Gamba Posted April 20, 2008 Author Posted April 20, 2008 Ona szarpie tylko na początku, potem chodzi w kółko (tak jak po łańcuchu), wpada na Kalifa usadzonego na tylku i mamy cyrk. Drze japę przy tym okrutnie i za wszelka cenę stara się podejsc do psa . Quote
Koperek Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 I jak jeszcze powiesz, że nijak nie da jej się uspokoić to pomyślę, że mi moją ukradłeś :diabloti: Chociaż ja mam taka jedną metodę- czasami działa:evil_lol: Staję wtedy przy tym psie, co go obszczekuje i krótkimi seriami szarpnięć smyczą mówię: spokój, spokój, spokój, spokój itp. Wtedy [B]Bonusiek [/B]widzi, że nie daję za wygraną i się uspokaja. A ciekawi mnie, co [B]Kalif[/B] biedny na to?? Quote
Gamba Posted April 20, 2008 Author Posted April 20, 2008 [quote name='Koperek']I jak jeszcze powiesz, że nijak nie da jej się uspokoić to pomyślę, że mi moją ukradłeś :diabloti: Chociaż ja mam taka jedną metodę- czasami działa:evil_lol: Staję wtedy przy tym psie, co go obszczekuje i krótkimi seriami szarpnięć smyczą mówię: spokój, spokój, spokój, spokój itp. Wtedy [B]Bonusiek [/B]widzi, że nie daję za wygraną i się uspokaja. A ciekawi mnie, co [B]Kalif[/B] biedny na to??[/quote] Ja jeszcze takiego sposobu nie znalazłem :roll:, napiszę tak : Lala jest bardzo wrazliwa i wyczulona na szarpanie smyczą (chodzi mi o to, że reaguje natychmiastowo ) jednak nie sprawdza się to w przypadku widoku psa :cool3:. Kalif bidulek tylko patrzy na mnie bo nie wie czy ma siedziec na tyłku czy próbowac dopchac sie do pieska :shake:.Mimo ze wiekszy i cięzszy od tej larwy wstretnej to łatwo nad nim zapanować ;) PS.Konieczne jest wstawienie fotek Bony na ów wątek . Quote
Koperek Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 Oj, raczej nie:shake:- z wyglądu to podobna do [B][SIZE=3][COLOR=red]LALI[/COLOR][/SIZE][/B], jak ...hmmm- ratlerek do dobermana?? :eviltong: :evil_lol: Quote
Gamba Posted April 20, 2008 Author Posted April 20, 2008 [quote name='Koperek']Oj, raczej nie:shake:- z wyglądu to podobna do [B][SIZE=3][COLOR=red]LALI[/COLOR][/SIZE][/B], jak ...hmmm- ratlerek do dobermana?? :eviltong: :evil_lol:[/quote] Nic nie szkodzi :cool3: Wszystkie piesy nasze są :diabloti: Quote
Koperek Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 Ale kusisz...:diabloti: Pomyślimy...;) Dobrej nocki bym [B][SIZE=3][COLOR=red]LALI [/COLOR][/SIZE][/B]życzyła, ale ona chyba już daaaaawno w wyrku, co?? Więc dobrej nocki tym co nie śpią jeszcze...!:lol: Quote
Gamba Posted April 20, 2008 Author Posted April 20, 2008 [quote name='Koperek']Ale kusisz...:diabloti: Pomyślimy...;) Dobrej nocki bym [B][SIZE=3][COLOR=red]LALI [/COLOR][/SIZE][/B]życzyła, ale ona chyba już daaaaawno w wyrku, co?? Więc dobrej nocki tym co nie śpią jeszcze...!:lol:[/quote] Lala w wyrku już ale jeszcze nie śpi :eviltong:.Aktualnie zagryzają sie na łóżku :roll::mad: Miłej nocki i kolorowych snów :p Quote
Gamba Posted April 22, 2008 Author Posted April 22, 2008 Na 15 maja Lalusia ma umówioną sterylkę :roll: a ja już zaczynam się bać... Quote
Koperek Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 Spoko-oko :lol: Też się trzęsłam, jak osika, jak moja leżała na stole, ale poszlo gładko i sprawnie ;) A to, że o malo nie zeszłam na "drugą stronę", to już inna rzecz :eviltong::evil_lol: [I]Niestety tydzień męczarni, bo ją bolało, a ja chciałam jej ulżyć i smarować alantanem, a ona myślała, że chcę jej krzywdę zrobić:shake: No chyba już taki mój pieski los- z tego, co czytam Twój podobny:roll:, że z własnym psem nie za wiele mogę...[/I] Quote
Gamba Posted April 22, 2008 Author Posted April 22, 2008 [quote name='Koperek']Spoko-oko :lol: Też się trzęsłam, jak osika, jak moja leżała na stole, ale poszlo gładko i sprawnie ;) A to, że o malo nie zeszłam na "drugą stronę", to już inna rzecz :eviltong::evil_lol: [I]Niestety tydzień męczarni, bo ją bolało, a ja chciałam jej ulżyć i smarować alantanem, a ona myślała, że chcę jej krzywdę zrobić:shake: No chyba już taki mój pieski los- z tego, co czytam Twój podobny:roll:, że z własnym psem nie za wiele mogę...[/I][/quote] Podejrzewam, że z Lalką będzie podobnie :evil_lol:.Chociaż ona pewnie będzie leżeć plackiem i się nie ruszać :loveu:. Załatwiłem sobie urlop na cztery dni żeby posiedzieć z bydłem w domu i poobserwować Lalę i tą ranę!Tylko co bedzie jak pójdę do pracy,a one zostaną same w domu ? Quote
