Aga76 Posted June 5, 2007 Author Posted June 5, 2007 [quote name='fidelek2']Może spróbuj Jej dzisiaj nic nie dawać do jedzenia, przez jeden dzień głodówki nic się Jej nie stanie a wręcz może pomoże...:lol: Biedna Niuńka...ucałuj Ją od nas :buzi:[/quote] [I][FONT=Georgia][COLOR=navy]Niuńka ma głodówkę od niedzieli :-( dziś specjalnie jest przygotowana do pobrania krwi, szkoda mi jej bardzo. [/COLOR][/FONT][/I] [I][FONT=Georgia][COLOR=#000080]To że się teraz tyle dzieje to też kwestia, że poszłam do innego veta, tam gdzie chodziłam nie wzbudziałam zainteresowania jej wyglądem.[/COLOR][/FONT][/I] [I][FONT=Georgia][COLOR=#000080]A w sobotę już nie mogłam i stwierdziałam, że poszukam pomocy w innym miejscu, może ktoś się niunią zainteresuje i wskaże co złego może się dziać.[/COLOR][/FONT][/I]
Aga76 Posted June 5, 2007 Author Posted June 5, 2007 [quote name='Zuza96']Tak zostaje jako Bajka. :loveu: Ps: Poszłam papa[/quote] [I][FONT=Georgia][COLOR=darkorange]No i pięknie, bajecznie[/COLOR][/FONT][/I] [IMG]http://medlem.spray.se/senatn/images/C%20happy/745.gif[/IMG]
Kasia Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 Aguś będzie dobrze, zobaczysz ;) Myslami jesteśmy z Wami :loveu:
Anusia & Alutka Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 Dzien dobry :loveu: Oj ta moja Kaprysnica, biedna jest. Agus kiedy robicie wyniki z krwi, bo chyba nie doczytalam, albo nie pisalas :hmmmm:
Aga76 Posted June 5, 2007 Author Posted June 5, 2007 [quote name='Anusia & Alutka']Dzien dobry :loveu: Oj ta moja Kaprysnica, biedna jest. Agus kiedy robicie wyniki z krwi, bo chyba nie doczytalam, albo nie pisalas :hmmmm:[/quote] [I][FONT=Georgia][COLOR=darkred]Dziś pobranie, jutro wyniki (o ile da się pobrać krew u małej złośnicy)[/COLOR][/FONT][/I]
Anusia & Alutka Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 Napewno sie uda. Malenka Capri to dzielna dziewczynka. Wystarczy spojrzec na Helmuta i Klemensa, nie balabys sie tak na dwa fronty ciagnac [SIZE="1"][COLOR="PaleTurquoise"]/bez podtekstu/[/COLOR][/SIZE]? Bo ja tak. A Capri sie nie boi :cool1:
Aga76 Posted June 5, 2007 Author Posted June 5, 2007 [quote name='Anusia & Alutka']Napewno sie uda. Malenka Capri to dzielna dziewczynka. Wystarczy spojrzec na Helmuta i Klemensa, nie balabys sie tak na dwa fronty ciagnac [SIZE=1][COLOR=paleturquoise]/bez podtekstu/[/COLOR][/SIZE]? Bo ja tak. A Capri sie nie boi :cool1:[/quote] [I][FONT=Georgia][COLOR=red]Ja... na dwa fronty... hmm ciężko to widzę[/COLOR][/FONT][/I] :evil_lol: [FONT=Georgia][COLOR=red][I]ale może komuś by się podobało...[/I][/COLOR][/FONT] [FONT=Georgia][COLOR=red][/COLOR][/FONT] [FONT=Georgia][SIZE=1][COLOR=red][I]uwaga: ryczę ze śmiechu...[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT]
