ULKA12 Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 Zdziś na szczęście zjadł normalnie kolację, więc mam nadzieję, że to była jakaś chwilowa niedyspozycja. Mam jednak dwie sprawy. Pierwsza to taka, czy ktoś nie miałby dla Zdzisia jakiegoś kubraczka, on jest ciągle chudziutki a spacery w tym mrozie nie są dla niego przyjemnością, ponieważ marznie. Ja mu zakładam starą kurkę ale to nie jest zbyt wygodne dla niego. Druga to taka,że umawialiśmy się, że w ramach rozliczenia za pobyt Zdzisia schronisko będzie kupowało karmę, miesięcznie to miało być 40 zł (chyba, że coś pomyliłam to proszę mnie poprawić). Ostatnia karma dotarła do mnie w sierpniu czy ma ktos może kontakt ze schroniskiem? Czy te ustalenia są już nieaktualne? Proszę mi nie brać za złe tego pytania, po prostu chciałabym wiedzieć na czym stoję. Quote
dangos19 Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 Biedny Zdzisiu, ciągle coś. Pewnie pojawi się Mysia to powie coś konkretnego na temat ustaleń. Quote
Bjuta Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 Bardzo dobrze, że pytasz! Na pewno nie będzie problemu z kupieniem wora karmy. Quote
ULKA12 Posted December 22, 2012 Posted December 22, 2012 Zdziś już wrócił do formy. Czyli to była tylko chwilowa niedyspozycja. A o tym kubraczku, ktoś pomyśli? Wiem, że ktoś szył takie fatałaszki ale nie pamiętam kto. To nie musi być jakoś bardzo ciepłe, ani nieprzemakalne, żeby tylko na spacerach mu było cieplej. Quote
ULKA12 Posted December 22, 2012 Posted December 22, 2012 Ja mu w tej chwili zakładam kurtkę, ale widzę, że mu niewygodnie w tym chodzić albo się zsuwa , albo plącze sobie nogi. Quote
dangos19 Posted December 22, 2012 Posted December 22, 2012 Może jakieś ubranko by podpasowało, trzeba wymierzyć Zdzisia [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/237645-Smycze-obro%C5%BCe-psie-ubranka-i-zabawki-3-01-2013-20-00[/url] Quote
delma Posted December 23, 2012 Posted December 23, 2012 Witam, kiedyś znalazłam taki wątek z kubraczkami dla wszelkiej maści psów (tylko trzeba raczej mieć swój materiał): [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/126514-CiEPŁE-ZIMOWE-KUBRAKI-DLA-PSÓW-BEZDOMNYCH-KTOŚ-JESZCZE-CHĘTNY[/URL] Quote
angineuuka Posted December 23, 2012 Posted December 23, 2012 pisze, że nie szyje już jednak wyprzedaje to co jej zostało... Quote
ania > Posted December 25, 2012 Author Posted December 25, 2012 [quote name='ULKA12']Zdziś na szczęście zjadł normalnie kolację, więc mam nadzieję, że to była jakaś chwilowa niedyspozycja. Mam jednak dwie sprawy. Pierwsza to taka, czy ktoś nie miałby dla Zdzisia jakiegoś kubraczka, on jest ciągle chudziutki a spacery w tym mrozie nie są dla niego przyjemnością, ponieważ marznie. Ja mu zakładam starą kurkę ale to nie jest zbyt wygodne dla niego.[/QUOTE] dobrze ze Zdzis poczul sie lepiej. a co do kubraczka to moze gdybym znalazla taka duza polarowa bluze typu baranek to z czegos takiego moznaby zrobic? ale to chyba bedzie za cienkie? ew przeszyc to ortalionem. podaj w wolnej chwili wymiary Zdzisia to sprobuje cos pokombinowac, ale nie obiecuje ze cos z tego wyjdzie, bo doswiadczenia brak ;) [quote name='ULKA12'] Druga to taka,że umawialiśmy się, że w ramach rozliczenia za pobyt Zdzisia schronisko będzie kupowało karmę, miesięcznie to miało być 40 zł (chyba, że coś pomyliłam to proszę mnie poprawić). Ostatnia karma dotarła do mnie w sierpniu czy ma ktos może kontakt ze schroniskiem? Czy te ustalenia są już nieaktualne? Proszę mi nie brać za złe tego pytania, po prostu chciałabym wiedzieć na czym stoję.[/QUOTE] dokladnie to raz na 3 m-ce za 120 zl (3x40zl). mysle ze nadal aktualne, dalam znac Sarze to napisze do TOZu, bo rzeczywiscie zrobily sie zaleglosci. Quote
Mysia_ Posted December 27, 2012 Posted December 27, 2012 Dziewczyny prosiłam (dzięki Bjutko za info), żeby dawać mi znać, bo nie zaglądam na wszystkie wątki :) tylko czy Ulka karmi Zdzisia nadal karmą dla aktywnych psiaków? Czy coś dla seniorów jak wcześniej? Kubraczka dla Zdzisia poszukam jakiegoś i dam znać, ale musiałabym znać mniej więcej wymiary ;) Quote
ULKA12 Posted December 27, 2012 Posted December 27, 2012 Teraz to Zdziś jada hepatic royala i wyraźnie mu służy. Po tym jak zmieniłam dawkowanie kreonu znowu pojawiła się biegunka, nie była tak intensywna jak poprzednio ale niestety była. Mam trochę tej karmy po psie, który pojechał do DS więc próbowałam mu podawać i to był strzał w dziesiątkę. Nie wiem co jest w tej karmie ponieważ w badaniu nie wyszło, że Zdziś ma problemy z wątrobą ale biegunki zniknęly, jedyny mankament tej karmy to jej cena:roll: Quote
margoth137 Posted December 27, 2012 Posted December 27, 2012 skoro musi na wątrobę to może karma trovet hepatic, cena niższa:) Quote
Mysia_ Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 [quote name='margoth137']skoro musi na wątrobę to może karma trovet hepatic, cena niższa:)[/QUOTE] Dziękuje za podsunięcie takiego pomysłu, Ulka jak myślisz? Quote
ULKA12 Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 Nie wiem nie mam doświadczenia z tą karmą, a różnica w cenie jest niewielka. Zdam się na Was. Quote
__Lara Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 [quote name='malawaszka']trovet jest bardzo dobry też[/QUOTE] Też potwierdzam, że dobry :) Tylko moja sunia nie chce go jeść, ale to już szczegół :diabloti: Quote
Mysia_ Posted December 30, 2012 Posted December 30, 2012 [quote name='__Lara']Też potwierdzam, że dobry :) Tylko moja sunia nie chce go jeść, ale to już szczegół :diabloti:[/QUOTE] w sumie jakościowo trovet wydaje mi się lepszy, a znowu royal bardziej smakowity... Czy Zdziś jest wybredny czy raczej nie? ;) Jutro by się zamówiło.... Quote
Recommended Posts