iwoniam Posted July 8, 2012 Author Posted July 8, 2012 [quote name='Ikusia']Cała przyjemność po naszej stronie. Mam nadzieję na cd spotkań. U mnie teraz byś się ugotowała. Rano (w tej chwili) mam po wschodniej stronie 30,3 stopni C. Koszmar! Gotujemy się. Kocięta z mamą przeniesione na zachodnią stronę, dopóki tam się słońce nie pojawi. Potem powrót na dół, ale to i tak jest dla nich za gorąco. Przez to poprzestawiały im się pory czuwania i odpoczynku. Całą noc dzisiaj szalały, teraz leżą pojedzone i śpią. Moje kocury też prezentują wycięte klejnoty. Dalej nie jest z nimi dobrze. Dzisiaj leków cd. Modlę się o kilka stopni mniej na zewnątrz. Pewnie nie ja jedna. Zmęczenie jestem w stanie sobie wyobrazić. I frustrację, czy jak by to nie nazwać. Natalce na 100% nie było komfortowo w takiej podróży, ale obecność mamy wszystko rekompensuje. Bardzo mądra z niej dziewczynka!. Sama słodycz!!![/QUOTE] damy radę, przyda mi sie sauna, a tak mowiąc serio.. będzie troszkę chłodniej to futrzaki wezmą oddech. dziękuję Ci ślicznie za opis Natalii, dziś były burze, a ona to baaardzo lubi i spała trochę w ciagu dnia (już widzę, że noc będzie ciężka ;), ale... damy radę ! :) [quote name='Kejsi']Dziękuję bardzo za chęci pomocy przy transporcie szczeniaków! Szczerze mówiąc, nawet nie pomyślałam o tym żeby tutaj spytać czy ktoś by nam nie pomógł. Na szczęście poradziłyśmy sobie z hell_angel i wszystko wyszło dobrze, chociaż tak jak mama pisała, nie obyło się bez niespodzianek ;). Psiaki są teraz w domku z ogrodem i mają 7 psich kumpli ( prawie wszystkie dużej wielkości ) i 4 kocich towarzyszy ;) Wszystkie zwierzaki są tam świetnie zsocjalizowane i nauczą maluchy wielu dobrych nawyków. Mimo wszystko jednak, muszą jak najszybciej znaleźć domy, bo jeśli będą miały mieszkać w mieście to muszą JUŻ uczyć się zachowania wśród masy ludzi, zapachów i hałasu... Narazie były o nie trzy telefony, tylko jeden poważny. Ale to jeszcze nic pewnego. Aha, psia mama została na tą chwilę w poprzednim dt - zobaczymy jaka będzie reakcja reszty rodziny na jej obecność. Jak się spodoba - zostaje :)[/QUOTE] TRZYMAM kciuki za psią mamę :) Pamiętaj, ze jak coś, jak Ikusia nie da rady itp.. pomogę CI :) [quote name='barb']Ogłoszenia Gaji [URL]http://tablica.pl/oferta/malutka-sunia-szuka-domu-ID1i49Z.html[/URL] [URL="http://www.przygarnijzwierzaka.pl/ogloszenia/Mini-sunia-szuka-domu-id44622.html"]www.przygarnijzwierzaka.pl/ogloszenia/Mini-sunia-szuka-domu-id44622.html[/URL] [URL]http://ale.gratka.pl/ogloszenie/gaja-sunia-wielkosci-kotka-szuka-domku-21020159.html[/URL] [URL]http://www.krakusik.pl/krakow_ogloszenie/50756/gaja_-_przemila_sunia_wielkosci_kotka_-_szuka_domu_[/URL] [URL]http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Gaja,68023[/URL] [URL]http://www.morusek.pl/ogloszenie/113935/Gaja---mini-sunia-szuka-domu/[/URL] [URL]http://www.dogomania.pl/ogloszenia/id/5171/[/URL][/QUOTE] [COLOR=#ff8c00][SIZE=5][U][B] bardzo dziękuję ![/B][/U][/SIZE][/COLOR] [quote name='Malgoska'][URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/228897-Firanki-ksiażki-ciuchy-i-inne-na-dt-Iwoniam-do-25-07-12-godz-22-00?p=19309782#post19309782[/URL] [B][I][SIZE=5]zapraszam na kolejny