Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Współczuję ;P Blue też kiedyś (nawet nie tak dawno) miała niezłe parcie, nie zapaskudziła podłogi ani niczego, ale "wołała" co 20 min na dwór. Myślałam, że zwariuję, nie mogłam się za nic zabrać :shake: i jednocześnie bardzo się o nią martwiłam, że się odwodni itp. ale wieczorem na szczęście się jej unormowało i jakoś przespaliśmy noc ;)
Dużo zdrówka dla Bestii!

Posted

[quote name='marta.k9080']Zdróweczka Bestio kochana:p

Skąd to się też psu wzięło no....:shake:ja też myślałam,że tylko ludzie mają jelitówki[/QUOTE]

Dokładnie, też myślałam że to dotyczy tylko ludzi.

[quote name='unikatowydiament']oj,zdrówka Bestuni[/QUOTE]

Dziękujemy:)

[quote name='Bobryna']Współczuję ;P Blue też kiedyś (nawet nie tak dawno) miała niezłe parcie, nie zapaskudziła podłogi ani niczego, ale "wołała" co 20 min na dwór. Myślałam, że zwariuję, nie mogłam się za nic zabrać :shake: i jednocześnie bardzo się o nią martwiłam, że się odwodni itp. ale wieczorem na szczęście się jej unormowało i jakoś przespaliśmy noc ;)
Dużo zdrówka dla Bestii![/QUOTE]

Czyli wiesz o czym mówię;) Idzie zwariować, nie można psa samego zostawić w domu.
Besti wczoraj wypiła wodę i za chwilę bleeeeeee.....:shake:

Guest wolfheart
Posted

Luna miała dwa razy rozwolnienie,raz jak miała 3mieś i drugi raz w październiku(wtedy s*ała co 3 godz,a właściwie sikała doopskiem....):shake: ale nie myślałam ,że jelitówka b ona tylko półtora dnia tak miała...

Posted

Współczuję bardzo sprzątania. Pamiętam jak po Olim sprzątałam nie tylko podłogę ale i regał :diabloti:, a potem leciało z niego z obydwu końców :shake:. Ale on się piachu nawpierdzielał i taki był efekt.
Zdrówka dla Bestyjki :smile:

Posted

oj biedna Besti ale dokładnie wiem o czym mówisz, Shilla jakiś miesiąc temu miała podobnie, najpierw miała biegunki i co 30min. biegałam z nią przed dom, potem okazało się że nie trzyma moczu i sika pod siebie, no i w moczu okazało się że ma krew, sikała najpierw moczem a potem leciała z niej krew... koszmar, wetka stwierdziła że najpierw dostała jelitówkę potem jeszcze dostała zapalenie pęcherza. Biedna jak ja ją widziałam jak na mnie patrzyła jak nie trzymała moczu i po prostu z niej leciało w domu...

Posted

[quote name='marta.k9080']Luna miała dwa razy rozwolnienie,raz jak miała 3mieś i drugi raz w październiku(wtedy s*ała co 3 godz,a właściwie sikała doopskiem....):shake: ale nie myślałam ,że jelitówka b ona tylko półtora dnia tak miała...[/QUOTE]

Biedna Lunka. Człowiek pójdzie sobie do kibelka a pies musi się dopraszać aby wyjść na dwór:shake:

[quote name='Kaaasia']Współczuję bardzo sprzątania. Pamiętam jak po Olim sprzątałam nie tylko podłogę ale i regał :diabloti:, a potem leciało z niego z obydwu końców :shake:. Ale on się piachu nawpierdzielał i taki był efekt.
Zdrówka dla Bestyjki :smile:[/QUOTE]

Haaa ja też sprzątałam szafkę w kuchni:diabloti: Po piasku? Nie wiem jak można zjeść piach:diabloti: Oj Oli Oli

[quote name='darunia-puma']oj biedna Besti ale dokładnie wiem o czym mówisz, Shilla jakiś miesiąc temu miała podobnie, najpierw miała biegunki i co 30min. biegałam z nią przed dom, potem okazało się że nie trzyma moczu i sika pod siebie, no i w moczu okazało się że ma krew, sikała najpierw moczem a potem leciała z niej krew... koszmar, wetka stwierdziła że najpierw dostała jelitówkę potem jeszcze dostała zapalenie pęcherza. Biedna jak ja ją widziałam jak na mnie patrzyła jak nie trzymała moczu i po prostu z niej leciało w domu...[/QUOTE]

Miała wycieńczony organizm to ją może i zapalenie dorwało. Skąd to się bierze:shake: Najgorsze widok jak pies się męczy, coś go boli i patrzy się na nas aby mu pomóc a my co możemy zrobić, nic... Powiedz mi Darunia a długo miała tą jelitówkę?

