iwona_lena Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 Od kilku dni sen spędza mi z powiek fakt " czy założyć tego foto-bloga, czy nie?" :-? No i ... :mad:... klamka zapadła - zakładam bo w końcu zdjęć mam tyle że nie mam co z nimi robić, a fajnie jest się czasem czymś z Kimś podzielić ... może nie tyle wiedzą o psach, bo tu nadal się uczę i każdy dzień to nowe doświadczenia, ale fotkami, filmikami, ciekawymi i śmiesznymi wydarzeniami. Ktoś może zapytać co to za dziwna nazwa na foto-bloga? Już wyjaśniam ... ... ta mała śliczna "kruszynka" z serduszkiem na piersi będzie wiodła tu prym i to jej fotek będzie najwięcej :cool3: Na imię jej [FONT=Arial Black]KITA [/FONT]a urodziła się ... zresztą zobaczcie Sami... [video]http://youtu.be/oZ5Fhrz_vpM[/video] I wyrosło to takie wielkie i mądre (przebiegłe) psisko :painting: co Pańcie czasem na ładne oczy chce wziąć ... a cwaniara za darmo nic nie chce zrobić :p Ale ja mam na nią sposób :diabloti: ... [video]http://youtu.be/TY-6lK19OTU[/video] Mam nadzieję że czasem Ktoś tu zajrzy i zostawi coś od Siebie. A ja postaram się wrzucić czasem coś ciekawego... Pozdrawiam Wszystkich :hand: Quote
phase Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 Dziwne, że nikt nie zagląda tu. To bd pierwsza. :) Ona jest nieziemska!! Poproszę aktualne zdjęcia. :D Pozdrawiam. Quote
iwona_lena Posted February 11, 2012 Author Posted February 11, 2012 [quote name='phase']Dziwne, że nikt nie zagląda tu. To bd pierwsza. :) Ona jest nieziemska!! Poproszę aktualne zdjęcia. :D Pozdrawiam. Dziękuję za odwiedziny i miły komentarz a na życzenie aktualne foteczki :cool3: Tylko niestety zrzuciła futerko i wygląda chudo ;) ... ... ale widać że zadowolona ze śniegu :bigcool: Pozdrawiam :) :bye: Quote
phase Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 Ale dostojna jest. :) http://foto2.m.onet.pl/_m/9039e8ad99e948872ffc266e7e6457ae,10,19,0.jpg Quote
bety Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 Hej, Może trochę galeria AA odżyje i ktoś oprócz mnie będzie coś wstawiał. :multi: Także WITAJCIE. :lol: Pzdr Quote
iwona_lena Posted February 12, 2012 Author Posted February 12, 2012 Dziękujemy za serdeczne powitanie :) Quote
iwona_lena Posted February 14, 2012 Author Posted February 14, 2012 A tu zdjęcia z przed kilku dni jeszcze, ale pogoda była piękna i można było focić :) -"Co tak na mnie patrzysz? Co? Mam coś na nosie?" :p - "I kto powiedział że Akity są leniwe?" Kita uwielbia ciągać sanki, czasem pańcie :x, więc postanowiłam zamówić Kitajcuni prawdziwe szelki i będziemy trenować. Mam nadzieję że się nie zniechęci :diabloti: Quote
phase Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 O jaaa, ale ona i wy musicie mieć frajdę z tych sanek! :D Jak będą nowe szelki i będzie ciągnąć to duuużo fotek prosimy. :) Jak na końcu ogonka jeszcze biały kolorek ma, hehe. :) Quote
iwona_lena Posted February 15, 2012 Author Posted February 15, 2012 phase napisał(a):O jaaa, ale ona i wy musicie mieć frajdę z tych sanek! :D Jak będą nowe szelki i będzie ciągnąć to duuużo fotek prosimy. :) Jak na końcu ogonka jeszcze biały kolorek ma, hehe. :) Będą fotki na pewno, pytanie czy będzie jeszcze śnieg :niewiem: Pozdrawiam :hand: Quote
phase Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 Zapowiadali "śnieżyce", więc jestem ciekawa, na ile one będą. Zapraszam do Żabciowej galeryjki. :D http://www.dogomania.pl/threads/223167-Moje-kud%C5%82ate-szcz%C4%99%C5%9Bcie. Quote
Agata A. Posted February 16, 2012 Posted February 16, 2012 Kita wydoroślała, piękna sunia o fantastycznym umaszczeniu:) Mój Hantek tez lubi ciągnąc ale oponę:) Pozdrawiam Quote
Oscar Patric Posted February 18, 2012 Posted February 18, 2012 piękna i wspaniała:) pozdrawiamy i zapraszamy do Nas:) Quote
phase Posted April 15, 2012 Posted April 15, 2012 A gdzie wy zaginęliście? Czekam na nowe foteczki. :) Quote
Oscar Patric Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 też poprosiłabym o nowe foteczki pięknej dziewczynki:) pozdrawiamy cieplutko Quote
