Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przeglądając terminarz wystaw na Białorusi natrafiłam na informację na stronie Białoruskiego Związku Kynologicznego:

[B]Титул "Чемпион Польши" для белорусских экспонентов.[/B][COLOR=#FF0000][LEFT]Уважаемые белорусские экспоненты,[/LEFT]
[/COLOR][COLOR=#FF0000][LEFT]Сообщаем вам, что с 1.04.2012 года вступил в силу [B]двухсторонний[/B] договор между Кинологическим Союзом в Польше в лице президента КСвП А.Маня и СОО БКО в лице председателя СОО БКО А.В.Килякова о присвоении титула "Чемпион Польши" и "Чемпион Белоруссии" по 1-му сертификату CWC(в Польше) и САС(в Белоруссии), полученных на выставках CACIB-FCI и[/LEFT]
[/COLOR]
[COLOR=#FF0000][LEFT]при наличии сертификата национального шоу-чемпиона своей страны.[/LEFT]
[/COLOR]
Google Translator tłumaczy mi to tak:

[B]Tytuł "Mistrz Polski" dla białoruskich wystawców.[/B][COLOR=#FF0000][LEFT][SIZE=2]Drodzy białoruskich wystawców[/SIZE][/LEFT]
[/COLOR][SIZE=2][COLOR=#FF0000][LEFT]poinformować, że od 01.04.2012 weszła w życie [B]dwustronna [/B]umowa pomiędzy Związek Kynologiczny w Polsce w osobie prezydenta ABR A.Manya i dyrektor operacyjny GER w osobie prezydenta COO BKO A.V.Kilyakova o przyznaniu tytułu "Champion Polski" i "Champion Białorusi" z dniem 1 certyfikat CWC (w Polsce) i SAS (na Białorusi), otrzymane na wystawach CACIB-FCI, jeśli zaświadczenie pokazuje krajowego mistrza swojego kraju.[/LEFT]
[/COLOR][/SIZE]
Zaglądam na stronę Zarządu Głównego - a tak cicho sza na temat umowy z Białorusią, choć weszła 2 miesiące temu.
Do niedawna, gdy dowiadywałam się na temat championatu w białoruskim ZK był ch. Białorusi za 2 CACe na 2 x CACIB. A teraz, skoro umowa jest dwustronna, powinno być za CAC z międzynarodowej.

I tak się zastanawiam czy faktycznie jest ta umowa, choć nasz ZK nic o niej nie pisze...
Może ktoś się orientuje?

Posted

[quote name='szrek']też o tym słyszałem podobnie jak z Litwą[/QUOTE]

Tylko, że o Litwie był komunikat Zarządu Głównego, a o umowie z Białorusią cicho sza :eviltong: wybieramy się na Białoruś w listopadzie, więc ciekawa jestem ;)