Posted

Aaaaaaa! Mam zdjęcia Lucorka! Przytyło się chłopakowi:lol:

Pani Asia z narzeczonym odnieśli ogromny sukces- Lucek nauczył się chodzić bez smyczy i wraca na zawołanie!!!!!!!!! Do tego zaczął większość psów tolerować, potrafi się z nimi przywitać. To jest na prawdę osiągnięcie wiedząc co on wcześniej wyprawiał:lol:

[IMG]http://img22.imageshack.us/img22/2131/18115691.jpg[/IMG]

[IMG]http://img835.imageshack.us/img835/9177/013wh.jpg[/IMG]

[IMG]http://img7.imageshack.us/img7/8043/012vvh.jpg[/IMG]

[IMG]http://img11.imageshack.us/img11/9307/011aqkm.jpg[/IMG]

Posted

Oli był wtedy malusi i miał etap pchania wszystkiego do ryja :evil_lol:

[URL]http://img7.imageshack.us/img7/8043/012vvh.jpg[/URL] Jaki brzusio do miziania :loveu:. Dobry domek mu się trafił :smile:

Guest wolfheart
Posted

Lucyfer-gratulacje psinko:loveu: i wielkie brawa dla nowego domku za takie osiągnięcia!

Posted

jak miło widzieć lucjano tak zadowolonego ;-) no bajka!!!
co do jelitówki to miała ją bodajże 3 dni ale kiepsko wyglądała tak mi jej było szkoda myślałam że nie obejdzie się bez kroplówki...

Posted

[quote name='Kaaasia']Oli był wtedy malusi i miał etap pchania wszystkiego do ryja :evil_lol:

[URL]http://img7.imageshack.us/img7/8043/012vvh.jpg[/URL] Jaki brzusio do miziania :loveu:. Dobry domek mu się trafił :smile:[/QUOTE]

Aha czyli jak każde małe dziecko:) Dobry dobry dlatego nawet nie tęsknię za nim tak jak myślałam że będzie.

[quote name='Sonka95']Widać ,ze jest zadowolony :loveu: [URL]http://img7.imageshack.us/img7/8043/012vvh.jpg[/URL][/QUOTE]

Jemu do szczęścia potrzebna jest tylko ręka do miziania:loveu:

[quote name='marta.k9080']Lucyfer-gratulacje psinko:loveu: i wielkie brawa dla nowego domku za takie osiągnięcia![/QUOTE]

Pewnie że brawa. Wychodzi na to że każdego psa da się wychować, nawet takiego 5-cio letniego z właśnymi przyzwyczajeniami i zwyczajami, potrzeba tylko czasu i cierpliwości. Cieszę się bardzo:)

[quote name='darunia-puma']jak miło widzieć lucjano tak zadowolonego ;-) no bajka!!!
co do jelitówki to miała ją bodajże 3 dni ale kiepsko wyglądała tak mi jej było szkoda myślałam że nie obejdzie się bez kroplówki...[/QUOTE]

Biedna psinka... Patrzeć jak piesek cierpi to najgorsze...

Dzisiaj byłam z Bestią u weta bo już nie zwracała ale srajkę ma nadal. Nie pomógł węgiel, stoperan i inne niby skuteczne leki na biegunkę dla dzieci. Dostała antybiotyk dożylnie (jutro też jedziemy), lek rozkurczowy, probiotyk i karmę Royala Gastro Intestinal. Chodzi smutna, nie ma siły na nic, nie śpi w nocy bidolinka moja:-( Zawsze coś...

Posted

Biedaczka :shake:
A ta jelitówka to wiadomo od czego?
U mnie w okolicy swego czasu panował jakiś wirus który powodował biegunkę i wymioty. Dużo psów wtedy to złapało (nam na szczęście udało się uniknąć)

Posted

[quote name='Kaaasia']Biedaczka :shake:
A ta jelitówka to wiadomo od czego?
U mnie w okolicy swego czasu panował jakiś wirus który powodował biegunkę i wymioty. Dużo psów wtedy to złapało (nam na szczęście udało się uniknąć)[/QUOTE]

Nie mam pojęcia od czego, nic szczególnego nie zjadła, zabawek też nie, temperatury nie ma, wodę piję w ogromnych ilościach więc nie jest odwodniona, inne psy w okolicy nie mają takich problemów. Ona wcina cały czas śnieg, może coś w nim było? Antybiotyki działają na bakterie, pani doktor powiedziała że od tego zaczniemy. Podobno ta karma Royala jest rewelacyjna.