bazarek i proszę o podnoszenie :) i reklamowanie :)[/SIZE][/I][/B][/QUOTE] juz tam jestem, a w nocy jak Natalia nie będzie spać będę wysyłać na pw wazna sprawa: czy znacie kogoś, kto przygarnął by PON-a (polski owczarek nizinny) ? sytuacja ma się następująco: Pies podobno znaleziony 2 tyg temu w Olkuszu, mieszka w domu z 2 innymi psami, które go gryzą. Państwo chcieli go dziś na siłę wcisnąć jednej pani, ale ona nie ma dla niego już miejsca jak nie znajdzie się dla niego dom, to zostanie prawdopodobnie zgłoszony do gminy w Olkuszu i pojedzie do Racławic. prawdopodobnie mamy czas do jutra, później zostanie odwieziony, bo ludzie albo dali by go do schroniska, albo na łańcuch, Quote
iwoniam Posted July 8, 2012 Author Posted July 8, 2012 (edited) widać podpisik :) [quote name='barb']W skrocie; trzeba wejść w edycje sygnatury, podlinkować i wpisać tytul bazarku.;) Ale dwa razy nie udalo się. :shake: Zrobilam wszystko jak trzeba, a żadnej sygnaturki nie widać.:cool3:[/QUOTE] Edited July 8, 2012 by iwoniam Quote
barb Posted July 8, 2012 Posted July 8, 2012 (edited) [quote name='iwoniam']widać podpisik :)[/QUOTE] Udało się. Ale jest tylko w postach napisanych po zrobieniu synaturki. ... Edited July 8, 2012 by barb Quote
Ikusia Posted July 8, 2012 Posted July 8, 2012 [quote name='Malgoska'][URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/228897-Firanki-ksia%C5%BCki-ciuchy-i-inne-na-dt-Iwoniam-do-25-07-12-godz-22-00?p=19309782#post19309782"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/228897-Firanki-ksiażki-ciuchy-i-inne-na-dt-Iwoniam-do-25-07-12-godz-22-00?p=19309782#post19309782[/URL] [B][I][SIZE=5]zapraszam na kolejny bazarek i proszę o podnoszenie :) i reklamowanie :)[/SIZE][/I][/B][/QUOTE] Malgoska, nie spodziewałam się, że włożysz tyle pracy w ten bazar. Foty firanek są genialne!!! Jak miałaś na to siłę!? Godne podziwu:crazyeye:. Jesteś wielka. Będę rozsyłała. Quote
Malgoska Posted July 8, 2012 Posted July 8, 2012 [quote name='Ikusia']Malgoska, nie spodziewałam się, że włożysz tyle pracy w ten bazar. Foty firanek są genialne!!! Jak miałaś na to siłę!? Godne podziwu:crazyeye:. Jesteś wielka. Będę rozsyłała.[/QUOTE] nie wszystkie jeszcze wystawiłam :) ale bedzie na kolejny bazar :) Quote
Ikusia Posted July 8, 2012 Posted July 8, 2012 [quote name='Malgoska']nie wszystkie jeszcze wystawiłam :) ale bedzie na kolejny bazar :)[/QUOTE] Spokojnie, nie ucieknie. Odpocznij teraz. Ja w tym roku mam urlop w sierpniu. Mam 22.4 stopni C w pokoju. Bosko!!!!!!! Tym bardziej, że na porannym spacerze z psicą trochę mnie "przypiekło". Nogi po kostki w lodowatej wodzie, nic nie czułam:( Ale dziewczyna była szczęśliwa i zmęczona. 1,5 godz pływała-brodziła w wodzie. Quote
barb Posted July 9, 2012 Posted July 9, 2012 A co u Lali ? Przedłuzyłam jej ogłoszenie na Cafe animal i reaktywowalam na allegratka. Quote
Ellig Posted July 9, 2012 Posted July 9, 2012 [quote name='Malgoska']też się boję o Cezara.....[/QUOTE] Z Cezarem wszystko w porzadku, czuje sie bardzo dobrze:)Rozmawialam tez z bardzo milym i przyjaznym zwierzakom Panem ze SM w Kętach.Opowiedzial mi cala historie ze zlapaniem Cezara z tym ,ze nr telefonu na obrozy byl nie czytelny, ze na terenie wysypiska SM ma ustawine 3 kojce, gdzie przez kilka dni sa trzymane , karmione i pojone psiaki za nim nie znajdzie sie wlascieciel ale maja na to tylko 2 dni potem odwoza psiaki do schroniska, itd. Dziekuje bardzo SM za pomoc w lapanu Cezara, wiecej napisze jak bede miala lepszy dostep do internetu.Pozdrawiam:) Quote
