Franca81 Posted June 23, 2013 Posted June 23, 2013 Nagroda pocieszenia mnie w pelni usatysfakcjonowala. :loveu: buziaki dla calego stada! Quote
Ana :) Posted June 24, 2013 Posted June 24, 2013 Hej wpadamy z rewizytą :D i na pewno będziemy często zaglądać :loveu: Quote
Buńka Posted June 24, 2013 Author Posted June 24, 2013 [quote name='Franca81']Nagroda pocieszenia mnie w pelni usatysfakcjonowala. :loveu: buziaki dla calego stada![/QUOTE] No chociaż jedna wdzięczna:) buziolki przekazane Quote
Buńka Posted June 24, 2013 Author Posted June 24, 2013 [quote name='Ana :)']Hej wpadamy z rewizytą :D i na pewno będziemy często zaglądać :loveu:[/QUOTE] Dzięki wielkie i witamy, my też będziemy wpadać;) Quote
Majkowska Posted June 24, 2013 Posted June 24, 2013 Ha, jestem dla was wszystkich natchnieniem, tak to byście nie wiedziały co pisać :P mmm boksercia piękna. Strasznie mi się to podoba jak one się wystawiają. Podobno same, ciekawa jestem ile w tym prawdy i czy aby napewno nie jest to postawa wyćwiczona godzinami. Tak patrząc obiektywnie na to ile Waldka namorduję postawą to pies który sam się wystawia byłby za idealny... Czarny? Bokser? Dopuszczalny? Ładny, choć ja osobiście jestem mocno za tym żeby rasy miały standardowe kolory. A teraz to i nawet białe są i nazywa się je unikatowe. Według mnie powinien być taki wzorzec że się absolutnie nie da pomylić jednej rasy z drugą. Pointery powinni pierwsze zmodyfikować. Mój Waldek moze służyć za wzorzec idealny :evil_lol: A dogusie fajne, taki przerośnięty pointer :P Quote
Leokadia Posted June 24, 2013 Posted June 24, 2013 Jak bym miała mieć boksera, to tylko pręgusa, inne są ładne, ale dla mojego byłby to jedyny dopuszczalny kolor. Quote
Majkowska Posted June 24, 2013 Posted June 24, 2013 To u mnie tradycyjny bokser jest rudy z białymi znaczeniami. Może być czarna maska ( a nawet nie wiem czy nie musi). I fajnie jak ma strzałkę czy coklwiek białe na pysku. Ale popatrzcie jak naturalne stały się boksery z kłapciatymi uszami. Dawniej chyba wszystko miało cięte nie? Ogon też jest znośny, choć nie powiem, że mi się bokser z takim okrąglutkim zadkiem bez ogonka kojarzy. No i malutko tych boksiów teraz, moda przeszła. U mnie na osiedlu chyba nie ma żadnego. Quote
Leokadia Posted June 24, 2013 Posted June 24, 2013 O tak boksery jak już wiele razy pisałam to jedna z nielicznych ras, które bez kopiowania wyglądają bardzo dobrze, nie oszpeca, a dodaje uroku. Planując doga argentyńskiego najprawdopodobniej nie będę kupować go w Polsce, bo te psy strasznie wyglądają z natualnymi uszami. Quote
Majkowska Posted June 24, 2013 Posted June 24, 2013 Kwestia przyzwyczajenia. Ja tam nie jestem zwolenniczką kopiowania dla polepszenia wyglądu. Jeśli bozia dała psu uszka i ogonek to niech ma, niech sobie ogonkiem merda, a uszkami trzepie. A historie o straszliwych zapaleniach i konieczności cięcia mi się wydają przebajerowane. A jak to jest...że jest niby ta ustawa o zakazie kopiowania, a ludzie nadal skądś mają psy cięte? Pytałam nieraz właścicieli skąd wzięli ciętego szczeniora, ale robią zazwyczaj z tego tajemnicę jakbym ich conajmniej chciała wsadzić do kryminału... A to tylko moja ciekawość :D Quote
