aesthete Posted August 24, 2012 Posted August 24, 2012 Razem z moim maluchem (4 miesiące) pojechaliśmy na wieś. Wrócił z nowymi lokatorami O.o dopiero wczoraj zobaczyłam, że coś jakby więcej się drapie i gryzie. Zaczęłam go oglądać, no i masz... Szybko w auto i do zoologicznego. Wykąpałam go w tym szamponie, widziałam jak razem z wodą płyną te paskudy i jeszcze kilka później wyczesałam. oglądałam go i nic nie widzę, ale mały dalej się drapie i gryzie. Czy coś przeoczyłam, czy może pchły zrobiły mu jakieś ranki, które swędzą? Quote
gryf80 Posted August 25, 2012 Posted August 25, 2012 raczej spodziewałabym się jakiejs pchły jeszcze.szapon p/pchłowy jest skuteczny w momencie gdy jest pies kapany.i działa tylko na formy dorosłe pasozyta.jeśli jest juz ok 7 dni od ostatniej kapieli idz do weta i poproś o prep.w sprayu np.fiprex 250 ml lub tez poproś aby spryskał psa na miejscu.pamietaj że ilośc prysnięc jest uzalezniona od wagi psa.poniewaz to szczenię to trzeba bedzie za jakis czas powtórzyć pryskanie z racji zwiększenia masy ciała psa. prep.w sprayu mozna smiało uzywać na szczenieta kocięta(ale mam na myśli prep.z fipronilem czyli frontline czy fiprex) Quote
aesthete Posted August 27, 2012 Author Posted August 27, 2012 dziękuję Ci bardzo! :) w tym tyg lecimy do weterynarza w takim razie :) Quote
Artur Dobrzynski Posted November 24, 2013 Posted November 24, 2013 Ppolecam raczej Advantix poniwaz dziła zarówno przeciwpchelnie jak i zapobiega inwazji kleszczy, komarów i meszek. Quote
AnnaBrazylianka Posted May 10, 2014 Posted May 10, 2014 Pchła to taka szujka, który byle w kocu w aucie sie ukryje i jak nie wytrzepiesz, a psa wsadzisz to znów będzie miał - praktycznie wszystko do prania i trzepania. Quote
Recommended Posts