nane Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 [quote name='Aga76'][I][FONT=Georgia][COLOR=purple]Dziękuję Marto za wskazówki[/COLOR][/FONT][/I] :buzi: [LEFT][I][FONT=Georgia][COLOR=purple]Jestem wdzięczna, że podzieliłaś się swoimi doświadczeniami. [/COLOR][/FONT][/I][/LEFT] [LEFT][I][FONT=Georgia][COLOR=purple]Co do karm, to było kilka lat temu i nazw już sobie nie przypomnę, ale skończyło się na tym, że dziewczynka drapała się do krwi, wyłysiała i na koniec o metalowe elementy stołu w nocu, zdarła sobie skórę... Jeszcze niedawno u veta moja mama kupiła karmę na problemy z zatwardzeniem, dla psów alergików i problemów z nadwagą... historia zaczęła się powtarzać.[/COLOR][/FONT][/I][/LEFT] [/quote] [FONT=Courier New][COLOR=magenta]nie ma za co ;) [/COLOR][/FONT] [FONT=Courier New][COLOR=magenta]a co do alergii skórnej to miałyśmy to z samo z owczarką była na wszystko uczulona (wygryzała się i w dodatku miała wiecznie rozwolnienie) i lekarz nam polecił eukanubę :cool1:[/COLOR][/FONT]
Anusia & Alutka Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 [quote name='Aga76'][I][FONT=Georgia][COLOR=red]Ja... na dwa fronty... hmm ciężko to widzę[/COLOR][/FONT][/I] :evil_lol: [FONT=Georgia][COLOR=red][I]ale może komuś by się podobało...[/I][/COLOR][/FONT] [FONT=Georgia][COLOR=red][/COLOR][/FONT] [FONT=Georgia][SIZE=1][COLOR=red][I]uwaga: ryczę ze śmiechu...[/I][/COLOR][/SIZE][/FONT][/QUOTE] A ta znowu swoje :shake: Mowilam, bez podtekstow.
Aga76 Posted June 5, 2007 Author Posted June 5, 2007 [quote name='nane'][FONT=Courier New][COLOR=magenta]nie ma za co ;) [/COLOR][/FONT] [FONT=Courier New][COLOR=magenta]a co do alergii skórnej to miałyśmy to z samo z owczarką była na wszystko uczulona (wygryzała się i w dodatku miała wiecznie rozwolnienie) i lekarz nam polecił eukanubę :cool1:[/COLOR][/FONT][/quote] [I][FONT=Georgia][COLOR=darkgreen]To tak jak mój aniołek, tylko zamiast rozwolnienia było wieczne zatwardzenie[/COLOR][/FONT][/I] :roll:
Aga76 Posted June 5, 2007 Author Posted June 5, 2007 [quote name='Anusia & Alutka']A ta znowu swoje :shake: Mowilam, bez podtekstow.[/quote] [I][FONT=Georgia][COLOR=red]Niereformowalna jestem[/COLOR][/FONT][/I] :evil_lol: [I][FONT=Georgia][SIZE=1][COLOR=red]pod i na...bu hahaha[/COLOR][/SIZE][/FONT][/I]
Anusia & Alutka Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 [quote name='Aga76'][I][FONT=Georgia][COLOR=red]Niereformowalna jestem[/COLOR][/FONT][/I] :evil_lol: [I][FONT=Georgia][SIZE=1][COLOR=red]pod i na...bu hahaha[/COLOR][/SIZE][/FONT][/I][/QUOTE] Och przypomnialas mi czasy mojej mlodosci, bo nasza babka od polskiego zawsze powtarzala ze jestesmy niereformowalni :lol: OK lecem ja ze swoimi wirusami. Trzymajcie sie cieplutko :bye:
Aga76 Posted June 5, 2007 Author Posted June 5, 2007 [quote name='Anusia & Alutka']Och przypomnialas mi czasy mojej mlodosci, bo nasza babka od polskiego zawsze powtarzala ze jestesmy niereformowalni :lol: OK lecem ja ze swoimi wirusami. Trzymajcie sie cieplutko :bye:[/quote] [I][FONT=Georgia][COLOR=darkred]Anusia, a twoje wirusy to jak się mają - lepiej czy gorzej? One to takie troszkę chyba cywilne są? [/COLOR][/FONT][/I]