Leokadia Posted June 24, 2013 Posted June 24, 2013 Pierwasz opcja jest taka, że kupisz sobie kopiowanego szczeniaka za granicą, np. na Ukrainie czy w Rosji to wciąż legalne. Druga opcja to ugadanie się hodowcy bądź juz przyszłego właściciela z wetem, który chce sobie dorobić wykonują takie zabiegi, oczywiście pod pretekstem wszelkiego rodzaju chorób, gdzie konieczne było skopiowanie uszu. A sprawę ułatwia jeszcze niektórym to, że sam hodowca jest wetem, zrobi to bezpośednio sam, bez większego zachodu. Quote
Franca81 Posted June 24, 2013 Posted June 24, 2013 Ja bym wolała by moja miała kopiowany ogon... Przynajmniej miałabym większą pewność że w pociągu nikt jej go nie przydepnie. Czarnych bokserów nie ma. ;) Quote
Buńka Posted June 24, 2013 Author Posted June 24, 2013 Mam kilka zdjątek jak Rocky stoi niczym ten psiak z wystawy to wieczorem wstawię;) Absolutnie nic nie było ćwiczone bo o wystawach możemy pomarzyć... Rocky nie ma rodowodu:roll: Sam z siebie tak staje... Co do kopiowania, hmmm Podobają mi się kopiowane boksy ale mojego mysia pysia sobie z kopiowanymi uszami nie wyobrażam. Stracił by ten niewinny wyraz pychola:loveu: Natomiast Dog niemiecki tylko i wyłącznie z kopiowanymi uszami... no poprostu nie trawie tych psów z uszyskami niczym u spaniela:shake: Reszta ras różnie, raz mi się podoba tak drugim razem inaczej... Quote
Sonka95 Posted June 24, 2013 Posted June 24, 2013 No to i my zaglądamy :) Śliczne sa te psiaki :loveu: i jeżeli chodzi o uszy bokserów to bardziej podobają mi się nie kopiowane :cool3: Quote
Ana :) Posted June 24, 2013 Posted June 24, 2013 Ja już wiele razy pisałam, że bokser to moje marzenie :) może kiedyś się spełni :P ja lubię boksery nie kopiowane czego nie mogę powiedzieć o innych rasach :) Quote
Buńka Posted June 24, 2013 Author Posted June 24, 2013 [quote name='Sonka95']No to i my zaglądamy :) Śliczne sa te psiaki :loveu: i jeżeli chodzi o uszy bokserów to bardziej podobają mi się nie kopiowane :cool3:[/QUOTE] Witamy serdecznie:loveu: Nasze psiska za nic nie podobne ale mam nadzieję że to was nie zniechęci będziecie wpadać;) [quote name='Ana :)']Ja już wiele razy pisałam, że bokser to moje marzenie :) może kiedyś się spełni :P ja lubię boksery nie kopiowane czego nie mogę powiedzieć o innych rasach :)[/QUOTE] No to na co czekasz;) Szykuj sobie boksioła, marzenia są po to żeby je spełniać:D A lepsiejszej rasy nie znajdziesz, powiadam Ci;) Jakie umaszczenie ci się najbardziej podoba? Quote
Buńka Posted June 24, 2013 Author Posted June 24, 2013 A teraz to co obiecałam wcześniej;)[CENTER]Pozycja wystawowa niewystawowego psa:p [IMG]http://imageshack.us/a/img829/4013/t72l.jpg[/IMG] Prawie identyczne ale wstawie... [IMG]http://imageshack.us/a/img196/64/w7bc.jpg[/IMG] [/CENTER] W tle widać w jakiej to głuszy mieszkamy, zero domów, zero działek, nic... tylko bezużyteczne zarośla:roll: Quote
