credita Posted February 8, 2007 Author Posted February 8, 2007 Miu i Keira jeśli ta pani się nie zdecyduje to podwiozę Ci tego MAKSIORA osobiście :lol: ale pogadaj jeszcze z narzeczonym,to musi być wspólna decyzja:p dzięki Ania ja mam mało czasu siadam do kompa zwykle ok22.00 pracuję po12 godzin ale mimo tego bardzo chcę pomagać tym psinką:loveu: Quote
Miu i Keira Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 jeśli chodi o dom tymczasowy to nie ma sprawy, musi tylko "zaskoczyć" w trakcie Maxiowego pobytu ta iskierka ale jak patrzę na niego to myslę, że4 nie będzie problemu :cool3: kurcze jak Michał przeczyta jakim podstępem wkradam Maxa w jego serce to mnie :mad: ale tak było z Keirą a teraz uwleiabia ją ponad wszysko :cool3: gdyby w najczarniejszym scenariuszu okazało się, że Max musi szukać nadal domu to przynajmniej nie będzie siedział w schronie tylko na 1/2 kolan prawie pańci ;) Quote
Miu i Keira Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 właśnie rozmawiałam z creditą o Maxie, jeśli pani, która wcześniej dzwoniła nie zecyduje się na adopcję, jeśli Max lubi koty a przynajmniej je toleruje i jeśli w najbliższych dniach nie znajdzie się dom na stałe to od czwrtku będzie na tymczasie u mnie :iloveyou: Quote
Miu i Keira Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 mam nadzieję, że ktoś był dziś u Maxa i wiadomo już coś o jego relacjach z mruczkami, wiem zanudzam ale siedzę jak na szpilkach czekając na jakieś wieści :cool3: czy naprawdę nie ma żadnych szans żeby ten brzydal przyjechał do nas już w niedzielę ? wiem, czytałam, że w rudzie jest dobra opieka ale jest tak zimno, on tam musi siedziec a u mnie czeka kanapa, lezysko, kocyki, pełna micha, buziaki, długie spacerki, wór zabawek no i oczywiście moje dziewczyny :cool3: no o sobie już nie wspominam, nie mogę jeść myślę tylko o nim :loveu: credita wymyśl coś wczesniej niż czwartek :modla: spomniałaś coś o wyjeździe do częstochowy, może jakiś wolontariusz z łodzi zapakowałby się ze mną do autka i pojechał do cz-wy wczesniej, tam wzielibyśmy małego i w łodzi zapoznali go z Keirą? sama nie odważę się po niego jechac bo będę przez pewnien czas sama i początek może być trudny z nowym podopiecznym, tzn. nie wiem jak logistycznie zabrc sucz na dwór na zapoznanie z nim, potrzbowałabym jakiegoś psiarza do pomocy Quote
la_pegaza Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 jutro ktoś chyba jedzi łódź - częstochowa ;) wątek 2 chow chowów :) Quote
credita Posted February 9, 2007 Author Posted February 9, 2007 Miu i Keira nie był by to dla mnie żaden problem gdybym dziś nie odbierała mojej suczki ze sterylki (jak dzwoniłaś to właśnie byłam u weta;) )przez week muszę być z nią ,bo zostałam sama i nie mam sie jak ruszyć:shake: nie chcę jej z kolei zostawiać samej bo mam jeszcze 2 boksery boję się że szwy się rozejdą przy ich wygłupach i narobie sobie bigosu:roll: w tygodniu pracuję po 12 godzin ale w czwartek mogę się zamienić z koleżanką żeby przyszła za mnie na drugą zmianę:razz: Byłam dziś w schronisku i zarezerwowałam Maksika na moje nazwisko:p więc napewno do Ciebie trafi:loveu: nie sprawdziłam reakcji na koty ,bo spieszyłam się do domu(w aucie leżała sunia po sterylce a do domu miałam 100km;) )Zadzwonię do Ciebie napewno we wtorek to dokladnie mi powiesz gdzie mieszkasz:p Quote
credita Posted February 9, 2007 Author Posted February 9, 2007 zrobiłam maksiowi fotki ,ale wstawię za chwilę nie wiem jak długo się będą wstawiać bo mam tu słaby zasięg i net chodzi ledwo co:shake: ale już się biorę za wstawianie:p Quote
Paola06 Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 Przepraszam że się wtrącam.Ale o ile zrozumiałam to Kiera to suczka ,jest wysterylizowana?Jeżeli nie , to jak planujesz seperację piesków kiedy ona będzie miała cieczkę? Boksiu też nie jest wykastrowany. Quote
credita Posted February 9, 2007 Author Posted February 9, 2007 zdjęcia fatalnie wyszły bo już ciemno się robiło,wstawiam tylko jedno bo reszta to :angryy: zawaliłam sprawę Quote
credita Posted February 9, 2007 Author Posted February 9, 2007 no a max na tym zdjęciu też jakiś dziwnie długi wyszedł:lol: Quote
