Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Izabela124.']A ja nie mogę patrzeć na nieogoloną mordkę :eviltong:[/QUOTE]
Maszynka nam padła a mama stwierdziła, że z fryzjerem wstrzymamy się do... świąt :shake:

[quote name='cockermaister']Super mu w tych ćwiekach :)

[B]a ja tak się zastanawiam czy ucho jest tak długie jak sierść na nim? :hmmmm:
[/B]
zapraszam do nas :D[/QUOTE]
Ucho jest stosunkowo krótkie ;)
Coś takiego:
[img]http://img211.imageshack.us/img211/183/jeep3h.jpg[/img]

Nie powiem, trochę szkoda mi było obcinać uchole ale z drugiej strony jeszcze zdążą odrosnąć ;)
A nie powiem, podoba mi się w krótszych ;)
W długich często po jedzeniu znajdywałam ziarenka ryżu :diabloti:

Posted

On to ma przynajmniej kolor ciekawy :)
A taki pudel nadaje się dla początkującego właściciela? Kogoś takiego kto by więcej rozpieszczał niż wymagał?

Posted

[quote name='Luzia']On to ma przynajmniej kolor ciekawy :)
A taki pudel nadaje się dla początkującego właściciela? Kogoś takiego kto by [B]więcej rozpieszczał niż wymagał[/B]?[/QUOTE]
Hyh u nas tak jest :diabloti:
Wg.mnie pudel nie jest jakimś mega wymagającym psem.
Potrafi się świetnie dostosować do właściciela.
Ja nie mam chęci nic robić- pies kładzie się obok i brak zajęcia mu nie przeszkadza.
Mam ochotę na naukę sztuczek- pies mega radocha.
Dla mnie to taki border w mniejszym i mniej wymagającym wydaniu :evil_lol:
Uczy się jak border ale nie musi mieć stale zajęcia ;)

Ponadto wystarczy popatrzeć na typowo babcine pudle- jakoś nie widać żeby sprawiały problemy, jeszcze nie widziałam jazgoczącego na wszystko pudla :p

Posted

Gratuluję nowego domownika, ładny :)

Taka fryzura jest fajna :loveu:
[url]http://media-cache-ec0.pinimg.com/originals/e3/56/c1/e356c1f1eaf9ece28abc702f2eab6648.jpg[/url]

Posted

[quote name='Aleksandrossa']Hyh u nas tak jest :diabloti:
Wg.mnie pudel nie jest jakimś mega wymagającym psem.
Potrafi się świetnie dostosować do właściciela.
Ja nie mam chęci nic robić- pies kładzie się obok i brak zajęcia mu nie przeszkadza.
Mam ochotę na naukę sztuczek- pies mega radocha.
Dla mnie to taki border w mniejszym i mniej wymagającym wydaniu :evil_lol:
Uczy się jak border ale nie musi mieć stale zajęcia ;)

Ponadto wystarczy popatrzeć na typowo babcine pudle- jakoś nie widać żeby sprawiały problemy, jeszcze nie widziałam jazgoczącego na wszystko pudla :p[/QUOTE]

Ej no weź nie rób z bordera potwora :eviltong: Moja Heav jak trzeba to daje z siebie wszystko, ale poza tym jest bardzo mało wymagająca. Ot w domu śpi, czasem pomemla jakąś zabawkę. To nie tak że gania 23 h na dobę ( z 1 h na posiłki ) :diabloti:
Dzięki, no właśnie tak rozkminiam bo wiem że pudle nadają się do osób z alergią a siostra koleżanki szuka psa dla siebie. Uparli się na jorka z chłopakiem, ale jak ich znam, to rozpuszczą go tak że wyrośnie z tego potwór. :evil_lol:

Posted

[quote name='BBeta']Gratuluję nowego domownika, ładny :)

Taka fryzura jest fajna :loveu:
[URL]http://media-cache-ec0.pinimg.com/originals/e3/56/c1/e356c1f1eaf9ece28abc702f2eab6648.jpg[/URL][/QUOTE]
Ej fakt, śliczna jest :loveu:
Ale gdzie dla chłopa, i tak spedalony jest :evil_lol:

[quote name='Luzia']Ej no weź nie rób z bordera potwora :eviltong: Moja Heav jak trzeba to daje z siebie wszystko, ale poza tym jest bardzo mało wymagająca. Ot w domu śpi, czasem pomemla jakąś zabawkę. To nie tak że gania 23 h na dobę ( z 1 h na posiłki ) :diabloti:
Dzięki, no właśnie tak rozkminiam bo wiem że pudle nadają się do osób z alergią a siostra koleżanki szuka psa dla siebie. Uparli się na jorka z chłopakiem, ale jak ich znam, to rozpuszczą go tak że wyrośnie z tego potwór. :evil_lol:[/QUOTE]
Ależ nie mam zamiaru robić potwora, sama kiedyś zastanawiałam sie nad borderem ale stwierdziłam, że są za bardzo wymagające jak dla osoby która spędza po 8-9h (a czasem nawet dłużej) poza domem.
A ja pudle polecam :D
Może i mało popularna rasa, dość staromodna ale wg mnie są to wspaniałe psy ;)

Posted

[quote name='Aleksandrossa']Ej fakt, śliczna jest :loveu:
Ale gdzie dla chłopa, i tak spedalony jest :evil_lol:[/QUOTE]
Mogłabym mieć pudelka w ramiarze toy z taką fryzurą :loveu:

Posted

[quote name='Aleksandrossa']Ej fakt, śliczna jest :loveu:
Ale gdzie dla chłopa, i tak spedalony jest :evil_lol:

Ależ nie mam zamiaru robić potwora, sama kiedyś zastanawiałam sie nad borderem ale stwierdziłam, że są za bardzo wymagające jak dla osoby która spędza po 8-9h (a czasem nawet dłużej) poza domem.
A ja pudle polecam :D
Może i mało popularna rasa, dość staromodna ale wg mnie są to wspaniałe psy ;)[/QUOTE]

Ja też od pn do pt jestem poza domem jakieś 9 h ( z króciutką przerwą żeby młodą wyprowadzić :eviltong: ).
To zaproponuję im pudelka, tylko pytanie czy one rzeczywiście są takie nie uczulające jak piszą :evil_lol:

Posted

[quote name='Luzia']Ja też od pn do pt jestem poza domem jakieś 9 h ( z króciutką przerwą żeby młodą wyprowadzić :eviltong: ).
To zaproponuję im pudelka, tylko pytanie czy one rzeczywiście są takie nie uczulające jak piszą :evil_lol:[/QUOTE]
Mój brat też ma alergię (pojawiają mu się krostki na buzi) ale przy Chicu nie ma żadnych objawów ;)

Posted

[quote name='Aleksandrossa']No świetny jest :loveu:
Jak taka laleczka :loveu:[/QUOTE]
No :loveu: W PL są w ogóle jakieś hodowle pudli toy? ;)

Posted

[url]http://imageshack.us/a/img833/1082/8kcv.jpg[/url] łaaa ale piękne połączenie :loveu: Uwielbiam psio-kocie fotki :loveu:

Powiedz coś więcej o koniku, cudny jest :loveu: Sama trochę się nad konikiem zastanawiam ;) Jak widać z psiakiem taki maluch dogaduje się nieźle :D