aesthete Posted August 20, 2012 Posted August 20, 2012 Hej, mam mały problem :oops: Więc tak - mój maluch nie ma zakręconego ogonka do góry. I teraz pytanie: czy mu się jeszcze podkręci (ma 4 miesiące), czy taki już zostanie? Ostatnio właśnie byłam u weterynarza gdzie był 2-miesięczny shih i miał pięknie do góry zakręcony... A ja myślałam, że to z czasem się dzieje :roll: Teraz nie wiem czy ta metryka nie jest jakaś lewa i czy się kontaktować z hodowcą... Quote
dianthus Posted August 23, 2012 Posted August 23, 2012 Co rozumiesz przez zakręcony ogon? Shih powinien mieć wysoko osadzony i noszony ogon, a nie zakręcony. Wejdź sobie na jakąkolwiek stronę hodowli to będziesz wiedziała o czym piszę :). W tym wieku maluchy mające prawidłowo osadzone ogony noszą je często jak "antenki" czyli prosto do góry. Sposób noszenia ogona u szczeniaczka nie ma nic wspólnego z metryką, która jest potwierdzeniem pochodzenia i podstawą do wystawienia rodowodu. Jeśli kupiłaś psa dla swojej przyjemności, a nie na wystawy to nie ma problemu. Pozdrawiam Iwona Quote
aesthete Posted August 24, 2012 Author Posted August 24, 2012 No właśnie mój nosi tak do góry :P a jak byłam u weterynarza i pani miała 2-miesięcznego shih, który ogon już miał normalnie osadzony, jak dorosły ;> i myślałam, że to z moim jest coś nie tak ;) A na wystawy jeździć nie mam czasu ani ochoty :D Quote
dianthus Posted August 24, 2012 Posted August 24, 2012 [quote name='aesthete']No właśnie mój nosi tak do góry :P a jak byłam u weterynarza i pani miała 2-miesięcznego shih, A na wystawy jeździć nie mam czasu ani ochoty :D[B][/Qktóry ogon już miał normalnie osadzony[/B], jak dorosły ;> i myślałam, że to z moim jest coś nie tak ;)UOTE] Dziewczyno osadzenie ogona nie zmienia się z wiekiem :shake: . Jeśli kupiłaś psa w dobrej hodowli to osoba, która ją prowadzi powinna udzielić Ci informacji w tak podstawowej sprawie jak również w innych które Cię nurtują. Pozdrawiam Iwona . Quote
aesthete Posted September 11, 2012 Author Posted September 11, 2012 [quote name='dianthus'][quote name='aesthete']No właśnie mój nosi tak do góry :P a jak byłam u weterynarza i pani miała 2-miesięcznego shih, A na wystawy jeździć nie mam czasu ani ochoty :D[B]który ogon już miał normalnie osadzony[/B], jak dorosły ;> i myślałam, że to z moim jest coś nie tak ;)[/QUOTE] Dziewczyno osadzenie ogona nie zmienia się z wiekiem :shake: . Jeśli kupiłaś psa w dobrej hodowli to osoba, która ją prowadzi powinna udzielić Ci informacji w tak podstawowej sprawie jak również w innych które Cię nurtują. Pozdrawiam Iwona .[/QUOTE] przecież nie napisałam, że zmienia się z wiekiem ;> chodziło mi bardziej o to, że miał wręcz taką spiralkę zakręconą, jak widziałam u jednego dorosłego ;) a do pani z hodowli wybieram się z maluchem osobiście, aby tam ją pomęczyć pytaniami ;) Quote
Recommended Posts