credita Posted February 9, 2007 Author Posted February 9, 2007 ale na żywo i tak jest piękniejszy:loveu: Quote
credita Posted February 9, 2007 Author Posted February 9, 2007 a właśnie boksio na razie nie jest sterylny:roll: Quote
Miu i Keira Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 la pegaza ja mam samochód więc nie potrzebuję transpotru do częstochowy, mogłabym jechać swoim ale potrzebowałabym kogoś do pomocy np. przy pilnowaniu Maxa w trakcie drogi - nie wiem jak znosi jazdę samochodem oraz przy zapoznawaniu psów Keira rzeczywiście jest suczką i najprawdopodobniej zostanie w przyszłości wysterylizowana, przez najbliższe pół roku nie spodziewamy się jedna cieczki, jeśli chodzi o Maxa to tez jestem za kastracją, bez względu czy zostanie u mnie na tymczasie czy na zawsze. Keira co prawda ma rodowód ale nie jestem pseudohodowcą, rozmnażała jej nie będę, hodowcą z prawdziwego zdarzenia też nie będę, nie wystawiam jej więc nigdy nie zdobędzie uprawnien hodowlanych. Za wiele mamy bosiów i innych psów w schronach dlatego Maxik jeśli nie w schronie to u mnie a najpóźniej ( jeśli będzie konieczność znalezienia domu stałego) będzie "ciachnięty". wydaje mi się to rozsądnym rozwiązaniem, co sądzicie? Quote
la_pegaza Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 Max może zostac ciachnięty na życzenie w schronisku ;) Jak rzucisz w transportowym, że jedziesz na tej trasie to może ktoś się znajdzie :) Quote
Justyna_wolontariat Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 No to jeże ten transport bedzie aktualny w ten czwartek to moge weta poprosic w pon lub wtorek zeby Maxa wykastrwał tylko dajcie znać prosze. Quote
Miu i Keira Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 nie ukrywam, że byłoby dobrze, gdyby mógł być ciachnięty w schronisku, myślę że wtedy do czwartku byłby już w pełni sił do podróży jesli chodzi o wyjazd to potrzebowałabym kogoś kto pojechałby ze mną wziął psa, wrócił i mógł poświęcić mi trochę czasu, gdyby miało się to stać na początku tygodnia jeśli jest możliwośc zabiegu na miejscu to tym lepiej ale wtedy chyba nie mogłabym go zabrać w poniedziałek ? czy zabieg ( będzie obolały), transport i nowe miejsce to nie będzie za wiele jak na raz? Quote
Miu i Keira Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 ile kosztuje wykupienie psa i zabieg? w zasadzie zresztą nie ma to znaczenia, pokryje wszystkie koszty pytam tylko z ciekawości Quote
Justyna_wolontariat Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 Koszt adopcji pieska to 60 zł zwrot kosztu szczepiej odrobaczenia i odpchlenia kastracje wykonuje schronisko nieodpłatnie tak jka i sterylizacje Quote
Miu i Keira Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 Justyna jeśli więc masz taką możliwośc to poproś weta o zabieg w poniedziałek a ja czekam na wieści od Credity odnośnie kotów i całej reszty szczegółów, cała się trzęsę i sama nie wiem, z nerwów chyba, niepokoju i radości :evil_lol: Quote
zaba14 Posted February 10, 2007 Posted February 10, 2007 No to ja trzymam kciuki :kciuki: :loveu: Quote
Miu i Keira Posted February 10, 2007 Posted February 10, 2007 Maksinko błagam nie goń kotów :modla: wszystko już czeka, okaż się grzecznym psem :modla: Quote
credita Posted February 10, 2007 Author Posted February 10, 2007 Miu i Keira jak wspominałam wcześniej ,pieska dowiozę do Ciebie osobiście ,przywiozę umowę adopcyjną a pokrycia kosztów transportu NIE CHCĘ;) pokryjesz koszt schroniskowy czyli to 60 zł o którym wspominała Justyna,przywiozę na to rachunek żeby wszystko było jak ma być kierownik się na taki układ zgodził,bo to bardzo ugodowy człowiek:p Quote
credita Posted February 10, 2007 Author Posted February 10, 2007 a i tak jak wspominałam mogę tego wszystkiego dokonać w czwartek bo po prostu niektórych rzeczy nie przeskoczę:roll: Quote
credita Posted February 10, 2007 Author Posted February 10, 2007 no a z tą tolerancją na koty ,chyba będę się musiała uśmiechnąć do Justynki bo nie wiem czy dam radę do czwartku się pojawić w schronisku, ale będę się bardzo starała:razz: Quote
Recommended Posts