BORA Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 Dziękuję ;) Te też pokażę. A Dina jest wysterylizowana? Quote
BORA Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 Dziękuję za odpowiedzi i za opisy :lol: Będę mogła trochę o nich opowiedzieć. Nie wiem czy szukają psa podobnego do poprzedniej suczki. Tamta była długowłosa, więc Fredzia chyba najbardziej będzie podobna ;) Ze zdjęć wygląda jakby miała dłuższą sierść. Chociaż w sumie to chyba jest między długowłosym a zwykłym :lol: Quote
nati_92 Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 [quote name='Ania_i_Kropka']Tak jest wysterylizowana[/quote] A nia na arzie Dina nie ejst aktualna a jak chcesz to mam nowe fotki Luny Quote
BORA Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 Możesz dać nowe fotki Luny, chociaż już nagrałam płytkę ze zdjęciami i przekazałam, ale podobno Luna najbardziej przypomina poprzednią sunie :lol: Quote
nati_92 Posted March 17, 2007 Posted March 17, 2007 w takim razie dam je wieczorkiem bo zaraz na chwile zmykam ale bede kolo 19 Quote
Ania_i_Kropka Posted March 19, 2007 Author Posted March 19, 2007 Fredzia została dzisiej wysterylizowana. Czuje się dobrze. Teraz brakuje tylko domku. Quote
DarkAngels Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 [quote name='Ania_i_Kropka']Fredzia została dzisiej wysterylizowana. Czuje się dobrze. Teraz brakuje tylko domku.[/QUOTE] Aniu nie mów hopsiup :) Wczoraj wystawiłem Fredzie na kilku portalach, a już dzisiaj po 12 dostałem wiadomość na poczte od Bardzo miłej i sympatycznej Pani z pod Częstochowy, że chciałaby ona wziąść Fredzie do siebie. Przed chwilą skończyłem z nią rozmawiać. Pani mieszka około 10 kilometrów od Częstochowy. Mieszka w domku z ogródkiem, wiec Fredzia miałaby gdzie pobiegać. Pani ma kotki, mówi, że robi się coraz cieplej wiec ktoki wiekszość czasu beda spedzaly na dworzu. Raz na dwa tygodnie przyjeżdża wnuczka. Pani zastanawia się nad kilkoma pieskami i musi to jeszcze przedyskutować z rodzinką. Nie ukrywa, że najbardziej chciałaby by wziaść Fredzie. Panią użekła cała jej historia. Z transportem nie byłoby problemu poniewaz prawdopodobnie bede przewoził wraz z patch75 psa z Ostródy. Niewiem jeszcze co z funduszami na podróż :) Suynia do Częstochowy pojechałaby 31 marca. Mniejmy nadzieje, że wszystko się uda. Trzymam kciuki :thumbs::thumbs::thumbs: Quote
Ania_i_Kropka Posted March 19, 2007 Author Posted March 19, 2007 To super.:multi: Tylko trzeba sprawdzić domek. Trzeba też poinformować Panią, że Fredzia to mała uciekinierka, która potrafi przeskakiwać ogrodzenia. Pani będzie musiała jej pilnować. Mam nadzieję, że wszystko się uda i już niedługo Fredzia będzie w nowym, kochającym domku. Quote
DarkAngels Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 Tak Oczywiście. Pani powiedziala, że jak bedzie zdecydowana na 100% to da mi znać. Powiedziała, że nie ma najmniejszego problemu z wizytą przedadopcyjną. A jak zachowuje się Fredzia w stosunku do kotów. Ja niestety zbyt duzo o niej neiwiem. Nie mogłem przychodzić do schronika. Jestem po dwóch operacjach i nie mam siły na nic, ale mam nadzieje, że jutro jakoś dojade do schroniska i zobacze co słychać u Fredzi :) Quote
Ania_i_Kropka Posted March 19, 2007 Author Posted March 19, 2007 Na nasze biurowe kociaki nie reagowała, więc powinno być wszystko ok. Czekamy z niecierpliwością na decyzje kobiety i :thumbs: Quote
