Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Kruszynka została znaleziona 2.08. słaniająca się na ulicy. Ledwie żywy szkielecik - wychudzona, skrajnie odwodniona, zapchlona, chora...
Sama skóra i kosteczki, a skóra cieniutka, jak papier :(

Szanse na przeżycie ma niewielkie...Z dnia na dzień coraz słabsza jest :placz: nie chodzi wcale, załatwia się pod siebie. Nosek zapchany, ledwo oddycha i jedno oczko się zakleja. Pcheł nadal pełno na niej, mimo że dostała kropelki...

Bardzo POTRZEBNY domowy DT dla niej, bo wymaga troskliwej opieki, której ja jej nie jestem w stanie zapewnić... U mnie mieszka w stajni, w klatce i nie mam możliwości karmić jej w nocy (a karmiona jest strzykawką, powinna jeśc co 2-3 godz).

Edited by Cudak
Posted

Cassi, dziękuję, że zajrzałaś... Czy mogę rzeczy, które wysłałaś na bazarek dla Inki, wystawić dla Kruszynki na mleczko i leczenie? Na razie pije mleko modyfikowane dla dzieci, ale przydałoby się jej takie dla kociaków

Posted

Cassi_ napisał(a):
oczywiście jak najbardziej, rzeczy które wysyłam wystawiaj zawsze wedle uznania na te zwierzaki które akurat są najbardziej potrzebujące

Bardzo dziękuję

Posted

Kruszynka umiera :-( Przelewa się przez ręce, nie połykała już mleczka. Zaraz zaśnie na zawsze i nie będzie już nigdy cierpiała... :-(

Posted

Jeszcze walczy - albo jeszcze kona :(

Jak dożyje do 17.40, to jest szansa na to, że zobaczy ją wet i może jakąś kroplówkę da, albo ją uśpi.

Zimna jest jak trup :( Pewnie krążenie słabiutkie i dlatego... Odkupiłam dla niej termofor, mam nadzieję, że ją rozgrzeje i pobudzi do życia.

Posted

Cassi_ napisał(a):
:(

czy wcześniej wet ją widział?

Widziało ją trzech wetów - pierwszego dnia dostała 2 zastrzyki-antybiotyk i coś na wzmocnienie, została odrobaczona i odpchlona. Na drugi dzień pojechałam z nią do innej lecznicy i dostała zastrzyk, który miał ją nawodnić, bo odwodniona była strasznie - skórka jak kartka papieru cieniutka.

Za późno o termoforze pomyślałam (bo i w domu go nie miałam..) :(

Posted

Cudak napisał(a):
Widziało ją trzech wetów - pierwszego dnia dostała 2 zastrzyki-antybiotyk i coś na wzmocnienie, została odrobaczona i odpchlona. Na drugi dzień pojechałam z nią do innej lecznicy i dostała zastrzyk, który miał ją nawodnić, bo odwodniona była strasznie - skórka jak kartka papieru cieniutka.

Za późno o termoforze pomyślałam (bo i w domu go nie miałam..) :(

Zrobiłaś dla niej wszystko co możliwe :Rose:
ja już miałam kupować i słać Ci mleko dla kociąt, brałam też pod uwagę zabranie jej na dt chociaż to kawał drogi.... wybacz maleństwo, że nam się nie udało :-(

Posted

Cudak napisał(a):
Przedłużyłam tylko jej cierpienia :(((((((((((

po prostu o nią walczyłaś, bo należała jej się ta szansa, poza tym przynajmniej nie odeszła sama, opuszczona gdzieś nie wiadomo gdzie....

Posted

__Lara napisał(a):
Też piękna! Może osobny wątek?

Założę, bo długo już siedzi w DT, a tymczasowa Opiekunka we wrześniu wyjeżdża do miasta na studia (do akademika, więc kota zabrać nie może).

Posted

Dopiero teraz trafiłam na wątek malenstwa.....(*).... Jednak sie nie udało......:( cudak a co z ta kotka z jednym oczkiem? Moze by do tego domu trafiła co ta czarna kotka na dt? Tylko ona nie bardzo na inne koty reaguje.....