Posted

Hej Bestyjki :loveu:

Ptyś śnieg jada tonami i nic mu po nim nie było nigdy.
Ta karma Royal jest świetna. Wyleczyłam nią Ptyśka brzuszek jak był malutki i miał problemy ciągłe z trawieniem. Przy okazji jadł ją ze smakiem. Hills i/d to też bardzo dobra karma na takie problemy. Ptyś ciągle ją jada do teraz... tzn. teraz to on strajkuje co chwile ale to już inna bajka :evil_lol:

Ja na takie dolegliwości stosuję proszek do rozrabiania z wodą od Veta. Nie wiem jak on się nazywa ale mogę zapytać. Wiem, że Bestyjka ma zupełnie inny problem ale ten proszek ma działanie jak... powiedzmy antybiotyk tylko działa na brzuszek bezpośrednio. U nas rewolucje kończą się po dwóch dawkach. A drogi nie jest.
O za przeproszeniem "sraczkach" :evil_lol:
mogę dużo napisać bo ciągle z tym walczyłam u psa i wywalczyłam teraz spokój ( jak na razie - odpukać w niemalowane).

Zdrówka Bestyjko :calus:Trzymamy kciuki za ciebie :)

Posted

[quote name='marta.k9080']Ojej Bestyjko:glaszcze:[/QUOTE]

Noo biedolinka z niej:-(

[quote name='Ptysiak']Hej Bestyjki :loveu:

Ptyś śnieg jada tonami i nic mu po nim nie było nigdy.
Ta karma Royal jest świetna. Wyleczyłam nią Ptyśka brzuszek jak był malutki i miał problemy ciągłe z trawieniem. Przy okazji jadł ją ze smakiem. Hills i/d to też bardzo dobra karma na takie problemy. Ptyś ciągle ją jada do teraz... tzn. teraz to on strajkuje co chwile ale to już inna bajka :evil_lol:

Ja na takie dolegliwości stosuję proszek do rozrabiania z wodą od Veta. Nie wiem jak on się nazywa ale mogę zapytać. Wiem, że Bestyjka ma zupełnie inny problem ale ten proszek ma działanie jak... powiedzmy antybiotyk tylko działa na brzuszek bezpośrednio. U nas rewolucje kończą się po dwóch dawkach. A drogi nie jest.
O za przeproszeniem "sraczkach" :evil_lol:
mogę dużo napisać bo ciągle z tym walczyłam u psa i wywalczyłam teraz spokój ( jak na razie - odpukać w niemalowane).

Zdrówka Bestyjko :calus:Trzymamy kciuki za ciebie :)[/QUOTE]

Dziękuję za kciuki! Ta karma royala jest typowo lecznicza weterynaryjna, można ją stosować na dłuższą mete? Iza Ty też masz z Ptysiem ciekawie- zawsze coś, niedługo lepiej od weta wszytko będziesz wiedziala z praktyki wszystko:evil_lol:

[quote name='Sonka95']Dużo zdrówka dla Bestyjki ;)[/QUOTE]

Dziękujemy Sońki:)

Dzisiaj znów wet, antybiotyk, leki i nie ominęła ją kroplówka:-( Jutro powtórka...

Posted

[quote name='Besti']Dziękuję za kciuki! Ta karma royala jest typowo lecznicza weterynaryjna, można ją stosować na dłuższą mete? Iza Ty też masz z Ptysiem ciekawie- zawsze coś, niedługo lepiej od weta wszytko będziesz wiedziala z praktyki wszystko:evil_lol:[/QUOTE]
Można nią karmić cały czas psa. Właśnie dobra jest dla takich psiaków, które mają problemy z brzuszkiem itd.
No chyba masz rację :evil_lol:

[img]https://lh5.googleusercontent.com/-KkaPHwTEfyg/UVa_9nuG2nI/AAAAAAAAIK8/Z3fM_tpqAuw/s662/IMG_0068.JPG[/img]