Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Moja kuzynka wziela ze schroniska pieska z azylu. Tez byl nieufny, agresywny do innych psow, uciekal...
Oni z nim nie pracowali i nie pracuja tak, jak wielu tu wlascicieli pieskow Ci radzi, ale sama cierpliwosc i milosc mojej kuzynki do psa spowodowala, ze stal sie ufniejszy, mniej agresywny i spokojniejszy!
Popracuj z psiakiem i napeewno wszystko sie ulozy! Cierpliwosc to podstawa. Nic nie zrobi sie w dwa dni.

I moja luzna refleksja: jesli psy mialyby byc usypianie za swoje usposobienie czy charakter to wtedy niektorzy ludzie tez...

Posted

kamildzianka, poczytaj sobie trochę o agresji, np. [URL="http://www.dogs.gd.pl/kliker/agresja.html"]TUTAJ[/URL], (całkiem za darmo, i nawet nie trzeba wychodzić do księgarni) i idź do szkoleniowca, bo przez internet nikt Ci psa nie wychowa.

Posted

czasem zaglądam na inne wątki niż PWP i muszę przyznać tutaj jestem lekko oszołomiona.
Uśpić psa bo ma takie objawy jak opisane???:-o :-o :-o
Trzyletni pies za stary na kastrację? :-o :-o
"kopiący" go brat?:-o :-o
2 lata nieobecności w domu i zdziwienie że pies jest inny niż roczny szczeniak którego się zostawiło? :-o :-o
Oburzenie w stronę sąsiadki bo jest miła dla zwierzaków?:-o :-o
Przeczytałam ten wątek bo agresja to problem z którym przy moich psach miałam wielokrotnie do czynienia. Szkolenie indywidulane prze 5 mcy pomogło na pewno, ale nie do końca temat zlikwidowało.
Byłam zainteresowana tematem ale argumentacja mnie przerasta. Rany boskie - jakbym jakieś tam zachowania swoich zwierzaków tak opisała to pól dogo doradzałoby mi eutanazje...

Rady są naprawdę świetne i sama z niektórych skorzystam. Niemniej autorce wątku polecam co cieższe przypadki na PWP które skończyły się szczęśliwie - to pozwala nabrać nieco dystansu do sytuacji w jakiej się znajduje....

Przepraszam z góry za wtrącanie się, bo po tym co tu czytałam i tak pewnie tu nie wrócę.

• 3 weeks later...