Franca81 Posted June 24, 2013 Posted June 24, 2013 Ja bym wolala z kopiowanymi uszkami i cietym ogonkiem. Ale gdyby prawo zezwalalo i hodowca dalby mi wybor to nie wiem czy bym sie zdecydowala. Zabieg odbywa sie bez znieczulenia (a nawet gdyby ze znieczuleniem miejscowym) to gojenie sie zywych ran tez jest bolesne.. A czytalam kiedys jakies opracowanie i to nie prawda, ze szczeniak tego nie czuje, bo czuje i ale nie ma tak rozwinietych reakcji. Byly wykazane reakcje chyba przyspieszone bicie serca czy przyspieszone reakcje komorek nerwowych. Juz nie pamietam bo pobieznie czytalam. Bo co innego miec takie upodobania a co innego swiadomie okaleczac zwierze dla wlasnego widzi mi sie... Ale kiedys zaadoptuje boksera z cietym ogonkiem i moze sie trafi i z kopiowanymi uszkami :loveu: Quote
Franca81 Posted June 24, 2013 Posted June 24, 2013 pieknie sie chlopak wystawia! Klase to on ma :loveu: Quote
Buńka Posted June 24, 2013 Author Posted June 24, 2013 [quote name='Franca81']pieknie sie chlopak wystawia! Klase to on ma :loveu:[/QUOTE]On tak sam z siebie... stanie jak kołek i ciężko go ruszyć. Jak w hipnozie:)Gwiazdorstwo mu się marzy, błysk fleszy a to prosty chłop ze wsi jest:DGwiazdy ma na niebie a błyski podczas burzy, to mu musi wystarczyć:D Quote
Ana :) Posted June 24, 2013 Posted June 24, 2013 [quote name='(:Buńka:)'] No to na co czekasz;) Szykuj sobie boksioła, marzenia są po to żeby je spełniać:D A lepsiejszej rasy nie znajdziesz, powiadam Ci;) Jakie umaszczenie ci się najbardziej podoba?[/QUOTE] Oj chciała bym sobie sprawić boksia jak najszybciej :loveu: ale niestety na ten moment nie mogę sobie pozwolić na drugiego psa i żyje nadzieją, że kiedyś przyjdzie dzień, że mały śliczny bokserek i u mnie zawita :) Hym powiem szczerze, że mi każde umaszczenie się podoba ale najbardziej lubię jak ma dużo białych znaczeń :loveu: Quote
Ana :) Posted June 24, 2013 Posted June 24, 2013 [url]http://imageshack.us/a/img829/4013/t72l.jpg[/url] postawa idealna, wrodzony talent jak nic :):) Quote
Franca81 Posted June 24, 2013 Posted June 24, 2013 Zawsze mozesz mu wyrobic "rodowod" jakiegos nowopowstalego stowarzyszonka :diabloti: i o ile maja wystawy to go wystawiac (ale chyba wystaw nie maja bo tylko chcieli ustawe ominac). Przynajmniej bedzie jeden pies co sie sam wystawiac potrafi :loveu: Quote
Buńka Posted June 24, 2013 Author Posted June 24, 2013 [quote name='Ana :)']Oj chciała bym sobie sprawić boksia jak najszybciej :loveu: ale niestety na ten moment nie mogę sobie pozwolić na drugiego psa i żyje nadzieją, że kiedyś przyjdzie dzień, że mały śliczny bokserek i u mnie zawita :) Hym powiem szczerze, że mi każde umaszczenie się podoba ale najbardziej lubię jak ma dużo białych znaczeń :loveu:[/QUOTE] A ja właśnie na odwrót:) Czym bardziej jednolicie tym lepiej. Dlatego mój boksiołek prawie nie ma białych znaczeń:DA jak by mi się trafił łaciaty egzemplarz to bym go zamalowała:D Quote
Ana :) Posted June 24, 2013 Posted June 24, 2013 [quote name='(:Buńka:)']A ja właśnie na odwrót:) Czym bardziej jednolicie tym lepiej. Dlatego mój boksiołek prawie nie ma białych znaczeń:DA jak by mi się trafił łaciaty egzemplarz to bym go zamalowała:D[/QUOTE] każdy ma inny gust :D ale to nie zmienia faktu, że wszystkie boskie są cudowne :loveu: Quote
Recommended Posts