Oscar Patric Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 Chciałam się zapytać czy Pitbull,który ma kurs PT,IPO itd może być dopuszczony do zawodów psów obronnych/pracujących? Quote
jefta Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 kursy nie wystarcza, trzeba miec zaliczony egzamin PT1 ;) . Nie ma ograniczen rasowych. Quote
Oscar Patric Posted February 15, 2012 Author Posted February 15, 2012 aha,dziękuję za informację pozdrawiamy:) Quote
dobeczka Posted May 22, 2012 Posted May 22, 2012 Ograniczenie jest, jeżeli piesek nie ma rodowodu. Bo nie mając papierka nie może brać udziału w zawodach na poziomie choćby MP. Możesz kończyć sobie wszystkie egzaminy aż po IPO III ale nie można startować w zawodach niestety. Quote
jefta Posted May 23, 2012 Posted May 23, 2012 [QUOTE]Ograniczenie jest, jeżeli piesek nie ma rodowodu. Bo nie mając papierka nie może brać udziału w zawodach na poziomie choćby MP. Możesz kończyć sobie wszystkie egzaminy aż po IPO III ale nie można startować w zawodach niestety[/QUOTE] Pity sa rasa nieuznana, wiec rodowodow ZK nie maja. W zawodach psy bez papierow jak najbardziej startowac moga; za wyjatkiem Mistrzostw Polski (jedne zawody w roku). IPO III w Pl mozna zdawac tylko na zawodach. unikatowydiament, zdajesz sobie sprawe, ze na zawody trzeba prezentować nieporownywalnie wyzszy poziom niz na egzaminach? Moze zaczniesz od egzaminow by zobaczyc co i jak? Quote
dobeczka Posted May 24, 2012 Posted May 24, 2012 No piszę właśnie o tym, że nie mogą na poziomie MP (Mistrzostw Polski ;)) . Wiem także , że rodowodów nie mają w ZK, czyli to też miałam na względzie. Ja myślałam, ze jak piszę do unikatowydiament to zrozumie. I co do IPO III to zwracam honor, racja zapędziłam się. :roll: Quote
jefta Posted May 25, 2012 Posted May 25, 2012 [QUOTE]Możesz kończyć sobie wszystkie egzaminy aż po IPO III [B]ale nie można startować w zawodach niestety[/B][/QUOTE] to zdanie sugeruje ze nie mozna wcale dlatego sprostowalam ;) Quote
dobeczka Posted May 26, 2012 Posted May 26, 2012 Jasne, że sugeruje ale wyrwane z kontekstu, dalej jest napisane na poziomie MP ;) za to jadąc do Niemiec z przygotowanym psem możesz spokojnie zdawać egzamin i nie potrzeba mistrzostw. ;) Quote
Recommended Posts