MarNel Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 Witam! Przymierzam się do zakupu klatki, a związku z tym zastanawiam się co do niej włożyć - materac, koc czy jeszcze coś innego? Pomyślałam, że mogłaby to być też kołdra złożona kilka razy, ubrana w poszewkę, żeby psu było miękko :) Co o tym sądzicie? Czy to się sprawdza w utrzymaniu czystości i jest WYGODNE dla psa? Mój pies nie niszczy rzeczy, lubi spać na wszelakich kołdrach, a legowiska/materaca na ten wymiar nie mogę znaleźć, a jeśli już jest to cena jest powalająca. Z góry dzięki za porady M. Quote
gryf80 Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 pies dorosły czy szczeniak?jełsi dorosły to możesz nawet kupić w lumpexie narzutę na łóżko i zlożyć 2 -3 x Quote
murakami Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 U mnie dobrze się sprawdza dry bed. Ja akurat kupiłam takie gotowe ``chodniczki``60x90, ale to się kupuje też na wymiar, a cena jest za metr. Quote
Scotie Posted July 14, 2012 Posted July 14, 2012 A co poradzicie ,żeby włożyć do klatki kennel dla szczeniaka? Wiem już,że zabawki,jakiś kocyk o zapachu domku w którym się urodził (żeby był spokojniejszy),a miski z jedzeniem,piciem,jakieś dodatkowe legowisko oprócz kocyka? Quote
drachena Posted July 14, 2012 Posted July 14, 2012 Jak Grace była szczylem miała wyłożone stare poduszki w poszewkach, fajnie się sprawdzało, pies mógł ciamkać, ale problemem było, że gdy suczce zdarzało się posikiwać to to strasznie wciągało i często się nie domywało :/ ale długo służyły. Teraz mamy materacyk kupiony na wystawie na wymiar naszej klatki i jest strasznie praktyczny - miękki, ładny, kształtny, idealny do prania - polecam :D Quote
Scotie Posted July 14, 2012 Posted July 14, 2012 Kirinna - My dopiero się szykujemy na szczylka i czekamy na miocik w przyszłym roku ;) Ale chcemy już z wyprzedzeniem być przygotowani :) Najbardziej mnie zastanawia czy zostawiać mu na noc miskę z wodą w klatce :hmmmm: I czy ten kocyk z zapachem wystarczy, czy dokupić do tego jakieś legowisko, które będzie łatwe w praniu (w razie zasiusiania ;) ) drachena - dzięki za rady, a jest może gdzieś w internecie ten materacyk,żebym mogła go zobaczyć? :) Quote
Kirinna Posted July 14, 2012 Posted July 14, 2012 Nie inwestuj w drogie rzeczy bo szczeniak od razu pogryzie lub zje:) ja bym na spod wylozyla gazety na to jakas poszewke kocek cienki a na to takie stare bawelniane pamoersy takie pampersy bawelniane ktore sie pralo prsed pojawieniem sie jednorazowych. Quote
Scotie Posted July 14, 2012 Posted July 14, 2012 Dzięki bo na pewno się przyda :) [SIZE=1]Mamy w planach Border Terriera[/SIZE] Quote
Kirinna Posted July 14, 2012 Posted July 14, 2012 O wlasnie zauwazylam ze jestes z lodzi:) Fajnie ze sie orzygotowujecie tak wczesnie. Przyjamniej maly trafi na idpowiedzialnych wlascicieli. Quote
Scotie Posted July 14, 2012 Posted July 14, 2012 A ja Was z Juniorem widziałam chyba na wystawie w maju, jak robiłaś zdjęcia agility :) Sorry za :offtopic: Quote
Kirinna Posted July 14, 2012 Posted July 14, 2012 No to napewno my:) przesiedzialam wiekszosc czasu przy torze:) Oj tam off topic tylko troche z tematu zboczylysmy:) Quote
Ricco Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 Najlepiej zwykłą jakąś starą kołderką, pieski chyba lubią mieć mięciutko (jak nie będzie miał ochoty na miękkość w danej chwili to położy się na podłodze czy dywanie). I tak piesek to pogryzie, zniszczy, obrudzi i trzeba będzie często czyścić, dlatego jak masz coś, czego nie używasz, to po prostu mu tam włóż :) Quote
motylek1007 Posted September 21, 2012 Posted September 21, 2012 u mnie cos takiego odpada, bo wolą coś twardszego Quote
Hej Posted March 2, 2013 Posted March 2, 2013 a co myślicie o tym, żeby wyłożyć klatkę skórą baranią, tzn taką lewą stroną kożucha ;) ewentualnie skóra owcza ale ta chyba będzie zbyt włochata. odkąd kupiłam do domu chodnik shaggy suczka z niego nie schodzi, jak ćwiczymy i każę jej np usiąść to nie siada na podłodze tylko kawałek dalej na tych włochatym chodniku ;) waruj robi bezbłędnie na chodniku a na podłodze się ociąga :roll: shaggy ma obfity zarost na 5cm i ona śpi na nim, wyleguje się, je i czasem nawet siknie :angryy: klatka pojawi się w domu za kilka dni i myślę jakby tu zrobić, żeby ją od pierwszego wrażenia polubiła. jedyne co mi do głowy przyszło to wyłożenie jej czymś super miękkim i fajnym. myślicie, że dla psa będzie różnica jak ta "baranica" będzie sztuczna a nie naturalna? Quote
Recommended Posts