cienkun Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Przepraszam jeżeli dubluję temat, ale szukajka mi nie działa. Chciałem kupić mojej kundlicy-jamnicy kupić buciki, bo śnieg jej zamarza na włoskach pomiędzy palcami i ją boli, ponadto nie może przejść przez ulicę, bo srodki sypane na jezdnię sprawiają że też ją bardzo boli. Ale w sklepie mi powiedziano, że buciki się nie nadają do tego celu i polecili mi masć na mróz. ??? :confused: Quote
bdom Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Mojego psa też bolały łapy od soli, zaczęłam smarować mu zwykłą wazeliną przed każdym spacerem i przeszło. Możesz spróbować też specjalnych maści, na pewno takie są,ale w nich się nie orientuję, bo u nas pomogła wazelina :D Quote
cienkun Posted February 13, 2012 Author Posted February 13, 2012 ja też zawsze smarowałem wazeliną, ale to niezupełnie pomaga na sopelki na kłaczkach pomiędzy poduszkami. Tzn. pomaga na początku ale po chwili już mniej. Quote
Bobryna Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Jeśli suczka ma krótkie łapki takie jak jamnik, to Trudno będzie Ci dobrać dla niej jakieś buciki. Sama mam jamnika i też za bardzo nie chce chodzić, jak posypią chodniki (wazelina wiele nie pomaga, a w zwykłych skórzanych bucikach ochronnych nie chce chodzić). Jedyne butki, jakie mogłyby się nadać dla krótkonożnego psa to według mnie gumowe (takie jak np. w sklepie internetowym karusek), ale nie próbowałam i nie wiem jak z wytrzymałością :P Quote
bdom Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Znalazłam jeszcze coś takiego [url]http://www.karusek.com.pl/produkt.php?prod_id=2127[/url] Quote
Jadzia. Posted March 8, 2012 Posted March 8, 2012 Moim zdaniem lepsze są maści :) mało psów z tego co wiem chce chodzić w butach, łapki się ślizgają a do tego jak np snieg się trochę topi to buciki robią się mokre. Stokrotka co roku używa maści ;) gdzieś kiedyś kupiłam jedną i jest naprawdę bardzo wydajna ;) służy nam już drugą zime a zostało jej jeszcze na kolejne trzy :) Quote
cienkun Posted March 9, 2012 Author Posted March 9, 2012 Dzięki. Chyba w tym roku już śniegu nie będzie. :) Quote
optymistkaa Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 moja sunia ma buciki z twardą podeszwą tego typu tylko czerwone : [URL]http://allegro.pl/buty-dla-psa-trampki-granatowe-pol-ceny-i2312997885.html[/URL] dzięki temu i smarowaniu kremem nawilżającym przez cały rok ma poduszki jak szczeniaczek Quote
natka.jezewska Posted August 26, 2012 Posted August 26, 2012 Mój pies też miał ten problem, kupiłam mu buciki w których chodził jak bocian :D Potem też próbowałam wazeliny i nam pomogła, Powodzenia:) Quote
Recommended Posts