DarkAngels Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 Jak tylko Pani się ze mną skontaktuję to zaraz dam znać :) Quote
Peter Beny Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 No wiec kochani , jak bedzie info , to ja moge domek sprawdzić , mieszkam 40 km od Czestochowy :razz: , i mam zimowe opony , hehe bo u nas jest zimaa, bialutko śniegu napadało:lol: Quote
DarkAngels Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 Peter dziękuję za propozycję :) jak będzie już wszystko wiadomo tak na 100% to Ci prześle na PM adres tej Pani i jej tel. kom.:) Pozdrawiam i trzymam kciuki :thumbs: Quote
tkaczka Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 Witam, To ja kontaktowałam sie w sprawie Fredzi. Mieszkam pod Częstochową i jestem zdecydowana zaopiekować się tą suczką. Trudno jest podjąc decyzję, tych biednych piesków jest tak wiele. Mogłabym wziąc ze schroniska w Częstochowie, ale Fredzia bardzo mnię ujęła. Ostanio przez 15 lat miałam pieska własnie z naszego schroniska.Był to pies rasy wielorasowej, z przewagą rasy mieszanej, ale był naiukochańszym stworzeniem na świecie. Rozmawiałam już z wolontariuszem , opiekunem Fredzi i myslę,że wszystko ułoży sie dobrze.Martwią mnie tylko te ucieczki Fredzi. Myslę jednak ,ze poradzimy sobie z tym.Jak nas pokocha, to może nie będzie uciekac. Jutro podejmę ostateczna decyzję Pozdrawiam. Quote
Ania_i_Kropka Posted March 20, 2007 Author Posted March 20, 2007 Zaszła drobna pomyłka wczoraj została wysterylizowana Frida, a nie Fredzia. Zabieg u Fredzi będzie przeprowadzony w czwartek. Czekamy z niecierpliwością na decyzje. Jej szczęście leży mi na sercu. Pamiętam jak leżała prezerażona pod drzewem, jak początkowo niepewnie wychodziła z nami na spacery. Fredzia jest naprawdę cudowna i kochana. Quote
DarkAngels Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 Nadal czekam na odpowiedź :) Jak już będe coś więcej wiedział to napewno odpisze :) Quote
DarkAngels Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 Mam dobre wieści :) Fredzia ma domek na 101% ALe się ciesze. Fredzia prawdopodobnie będzie jechać do Częstochowy 31 marca, więc trzeba zbierać pieniążki :) Wszystkich ofiarodawców zapraszam na PM. Pani która chce zaadoptować jest naprawde sympatyczna i miła. Więc Fredzia będzie miała cudnie :smilecol::BIG: :BIG: :BIG: :laola: :laola: :multi: :multi: :multi: Quote
nati_92 Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 Fredzia super ale mimo to czekmay do 31 marca Quote
Ania_i_Kropka Posted March 21, 2007 Author Posted March 21, 2007 Wróciłam padnięta z zajęć a tu takie wiadomości.:multi: :multi: :multi: Od razu lepiej się czuje. Teraz tylko pozostaje sprawdzenie domku i wyprawienie Fredziuni w podróż. Quote
DarkAngels Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 Domek będzie sprawdzony prawdopodobnie do końca tego tygodnia. Będe informował na bierząco. Połączenie do Częstochowy jest wprost idealne dla Fredzi. Bez żadnych przesiadek i z przedziałami :) Quote
BORA Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 Cieszę się :lol: Mojemu potencjalnemu domkowi najbardziej spodobała się Fredzia, ale na razie nic nie wiem, pani bardzo chce psa, ale pan nie bardzo...ahhh ci faceci, najpierw nie chcą, a później kanapeczki psu oddają :evil_lol: (u mnie tak było). Trudno, niech żałują, mogli mieć pięknego psa :loveu: Quote
DarkAngels Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 Fredzia jest naprawdę cudna i piękna :loveu: Quote
Recommended Posts