Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

WIADOMOŚĆ OD BELLA11:

Widziałam dzisiaj sunie i to co zobaczyłam przerosło moje wyobrażenia jak bardzo pies może być nieszczęśliwy , one rzeczywiście poddały się całkowicie to jest kupka nieszczęścia która już nie chce żyć , depresja to za mało powiedziane ta kropkowata leży cały czas trzęsąc się i nie reaguje na nic ta druga suczka choć sama nieszczęśliwa usiłuje opiekować się nią ale ona poddała się całkowicie , nie wchodzi do budy leży wciśnięta między budą a ścianą na zimnym mokrym betonie , nie chce jeść tak tkwi już od 17 lutego . Rozmawiałam z pielęgniarzem też bardzo chce pomóć suczką nawet na wieczór wepchnął ją do budy i wejście zastawił paletą jednak suczka wyszła i znów noc spędziła na betonie :placz: :placz: Ona nie chce żyć , są psy które zupełnie nie potrafią odnaleść się w Schronisku czekają już tylko na to najgorsze tak wrażliwe psy umierają bardzo szybko . Pomocy może ktoś je poogłasza na innych stronach może znajdzie się dla nich jakiś ratunek

Ta piękna 4 letnia sunia to Kropka. Kiedyś mieszkała w ciepłym domku razem ze swoją starszą Panią i koleżanką Sarą.Jednak Pani zachorowała. Jej syn nie czuł się odpowiedzialny za znalezienie pieskom nowego domu. Przyprowadził je do nas. Gdy usłyszał, że oddania psa do schroniska to OSTATECZNOŚĆ wyszedł porzucając psy na terenie schroniska. Suczka jest bardzo przestraszona i zdezorientowana. Miła, kontaktowa i wylewna.. Będzie dla kogoś wspaniałym towarzyszem jeszcze przez długie lata. Suczki mogą trafić do oddzielnych domów.

Są przerażone, zdezorientowane,a ich oczy wyglądają tak, jakby zaraz miały zacząć płynąć z nich łzy..

Więcej zdjęć..

Kropka:

Sara:
(7 lat,miła, sympatyczna..)

• Replies 554
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jak widzę to obydwie są pokaźnych rozmiarów, a w dodatku w "sile wieku" i jak tu takim domek szybko znaleźć?????????????????????????

NO JAK?????????????????????????????????????????:placz: :placz: :placz: :placz:
Miesiąc nie minie, jak pokręci je na tym betonie!!!!!!!!!!!!!!!
A później będzie tylko gorzej......................................:-( :-( :-( :-(

Posted

Ludzie zlitujcie się........... Te psiaki tam umierają:placz: Dzisiaj je widziałam, leżały wtulone w ścianą, całe się trzęsły... zróbmy coś!!!!!!!!!!!!!

Posted

To co zobaczyłam dzisiaj z Negri, przeszło nasze najśmielsze oczekiwania.Sara i Kropka leżały za budami, drżąc spazmatycznie i patrząc błagalnie pełnymi żalu, niezrozumienia i strachu oczami.. leżały jak długie,żadna nawet się nie poruszyła.
To był straszny widok, którego nie jestem w stanie opisać słowami.Ale one tym wzrokiem.. BŁAGAŁY O POMOC !!! Nie zawiedźmy ich, po prostu nie możemy !! Sunie potrzebują NATYCHMIASTOWEJ POMOCY !!

Posted

Matko słów brak :-( . Dopisałam dodatkowy apel do aukcji. Zacytowałam Twoją wypowiedź.
Agnieszka zmień tytuł wątku. Napisz może że sunie gasną, potrzebny chociaż DT. Wyć się chce :placz: