angineuuka Posted February 8, 2015 Posted February 8, 2015 Ale mnie próbowała :lol: ahahahHhahahahhahah Quote
Baton Posted February 8, 2015 Author Posted February 8, 2015 I technika u weterynarza już kilka razy :P Quote
Dzikie nieporadne Posted February 8, 2015 Posted February 8, 2015 No właśnie jak to się stało że Joy ma zęby i jak głosi tutejsza legenda kogoś (chyba Angine :p ) ugryzła ? Toż to jakieś pomówienia są, przecież Joy ma tylko język! :D Quote
angineuuka Posted February 8, 2015 Posted February 8, 2015 Starala się :P ale ona gryzie tak samo jak mój kot bez zębów. Quote
Baton Posted February 8, 2015 Author Posted February 8, 2015 Taaa, Angine użarła na zlocie. Nie wiem dokładnie jak to tam było, bo nie patrzyłam akurat, ale chyba żarcia broniła. Oczywiście znalezionego żarcia :P Normalnie raczej nie broni, na 'zostaw' jest w stanie odejść od najlepszego żarcia, ale na zlocie jej odwaliło totalnie. Stres związany z nowym miejscem i psami, no i wychudzenie przez wątrobę pewnie jakoś dało się we znaki, ale to już gdybanie :P No i jednego technika wet nienawidzi i tez zdarzyło się jej go dziabać. Nie wiem czemu go tak nie lubi, bo z mojej perspektywy wydaje się być bardzo spoko, ale podejrzewam, że pierwsze spotkanie musiało nie należeć do miłych, bo weterynarza i wszystkich innych techników zlewa, a jedną to nawet kocha :P Na szczęście Joyowe zęby do najgroźniejszych nie należą i technik tylko się z niej śmieje :p Aaaa, no i jeszcze mój przegryziony paznokieć, kiedy to trzymałam jej gryzaka i nie zauważyłam, że została tylko końcówka którą miałam pomiędzy palcami... a Joja chciała się do niej dobrać xD Ale to się chyba nie zalicza do ugryzienia, bo zamiarów złych nie miała :P Quote
Baton Posted February 8, 2015 Author Posted February 8, 2015 Starala się :P ale ona gryzie tak samo jak mój kot bez zębów. Bo ona prawie zębów nie ma xd Ale paznokieć jednak czymś przegryzła :P Quote
Baton Posted February 10, 2015 Author Posted February 10, 2015 Zaliczyłyśmy dzisiaj wizytę u weta - pobranie krwi ;) Joja wyjątkowo grzeczna, pewnie dlatego że krew pobierała bardzo przez nią lubiana pani Iwona :P Więc Joy pełen luz i se leżała jak ją kłuli :P A w poczekalni była jeszcze jedna chi, którą osobiście jestem przerażona. Była malutka, dwa razy mniejsza niż Joya, takiej wielkości była 4 miesięczna Joy i ważyła wtedy 700g. Ta pewnie podobnie, 1kg nie miała na pewno :/ Byłam przekonana, że to szczyl jeszcze jest, ale pani wyprowadziła mnie z błędu... Jej to 'chihuahua miniaturka', a ja mam 'z tych większych'. Smutno aż jest jak się na to patrzy, jak skrajna miniaturyzacja jest w tej rasie. Bo to już nie tylko wielkość i wygląd, ale odbija się to na zdrowiu i funkcjonowaniu tych psów... I co gorsze nie jest tak tylko w pseudo, ale i w normalnych hodowlach często dąży się do 1kg psów :( A no i wetowi przez ten język Joy skojarzyła się ze żmiją xd mikroszczurowiewiórokotożmijopies? :P Quote
Guest TyŚka Posted February 10, 2015 Posted February 10, 2015 Nazwa angi mi się bardziej podoba, sorki baton :p Quote
Dzikie nieporadne Posted February 10, 2015 Posted February 10, 2015 No i dobrze, bo potem się pogubimy w tym :p Quote
