30, 2007 NIKT NIE POMOŻE BIDNEMU, MŁODZIUTKIEMU KROPKOWI??!! :placz::placz::placz: PRZECIEŻ NA TAO ZASŁUGUJE, JAK KAŻDY PSIAK!! Quote
Kasia Posted April 30, 2007 Posted April 30, 2007 Kto może pomóc biednemu, niechcianemu Kropkowi? Bardzo prosimy o pomoc!!!!! Quote
ice_t Posted May 1, 2007 Posted May 1, 2007 Kropeczku Hop do góry może ktoś w majowy wolny czas wypatrzy cię i da ciepły dom Quote
BosiaB_86 Posted May 2, 2007 Posted May 2, 2007 Kropeczku bidulku co u ciebie?! Czy jest szansa na jakieś nowe wieści od Kropka?! :-( Nawet nikt do niego za bardzo nie zagląda :placz: :shake: Przecież on też zasługuje na szansę...na porządny kochający domek!! DOGOMANIACY CO Z WAMI?? :placz: Quote
BosiaB_86 Posted May 6, 2007 Posted May 6, 2007 Kropeczku co u ciebie kochany?! :( HAAAALLLLOOOO?! Czy jest choć cień nadziei na wiadomości o Kropeczku?! Quote
demi Posted May 7, 2007 Author Posted May 7, 2007 jasne ze jest. Kropek dostał z tozu jedzonko sąsiedzi dalej go karmią. niemogą go wziac bo mają innego który go nie toleruje. o zdjęcie sie chyba nie doproszę...:mad: a sama nie mam kiedy tam pojechać bo tyle interwencji i spraw zaległych na mojej głowie siwedzi że płakać się chce.... no cóż... jeśli tak dalej pójdzie to Kropuś bedzie czekał na nowego włąściciela w schronisku, może to i lepiej? sama już niewiem które zło jest grosze:-( Quote
demi Posted May 10, 2007 Author Posted May 10, 2007 Słuchajcie, włąśnie sie dowiedziałam ze Kropek znalazł domek! Jacys znajomi sąsiadów go wzieli-tam dziesiąta woda po kisielu, ale byli w schronisku zaczipowali chłopaka, zaszczepili i jest git! :multi: Quote
BosiaB_86 Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 :bigcool::Cool!::bigcool::Cool!::bigcool::Cool!: świetne wieści :multi: bardzo, bardzo sie cieszę, że Kropeczkowi sie tak poszczęściło!! Mam nadzieje, że będzie ci tam dobrze kochany (widać, że właściciele są rozsądni i odpowiedzialni skoro Kropeczka od razu zaczipowali :) ) :lol: Wszystkiego dobrego Kropeczku w nowym domku, powodzenia :kciuki: PS to prosimy o zmianę tytułu :lol: :razz: Quote
Recommended Posts