Malgoska Posted July 9, 2012 Posted July 9, 2012 [quote name='Ellig']Z Cezarem wszystko w porzadku, czuje sie bardzo dobrze:)Rozmawialam tez z bardzo milym i przyjaznym zwierzakom Panem ze SM w Kętach.Opowiedzial mi cala historie ze zlapaniem Cezara z tym ,ze nr telefonu na obrozy byl nie czytelny, ze na terenie wysypiska SM ma ustawine 3 kojce, gdzie przez kilka dni sa trzymane , karmione i pojone psiaki za nim nie znajdzie sie wlascieciel ale maja na to tylko 2 dni potem odwoza psiaki do schroniska, itd. Dziekuje bardzo SM za pomoc w lapanu Cezara, wiecej napisze jak bede miala lepszy dostep do internetu.Pozdrawiam:)[/QUOTE] jak dobrze, że z pieskiem wszystko w porządku. Quote
Ellig Posted July 9, 2012 Posted July 9, 2012 Tak , wszystko w porzadku, mieszka teraz w domu Niny.:) Quote
Ikusia Posted July 9, 2012 Posted July 9, 2012 [quote name='Ellig']Tak , wszystko w porzadku, mieszka teraz w domu Niny.:)[/QUOTE] :multi::multi::multi: Quote
Malgoska Posted July 10, 2012 Posted July 10, 2012 od jutra do 25.07.12 bedę na dogo z doskoku, bardzo prosze wszystkich o podnoszenie bazaru: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/228897-Firanki-ksiażki-ciuchy-i-inne-na-dt-Iwoniam-do-25-07-12-godz-22-00[/URL] bazar przełożony do 27.07.12 Quote
missieek Posted July 10, 2012 Posted July 10, 2012 [quote name='barb']A co u Lali ? Przedłuzyłam jej ogłoszenie na Cafe animal i reaktywowalam na allegratka.[/QUOTE] nadal bez domu, nikt o nią nie pyta Quote
iwoniam Posted July 10, 2012 Author Posted July 10, 2012 [quote name='Ellig']Z Cezarem wszystko w porzadku, czuje sie bardzo dobrze:)Rozmawialam tez z bardzo milym i przyjaznym zwierzakom Panem ze SM w Kętach.Opowiedzial mi cala historie ze zlapaniem Cezara z tym ,ze nr telefonu na obrozy byl nie czytelny, ze na terenie wysypiska SM ma ustawine 3 kojce, gdzie przez kilka dni sa trzymane , karmione i pojone psiaki za nim nie znajdzie sie wlascieciel ale maja na to tylko 2 dni potem odwoza psiaki do schroniska, itd. Dziekuje bardzo SM za pomoc w lapanu Cezara, wiecej napisze jak bede miala lepszy dostep do internetu.Pozdrawiam:)[/QUOTE] Dziękujemy Ci za wiadomość :) [COLOR=#ff0000][B]MAKS ZNÓW SZUKA DOMU!!! TYDZIEŃ TEMU WYBIEGŁ Z DOMU I POGRYZŁ PSA SĄSIADÓW, WŁAŚCICIELKA MIESZKANIA USTALIŁA WARUNEK ŻE PIES MA ZNIKNĄĆ. Sytuacja jest o tyle trudna, że Maks jakiś czas temu zwarczał też właścicielkę przy próbie wyrwania kleszcza, udało się dopiero w kagańcu, i teraz ona sama psa nie jest pewna. W miarę możliwości zatrzyma go do znalezienia nowego domu, w najgorszym wypadku odwiezie do schroniska w Krakowie, ale na razie to nie wchodzę w gre. I mam nadzieję, że do tego nie dojdzie, bo wiem, jak Maks reaguje na schronisko, już raz widziałam jak wpada w depresję. Wtedy uratowała go Ania (która teraz przyjąć go nie może, bo ma własne psy), nie wiadomo czy znów ktoś