rents Posted June 18, 2012 Posted June 18, 2012 Nerusiu hoopsiaj trochę - może ktoś da Ci dom . . . Quote
piescofajnyjest Posted June 25, 2012 Posted June 25, 2012 wszyscy pamietaja o Chlopaku:) hopla wysoko Nerusiu:) Quote
Emiś Posted July 4, 2012 Posted July 4, 2012 Dobrze, że go obciachałam, bo nie wiem, jak on by przeżył te upały. Wręcz noszę się z zamiarem, coby przyciąć mu to, co poodrastało, ale muszę znaleźć kogoś ze sprawną maszynką do strzyżenia psiaków, bo moja niestety umarła a nożyczkami zaś go wyskubię jak kurczaka :roll: Żeby się upiekł, to moczę go wodą (jak i resztę psów). Muszę pomyśleć o zbudowaniu jakiegoś basenu dla psiaków, na takie upały byłby jak znalazł. Nero jest bardzo łagodny, kompletnie niekonfliktowy. Na pewno nie słyszy. Widzi, ale nie wiem w jakim stopniu. Sprawdziłam go na siostrzenicy, nie próbował jej zjeść. Nie czuje się zbyt pewnie, gdy znajdzie się wśród obcych ludzi. Jest bardzo wesoły i rozbrykany. Można go reklamować jako wieczne szczenię jorka :D (gdy jest obcięty). Czy ktoś się orientuje jak Nero wygląda finansowo? Czy są na niego jakieś deklaracje? Trzeba rozkręcić bardziej akcję szukania ds i deklaracji na hotel, bo chyba w większości utrzymanie go spadło na Przystań, która finansowo jest bardzo obciążona :/ A Nero wymaga jeszcze zaszczepienia, koszt ok. 80zł Może jakieś wyarzenie na fejsbuku? Rozliczenie za czerwiec hotel 30 x 10zł = 300zł wyżywienie 30 x 1zł = 30zł = 330zł Mokry kurczak [IMG]http://img689.imageshack.us/img689/2963/dsc4185p.jpg[/IMG] Z kumplem Pipinem - biglojamnikiem [IMG]http://img32.imageshack.us/img32/4520/dsc4178o.jpg[/IMG] [IMG]http://img836.imageshack.us/img836/2315/dsc4155o.jpg[/IMG] [IMG]http://img37.imageshack.us/img37/4091/dsc4154n.jpg[/IMG] Quote
rents Posted July 6, 2012 Posted July 6, 2012 Moje słoneczko kochane . . . . Jak ślicznie wyglądasz . . . . Quote
piescofajnyjest Posted July 8, 2012 Posted July 8, 2012 rzeczywiscie, bardzo ladny chlopak:) i oczka baaardzo bystre! Quote
Emiś Posted July 13, 2012 Posted July 13, 2012 [COLOR=#ff0000][SIZE=5][B]BARDZO WAŻNE[/B][/SIZE][/COLOR] W poniedziałek jadę z moją Rasz do Lublina do prof. Balickiego, który jest okulistą. Mam miejsce w aucie i mogłabym zabrać Nera, żeby wet. ocenił te jego oczy i powiedział, czy da się coś zrobić i czy jest sens w ogóle cokolwiek robić oraz ile ewentualnie by to kosztowało. Nero nie słyszy, byłoby wielką szkodą, żeby stracił też wzrok. Koszt takiej konsultacji to coś w granicach 150zł (przynajmniej tak płaciłam za 2 poprzednie psy). Jeśli do niedzieli wieczorem udałoby się zebrać taką kwotę/deklaracje wpłat to w poniedziałek rano zabrałabym go razem z nami. Trasa to ok. 630km w obie strony ale koszty paliwa biorę na siebie, ewentualny nocleg też (będę jechać sama, nie wiem czy dam radę zrobić taką trasę jednego dnia, szczególnie, jeśli będzie upał - droga jest kiepska i w jedną stronę zajmuje ok. 6h). Czasu na decyzję i zebranie kasy jest mało, Klaudia ma zaraz zmienić tytuł wątku, porozsyłajcie tę informację po znajomych wątkach, czy ktoś może zrobić wydarzenie na fb? Quote
