Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Taaa, Angine użarła na zlocie. Nie wiem dokładnie jak to tam było, bo nie patrzyłam akurat, ale chyba żarcia broniła. Oczywiście znalezionego żarcia :P Normalnie raczej nie broni, na 'zostaw' jest w stanie odejść od najlepszego żarcia, ale na zlocie jej odwaliło totalnie. Stres związany z nowym miejscem i psami, no i wychudzenie przez wątrobę pewnie jakoś dało się we znaki, ale to już gdybanie :P
No i jednego technika wet nienawidzi i tez zdarzyło się jej go dziabać. Nie wiem czemu go tak nie lubi, bo z mojej perspektywy wydaje się być bardzo spoko, ale podejrzewam, że pierwsze spotkanie musiało nie należeć do miłych, bo weterynarza i wszystkich innych techników zlewa, a jedną to nawet kocha :P Na szczęście Joyowe zęby do najgroźniejszych nie należą i technik tylko się z niej śmieje :p
Aaaa, no i jeszcze mój przegryziony paznokieć, kiedy to trzymałam jej gryzaka i nie zauważyłam, że została tylko końcówka którą miałam pomiędzy palcami... a Joja chciała się do niej dobrać xD Ale to się chyba nie zalicza do ugryzienia, bo zamiarów złych nie miała :P

Posted

Zaliczyłyśmy dzisiaj wizytę u weta - pobranie krwi ;) Joja wyjątkowo grzeczna, pewnie dlatego że krew pobierała bardzo przez nią lubiana pani Iwona :P Więc Joy pełen luz i se leżała jak ją kłuli :P

A w poczekalni była jeszcze jedna chi, którą osobiście jestem przerażona. Była malutka, dwa razy mniejsza niż Joya, takiej wielkości była 4 miesięczna Joy i ważyła wtedy 700g. Ta pewnie podobnie, 1kg nie miała na pewno :/ Byłam przekonana, że to szczyl jeszcze jest, ale pani wyprowadziła mnie z błędu... Jej to 'chihuahua miniaturka', a ja mam 'z tych większych'. Smutno aż jest jak się na to patrzy, jak skrajna miniaturyzacja jest w tej rasie. Bo to już nie tylko wielkość i wygląd, ale odbija się to na zdrowiu i funkcjonowaniu tych psów... I co gorsze nie jest tak tylko w pseudo, ale i w normalnych hodowlach często dąży się do 1kg psów :(

A no i wetowi przez ten język Joy skojarzyła się ze żmiją xd mikroszczurowiewiórokotożmijopies? :P

Posted

Zaliczyłyśmy dzisiaj wizytę u weta - pobranie krwi ;) Joja wyjątkowo grzeczna, pewnie dlatego że krew pobierała bardzo przez nią lubiana pani Iwona :P Więc Joy pełen luz i se leżała jak ją kłuli :P

A w poczekalni była jeszcze jedna chi, którą osobiście jestem przerażona. Była malutka, dwa razy mniejsza niż Joya, takiej wielkości była 4 miesięczna Joy i ważyła wtedy 700g. Ta pewnie podobnie, 1kg nie miała na pewno :/ Byłam przekonana, że to szczyl jeszcze jest, ale pani wyprowadziła mnie z błędu... Jej to 'chihuahua miniaturka', a ja mam 'z tych większych'. Smutno aż jest jak się na to patrzy, jak skrajna miniaturyzacja jest w tej rasie. Bo to już nie tylko wielkość i wygląd, ale odbija się to na zdrowiu i funkcjonowaniu tych psów... I co gorsze nie jest tak tylko w pseudo, ale i w normalnych hodowlach często dąży się do 1kg psów :(

A no i wetowi przez ten język Joy skojarzyła się ze żmiją xd mikroszczurowiewiórokotożmijopies? :P

istnieje pies mniejszy od Joy :o jeny, przecież 700g to waży pewnie chomik syryjski

Posted

No i dobrze, bo potem się pogubimy w tym :P

Hahaha, nie no bez przesady - więcej bym już tam nie dołożyła :P

istnieje pies mniejszy od Joy :o jeny, przecież 700g to waży pewnie chomik syryjski

Nom, istnieją mniejsze... i nie wiem czy się cieszyć czy płakać :P 

Złote myśli z zoologa: '-Pan jakąś lepszą karmę chce? -Tak, bo to ciułała' :D Tak więc już teraz wiesz, że masz nadpsa :)

Wow, nadpies czyli to jednak jest pies :O No a nie wiedziałaś, że cziłki są wyjątkowe i trzeba je traktować lepiej niż inne psy :P Ooo i na spacery nie mogą chodzić, bo takie małe i w torebkach trzeba je nosić  <_<

Wkurzają mnie te emotki - to ograniczenie do 10 to im wybaczyć jeszcze mogę, ale usunięcia tych starych to już nie :c

Posted

No wiedziałam, że to wyjątkowe psy, ale specjalnej karmy dla ciułały jeszcze nie widziałam :D

A to ty jesteś dziwna, bo każesz na spacery chodzić, na smyczy trzymasz, ba ona nawet pływała na zlocie, zła kobieto :(

Posted

Ehmmmm, rc ma przecież karme dla chi, nawet dla szczeniaków chi wprowadzili jakiś czas temu :P 

No ja wiem, że zła jestem, zawsze to słyszę :C Na szczęście Joja się z tym nie zgadza... chyba :P Pomijając to pływanie na zlocie - tu się zgadza na pewno że niedobra jestem... :P

Posted

ej no, wypraszam sobie - ona dostaje jedzenie... stać mnie jeszcze na 30-40g żarcia dziennie.... :P A to że chuda to inna sprawa! Z resztą już 1,7kg ważyła - patrz jaki olbrzym :P Swoją drogą mam nadzieję, że to 100g mniej co schudła ostatnio to ot tak, a nie znowu wątroba... 

Posted

Pewnie ma pseudohodowle!! : (

Wydało się :O Wszczepiłam Joji nową macicę i teraz co chwilę są szczeniaczki <3

Z Joyą pod pachą :P

hahahah no a jak :P