Agula99 Posted April 28, 2012 Posted April 28, 2012 No to mnie trochę uspokoiłaś, ale chyba można zaoferować pomoc,poogłaszać go, żeby znalazł dobry dom coo??? Ja bym mu porobiła ogłoszenia byle było wiadomo że można mu pomóc!!! Quote
aga38 Posted April 28, 2012 Posted April 28, 2012 Z tego co wiem,kontakt z rakarzem maja dziewczyny z wątku starachowickiego,najlepiej ich zapytać będą najlepiej zorientowane. Ale ogłoszenia pewno mile widziane:) Quote
Agula99 Posted April 28, 2012 Posted April 28, 2012 No ale chyb a tutaj zaglądają,to coś napiszą??? Quote
aagataa8 Posted April 29, 2012 Author Posted April 29, 2012 Agula99 napisał(a):No ale chyb a tutaj zaglądają,to coś napiszą??? Nie wiem czy tu zaglądają. Najwięcej informacji na ten temat ma Majaa i mrs.ka, bo one najbardziej znają tego hycla i wiedzą jak to wygląda. Quote
aagataa8 Posted April 29, 2012 Author Posted April 29, 2012 fima napisał(a):Witam, przed chwilą rozmawiałam telefonicznie z Panem rakarzem, pies jest w hotelu w Suchedniowie, nie ma z nim problemu, jest zaczipowany, odrobaczony, będzie wykastrowany, jest grzeczny. Maja tam około 60 psów. Pan który zgłosił wczoraj Łatka, twierdził, że pies napastował jego syna !! Jak wczoraj zeszłam przed blok dać Łatkowi wodę i jedzenie to ten Pan stał z Łatkiem zapiętym na smycz i dzwonił do SM. Pies był zgłaszany cały tydzień do odłowienia przez różne osoby z osiedla. Pytałam Pana rakarza, oczywiście psa można ogłaszać do adopcji . Dziękuję za tak wyczerpujące informacje na temat psiaka. Tylko mam pytanie odnośnie ogłoszeń: jaki numer podawać do kontaktu? I czy ogłaszać go jako Łatka czy ma już jakieś inne imię? Quote
Agula99 Posted April 29, 2012 Posted April 29, 2012 Uff kamień z serca, to teraz wypadało by żeby ktoś ułożył jakiś fajny tekścik, osoby która chociaż trochę zna psa no i fotki ładne też by się zdały i do dzieła!!!! :) Quote
Agula99 Posted April 29, 2012 Posted April 29, 2012 Mogę zrobić kilka ogłoszeń, nie ma sprawy, co prawda nie robię taśmowo ale z 5 mogę zrobić!! :) Quote
Agula99 Posted May 1, 2012 Posted May 1, 2012 fima napisał(a):Cisza nastała, entuzjazm opadł, czyli tak jak napisałam we wcześniejszym poście Wątek Nieaktualny ......:-( To to chyba już przesadzasz, nic nie opadło, czekam przynajmniej ja na jakieś konkretne wieści, przecież jakieś dobre, fajne zdjęcia by się też przydały, namiary itp. Więc czekam na jeden konkretny post co jak gdzie i kiedy i robię mu ogłoszenia, a Ty już nie jojcz!!!!!! :mad: tylko zabierz się do roboty, bo samo się nie ocieli!!!! :eviltong: Quote
Ania102 Posted May 1, 2012 Posted May 1, 2012 Zal Łatka, może rzeczywiście warto poszukać mu domu z tymi zdjęciami co ma tutaj. Kontakt nie wiem na kogo. Jak się znajdzie chętny dom to można zadzwonić do rakarza. Myslę, że u niego ma małe szanse na adopcje więc warto pomóc. Mam nr do rakarza, mogę komuś przesłać na pw. Może ktoś chciałby zadzwonić, ja tego nie zrobię bo akurat nie mam zaufania ani dobrego zdania o tym człowieku, zreszta myslę, że mnie zignoruje jak nieraz. Czy znacie kogoś z okolic Chmielnika? http://www.dogomania.pl/forum/threads/226523-Chmielnik-bezdomna-suczka-z-3-szczeniakami-Czy-jest-ktoś-na-dogo-z-okolic Quote
aagataa8 Posted May 1, 2012 Author Posted May 1, 2012 fima napisał(a):Cisza nastała, entuzjazm opadł, czyli tak jak napisałam we wcześniejszym poście Wątek Nieaktualny ......:-( Niestety ze względu na długi weekend niewiele da się teraz załatwić. Trzeba skontaktować się z rakarzem podjechać tam, porozmawiać. Quote
Ania102 Posted May 1, 2012 Posted May 1, 2012 Tylko kto to zrobi aagataa? Ja mogę jechać z kimś ale na rozmowy z rakarzem sie nie pisze Quote