rents Posted July 13, 2012 Posted July 13, 2012 Emiś ! Zlituj się ! Dlaczego tak daleko ? Nie ma gdzieś bliżej okulistyki ? No chyba, że tamta to jakaś specjalna. No dobrze by było, żeby to oczko ktoś zobaczył. Może nie jest potrzebny zabieg a tylko jakieś krople na przykład . . . . . Quote
Emiś Posted July 13, 2012 Posted July 13, 2012 Z okulistami jest problem. Jest dr Garncarz w Warszawie, dr Kiełbowicz we Wrocławiu no i dr Balicki w Lublinie. Tak czy siak wszędzie daleko. Moja Raszka jest po operacji oka, od kilku tygodni kursuję między Sarnowem a Lublinem :/ też bym wolała bliżej, ale na oko nie wystarczy popatrzeć, trzeba mieć sprzęt, żeby je zbadać. Bez tego nie ma diagnozy i leczenia. Może być tak, że nie ma szans leczenia ani lekami, ani operacyjne, może da się zrobić jakiś zabieg, a może dostanie tylko przepisane leki. Inicjatywa zabrania go na badania wyszła ode mnie, Przystań się zgodziła, żebym go zabrała, jeśli uda się zebrać kasę. Oczywiście nie ma żadnego przymusu, po prostu do specjalistów ogólnie zwykle jest daleko i wydaje mi się, że jak jest okazja, to warto byłoby skorzystać. Ja muszę tam jechać tak czy siak, walczę, żeby zachować chociaż śladowe widzenie u Raszki :( i przy okazji staram się pomóc innym zwierzakom. Ostatnio zabrałam owczarka, który jest u mnie. Na jednej gałce 2 guzy, najprawdopodobniej czerniak (oko już usunięte), na drugim retinopatia siatkówki - straci w nim wzrok i nie da się z tym nic zrobić ani farmakologicznie, ani operacyjnie :( to są bardzo ciężkie tematy. No i operacje są dosyć drogie. Leczenie Raszki jak do tej pory kosztowało nas parę tyś :/ Jeśli okazałoby się, że Nero można zoperować, to nie wiadomo, czy uda się na to uzbierać. Była kiedyś suczka z sosnowieckiego schroniska, pojechała na dt, udało się ją zoperować z uzbieranych funduszy, wtedy chyba coś koło 2 tyś trzeba było uzbierać... Quote
AtaO Posted July 13, 2012 Posted July 13, 2012 (edited) [B]Pawel11 robi wydarzenie na fb dla Nerusia[/B] :) Jak będzie gotowe podamy link do wydarzenia!!! A oto jest link - zapraszamy :) [URL]https://www.facebook.com/events/382071391847087/[/URL] Edited July 13, 2012 by AtaO Quote
AtaO Posted July 13, 2012 Posted July 13, 2012 (edited) Cioteczki - zbieramy fundusze na wizytę Nerusia u specjalisty-okulisty. Nie mamy wiele czasu, w poniedziałek Neruś może skorzystać z gratisowego transportu do Lublina. Taka wizyta kosztuje około 150,00. Mamy już 60,00 od dobrych duszyczek. Czy znajdzie się jeszcze ktoś chętny i dorzuci grosik ? [B]ROZLICZENIE:[/B] Bożena K. z fb 20,00 AtaO i rents 30,00 Lobaria 10,00 piescofajnyjest 10,00 Danuta G. z fb 20,00 Agnieszka B. z fb 50,00 Agnieszka J. z fb 100,00 Katarzyna J. z fb 10,00 Aleksandra K. z fb 400,00 Ewa E. z fb 20,00 Małgorzata K. z fb 20,00 [B]SALDO : [/B]690,00 [B]ZEBRANĄ KWOTĘ 690,00 PRZEKAZAŁAM DZISIAJ TJ. 20.07.2012 NA KONTO FUNDACJI PRZYSTAŃ OCALENIE. ZE ŚRODKÓW TYCH ZOSTANIE NERUŚ ZASZCZEPIONY I ZAKUPIONE ZOSTANĄ NIEZBĘDNE WITAMINY NA OGÓLNĄ POPRAWĘ JEGO KONDYCJI. [/B] [B]SERDECZNIE WSZYSTKIM DZIĘKUJEMY[/B] :) Edited July 20, 2012 by AtaO Quote
