Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Od kilku dni sen spędza mi z powiek fakt " czy założyć tego foto-bloga, czy nie?" :-?

No i ... :mad:... klamka zapadła - zakładam bo w końcu zdjęć mam tyle że nie mam co z nimi robić, a fajnie jest się czasem czymś z Kimś podzielić ... może nie tyle wiedzą o psach, bo tu nadal się uczę i każdy dzień to nowe doświadczenia, ale fotkami, filmikami, ciekawymi i śmiesznymi wydarzeniami.

Ktoś może zapytać co to za dziwna nazwa na foto-bloga? Już wyjaśniam ...

... ta mała śliczna "kruszynka" z serduszkiem na piersi będzie wiodła tu prym i to jej fotek będzie najwięcej :cool3:

Na imię jej [FONT=Arial Black]KITA [/FONT]a urodziła się ... zresztą zobaczcie Sami...

[video]http://youtu.be/oZ5Fhrz_vpM[/video]

I wyrosło to takie wielkie i mądre (przebiegłe) psisko :painting: co Pańcie czasem na ładne oczy chce wziąć ...
a cwaniara za darmo nic nie chce zrobić :p
Ale ja mam na nią sposób :diabloti: ...

[video]http://youtu.be/TY-6lK19OTU[/video]

Mam nadzieję że czasem Ktoś tu zajrzy i zostawi coś od Siebie. A ja postaram się wrzucić czasem coś ciekawego...

Pozdrawiam Wszystkich :hand:

• Replies 63
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='phase']Dziwne, że nikt nie zagląda tu.
To bd pierwsza. :)
Ona jest nieziemska!!
Poproszę aktualne zdjęcia. :D

Pozdrawiam.

Dziękuję za odwiedziny i miły komentarz a na życzenie aktualne foteczki :cool3:

Tylko niestety zrzuciła futerko i wygląda chudo ;) ...

... ale widać że zadowolona ze śniegu :bigcool:

Pozdrawiam :) :bye:

Posted

A tu zdjęcia z przed kilku dni jeszcze, ale pogoda była piękna i można było focić :)

-"Co tak na mnie patrzysz? Co? Mam coś na nosie?" :p

- "I kto powiedział że Akity są leniwe?"

Kita uwielbia ciągać sanki, czasem pańcie :x, więc postanowiłam zamówić Kitajcuni prawdziwe szelki i będziemy trenować. Mam nadzieję że się nie zniechęci :diabloti:

Posted

O jaaa, ale ona i wy musicie mieć frajdę z tych sanek! :D
Jak będą nowe szelki i będzie ciągnąć to duuużo fotek prosimy. :)

Jak na końcu ogonka jeszcze biały kolorek ma, hehe. :)

Posted

phase napisał(a):
O jaaa, ale ona i wy musicie mieć frajdę z tych sanek! :D
Jak będą nowe szelki i będzie ciągnąć to duuużo fotek prosimy. :)

Jak na końcu ogonka jeszcze biały kolorek ma, hehe. :)

Będą fotki na pewno, pytanie czy będzie jeszcze śnieg :niewiem:

Pozdrawiam :hand:

• 1 month later...
  • 3 weeks later...
Posted

Witam Wszystkich po długiej nieobecności ... bo jak wiosną bywa - natłok obowiązków i porządków. Mam foteczki troszkę z innej beczki ale przyszło na świat moje małe szczęście którym chcę się podzielić :)

Ma na imię Milka i urodziła się 02.05.2012

Moje dziewczyny ... :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Mały spacerek a po spacerku...

... pora karmienia :)

KITAJCA zrobię już nie bawem tylko "wypiorę" :razz: Pozdrawiam

• 3 weeks later...
Posted

Cieszę się że mała Milka się podobała niedługo dodam parę fotek, została zaczipowana i opisana, wkrótce dostanie swój paszport. Dodam że osoby opisujące konie nie przepadają za opisywaniem srokaczy ... a dlaczego? Jak przyjdzie paszport to Wam pokażę :cool3:.

A tym czasem dodaję fotki ze spacerku :)

Pogoda była ładna...

A po spacerku po-wylegiwała się w ogródku w cieniu :)

Wyprana 2 dni temu a o mały włos za kurą skończyła by w gnojówie :angryy: ale bym się wkurzyła :mad:, na szczęście w porę zablokowałam smycz ... ale kury nie zauważyłam :-x za to poczułam jak mnie szarpnęła :crazyeye: biedny mój kręgosłup :placz::placz:

Nie chciało by mi się znowu jej prać :shake: namoczyć tę sierść to katorga...

Pozdrawiam i do następnego ... :mdrmed: paaaaa

Posted

Dzięki :) wydaje mi się że akity na ogół są dostojnie i wyniosłe, wystarczy popatrzeć jak się poruszają - sama gracja i dostojność w każdym ruchu. Taaaa, uwielbiam wilcze umaszczenie, a prać na szczęście, często nie trzeba bo one nie mają skłonności do brudzenia się (bynajmniej nie moja :) Jak wychodzi na dwór w deszczowy dzień to szuka suchego miejsca żeby postawić łapę - jak kot, nielubi wody. A kompanie uuuuuu, ile to się trzeba namęczyć żeby zechciało szanowny kuperek wsadzić do wanny, to się nie gada :angryy:
Pozdrawiam paaaa :)

Posted

Mój lubi kąpiel, suszenie znosi, a w deszczowy dzień nosa poza dom nie wystawia, wtedy nagle nie musi załatwiać swoich potrzeb, a jak go w kojcu zamknę to biadoli i marudzi dopóki do domu nie zostanie wpuszczony:) Trzeba przyznać akity to czyściochy, więc nawet jego biała sierść na łapach i brzuchu jest czysta. Z tą dostojnością i dumą to szczera prawda, czasem mam wrażenie jakby Hunter wiedział, że jest piękny.
Pozdrawiam

Posted

Agata A. napisał(a):
Mój lubi kąpiel, suszenie znosi, a w deszczowy dzień nosa poza dom nie wystawia, wtedy nagle nie musi załatwiać swoich potrzeb, a jak go w kojcu zamknę to biadoli i marudzi dopóki do domu nie zostanie wpuszczony:) Trzeba przyznać akity to czyściochy, więc nawet jego biała sierść na łapach i brzuchu jest czysta. Z tą dostojnością i dumą to szczera prawda, czasem mam wrażenie jakby Hunter wiedział, że jest piękny.
Pozdrawiam

Agata :) zdjęcie Hantka w Twoim awatarze mówi samo za siebie (chciało by się przytoczyć słowa piosenki "I'm sexy and I know it"). Po prostu akity znają swoją wartość i dumnie się z tym noszą :) Piękny chłopak :)

Powracając do kąpieli - moja też znosi kompanie jak już wskoczy do wanny (za parówką wlezie wszędzie).
Bardzo mi się podoba to że takie z nich czyściochy u mnie za to maja 6+

Wstaw tu parę zdjęć przystojniaczka będzie ciekawiej. Pozdrawiam :)