nane Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 [quote name='Aga76'][I][FONT=Georgia][COLOR=darkgreen]To tak jak mój aniołek, tylko zamiast rozwolnienia było wieczne zatwardzenie[/COLOR][/FONT][/I] :roll:[/quote] [FONT=Courier New][COLOR=magenta]a wet co na to ???[/COLOR][/FONT] :roll:
Aga76 Posted June 5, 2007 Author Posted June 5, 2007 [quote name='nane'][FONT=Courier New][COLOR=magenta]a wet co na to ???[/COLOR][/FONT] :roll:[/quote] [I][FONT=Georgia][COLOR=darkred]Pomysły się skończyły i zostało jedzonko gotowane (ryż + kurczak z tzw. porcji rosołowych) i zmniejszona ilość suchej karmy w formie deseru po śniadaniu... brzmi jak brzmi - ale w pewny sposób udało się zahamować ciągłe problemy skórne i funkcjonować w miare normalnie. [/COLOR][/FONT][/I] [I][FONT=Georgia][COLOR=darkred]Proszę nie osądzajmy tego - to zbyt bolesne i osobiste wspomnienia. Niezmiennie mam szacunek do tego veta, przez naście lat był przyjacielem moim i mojej niuni, w sumie całej rodziny.[/COLOR][/FONT][/I]
nane Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 [quote name='Aga76'][I][FONT=Georgia][COLOR=darkred]Pomysły się skończyły i zostało jedzonko gotowane (ryż + kurczak z tzw. porcji rosołowych) i zmniejszona ilość suchej karmy w formie deseru po śniadaniu... brzmi jak brzmi - ale w pewny sposób udało się zahamować ciągłe problemy skórne i funkcjonować w miare normalnie. [/COLOR][/FONT][/I] [I][FONT=Georgia][COLOR=darkred]Proszę nie osądzajmy tego - to zbyt bolesne i osobiste wspomnienia. Niezmiennie mam szacunek do tego veta, przez naście lat był przyjacielem moim i mojej niuni, w sumie całej rodziny.[/COLOR][/FONT][/I][/quote] [FONT=Courier New][COLOR=magenta]nie mam zamiaru osądzać weta tym bardziej, że pies nie powie co mu dolega i lekarz weterynarii ma tak naprawdę o wiele trudniejsze zadanie od lekarza ludzkiego :roll: [/COLOR][/FONT] [FONT=Courier New][COLOR=magenta]wiesz co w związku z tym, że mała jest przegłodzona to ja na twoim miejscu bym zrobiła tak: jak wrócisz już po pobraniu krwi to proponowałabym, żebyś jej dała kilka ziarenek rozmoczonej eukanuby może nic jej nie będzie i wszystko się unormuje ;) a może zaszkodziło jej samo mieszanie tzn. gotowanie + karma może wystarczy wyłączyć jeden z tych czynników :roll: wiem, że bardzo dużo hodowców powtarza, że jeżeli psiak jest na gotowanym to lepiej nie mieszać bo mogą się przytrafić sensacje żołądkowo-jelitowe :oops: [/COLOR][/FONT]
Aga76 Posted June 5, 2007 Author Posted June 5, 2007 :loveu: :loveu: :loveu: [I][FONT=Georgia][COLOR=magenta]Tak, dziś niuńka dostanie troszkę karmy (tylko karmy) - vet zamówił mi coś weterynaryjnego, ale teraz nie pamiętam całej nazwy tej konserwy :wink:, na pewno coś na wrażliwy przewód pokarmowy i ma to być w puszce.[/COLOR][/FONT][/I] [I][FONT=Georgia][COLOR=#ff00ff]Oczywiście mam w pamięci eukanubę - skoro sprawdzona to warto o niej pamiętać. Marto dzięki za uwagi, informacje i poświęcony czas :calus: [/COLOR][/FONT][/I]
