Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam was lubelskie dogomaniaczki.
Pisząc ten wątek kieruje mną troska o dobro pewnego pieska.
Na pewno słyszałyście o tragedii, która wydarzyła się w Zamchu (ojciec porąbał dwie córeczki).
Dziś czytając artykuł http://nasygnale.pl/kat,1025343,title,Porabal-coreczki-Przy-piwie-mowil-ze,wid,14545012,wiadomosc.html , wgłębiając się w tekst, że rodzina nie mogąc dłużej tam pozostać opuszcza posesję, rolety zasłoniła na amen, patrole policyjne usunęły się z miejsca zdarzenia zaniepokoił mnie ten fragment "(...) pozostałej części dobytku pilnuje uwiązany na łańcuchu przy budzie pies".
Martwie się, że rodzina po tak ogromnej tragedii już nie wróci do tego budynku, w którym popełniono morderstwo; nie będzie chciała lub nie bedzie miała sił by zadbać o psiaka, który możliwie samotnie spędza noce i dnie uwiązany do budy bez wody i jedzenia.
I z tego miejsca kieruje do Was ogromną prośbę...czy ktoś może zainteresowac się tą sprawą? Pojechać, zobaczyć, czy psiak jest bezpieczny? czy ma zapewnioną żywność i wodę? lub uczulić sąsiadów z Zamchu by zaopiekowali się czworonogiem?
Jestem z woj. podlaskiego i odległość niestety uniemożliwia mi osobiste pofatygowanie się do Zamchu a, że wszystkie dogomaniaczki mają wielkie serca liczę, że i ta sprawa nie pozostanie Wam obojętna.
Pozdrawiam was serdecznie.

Posted

Osoby prywatne nic nie zdziałają (np. ja i piranha jesteśmy wolontariuszami w schronisku), bo nie mają podstaw działania. Napiszcie do Fundacji ZEA działającej na rzecz bezdomnych zwierząt w Zamościu, jako fundacja powinni coś poradzić.

Posted

Dzięki za info.
Właśnie przed chwilą wysłałam wiadomość do tej Fundacji. Miejmy nadzieję, że oni coś poradzą aczkolwiek...sprawa cały czas jest w toku, także jak ktoś ma możliwość popytać znajomych z pobliskich miejscowości by "wybadali teren" czy ktoś sprawuje opiekę nad czworonogiem i czy ma zapewniony wikt i opierunek bede bardzo wdzięczna :)