Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W nocy z soboty na niedziele odszedł Lolek....
Nigdy nie pomyślałabym że przyjdzie mi to pisać... :-(

Był jednym z prawie 200 schroniskowych psów- ale to ten jeden podbił moje serducho.
Trafił do przytuliska razem ze swoim bratem, po jakimś czasie jego bratu się poszczęściło i znalazł dom. Niestety Lolek został w schronisku, tym razem sam.
Lolek i jego brat- Vigo, zawsze siedziały na budach- bały się innych psów , zresztą kiedy schodziły na dół były przeganiane. Nie umiały chodzić na smyczy, ale na człowieka reagowały z radością.
Po kilku miesiącach coś mnie tknęło żeby zabrać go na spacer i nauczyć chodzenia na lince.
Musiałam wynieść go z wybiegu na rękach bo ze względu na inne psy bał się wyjść. Początki nie były proste ale też nie tragiczne- denerwowała go ciągle ta linka przyczepiona do szyji ograniczająca ruchy ;)
Już po zaledwie kilku spacerach bardzo się do mnie przywiązał więc postanowiłam go spuścić, i od tej pory smycz nie była potrzebna ;)
Kiedy przychodziłam co tydzień ,zaczął sam podchodzić do furtki a kiedy go wypuszczałam skakał na mnie, biegał - po prostu sama radość :)
Traktowałam go jak własnego, po cichu wyobrażałam sobie że jak skończymy budowę góry domu i znajde jakąś prace , wezmę go do siebie.
Był do mnie bardziej przywiązany niz moje domowe psy...
Dziś kiedy do niego pojechałam dowiedziałam się że wczoraj rano został znaleziony martwy....
Jeden z psów go zagryzł.....

Nie będę pisać co teraz czuję bo każdy kto stracił przyjaciela doskonale wie......

Tu razem z Vigo

Posted

Straszne te schroniskowe zagryzienia :-(. Biedny Lolusiu, nie doczekałeś się na dom i kochającego Człowieka tutaj, bądź szczęśliwy za Tęczowym Mostem :candle::candle::candle:. Dobrze, że w schronisku miałeś Opiekunkę, która tak ciepło napisała o Tobie .