Szyna13222 Posted September 3, 2012 Posted September 3, 2012 W nocy z soboty na niedziele odszedł Lolek.... Nigdy nie pomyślałabym że przyjdzie mi to pisać... :-( Był jednym z prawie 200 schroniskowych psów- ale to ten jeden podbił moje serducho. Trafił do przytuliska razem ze swoim bratem, po jakimś czasie jego bratu się poszczęściło i znalazł dom. Niestety Lolek został w schronisku, tym razem sam. Lolek i jego brat- Vigo, zawsze siedziały na budach- bały się innych psów , zresztą kiedy schodziły na dół były przeganiane. Nie umiały chodzić na smyczy, ale na człowieka reagowały z radością. Po kilku miesiącach coś mnie tknęło żeby zabrać go na spacer i nauczyć chodzenia na lince. Musiałam wynieść go z wybiegu na rękach bo ze względu na inne psy bał się wyjść. Początki nie były proste ale też nie tragiczne- denerwowała go ciągle ta linka przyczepiona do szyji ograniczająca ruchy ;) Już po zaledwie kilku spacerach bardzo się do mnie przywiązał więc postanowiłam go spuścić, i od tej pory smycz nie była potrzebna ;) Kiedy przychodziłam co tydzień ,zaczął sam podchodzić do furtki a kiedy go wypuszczałam skakał na mnie, biegał - po prostu sama radość :) Traktowałam go jak własnego, po cichu wyobrażałam sobie że jak skończymy budowę góry domu i znajde jakąś prace , wezmę go do siebie. Był do mnie bardziej przywiązany niz moje domowe psy... Dziś kiedy do niego pojechałam dowiedziałam się że wczoraj rano został znaleziony martwy.... Jeden z psów go zagryzł..... Nie będę pisać co teraz czuję bo każdy kto stracił przyjaciela doskonale wie...... Tu razem z Vigo Quote
Olson Posted September 6, 2012 Posted September 6, 2012 Bardzo mi przykro... Łezka się kręci w oku. :-( Quote
sybil Posted September 6, 2012 Posted September 6, 2012 Straszne te schroniskowe zagryzienia :-(. Biedny Lolusiu, nie doczekałeś się na dom i kochającego Człowieka tutaj, bądź szczęśliwy za Tęczowym Mostem :candle::candle::candle:. Dobrze, że w schronisku miałeś Opiekunkę, która tak ciepło napisała o Tobie . Quote
Recommended Posts