by się znalazł... [/B][/COLOR][COLOR=#000000][B]Błagam ogłaszajcie go, posyłajcie dalej. Ja dzisiaj wieczorem wyjeżdżam z Polski, nie będzie mnie do 22lipca. A dla Maksa im szybciej tym lepiej!!![/B][/COLOR] [URL]http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Owczarek-Maks-pilnie-szuka-domu-W0QQAdIdZ394951905[/URL] tekst i nr do właścicielki można brac stąd to prośba z wątku annykom - maksio był wyciągnięty ze schronu, adoptowany i teraz... znów grozi mu schron może znacie kogoś, kto przygarnie pięknego, rasowego onka? (nie może być z innymi psami) Quote
iwoniam Posted July 10, 2012 Author Posted July 10, 2012 [B]Sarenka [/B]została wczoraj wysterylizowana. Troszkę źle się czuje, ale leki podane. Koszt zabiegu: 220zł i teraz jesteśmy już na minusie :( rozliczenie - str 1, skany będą jak będę w stanie zeskanować. Na razie mam tylko 1 wolną rękę. zapłaciłam paniom doktor 200zł za pieski z Amoka, Iwonce wysłałam drugie 200zł na opłacenie [B]Trufli, Kafirka, Szczęściary. [/B] wojtus - odezwiesz się?? otrzymuję informację na PW, ze na tylu wątkach bywasz, a tu? wszyscy czekają na Twój ruch. transportu [B]Zorii [/B]tu nie wliczałam nawet, bo i tak nie ma od czego odjąć, skoro konto na minusie.. Mam karmę dla maluchów. (20 kg !! od pana Stanisława i Ikusi). Zawiozę ją, ale teraz nie mam za co jechać do Iwanowic. Jutro sterylizacja [B]Loxi i Gaji. [/B]Nie ma na co czekać. ustaliłam z paniami dr, ze zapłacę za ich zabiegi pod koniec miesiąca, bo teraz nie mam z czego :( jeśli możecie to podnoście bazarek. Musimy mieć pieniądze na pomoc maluszkom :) ps. w Bukownie jest [B]suczka [/B]z Olkusza [B]z 3 maleństwami.[/B] Mają może tydzień. Są malutkie. Mama ok 10 kg, Jedno zostało zagryzione, bo sunia cały czas próbuje je gdzieś ukryć. Czy znacie jakiś spokojny DT, gdzie można by te psinki przechować? One bbb. pilnie muszą zmienić miejsce.. Quote
iwoniam Posted July 10, 2012 Author Posted July 10, 2012 rozesłałam bazarek i nieco go podniosłam na reklamach bazarków :) Quote
Malgoska Posted July 10, 2012 Posted July 10, 2012 [quote name='iwoniam'][B]Sarenka [/B]została wczoraj wysterylizowana. Troszkę źle się czuje, ale leki podane. Koszt zabiegu: 220zł i teraz jesteśmy już na minusie :( rozliczenie - str 1, skany będą jak będę w stanie zeskanować. Na razie mam tylko 1 wolną rękę. zapłaciłam paniom doktor 200zł za pieski z Amoka, Iwonce wysłałam drugie 200zł na opłacenie [B]Trufli, Kafirka, Szczęściary. [/B] wojtus - odezwiesz się?? otrzymuję informację na PW, ze na tylu wątkach bywasz, a tu? wszyscy czekają na Twój ruch. transportu [B]Zorii [/B]tu nie wliczałam nawet, bo i tak nie ma od czego odjąć, skoro konto na minusie.. Mam karmę dla maluchów. (20 kg !! od pana Stanisława i Ikusi). Zawiozę ją, ale teraz nie mam za co jechać do Iwanowic. Jutro sterylizacja [B]Loxi i Gaji. [/B]Nie ma na co czekać. ustaliłam z paniami dr, ze zapłacę za ich zabiegi pod koniec miesiąca, bo teraz nie mam z czego :( jeśli możecie to podnoście bazarek. Musimy mieć pieniądze na pomoc maluszkom :) ps. w Bukownie jest [B]suczka [/B]z Olkusza [B]z 3 maleństwami.[/B] Mają może tydzień. Są malutkie. Mama ok 10 kg, Jedno zostało zagryzione, bo sunia cały czas próbuje je gdzieś ukryć. Czy znacie jakiś spokojny DT, gdzie można by te psinki przechować? One bbb. pilnie muszą zmienić miejsce..[/QUOTE] jakies zdjęcie tych maluszków? z 2 bazaru jest 400 zł, nie mam jeszcze wszystkich wpłat ale ufam, że na dniach dojda więc wyślę Ci dzis przed wyjazdem kasę. Pilnujcie kolejnego bazaru bo nie będę w stanie go podnosić tak czesto jak poprzednie; a to dużo daje. Myslę, że też sprzedamy dużo. A potem zrobimy nastepny ;) Quote
