whiteterrier Posted July 28, 2012 Posted July 28, 2012 Mój strasznie uwielbia kocia karmę,ale nie może jej jeść bo to straszny uczuleniowiec. A jest tak gorąco, ze nawet nie chce sie nic na dworze robić ;c Mam nadzieję, że potem będzie chłodniej to poćwiczymy co nieco. Ale Amoor ma straszny lęk przed huśtawką do agility :placz: Quote
Talucha Posted July 28, 2012 Posted July 28, 2012 (edited) [quote name='maryg22'] Ale ja Ci przypominam, że sporo zdjęć to ja zrobiłam, więc po niekąd są moje, a tam gdzie jest mój pies to też trochę tak jakby były wspólne...:eviltong:. A więc zdjęcia mają być! :mad:[/QUOTE] Wszystkie zdjęcia z mojego aparatu są moje :diabloti: Cierpliwości, dzisiaj powinny już być fotki ;) edit. Mam dwie :evil_lol: [IMG]http://i1186.photobucket.com/albums/z366/Talucha/Spacery dogomaniacke 2/spacerdogo270712r001.jpg[/IMG] [IMG]http://i1186.photobucket.com/albums/z366/Talucha/Spacery dogomaniacke 2/spacerdogo270712r002.jpg[/IMG] Edited July 28, 2012 by Talucha Quote
Baton Posted July 28, 2012 Author Posted July 28, 2012 O nie, nie! Te które ja robiłam to poniekąd są moje :evil_lol: [URL]http://i1186.photobucket.com/albums/z366/Talucha/Spacery dogomaniacke 2/spacerdogo270712r001.jpg[/URL] O! Mój mokry szczurek :lol: Zaraz po ratowaniu z opresji :evil_lol:Czekam na resztę:diabloti: Quote
Baton Posted July 28, 2012 Author Posted July 28, 2012 [quote name='whiteterrier']Mój strasznie uwielbia kocia karmę,ale nie może jej jeść bo to straszny uczuleniowiec. A jest tak gorąco, ze nawet nie chce sie nic na dworze robić ;c Mam nadzieję, że potem będzie chłodniej to poćwiczymy co nieco. Ale Amoor ma straszny lęk przed huśtawką do agility :placz:[/QUOTE] Moja też uczuleniowiec...niestety :-( Powoli musicie ćwiczyć, mam nadzieję, że mu przejdzie ;) Quote
Ty$ka Posted July 28, 2012 Posted July 28, 2012 Generalnie pies nie powinien jest kociej karmy, ale my ją wykorzystujemy jako najbardziej atrakcyjniejsze smaczki :cool3: Mokra kura :loveu::loveu::loveu: Quote
whiteterrier Posted July 28, 2012 Posted July 28, 2012 A no co Joy ma uczulenie ? No ćwiczymy codziennie po trochę ^^ Quote
Baton Posted July 28, 2012 Author Posted July 28, 2012 [quote name='Ty$ka']Generalnie pies nie powinien jest kociej karmy, ale my ją wykorzystujemy jako najbardziej atrakcyjniejsze smaczki :cool3: Mokra kura :loveu::loveu::loveu:[/QUOTE] W małych ilościach nie powinno zaszkodzić ;) [quote name='whiteterrier']A no co Joy ma uczulenie ? No ćwiczymy codziennie po trochę ^^[/QUOTE] Jak narazie wiemy na 100% o uczuleniu na wołowinę, marchewkę i kukurydzę...teraz podejrzany jest też kurczak... Wszystko zaczęło się po wstrząsie anafilaktycznym po szczepieniu na choroby zakaźne...wet podejrzewa, że uszkodzony został układ immunologiczny... Za rok zmienił firmę szczepionki (obstawiał, że Joy tak zareagowała na jakiś składnik pomocniczy) i wszystko było ok. Jednak rok później po podaniu tej samej szczepionki po której było wszystko dobrze, znowu dostała alergii (na szczęście nie był to wsztrząs, ale też bardzo mocno się drapała, spuchła...). Także w tym roku jej już nie szczepimy na zakaźne, tylko wścieklizna:shake: Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted July 29, 2012 Posted July 29, 2012 Ale naklepane:evil_lol: Ja tylko na chwilkę ;) chciałam powiedzieć, że nie wiem czy dotrzemy do Sopotu:placz: ale jakby się coś kroiło to dam znać :) Quote
