Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

pojawiła się informacja
[quote name='Borysowe']witam,
czy znalazła by się tu jakaś dobra duszyczka z okolic Przasnysza /woj. mazowieckie/?
kilka dni temu zupełnie przypadkiem natknęłam się na bezpańskiego psa /brak obroży, wychudzony, nic nie wskazuje aby miał właściciela/ w typie doga niemieckiego, jednak z racji, że to zupełnie nie moje rejony nie wiem gdzie ten fakt zgłosić /nie orientuję się nawet gdzie w pobliżu mogła bym znaleźć jakieś schronisko/ chętnie sama bym się psem zajęła, ale nie mam możliwości /zupełny brak czasu - praca od świtu do nocy, oraz odległość od stałego miejsca pobytu mi to skutecznie uniemożliwia/
jednak skupiając się na psie, a właściwie to prawdopodobnie suce w typie doga niemieckiego /nie jestem znawczynią rasy więc w razie pomyłki proszę o poprawienie mnie/, włóczy się w okolicach dzikiego wysypiska pod Lesznem, nie agresywny(a), reaguje na gwizdanie, ale raczej trzyma się na pewną odległość, myślę że na coś smacznego dał(a) by się złapać, wieku nie określę - na pewno nie na odległość, nie próbowałam podchodzić i głaskać psa
jeśli ktoś się odezwie do mnie na pw chętnie podam dokładne namiary na miejsce gdzie widziałam psa
załączam zdjęcia:

czy ktoś jest w okolicy??? Mógłby pomóc?

Edited by tu_ania_tu
  • Replies 179
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dziękuję za założenie tematu /nie wiedziałam czy mogę sobie na to pozwolić/
trochę mi głupio tak zrzucać całą tą sprawę na innych, ale na prawdę nie jestem w stanie sama z tym niczego zrobić /jeszcze 2-3 dni jestem w tych okolicach, ale jestem uziemiona bo nie jestem swoim samochodem, a do tego staram się zrobić co mam tu zlecone najszybciej jak tylko da bo za jakiś tydzień wyjeżdżam na łódzkie, sama za to jestem z lubelskiego... wszystko będzie w te wakacje się działo 'na wariata'/ sunia mnie tak urzekła, że musiałam poruszyć ten temat
zaraz spróbuję jakoś opracować przystępniej lokalizację psiaka i podesłać

Posted

Kurde to ode mnie nie wiem 40-50 km, ale mam kocioł w pracy, remont w domu i nie ma mowy, żeby do siebie wziąć w tej chwili jakiegokolwiek psa a tym bardziej sunię, bo by mi chyba chłopaczyska ześwirowały, nie mam kojca (musze się w końcu jakoś wziąć za postawienie), a Bugi wszystkie drzwi pięknie otwiera i Tośka tego nauczył, to nawet nie zamknę w domu i za półtora tygodnia wyjeżdżam więc nie zostawię Tz z całym stadem i nowym psem, tym bardziej, że jeszcze chyba wrzesień i październik będę miała wyjazdowy, ale za to jak wszystko wypali łatwiej mi będzie finansowo wesparzeć

Posted

ehh coś się z kompem nie mogę dogadać...
podsyłam screena z mapką google i zaznaczoną lokalizacją jak uda mi się opracować coś lepszego to wrzucę

/na mapce po lewej leszno, po prawej dobrzankowo - podaję w razie gdyby nie było czytelne/

wiem, że dosłownie w tej chwili nikt nic nie zrobi, ale wolę wysłać tę informację teraz bo nie wiem o której jutro będę miała dostęp do internetu

Posted

Ponoć Mazowszanka jest teraz w okolicach Przasnysza, ale od wczoraj ma problemy z netem i bywa z doskoku na dogo. Napisałam na jej wątku, może jutro będzie miała net.

Posted

Norel napisał(a):
Ja kurcze za daleko....Szkoda że Danusia nie ma jak zgarnąć jej choć na chwilę-byle złapać..

Dag serce się ściska, ale są takie sytuacje, że naprawdę nie można, to co juz pisałam i dodatkowo majster albo dwóch się kręci, kurna, zebym chociaż kojec miała, bo w tej chwili wszystkie dzrwi i okna potwierane i ciągle ktos wjeżdża albo wyjeżdża, więc brama też często otworem

Posted

myślę że trzeba spowodować by trafiła do schroniska z którym gmina ma podpisana umowę. Nikt jej na tymczas nie weźmie, na hotel nie mamy, a jakoś nie wierzę by deklaracje spłynęły od osób z zewnatrz.

Zarzucno mi że ona z dogiem to może na ulicy się mijała :( Mi się wydawało, ze ona dozia jest