Agula99 Posted May 1, 2012 Posted May 1, 2012 No to jedź z kimś kto porozmawia, no przecież nie zostawimy tak psiaka, działajcie, ja już obiecuję te ogłoszenia!!! Piękny psiak, może szybko dom znaleźć, tylko muszę mieć namiary, tekścik, fotki!!! No to chyba nie jest aż taaak dużo???? Quote
Ania102 Posted May 1, 2012 Posted May 1, 2012 Agula99 ale z kim? Napisałam, ze mogę zawieźć kogoś, podać nr ale sama z tym Panem rozmawiać nie będę ponieważ nie wywiązał się z jednej umowy i nie liczę, że zrobi to w innym temacie. Myślę, ze aagatę zbyje tak jak mnie kiedyś bo nawet chyba razem zgłaszałyśmy inną sprawę którą olał. Quote
Agata P Posted May 2, 2012 Posted May 2, 2012 [FONT=comic sans ms]Suka z dziurą w głowie,co z nią dalej [/FONT]KLIK proszę zajrzyjcie chociaż cioteczki,każda pomoc się przyda :-( Quote
Agula99 Posted May 2, 2012 Posted May 2, 2012 Dziewczyny, to trzeba go ogłaszać, a numer kontaktowy najlepiej na którąś z was, bo jak ktoś będzie dzwonił to ocenicie, czy dom dobry, na faceta bym nie dawała i wtedy jak domek ok, to działać, zabierać i tyle!! ALe mówiłyście że on z panią weterynarz prowadzi, to z nią pogadać, ale jak Ania102 pisze że się nie wywiązał z jakiejś umowy, to ja już to widzę, wiecie na pewno co on robi z tymi psami????? Nie podoba mi się to, przecież jak ktoś chce pomóc, to się powinien cieszyć, że dzięki wam pies znajdzie dom, nie kumam tego, coś mi to dziwnie wygląda.... Quote
Ania102 Posted May 2, 2012 Posted May 2, 2012 Agula on nic z tymi psami raczej złego nie robi, ale ta Firma ma podpisaną umowę z kilkoma gminami i z tego co wiem ciężko to ogarnąć. Ja z nim nie chce rozmawiać, umawiał się ze mna kilkakrotnie na łapanie dzikich suk na które miał zlecenie a suki nadal się szczenią. Może fima by porozmawiała albo Ty? I wtedy coś ustalimy? Quote
Maria1957 Posted May 5, 2012 Posted May 5, 2012 ...zajrzałam jak obiecałam...i nie pozostaje mi nic innego jak trzymać kciuki za Łatka i Wasze działania ....:kciuki::kciuki::kciuki:....a jak wątek będzie istniał dalej...zajrzę... Quote
Agula99 Posted May 5, 2012 Posted May 5, 2012 [quote name='Ania102']Agula on nic z tymi psami raczej złego nie robi, ale ta Firma ma podpisaną umowę z kilkoma gminami i z tego co wiem ciężko to ogarnąć. Ja z nim nie chce rozmawiać, umawiał się ze mna kilkakrotnie na łapanie dzikich suk na które miał zlecenie a suki nadal się szczenią. Dziewczyny no to się zdecydujcie, bo widzę że to sensu nie ma, ja mam dzwonić, osoba która mieszka daleko i mam powiedzieć, że czytałam na wątku! Weźcie się ogarnijcie, nie potraficie zadzwonić??? Zapytać?? Ja czekam, obiecałam ogłoszenia to zrobię, chyba możecie się skontaktować i zapytać, coś ustalić??? Na kogo kontakt itp Quote
Agula99 Posted May 5, 2012 Posted May 5, 2012 Maria1957 napisał(a):...zajrzałam jak obiecałam...i nie pozostaje mi nic innego jak trzymać kciuki za Łatka i Wasze działania ....:kciuki::kciuki::kciuki:....a jak wątek będzie istniał dalej...zajrzę... Trzymaj, trzymaj, może się doczekamy wreszcie jakiejś sensownej odpowiedzi, albo jakichś ustaleń, ale widzę że będzie ciężko. Quote
aagataa8 Posted May 6, 2012 Author Posted May 6, 2012 fima napisał(a):Witam, nie było mnie , dzisiaj dopiero zajrzałam na watek. Oczywiście dzwoniłam do hotelu w Suchedniowie. Łatek jest bardzo grzeczny, wychodzi z Panem rakarzem na spacery do lasu, raz się urwał ze smyczy ale zaraz wrócił. Jest zaszczepiony, odrobaczony, będzie kastrowany za kilka dni, ma około 2-3 lata. Pan nie miał przy sobie ksiązeczki, więc umówiłam sie, że jutro po południu zadzwonię i poda mi dokładne dane. Psa można ogłaszać jak najbardziej i podawać ich telefony. Ja zrobię jutro kilka ogłoszeń i zaniosę do Tygodnika Starachowickiego oraz rozwieszę w Gab. Weterynaryjnych. Niestety w internecie nie potrafię zrobić. Mam kilka fotek , mogę przesłać na maila jeśli ktoś chciałby pomóc. Telefony kontaktowe do Hotelu gdzie jest Łatek, też mogę podać na PW. Szkoda, że załozycielka wątku Agata wycofała sie z pomocy, liczyłam równiez na Anię 102. Pozdrawiam. Ale kto powiedział, że wycofałam się z pomocy? Niestety nie było mnie w ostatnim czasie ponieważ studiuję, poza tym pracuję. Ja nawet nie mam numeru telefonu do tego pana, żeby robić ogłoszenia. Bo ogłoszenia mogę robić Quote