Baton Posted July 29, 2012 Author Posted July 29, 2012 [quote name='Chiquita&DeeDee']Ale naklepane:evil_lol: Ja tylko na chwilkę ;) chciałam powiedzieć, że nie wiem czy dotrzemy do Sopotu:placz: ale jakby się coś kroiło to dam znać :)[/QUOTE] A tak się trochę rozgadałyśmy :evil_lol: Jak to nie wiesz czy dotrzesz? :placz: Ale pamiętam, że wspominałaś coś o wyjeździe do Zakopanego pod koniec sierpnia...bo wiesz, ja wyjeżdżam 13 sierpnia i wracam 30 lub 31 sierpnia. Także może tam uda się nam poświęcić jeden dzień na spotkanie? :roll: No, a ja postanowiłam teraz przetestować inne karmy, a tą co teraz mamy (jako, że jest prawdopodobnie znowu na nią uczulona) zostawić jeszcze na wszelki wypadek... Zamówiłam taką karmę: [URL]http://www.grandecane.pl/hallergen-adult-salmon-p-2111.html[/URL] Jak dla mnie skład dla alergika super :) Oby się sprawdziła (bo niestety najmniejsze opakowanie to 2 kg, czyli starcza na kilka miesięcy ) Quote
whiteterrier Posted July 29, 2012 Posted July 29, 2012 [quote name='maryg22'] Jak narazie wiemy na 100% o uczuleniu na wołowinę, marchewkę i kukurydzę...teraz podejrzany jest też kurczak... Wszystko zaczęło się po wstrząsie anafilaktycznym po szczepieniu na choroby zakaźne...wet podejrzewa, że uszkodzony został układ immunologiczny... Za rok zmienił firmę szczepionki (obstawiał, że Joy tak zareagowała na jakiś składnik pomocniczy) i wszystko było ok. Jednak rok później po podaniu tej samej szczepionki po której było wszystko dobrze, znowu dostała alergii (na szczęście nie był to wsztrząs, ale też bardzo mocno się drapała, spuchła...). Także w tym roku jej już nie szczepimy na zakaźne, tylko wścieklizna:shake:[/QUOTE] A mój na kurczaka i podejrzewam, ze zboża. Ale bardziej na to pierwsze. To jakie mięcho ona je? Mój jak nie może kury to chociaż wołowinę od czasu do czasu mu ugotuję. Ajć na szczepionki - chyba najgorsze uczulenie jakie może być ( według mnie ) :/. Quote
Baton Posted July 29, 2012 Author Posted July 29, 2012 [quote name='whiteterrier']A mój na kurczaka i podejrzewam, ze zboża. Ale bardziej na to pierwsze. To jakie mięcho ona je? Mój jak nie może kury to chociaż wołowinę od czasu do czasu mu ugotuję. Ajć na szczepionki - chyba najgorsze uczulenie jakie może być ( według mnie ) :/.[/QUOTE] Na pewno po szczepieniu sytuacja jest bardziej niebezpieczna niż na np jakieś środowiskowe czy pokarmy... No i właśnie może się pojawić problem przy przewozie psa czy chociaż uczestnictwie w jakimś obozie :roll: Szybciej dostawała właśnie royala (dla alergików) i było ok. Potem więc wprowadziłam kurczaka. też bardzo dobrze reagowała. Teraz okazuje się, że nie może więc dostaje samą karmę i poprawa jest, ale nadal sunia spuchnięta. No niestety taki jest urok alergika, że na początku nie może dostawać nic poza karmą i dopiero potem można stopniowo dodawać nowe produkty i obserwować jak pies nie reaguje. Z tym, że nowe alergie właśnie mogą się pojawić z czasem :shake: Quote
