tu_ania_tu Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 (edited) pojawiła się informacja [quote name='Borysowe']witam, czy znalazła by się tu jakaś dobra duszyczka z okolic Przasnysza /woj. mazowieckie/? kilka dni temu zupełnie przypadkiem natknęłam się na bezpańskiego psa /brak obroży, wychudzony, nic nie wskazuje aby miał właściciela/ w typie doga niemieckiego, jednak z racji, że to zupełnie nie moje rejony nie wiem gdzie ten fakt zgłosić /nie orientuję się nawet gdzie w pobliżu mogła bym znaleźć jakieś schronisko/ chętnie sama bym się psem zajęła, ale nie mam możliwości /zupełny brak czasu - praca od świtu do nocy, oraz odległość od stałego miejsca pobytu mi to skutecznie uniemożliwia/ jednak skupiając się na psie, a właściwie to prawdopodobnie suce w typie doga niemieckiego /nie jestem znawczynią rasy więc w razie pomyłki proszę o poprawienie mnie/, włóczy się w okolicach dzikiego wysypiska pod Lesznem, nie agresywny(a), reaguje na gwizdanie, ale raczej trzyma się na pewną odległość, myślę że na coś smacznego dał(a) by się złapać, wieku nie określę - na pewno nie na odległość, nie próbowałam podchodzić i głaskać psa jeśli ktoś się odezwie do mnie na pw chętnie podam dokładne namiary na miejsce gdzie widziałam psa załączam zdjęcia: czy ktoś jest w okolicy??? Mógłby pomóc? Edited August 7, 2012 by tu_ania_tu Quote
Magolek Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 Nie znam nikogo z tamtych okolic, może na wątkach bazarków rzucić temat, dziewczyny z całego kraju są. Quote
Alla Chrzanowska Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 Ładny pies. Małgoś ma rację, trzeba wrzucać na wątki. Quote
tu_ania_tu Posted August 7, 2012 Author Posted August 7, 2012 wydarzenie na fb http://www.facebook.com/events/426922030692228/ Quote
Maryna Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 Kurde,uziemiona jestem,nie jestem w stanie pojechac Quote
_Dunaj_ Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 Dołaczyłam do wydarzenia na FB ale jak je dalej udostępnić Quote
Borysowe Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 dziękuję za założenie tematu /nie wiedziałam czy mogę sobie na to pozwolić/ trochę mi głupio tak zrzucać całą tą sprawę na innych, ale na prawdę nie jestem w stanie sama z tym niczego zrobić /jeszcze 2-3 dni jestem w tych okolicach, ale jestem uziemiona bo nie jestem swoim samochodem, a do tego staram się zrobić co mam tu zlecone najszybciej jak tylko da bo za jakiś tydzień wyjeżdżam na łódzkie, sama za to jestem z lubelskiego... wszystko będzie w te wakacje się działo 'na wariata'/ sunia mnie tak urzekła, że musiałam poruszyć ten temat zaraz spróbuję jakoś opracować przystępniej lokalizację psiaka i podesłać Quote
tu_ania_tu Posted August 7, 2012 Author Posted August 7, 2012 dzięki. dzisiaj juz ciemna noc a podobno poranek jest mądrzejszy od nocy, może jutro coś się uda zorganizować Quote
_Dunaj_ Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 Kurde to ode mnie nie wiem 40-50 km, ale mam kocioł w pracy, remont w domu i nie ma mowy, żeby do siebie wziąć w tej chwili jakiegokolwiek psa a tym bardziej sunię, bo by mi chyba chłopaczyska ześwirowały, nie mam kojca (musze się w końcu jakoś wziąć za postawienie), a Bugi wszystkie drzwi pięknie otwiera i Tośka tego nauczył, to nawet nie zamknę w domu i za półtora tygodnia wyjeżdżam więc nie zostawię Tz z całym stadem i nowym psem, tym bardziej, że jeszcze chyba wrzesień i październik będę miała wyjazdowy, ale za to jak wszystko wypali łatwiej mi będzie finansowo wesparzeć Quote
Borysowe Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 ehh coś się z kompem nie mogę dogadać... podsyłam screena z mapką google i zaznaczoną lokalizacją jak uda mi się opracować coś lepszego to wrzucę /na mapce po lewej leszno, po prawej dobrzankowo - podaję w razie gdyby nie było czytelne/ wiem, że dosłownie w tej chwili nikt nic nie zrobi, ale wolę wysłać tę informację teraz bo nie wiem o której jutro będę miała dostęp do internetu Quote
tu_ania_tu Posted August 7, 2012 Author Posted August 7, 2012 A to Leszno to ulica czy dzielnica Przasnysza? Quote
tu_ania_tu Posted August 7, 2012 Author Posted August 7, 2012 Gmina Przasnysz ma prawdopodobnie podpisana umowę ze schroniskiem oddalonym aż o 80 km Schronisko Dla Bezdomnych Zwierząt S.C. 07-300 Ostrów Mazowiecka ul. Bąkówka Quote
_Dunaj_ Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 A Leszno jest zaraz za Błoniem może tam coś Quote
Borysowe Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 nie wiem jak to formalnie wygląda, ale Leszno należy do gminy Przasnysz Quote
tu_ania_tu Posted August 7, 2012 Author Posted August 7, 2012 ktoś zna kogoś od wilczarzy? Ania? Quote
_Dunaj_ Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 Nie jestem teraz w chartach, ale Eden jest w charty mocno zaangażowana, i ma charcie tymczasy, może ona da jakiś namiar Quote
Norel Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 Ja kurcze za daleko....Szkoda że Danusia nie ma jak zgarnąć jej choć na chwilę-byle złapać.. Quote
tu_ania_tu Posted August 7, 2012 Author Posted August 7, 2012 charcie wątki na dogo nie zyją :( Quote
tu_ania_tu Posted August 7, 2012 Author Posted August 7, 2012 Ten Przasnysz to jakaś wielka dziura, czy co? Nikogo nie ma z Przasnysza na dogo? Jutro poszukam miastami Quote
Magolek Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 Ponoć Mazowszanka jest teraz w okolicach Przasnysza, ale od wczoraj ma problemy z netem i bywa z doskoku na dogo. Napisałam na jej wątku, może jutro będzie miała net. Quote
tu_ania_tu Posted August 7, 2012 Author Posted August 7, 2012 kurcze założyłam ten watek tutaj, bo liczyłam że ludzie z mazowsza szybko zareagują, a tu kompletna cisza Quote
_Dunaj_ Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 Norel napisał(a):Ja kurcze za daleko....Szkoda że Danusia nie ma jak zgarnąć jej choć na chwilę-byle złapać.. Dag serce się ściska, ale są takie sytuacje, że naprawdę nie można, to co juz pisałam i dodatkowo majster albo dwóch się kręci, kurna, zebym chociaż kojec miała, bo w tej chwili wszystkie dzrwi i okna potwierane i ciągle ktos wjeżdża albo wyjeżdża, więc brama też często otworem Quote
tu_ania_tu Posted August 7, 2012 Author Posted August 7, 2012 myślę że trzeba spowodować by trafiła do schroniska z którym gmina ma podpisana umowę. Nikt jej na tymczas nie weźmie, na hotel nie mamy, a jakoś nie wierzę by deklaracje spłynęły od osób z zewnatrz. Zarzucno mi że ona z dogiem to może na ulicy się mijała :( Mi się wydawało, ze ona dozia jest Quote
Magolek Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 Może ja się nie znam i nie mam oka, ale dla mnie to ona też do doga podobna. Quote
Recommended Posts