iwona_lena Posted May 5, 2012 Author Posted May 5, 2012 Witam Wszystkich po długiej nieobecności ... bo jak wiosną bywa - natłok obowiązków i porządków. Mam foteczki troszkę z innej beczki ale przyszło na świat moje małe szczęście którym chcę się podzielić :) Ma na imię Milka i urodziła się 02.05.2012 Moje dziewczyny ... :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Mały spacerek a po spacerku... ... pora karmienia :) KITAJCA zrobię już nie bawem tylko "wypiorę" :razz: Pozdrawiam Quote
phase Posted May 6, 2012 Posted May 6, 2012 Gratuluję nowego członka rodzinki. :D :) Te umaszczenia są BOSKIE!! Quote
iwona_lena Posted May 25, 2012 Author Posted May 25, 2012 Cieszę się że mała Milka się podobała niedługo dodam parę fotek, została zaczipowana i opisana, wkrótce dostanie swój paszport. Dodam że osoby opisujące konie nie przepadają za opisywaniem srokaczy ... a dlaczego? Jak przyjdzie paszport to Wam pokażę :cool3:. A tym czasem dodaję fotki ze spacerku :) Pogoda była ładna... A po spacerku po-wylegiwała się w ogródku w cieniu :) Wyprana 2 dni temu a o mały włos za kurą skończyła by w gnojówie :angryy: ale bym się wkurzyła :mad:, na szczęście w porę zablokowałam smycz ... ale kury nie zauważyłam :-x za to poczułam jak mnie szarpnęła :crazyeye: biedny mój kręgosłup :placz::placz: Nie chciało by mi się znowu jej prać :shake: namoczyć tę sierść to katorga... Pozdrawiam i do następnego ... :mdrmed: paaaaa Quote
phase Posted May 25, 2012 Posted May 25, 2012 "Mała" robi wrażenie. ;) http://foto0.m.onet.pl/_m/a953ab347faae233e7f879a7ee52ce74,21,19,0.jpg Ja swoją w końcu muszę wykąpać. Częściej odwiedzajcie dogo i zasypujcie fotkami. :D Quote
Agata A. Posted May 27, 2012 Posted May 27, 2012 Dostojna Kita:) ma piekne wilcze umaszczenie. To prawda, że wypranie akity zajmuje bardzo dużo czasu Quote
iwona_lena Posted May 31, 2012 Author Posted May 31, 2012 Dzięki :) wydaje mi się że akity na ogół są dostojnie i wyniosłe, wystarczy popatrzeć jak się poruszają - sama gracja i dostojność w każdym ruchu. Taaaa, uwielbiam wilcze umaszczenie, a prać na szczęście, często nie trzeba bo one nie mają skłonności do brudzenia się (bynajmniej nie moja :) Jak wychodzi na dwór w deszczowy dzień to szuka suchego miejsca żeby postawić łapę - jak kot, nielubi wody. A kompanie uuuuuu, ile to się trzeba namęczyć żeby zechciało szanowny kuperek wsadzić do wanny, to się nie gada :angryy: Pozdrawiam paaaa :) Quote
phase Posted May 31, 2012 Posted May 31, 2012 Hahahaha z tym kąpaniem to większość chyba się ma. :D Quote
Agata A. Posted May 31, 2012 Posted May 31, 2012 Mój lubi kąpiel, suszenie znosi, a w deszczowy dzień nosa poza dom nie wystawia, wtedy nagle nie musi załatwiać swoich potrzeb, a jak go w kojcu zamknę to biadoli i marudzi dopóki do domu nie zostanie wpuszczony:) Trzeba przyznać akity to czyściochy, więc nawet jego biała sierść na łapach i brzuchu jest czysta. Z tą dostojnością i dumą to szczera prawda, czasem mam wrażenie jakby Hunter wiedział, że jest piękny. Pozdrawiam Quote
iwona_lena Posted June 2, 2012 Author Posted June 2, 2012 Agata A. napisał(a):Mój lubi kąpiel, suszenie znosi, a w deszczowy dzień nosa poza dom nie wystawia, wtedy nagle nie musi załatwiać swoich potrzeb, a jak go w kojcu zamknę to biadoli i marudzi dopóki do domu nie zostanie wpuszczony:) Trzeba przyznać akity to czyściochy, więc nawet jego biała sierść na łapach i brzuchu jest czysta. Z tą dostojnością i dumą to szczera prawda, czasem mam wrażenie jakby Hunter wiedział, że jest piękny. Pozdrawiam Agata :) zdjęcie Hantka w Twoim awatarze mówi samo za siebie (chciało by się przytoczyć słowa piosenki "I'm sexy and I know it"). Po prostu akity znają swoją wartość i dumnie się z tym noszą :) Piękny chłopak :) Powracając do kąpieli - moja też znosi kompanie jak już wskoczy do wanny (za parówką wlezie wszędzie). Bardzo mi się podoba to że takie z nich czyściochy u mnie za to maja 6+ Wstaw tu parę zdjęć przystojniaczka będzie ciekawiej. Pozdrawiam :) Quote
Recommended Posts