Ty$ka Posted July 29, 2012 Posted July 29, 2012 A nie możecie zrobić testu na alergeny? Bo tak szukanie w ciemno to nie najlepszy pomysł... a szczególnie dla portfela ;) Quote
Baton Posted July 29, 2012 Author Posted July 29, 2012 [quote name='Ty$ka']A nie możecie zrobić testu na alergeny? Bo tak szukanie w ciemno to nie najlepszy pomysł... a szczególnie dla portfela ;)[/QUOTE] Testy też do najtańszych nie należą ;) Quote
whiteterrier Posted July 29, 2012 Posted July 29, 2012 [quote name='maryg22']Na pewno po szczepieniu sytuacja jest bardziej niebezpieczna niż na np jakieś środowiskowe czy pokarmy... No i właśnie może się pojawić problem przy przewozie psa czy chociaż uczestnictwie w jakimś obozie :roll: Szybciej dostawała właśnie royala (dla alergików) i było ok. Potem więc wprowadziłam kurczaka. też bardzo dobrze reagowała. Teraz okazuje się, że nie może więc dostaje samą karmę i poprawa jest, ale nadal sunia spuchnięta. No niestety taki jest urok alergika, że na początku nie może dostawać nic poza karmą i dopiero potem można stopniowo dodawać nowe produkty i obserwować jak pies nie reaguje. Z tym, że nowe alergie właśnie mogą się pojawić z czasem :shake:[/QUOTE] A mój dostał raz RC od weta jakieś dla alergików z wersji laboratoryjnej i tam był kurczak,ale go nie uczulał. A jak mu kupowałam np. Orijen czy Acane z kurczakiem to to było straszne :/ I po normalnym kurczaku też. Dlatego musi jeść różne ryby,jagnięcinki itp... A jaką aktualnie karme je Joy? Quote
whiteterrier Posted July 29, 2012 Posted July 29, 2012 [quote name='maryg22']Testy też do najtańszych nie należą ;)[/QUOTE] No właśnie dlatego u nas tak zwlekają z tymi testami :shake: Quote
Baton Posted July 29, 2012 Author Posted July 29, 2012 [quote name='whiteterrier']A mój dostał raz RC od weta jakieś dla alergików z wersji laboratoryjnej i tam był kurczak,ale go nie uczulał. A jak mu kupowałam np. Orijen czy Acane z kurczakiem to to było straszne :/ I po normalnym kurczaku też. Dlatego musi jeść różne ryby,jagnięcinki itp... A jaką aktualnie karme je Joy?[/QUOTE] Mówisz o karmie Hypoallergenic? Tam kurczak jest hydrolizowany czyli nie powinien tak uczulać jak normalny... jednak to nie zawsze działa. My właśnie aktualnie jesteśmy na tej karmie i czekamy aż przyjdzie ta nowa ;) Quote
whiteterrier Posted July 29, 2012 Posted July 29, 2012 [quote name='maryg22']Mówisz o karmie Hypoallergenic? Tam kurczak jest hydrolizowany czyli nie powinien tak uczulać jak normalny... jednak to nie zawsze działa. My właśnie aktualnie jesteśmy na tej karmie i czekamy aż przyjdzie ta nowa ;)[/QUOTE] Chyba tak juz nie pamiętam bo to dawno było :D A nowa to jaka ? :> Quote
Baton Posted July 29, 2012 Author Posted July 29, 2012 [quote name='whiteterrier']Chyba tak juz nie pamiętam bo to dawno było :D A nowa to jaka ? :>[/QUOTE] Podawałam kilka postów wyżej :) Tu masz do niej link: [URL]http://www.grandecane.pl/hallergen-a...on-p-2111.html[/URL] Quote
whiteterrier Posted July 29, 2012 Posted July 29, 2012 [quote name='maryg22']Podawałam kilka postów wyżej :) Tu masz do niej link: [URL]http://www.grandecane.pl/hallergen-a...on-p-2111.html[/URL][/QUOTE] Kurde nie zauważyłam haha xd A my się teraz opieramy na holistycznych i Acanie czasem ;) Quote
