Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 117
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ogłoszenia parafialne :-D Czy ktoś zna jakąś osobę która dysponuje czasem w tą sobotę czyli 11 sierpnia od godziny 11.00 do 15.00-16.00 ma aparat typu lustrzankę i chętny by był aby porobić nowe ładne zdjęcia naszym psiakom? Wiadomo że ładniejsze zdjęcia to większe zainteresowanie :smile:

Posted

Ewelinaaa napisał(a):
No proszę i informacyjny wątek nam się zrobił. Może to i dobrze? :)

Bardzo dobrze nie będziemy zaśmiecać poszczególnych wątków tutaj będzie jeden wspólny co do naszych psiaków :)

Posted

Wątek zaraz zaktualizuje Maxio jest przekonany całkowicie ślepy ale cudowny a jak się cieszy do nowych osób storma widziałam ale nie wiem nic o nim :)

Ogłoszenie/ informacja cioteczki :
Który z naszych opolskich psiaków nadawałby się do domu ale w formie stróżowania tzn. zgłosiła się do mnie rodzina z zamiarem adopcji psa w typie onka/donka mają już jednego psa tej rasy i poszukują drugiego takiego co dużo szczeka i wyglądem odstrasza nieznajomych.

Posted

Kolejne nowości w schronisku:
OLA
Młoda, około roczna, przemiła suczka. Porzucona, bo była w ciąży?
Została zaadoptowana na podwórko, ale 24.07.2012 powróciła. Wiemy teraz, że jest na pewno psem domowym, kochającym wszystkich ludzi, dużych i małych. Świetnie dogaduje się z psami, dobrze chodzi na smyczy, bardzo „popularna” wśród wolontariuszy.

BASZA

Adoptowany jako szczeniak do pilnowania podwórka starszej Pani z młodym synem, który miał psa wychowywać i się nim opiekować, ale syn wyjechał i…… 17.07.2012 Pani oddała psa , z którym nie potrafi sobie poradzić sama. Pies niewiele umie, kocha ludzi, dobrze dogaduje się z innymi psami. u nas został wykastrowany. Potrzebuje Ludzi, którzy dużo będą z Nim spacerować, a wręcz biegać , czy jeździć na rowerze, bo jako 1-roczny huskowaty mieszaniec tego właśnie potrzebuje najbardziej.

BURBON

Oddany przez właściciela 18.07.2012 3-letni mieszaniec labradora, bo…. Dużo energii, mało czasu na spacery i… zaczął uciekać, stawiać się do psów i właścicieli. Rzeczywiście nie toleruje innych psów, ale jest w miarę posłuszny. Bardzo ciągnie na smyczy. W doświadczone ręce osoby, która znajdzie dużo czasu na na pracę z psem o dużym potencjale intelektualnym i chęci do pracy z człowiekiem.

Posted

[quote name='Ewelinaaa']Kolejne nowości w schronisku:
OLA
Młoda, około roczna, przemiła suczka. Porzucona, bo była w ciąży?
Została zaadoptowana na podwórko, ale 24.07.2012 powróciła. Wiemy teraz, że jest na pewno psem domowym, kochającym wszystkich ludzi, dużych i małych. Świetnie dogaduje się z psami, dobrze chodzi na smyczy, bardzo „popularna” wśród wolontariuszy.

BASZA

Adoptowany jako szczeniak do pilnowania podwórka starszej Pani z młodym synem, który miał psa wychowywać i się nim opiekować, ale syn wyjechał i…… 17.07.2012 Pani oddała psa , z którym nie potrafi sobie poradzić sama. Pies niewiele umie, kocha ludzi, dobrze dogaduje się z innymi psami. u nas został wykastrowany. Potrzebuje Ludzi, którzy dużo będą z Nim spacerować, a wręcz biegać , czy jeździć na rowerze, bo jako 1-roczny huskowaty mieszaniec tego właśnie potrzebuje najbardziej.

BURBON

Oddany przez właściciela 18.07.2012 3-letni mieszaniec labradora, bo…. Dużo energii, mało czasu na spacery i… zaczął uciekać, stawiać się do psów i właścicieli. Rzeczywiście nie toleruje innych psów, ale jest w miarę posłuszny. Bardzo ciągnie na smyczy. W doświadczone ręce osoby, która znajdzie dużo czasu na na pracę z psem o dużym potencjale intelektualnym i chęci do pracy z człowiekiem.

zaktualizuje później :)

Posted

Madzialenos napisał(a):
zaktualizuje później :)

Okej.
Ta Ola jest słodka taki wyrośnięty York, przynajmniej tak ze zdjeć dla mnie wygląda. !! Trzeba jej ogłoszenia machnąć. Ktoś chętny? :P

Posted

SPORTI
Dużo o nim nie piszą.

TINKA

Tegoroczna, malutka, gładkowłosa.Swoje dotychczasowe kilku miesięczne życie spędzała w kojcu i……. jako agresywna uciekinierka została oddana do schroniska. Od pierwszego dnia łasi się do pracowników, więc można ją na pewno „przerobić” na zadbanego, domowego pupila.

DEMI
Przyjęta z interwencji dr Tymowicza, około 5-letnia suczka z połamaną tylną łapką. Raczej zawsze będzie na nią utykać . Prawdopodobnie była wychowana na podwórku i niedopilnowana uciekła i wpadła pod samochód. Nie miała czipa, nikt jej nie szukał. Jest wysterylizowana i zaszczepiona, dobrze dogaduje się z innymi psami.

LIPKA
Przywieziona do Nas 27.07.2012 z Lipowej. Ma około 2 lata, chyba domowa. Czeka na sterylizację i Nowych, kochających..

A tutaj Madzialenos jeden z twoich początkowych ulubieńców: MISIEK

Witam

Po 3 miesiącach od adopcji, bardzo dziękujemy za Miśka
Przezwyciężyliśmy początkowe problemy z komunikacją. Psisko już właściwie się zaaklimatyzowało, zakumplowało z naszą Lajlą, wprowadziło odpowiedni rygor wśród okolicznych kotów, a teraz nic, tylko głaskać, drapać, grać w piłkę i biegać na spacery.
Na potwierdzenie, że Misiek ma się dobrze, przesyłam kilka fotek i pozdrawiam serdecznie

Posted

też Speediego pamiętam ... miałam z nim niezłą walkę, nie chciał, żebym mu smycz odpięła i nie chciał mi wejść do boksu :lol: oj tak z nim walczyłam, że w sińcach wróciłam do domu ... ale był fajniutki oprócz tego jednego wybryku :p

Posted

Kokuś jutro jedzie do nowego domku! Państwo mięli już Amstaffkę, bardzo podobną do Koki. Mieszkają w bloku, ale mają blisko bardzo fajne tereny do spacerów. Cieszę się, że jedzie, ale będę za Nią tęsknić!