Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Młoda sunia...
A jej historia taka jak tysiące tutaj...
Ale moze jej historia zakonczy sie szczęsliwie...?

Sunia została wyrzucona w Łasku, w najwieksze mrozy błakała sie po osiedlu. Bardzo wychudzona, ale przyjacielska do ludzi, miła i towarzyska...
Poniewaz osoba, która ja znalazła nie miała mozliwosci zabrac jej do domu, sunia niestety pojechała do schroniska :shake: Jako ze w Łasku nie ma schroniska, sunia została zabrana do prywatnego przytuliska w Łodzi na ul. Kosodrzewiny. Przebywa tam na czas kwarantanny, potem prawdopodobnie zostanie przewieziona do filli tego schroniska do Wojtyszek pod Sieradzem... gdzie będzie jednym z 1000 psów :shake:

Sunia jest młodziutka, ma ok 1 roku, jest bardzo przyjacielska, kochana, daje łapke.
Nie bedzie tam miała najmniejszych szans na adopcje...

Całe to schronisko jest bardzo dziwne, łacznie ponad 1500 psów :-o
Rózne psy, masa amstafów, kaukazów, bernardynów, dlamatynczyków.
Nie zostałysmy jednak wpuszczone na ogólne boksy dzisiaj :cool1: wiec zdjec nie mamy.

a oto sunia:

Posted

akucha napisał(a):
Tak tygrysia bidulka... Jak ona sobie poradzi w tym schronie-molochu???
Dramat...

w ogóle ten schron to jest bardzo podejrzana sprawa :cool1:
skad pieniadze na utrzymanie takiej ilosci psów??
nie miałam aparatu bo pozyczyłam, ale jeszcze sie tam wybierzemy :p
chociaz - współpracowac chca :razz:

Posted

tak, chudzinka straszna, jest tam od tygodnia

ale... pokazali nam rotwailery (a maja ich tam ok 7) i wszystkie były po prostu zapasione...
raczej zadbane, nie mialy chorób skóry ani nic takiego... tylko były za grube.

Posted

niestety daleko to ode mnie dosyc... drugi koniec Łodzi zupełnie..
ale mam dostac zdjecia i opisy na maila, zobaczymy.
Z dziewczyna z forum rottkowego (która znalazła ta sunia) jestesmy umówione mniej wiecej na za 2 tygodnie, wiec mam nadzieje ze wtedy wpuszcza nas na boksy...

ale martwie sie, ze sunie wywiozą tam na wies, do tej filii schroniska... :shake:
oby szybko dom znalazła... :razz:

Posted

witam wszystkich!!!
Pręguska juz w nowym domku:multi::multi::multi:!!!co rawda dopiero dzis dopiero pojechala,miala wczescniej juz tam byc,ale nowym opiekuna suni cos wypadło,ale najwazniejsze,ze ma juz swoj dom!!!!!Nowa Pani suni powiedziala,ze sa nia zachwyceni razem z mężem :lol: i stwierdzili,ze jest bardzo mądrą sunią i grzeczną...oby ten domek byl dla niej wspanialym domkiem:lol:
jak będę zdjęcia z nowego domku to wstawie je tutaj!
dziękuje wszystkim!!!

• 9 months later...