nane Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 [quote name='Aga76']:loveu: :loveu: :loveu: [I][FONT=Georgia][COLOR=magenta]Tak, dziś niuńka dostanie troszkę karmy (tylko karmy) - vet zamówił mi coś weterynaryjnego, ale teraz nie pamiętam całej nazwy tej konserwy :wink:, na pewno coś na wrażliwy przewód pokarmowy i ma to być w puszce.[/COLOR][/FONT][/I] [I][FONT=Georgia][COLOR=#ff00ff]Oczywiście mam w pamięci eukanubę - skoro sprawdzona to warto o niej pamiętać. Marto dzięki za uwagi, informacje i poświęcony czas :calus: [/COLOR][/FONT][/I][/quote] [FONT=Courier New][COLOR=magenta]nie ma za co mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze ;)[/COLOR][/FONT]
Aga76 Posted June 5, 2007 Author Posted June 5, 2007 [quote name='nane'][FONT=Courier New][COLOR=magenta]nie ma za co mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze ;)[/COLOR][/FONT][/quote] [I][FONT=Georgia][COLOR=green]Ja też mam nadzieję i stracha, żeby sytuacja się nie powtórzyła... [/COLOR][/FONT][/I] [I][FONT=Georgia][COLOR=#008000][/COLOR][/FONT][/I] [I][FONT=Georgia][COLOR=#008000]Dzięki :loveu: :loveu: :loveu: [/COLOR][/FONT][/I] [I][FONT=Georgia][COLOR=#008000][/COLOR][/FONT][/I] [I][FONT=Georgia][COLOR=#008000][/COLOR][/FONT][/I]
koregra Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 Witajcie kochane Dziś byłam we Wrocławiu na egzaminie :angryy: Teraz zabieram sie ostro za swoja prace mgr bo kiepsko ją widzę :cool1: więc nie będzie mnie z byt często ale nie zapomnę o was:lol: [quote name='Aga76'][I][FONT=Georgia][COLOR=darkred]Dziś pobranie, jutro wyniki (o ile da się pobrać krew u małej złośnicy)[/COLOR][/FONT][/I][/quote] Jak Capri zniosła pobranie, ja też będe musiała się wybrać z moją małą dominantką i nie wiem czy to się uda:shake: Nie wiem co jest dokładnie Capri tzn jakie ma objawy bo nie mam możliwości przeczytania wszystich stron, ale wyczytałam coś o karmie na wrażliwy przewód. Obawiam się że Cori bęzie miała to samo tylko ona jest niejadkiem dodatkowo:mad: Zyczę dużo zdrówka i trzymam za was kciuki. Serduszkiem jestem z wami. A jeśli możesz się powtórzyć to proszę napisz jakie ma objawy. pozdrawiam serdecznie:loveu:
PositiveThought Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 witajcie dziewczynki kochane :loveu: jak tam po pobraniu? dało się? Capri pewnie spać poszła, biedactwo. wet też człowiek... Zuza, nie ma sprawy, wiem, jak to jest :loveu: tylko Bajusię częściej mogłabyś pokazywać...
Kasia_zg Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 [CENTER][B][I]Dzień dobry Agniesiu!![/I][/B] [B][I]Co tam u Was?? Jak dziewczynki??[/I][/B] [B][I]Jak nasza słodka Kaprysia po pobraniu krwi?? I z niecierpliwością czekamy na wyniki!! Daj znac jak bedziesz coś wiedziała!!![/I][/B] [B][I]Myslami i seduchem jestem z Wami i trzymam mocno kciutki że bedzie wszystko dobrze!![/I][/B] [B][I]Buziaczki dla Was gorace[IMG]http://medlem.spray.se/senatn/images/C%20love/56BE8EE.gif[/IMG][/I][/B] [IMG]http://img204.imageshack.us/img204/9591/532b992bb3d7ze6.png[/IMG][/CENTER]
Kasia Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 Dzień dobry!!! :multi: Aguś jak dziewczynki? Jak Kaprysia się czuje? Trzymam kciuki aby juz wszystko było dobrze!!!
Recommended Posts