Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

witajcie!!
ja też z pytankiem - mam francuza, łagodnego i towarzyskiego dwu-latka, piesek. Zawsze marzyłam o dwóch buldziach, teraz po przeprowadzce na wieś mamy warunki dla dwóch psiaków.... tylko nie wiem czy nie skrzywdzę swojego rozpieszczonego
jedynaka... może ktos z Was ma w domu dwa pieski (bo interesuje nas drugi psi chłopak) - czy dwa psy nie będą ze sobą "walczyły" - dosłownie i w przenośni :roll:, jak to jest z buldziami..... może to trochę głupie pytanie, ale naprawdę zależy mi na odpowiedzi... bo ewentualny psiak mógłby do nas trafić już w przyszłym tygodniu... Rada potrzebna od zaraz - przemyślę każdą...

Edited by mada788
Posted

A jak Twój pies reaguje na psy ogólnie? Jest miły i towarzyski dla psów, czy dla ludzi? Buldogi to molosy, więc mają silne charaktery. Myślę, że jeśli sprowadzisz do domu sunię, a Twój pies toleruje inne psy, to nie będzie problemu.

Edit; nie doczytałam, że chodzi Ci o drugiego samca. W jakim wieku jest tamten psiak? Wiesz co, ciężko jest doradzić, bo dwa molosy samce to często nie jest dobry wybór, dużo czytałam, nawet tutaj na forum, o samcach molosów, które w pewnym momencie po prostu zaczynały się 'ustawiać'. Wejdź może na forum molosów i zobacz, czy ma ktoś dwa samce buldoga w domu? Nie mam pojęcia jak jest z charakterem bulw, nie znam ich, więc niewiele podpowiem.

Posted

Mój buldzio - jak większość francuzów, to ciapa - uwielbia psy, suczki, koty i inne stworzenia żywe.... nie umie "się odgryźć" i zupełnie nie wie o co chodzi jak jakiś psiak startuje z zębami....... Nasz Martel ma 2 i pół roku, do tej pory miał mnóstwo kumpli bo mieszkaliśmy w bloku, teraz jest potwornie smutny i próbuje zaczepiać nawet wiewiórki..... drugi buldzio ma w tej chwili 5 miesięcy - więc to szczeniak. Kurcze sama nie wiem co myśleć, w zasadzie te psiaki mają cudne, łagodne charaktery.... ale masz rację - co będzie jak mały dorośnie - no i właśnie w tym kłopot. Jakoś nie myśleliśmy o suni - zawsze mieliśmy chłopaków......Dziękuję za radę - nie pomyślałam o forum molosów - skorzystam !!!