AtaO Posted July 13, 2012 Posted July 13, 2012 Podrzucam Cię Nerusiu....., może ktoś zajrzy do Ciebie ? Quote
AtaO Posted July 13, 2012 Posted July 13, 2012 Neruś, jest dobrze, w poniedziałek możesz jechać na konsultacje do Lublina :) Quote
Emiś Posted July 14, 2012 Posted July 14, 2012 [quote name='AtaO']Neruś, jest dobrze, w poniedziałek możesz jechać na konsultacje do Lublina :)[/QUOTE] Czyli udało się zebrać deklaracje? Super :) Miałabym tylko prośbę o strony technicznej - ponieważ Nero opłaca Przystań i to na nich wystawiam rachunek, to bardzo prosiłabym o podanie w wydarzeniu nr ich konta wraz z prośbą o napisanie w komentarzach lub na pw do administratora wydarzenia kto jaką kwotę wpłacił i na co ewentualnie nas stać. Jak jest podane fundacyjne konto, to wydarzenie jest bardziej wiarygodne i nikt się też nie doczepi, że zbiórka jest nielegalna. Quote
Lobaria Posted July 14, 2012 Posted July 14, 2012 [quote name='Emiś']Czyli udało się zebrać deklaracje? Super :) Miałabym tylko prośbę o strony technicznej - ponieważ Nero opłaca Przystań i to na nich wystawiam rachunek, to bardzo prosiłabym o podanie w wydarzeniu nr ich konta wraz z prośbą o napisanie w komentarzach lub na pw do administratora wydarzenia kto jaką kwotę wpłacił i na co ewentualnie nas stać. Jak jest podane fundacyjne konto, to wydarzenie jest bardziej wiarygodne i nikt się też nie doczepi, że zbiórka jest nielegalna.[/QUOTE] Jakie jest konto przystani? Quote
Emiś Posted July 14, 2012 Posted July 14, 2012 Bank Śląski S.A. O/Tychy Konto główne: 91 1050 1399 1000 0022 0998 2426 Koniecznie z dopiskiem "dla Nero" Quote
Lobaria Posted July 14, 2012 Posted July 14, 2012 [quote name='Emiś']Bank Śląski S.A. O/Tychy Konto główne: 91 1050 1399 1000 0022 0998 2426 Koniecznie z dopiskiem "dla Nero"[/QUOTE] Dzięki, ale w takim razie potrzebna jest inormacja zwrotna z Przystani / rozumiem, że jest to Przystań Ocalenie? / o każdej wpłacie, która dotarła na konto. Często deklaracje mijają się z faktycznymi wpałatami. [B]Podawanie nie bieżąco wpłat i wydatków / łącznie ze skanem faktur / jest warunkiem wiarygodności wydarzenia i jego administratorów[/B] Quote
AtaO Posted July 14, 2012 Posted July 14, 2012 [quote name='Emiś']Bank Śląski S.A. O/Tychy Konto główne: 91 1050 1399 1000 0022 0998 2426 Koniecznie z dopiskiem "dla Nero"[/QUOTE] Rozmawiałam z Emilką - nadal będę podawać swoje konto, a potem zbiorczo (co kilka dni) jedną kwotą prześlę na konto Przystanii Ocalenie z dopiskiem w tytule - darowizna dla Nero. Quote
Recommended Posts