Agula99 Posted May 7, 2012 Posted May 7, 2012 A nie lepiej kontakt na którąś z was??? Macie chyba większe doświadczenie w adopcjach niż ten pan, jak z kimś pogadacie, sprawdzicie dom, to wiecie, że pójdzie do dobrego a nie do byle jakiego, przecież mogą wydać byle komu, byle się pozbyć!!! No chyba tego nie chcielibyśmy???? Ja mogę porobić ogłoszenia na necie, ale z telefonem na kogoś odpowiedzialnego!!! Quote
aagataa8 Posted May 8, 2012 Author Posted May 8, 2012 [quote name='fima']Witam, ja nie mam żadnego doświadczenia w adopcjach, pierwszy raz to robię. Wydaje mi się, że nie wydadzą byle komu, wymagana jest umowa adopcyjna, nie wydają na łańcuch , tak mnie zapewniała dzisiaj w rozmowie telefonicznej Pani Agnieszka która prowadzi ten Hotel. [B]Ustaliłyśmy, ze w ogłoszeniach podaję ich numery telefonów.[/B] Oni w tej chwili więcej wiedzą o psie niż ja. Mam już wydrukowane ogłoszenia , jutro rozwieszam w Gab. Weterynaryjnych, zaniosę do Tygodnika Starach. Choć w ten sposób spróbuję pomóc. Ogłoszeń w internecie nie umiem zrobić. Nie będę juz zmieniać, i dzwonić tam kolejny raz, bo powiedzą ,że im głowę zawracam. Łatek ma około 2-3 lat, jest łagodny, towarzyski, przyjazny dla ludzi, wesoły, chodzi na smyczy, jest odrobaczony, zaszczepiony, zaczipowany, wykastrowany.[/QUOTE] Czy mogłabym prosić o podanie tych numerów kontaktowych? Porobię trochę ogłoszeń Quote
aagataa8 Posted May 8, 2012 Author Posted May 8, 2012 [quote name='fima']Witam, ja nie mam żadnego doświadczenia w adopcjach, pierwszy raz to robię. Wydaje mi się, że nie wydadzą byle komu, wymagana jest umowa adopcyjna, nie wydają na łańcuch , tak mnie zapewniała dzisiaj w rozmowie telefonicznej Pani Agnieszka która prowadzi ten Hotel. Ustaliłyśmy, ze w ogłoszeniach podaję ich numery telefonów. Oni w tej chwili więcej wiedzą o psie niż ja. Mam już wydrukowane ogłoszenia , jutro rozwieszam w Gab. Weterynaryjnych, zaniosę do Tygodnika Starach. Choć w ten sposób spróbuję pomóc. Ogłoszeń w internecie nie umiem zrobić. Nie będę juz zmieniać, i dzwonić tam kolejny raz, bo powiedzą ,że im głowę zawracam. Łatek ma około 2-3 lat, jest łagodny, towarzyski, przyjazny dla ludzi, wesoły, chodzi na smyczy, jest odrobaczony, zaszczepiony, zaczipowany, wykastrowany.[/QUOTE] A wiadomo coś o jego postawie wobec innych zwierząt? Quote
aagataa8 Posted May 8, 2012 Author Posted May 8, 2012 Ja ułozyłam taki tekst do ogłoszeń: [B]Młody, łagodny i bardzo towarzyski Łatek prosi o dom[/B] Łatek ma około 2 lat. Jest średniej wielkości psiakiem (mniej więcej do kolana). Jest to pies bardzo towarzyski, grzeczny, ładnie chodzi na smyczy. Bardzo potrzebuje kontaktu z człowiekiem, którego mógłby bezgranicznie kochać. Łatek jest zaszczepiony, odrobaczony i wykastrowany. Obecnie przebywa w hotelu w Suchedniowie (woj. świętokrzyskie). Bardzo proszę o przemyślane decyzje, ponieważ pies ten przebywał na ulicy i poznał już co to bezdomność. Kontakt w sprawie Łatka: 501 199 818 509 405 369 Quote
aagataa8 Posted May 8, 2012 Author Posted May 8, 2012 Porobiłam Łatkowi trochę ogłoszeń. Ogłaszam go jako Łatka, żeby nie pozostał bezimienny Quote
Recommended Posts