Baton Posted July 29, 2012 Author Posted July 29, 2012 [quote name='Mada95']Jakie są objawy uczulenia ?[/QUOTE] A to różnie. Może to być drapanie, wylizywanie łap, puchnięcie (głowa, szyja), zmiany skórne (np. wyłysienia, strupy, zaczerwienienia) [quote name='whiteterrier']Kurde nie zauważyłam haha xd A my się teraz opieramy na holistycznych i Acanie czasem ;)[/QUOTE] U nas po acanie komletna porażka, chociaż skład był obiecujący. Joy po niej strasznie wymiotowała :shake: Quote
whiteterrier Posted July 29, 2012 Posted July 29, 2012 [quote name='maryg22'] U nas po acanie komletna porażka, chociaż skład był obiecujący. Joy po niej strasznie wymiotowała :shake:[/QUOTE] No na każdego psa co innego działa. Mój bardzo sobie rybne chwali :D Quote
Baton Posted July 29, 2012 Author Posted July 29, 2012 (edited) [quote name='whiteterrier']No na każdego psa co innego działa. Mój bardzo sobie rybne chwali :D[/QUOTE] Pewnie, że to jest różnie...niestety, tak to przenajmniej łatwiej by było :lol: Myśmy to wogóle pełno karm przetestowali. Najpierw była na royalu dla chihuahua, następnie jeszcze beuty, potem zaczęły się problemy i przetestowaliśmy eukanubę dla alergików(nie pamiętam nazwy), hills z/d i d/d, royala sensitivity i skin support (tu nawet była poprawa:) , właśnie tą acanę i na końcu w końcu hypoallergenic... Po drodze był też chyba jakiś brit i pro plan...Także jakbyś potrzebowała pomocy w wybraniu dla psa kamy dla alergików to służę pomocą :evil_lol: Takie dwa skradzione zdjęcia :evil_lol: [IMG]http://i1186.photobucket.com/albums/z366/Talucha/Spacery dogomaniacke 2/spacerdogo270712r035.jpg[/IMG] [IMG]http://i1186.photobucket.com/albums/z366/Talucha/Spacery dogomaniacke 2/spacerdogo270712r033.jpg[/IMG] Edited July 29, 2012 by maryg22 Quote
whiteterrier Posted July 29, 2012 Posted July 29, 2012 [quote name='maryg22']Pewnie, że to jest różnie...niestety, tak to przenajmniej łatwiej by było :lol: Myśmy to wogóle pełno karm przetestowali. Najpierw była na royalu dla chihuahua, następnie jeszcze beuty, potem zaczęły się problemy i przetestowaliśmy eukanubę dla alergików(nie pamiętam nazwy), hills z/d i d/d, royala sensitivity i skin support (tu nawet była poprawa:) , właśnie tą acanę i na końcu w końcu hypoallergenic... Po drodze był też chyba jakiś brit i pro plan...Także jakbyś potrzebowała pomocy w wybraniu dla psa kamy dla alergików to służę pomocą :evil_lol:[/QUOTE] haha oj nie martw się my spoooro karm przetestowaliśmy :D Ale trochę innych niż wy :) Bo w dodatku mam psa mega niejadka :p Na początku był Bosch, ale psu nie smakował i stwierdziłam, ze ma jednak słaby skład. Potem Rc dla WHWT ale był słaby, potem Husse, ale pies chodził po nim ospały jakiś, następnie Orijen Puppy, ale wtedy było meeeega uczulenie, Potem Nutra Gold to nie chciał zbytnio jeść więc dostał RC tego hypoalergicznego, potem Acana Mini to było ok, ale wiek szczenięcy się skończył więc jadł Adult, ale miał uczulenie to potem Acane Lamb&Aplee to była chyba najlepsza, ale po worku przestał ją jeść to przeszłam na Acane Pacifica, ale postanowilisy spróbować Wolfsblut i to był strzał w 10 :loveu: Ale teraz przejsciowo je Acane Grassland co by mu się tamta szybko nie znudziła :evil_lol: Quote
Recommended Posts