majowa Posted July 10, 2012 Posted July 10, 2012 Iwoniu ja dzis zrobie mały przelewik na bieżące potrzeby sama zdecydujesz czy na sterylki czy na paliwo Quote
iwoniam Posted July 10, 2012 Author Posted July 10, 2012 [quote name='Malgoska']jakies zdjęcie tych maluszków? z 2 bazaru jest 400 zł, nie mam jeszcze wszystkich wpłat ale ufam, że na dniach dojda więc wyślę Ci dzis przed wyjazdem kasę. Pilnujcie kolejnego bazaru bo nie będę w stanie go podnosić tak czesto jak poprzednie; a to dużo daje. Myslę, że też sprzedamy dużo. A potem zrobimy nastepny ;)[/QUOTE] Dziękuję Ci za zaangażowanie:) ten, który rozliczasz teraz jest jeszcze na Szczęściarę i Truflę z Kafirkiem ten, który trwa na te psinki, które mam w domu Będę go podnosić, jak najbardziej, :) [quote name='majowa']Iwoniu ja dzis zrobie mały przelewik na bieżące potrzeby sama zdecydujesz czy na sterylki czy na paliwo[/QUOTE] Dziękuję Na sterylki, zdecydowanie na sterylki :) Otrzymałam jeszcze 50zł od państwa, którzy adoptowali jedną psinkę. To też na sterylizację. Z paliwem jakoś damy radę. Pieski to priorytet, a jak będzie krucho to będziemy spacerkiem szli do adopcji ;) Quote
Kejsi Posted July 10, 2012 Posted July 10, 2012 [quote name='iwoniam'] TRZYMAM kciuki za psią mamę :) Pamiętaj, ze jak coś, jak Ikusia nie da rady itp.. pomogę CI :) [COLOR=#ff8c00][SIZE=5][/SIZE][/COLOR] [/QUOTE] Dziękuję Iwonka! Na tą chwilę kombinujemy jak to zrobić żeby się nie najeździć po 2 razy w te i z powrotem ze szczeniakami na szczepienie. Ciężka sprawa. A w Bęczarce ani okolicy nie ma "porządnego" weterynarza... Quote
Malgoska Posted July 10, 2012 Posted July 10, 2012 [LIST=1] [*]! Mania dalej zaginiona, uciekła w czasie burzy, poszukiwana w Krzeszowicach i okolicach ! proszę udostępniajcie na swoich tablicach - tel do mnie 501178384 . dziękuję !!! [/LIST] [URL="https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2229077304097&set=p.2229077304097&type=1&relevant_count=1"][IMG]https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/c0.0.403.403/p403x403/599541_2229077304097_560550728_n.jpg[/IMG] [/URL] Quote
iwoniam Posted July 10, 2012 Author Posted July 10, 2012 ale się tu puuuusto zrobiło chyba wszyscy wyadoptowali pieski i na wakacje pojechali :( masz może jakiś szerszy opis tej suni? Ktoś sprawdzał w Racławicach? Quote
krakowianka.fr Posted July 10, 2012 Posted July 10, 2012 ja jestem dopiero dzis, bo ciagle sie na dogo dostac nie moge, mi sie wiesza chyba jeszcze bardziej niz wam, nie wiem czy to dlatego ze serwer za granca (dla mnie), ale to jest koszmar. odczytam jeszcze PW bo widze ze sie narobilo a jutro porozglaszam bazarek, tym razem obiecuje rozeslac do....40 osob! a co sobie bede zalowac ;) Quote
Recommended Posts