Vailet Posted February 10, 2015 Posted February 10, 2015 Zaliczyłyśmy dzisiaj wizytę u weta - pobranie krwi ;) Joja wyjątkowo grzeczna, pewnie dlatego że krew pobierała bardzo przez nią lubiana pani Iwona :P Więc Joy pełen luz i se leżała jak ją kłuli :P A w poczekalni była jeszcze jedna chi, którą osobiście jestem przerażona. Była malutka, dwa razy mniejsza niż Joya, takiej wielkości była 4 miesięczna Joy i ważyła wtedy 700g. Ta pewnie podobnie, 1kg nie miała na pewno :/ Byłam przekonana, że to szczyl jeszcze jest, ale pani wyprowadziła mnie z błędu... Jej to 'chihuahua miniaturka', a ja mam 'z tych większych'. Smutno aż jest jak się na to patrzy, jak skrajna miniaturyzacja jest w tej rasie. Bo to już nie tylko wielkość i wygląd, ale odbija się to na zdrowiu i funkcjonowaniu tych psów... I co gorsze nie jest tak tylko w pseudo, ale i w normalnych hodowlach często dąży się do 1kg psów :( A no i wetowi przez ten język Joy skojarzyła się ze żmiją xd mikroszczurowiewiórokotożmijopies? :P istnieje pies mniejszy od Joy :o jeny, przecież 700g to waży pewnie chomik syryjski Quote
Leokadia Posted February 11, 2015 Posted February 11, 2015 Złote myśli z zoologa: '-Pan jakąś lepszą karmę chce? -Tak, bo to ciułała' :D Tak więc już teraz wiesz, że masz nadpsa :) Quote
Baton Posted February 11, 2015 Author Posted February 11, 2015 No i dobrze, bo potem się pogubimy w tym :P Hahaha, nie no bez przesady - więcej bym już tam nie dołożyła :P istnieje pies mniejszy od Joy :o jeny, przecież 700g to waży pewnie chomik syryjski Nom, istnieją mniejsze... i nie wiem czy się cieszyć czy płakać :P Złote myśli z zoologa: '-Pan jakąś lepszą karmę chce? -Tak, bo to ciułała' :D Tak więc już teraz wiesz, że masz nadpsa :) Wow, nadpies czyli to jednak jest pies :O No a nie wiedziałaś, że cziłki są wyjątkowe i trzeba je traktować lepiej niż inne psy :P Ooo i na spacery nie mogą chodzić, bo takie małe i w torebkach trzeba je nosić <_< Wkurzają mnie te emotki - to ograniczenie do 10 to im wybaczyć jeszcze mogę, ale usunięcia tych starych to już nie :c Quote
Leokadia Posted February 11, 2015 Posted February 11, 2015 No wiedziałam, że to wyjątkowe psy, ale specjalnej karmy dla ciułały jeszcze nie widziałam :D A to ty jesteś dziwna, bo każesz na spacery chodzić, na smyczy trzymasz, ba ona nawet pływała na zlocie, zła kobieto :( Quote
Baton Posted February 11, 2015 Author Posted February 11, 2015 Ehmmmm, rc ma przecież karme dla chi, nawet dla szczeniaków chi wprowadzili jakiś czas temu :P No ja wiem, że zła jestem, zawsze to słyszę :C Na szczęście Joja się z tym nie zgadza... chyba :P Pomijając to pływanie na zlocie - tu się zgadza na pewno że niedobra jestem... :P Quote
Leokadia Posted February 11, 2015 Posted February 11, 2015 I jeszcze to, że nie dajesz jeść, to jej na pewno nie pasuje :P Quote
Baton Posted February 11, 2015 Author Posted February 11, 2015 ej no, wypraszam sobie - ona dostaje jedzenie... stać mnie jeszcze na 30-40g żarcia dziennie.... :P A to że chuda to inna sprawa! Z resztą już 1,7kg ważyła - patrz jaki olbrzym :P Swoją drogą mam nadzieję, że to 100g mniej co schudła ostatnio to ot tak, a nie znowu wątroba... Quote
Leokadia Posted February 11, 2015 Posted February 11, 2015 Baton, bogaczu, skąd ty bierzesz pieniądze na utrzymanie tego psa? :P Quote
Baton Posted February 11, 2015 Author Posted February 11, 2015 Pewnie ma pseudohodowle!! : ( Wydało się :O Wszczepiłam Joji nową macicę i teraz co chwilę są szczeniaczki <3 Z Joyą pod pachą :P hahahah no a jak :P Quote
Vailet Posted February 11, 2015 Posted February 11, 2015 a ojciec to pewnie ten chomik 700g od weta? Chcesz ulepszyc rase? Quote
Recommended Posts