Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 3 months later...
Posted

Ograniczenie jest, jeżeli piesek nie ma rodowodu. Bo nie mając papierka nie może brać udziału w zawodach na poziomie choćby MP. Możesz kończyć sobie wszystkie egzaminy aż po IPO III ale nie można startować w zawodach niestety.

Posted

[QUOTE]Ograniczenie jest, jeżeli piesek nie ma rodowodu. Bo nie mając papierka nie może brać udziału w zawodach na poziomie choćby MP. Możesz kończyć sobie wszystkie egzaminy aż po IPO III ale nie można startować w zawodach niestety[/QUOTE]
Pity sa rasa nieuznana, wiec rodowodow ZK nie maja. W zawodach psy bez papierow jak najbardziej startowac moga; za wyjatkiem Mistrzostw Polski (jedne zawody w roku). IPO III w Pl mozna zdawac tylko na zawodach.

unikatowydiament, zdajesz sobie sprawe, ze na zawody trzeba prezentować nieporownywalnie wyzszy poziom niz na egzaminach? Moze zaczniesz od egzaminow by zobaczyc co i jak?

Posted

No piszę właśnie o tym, że nie mogą na poziomie MP (Mistrzostw Polski ;)) . Wiem także , że rodowodów nie mają w ZK, czyli to też miałam na względzie.
Ja myślałam, ze jak piszę do unikatowydiament to zrozumie.
I co do IPO III to zwracam honor, racja zapędziłam się. :roll:

Posted

[QUOTE]Możesz kończyć sobie wszystkie egzaminy aż po IPO III [B]ale nie można startować w zawodach niestety[/B][/QUOTE]
to zdanie sugeruje ze nie mozna wcale dlatego sprostowalam ;)

Posted

Jasne, że sugeruje ale wyrwane z kontekstu, dalej jest napisane na poziomie MP ;)
za to jadąc do Niemiec z przygotowanym psem możesz spokojnie zdawać egzamin i nie potrzeba mistrzostw. ;)