Koperek Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 Tyle będzie, że musisz je jakoś porozdzielać po pokojach;). Nie powinna się [B][SIZE=3][COLOR=red]LALA [/COLOR][/SIZE][/B]bawić w żaden sposób, ani biegać, bo się może wszystko "rozejść" i dopiero kłopotu sobie narobisz :roll: Quote
Gamba Posted April 22, 2008 Author Posted April 22, 2008 [quote name='Koperek']Tyle będzie, że musisz je jakoś porozdzielać po pokojach;). Nie powinna się [B][SIZE=3][COLOR=red]LALA [/COLOR][/SIZE][/B]bawić w żaden sposób, ani biegać, bo się może wszystko "rozejść" i dopiero kłopotu sobie narobisz :roll:[/quote] Wiem i zdaję sobie z tego sprawę.Tylko po pokojach nie edzie łatwo, bo wszystkie zamieszkane,a Kalif franca otwiera sobie drzwi sam :cool3:.Chyba edzie musiał chłopak pojechać do rodzinnego domku na wywczasy :evil_lol: Quote
Koperek Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 Lepiej [B]Kalifowi[/B] tego nie powtarzaj, bo się sam w pokoju zamknie:evil_lol: A [B][SIZE=3][COLOR=red]LALECZCE[/COLOR][/SIZE][/B] szepnij, że dzień głodówki ją czeka- myślę, ze przy jej wyczynach jedzeniowych za bardzo się nie zmartwi :evil_lol: Źyczę [SIZE=3][COLOR=red][SIZE=2][COLOR=black][B]całej bandzie[/B] [SIZE=1](w tym pańciowi[SIZE=3][COLOR=red] [B]LALI:eviltong:[/B][/COLOR][/SIZE])[/SIZE][/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE] dobrej nocki!- choć pewnie trochę za późno dla zwierzaków... Quote
Gamba Posted April 22, 2008 Author Posted April 22, 2008 [quote name='Koperek']Lepiej [B]Kalifowi[/B] tego nie powtarzaj, bo się sam w pokoju zamknie:evil_lol: A [B][SIZE=3][COLOR=red]LALECZCE[/COLOR][/SIZE][/B] szepnij, że dzień głodówki ją czeka- myślę, ze przy jej wyczynach jedzeniowych za bardzo się nie zmartwi :evil_lol: Źyczę [SIZE=3][COLOR=red][SIZE=2][COLOR=black][B]całej bandzie[/B] [SIZE=1](w tym pańciowi[SIZE=3][COLOR=red] [B]LALI:eviltong:[/B][/COLOR][/SIZE])[/SIZE][/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE] dobrej nocki!- choć pewnie trochę za późno dla zwierzaków...[/quote] Jak ja bym chciał zeby on zamykał sie sam w pokoju chociaż na 5 minut dziennie :diabloti: i niech zabierze Lalkę ze sobą i tam się razem zagryzają :loveu:. Już mi zbrzydła zabawa w " zagryź mnie, no zagryź " oraz " teraz ty mnie zagryź,przebiegnij po mnie,wskocz na łóżko i zeskocz na mnie ":stupid::stupid::stupid: Myślę, że Lala z usmiecha na tej rozdziabionej mordzie przyjmie nowinkę o przymysowym poście ;). My też już uciekamy spać, bo dzis do pracy idziemy :cool3: Quote
Gamba Posted April 26, 2008 Author Posted April 26, 2008 Lalka uchwycona na posłaniu ( jest to widok bardzo rzadki :cool1: ) [URL=http://imageshack.us][IMG]http://img242.imageshack.us/img242/8858/lpxi0.jpg[/IMG][/URL] a to dlatego, że L. i K. sypiają w innym miejscu :diabloti: [URL=http://imageshack.us][IMG]http://img178.imageshack.us/img178/3606/razhg3.jpg[/IMG][/URL] [URL=http://imageshack.us][IMG]http://img172.imageshack.us/img172/4661/raz2bt3.jpg[/IMG][/URL] Gdzieś tam w środeczku,miedzy nimi położe się ja :cool1: . Quote
zasadzkas Posted April 26, 2008 Posted April 26, 2008 [quote name='Gamba']Gdzieś tam w środeczku,miedzy nimi położe się ja :cool1: .[/quote] Dobre, dobre. Rozumiem, że rozmiary masz wagi szczypiorkowej :evil_lol: A my narzekamy, że Milwa się między nas wciska i rozwala, niemądrzy :roll: Quote
Gamba Posted April 26, 2008 Author Posted April 26, 2008 [quote name='zasadzkas']Dobre, dobre. Rozumiem, że rozmiary masz wagi szczypiorkowej :evil_lol: A my narzekamy, że Milwa się między nas wciska i rozwala, niemądrzy :roll:[/quote] yyy... no wielkim chłopem to ja zdecydowanie nie jestem :diabloti: Narzaekają a to przecież tylko jeden maluśki dobermanek :shake:.A może chcecie jeszcze do kolekcji Lalusię ? :cool3: .Ona tak kocha się przytulać,miziać i spac w łózku ;).A już pełnia szczęścia jest jak może się do mnie przykleić cała :oops:.Swoją drogą Lalka zawsze sypia przyklejona do mnie...ona nie bedzie spac obok,ona musi sie jeszcze tulkać w nocy :evil_lol: Quote
epe Posted April 26, 2008 Posted April 26, 2008 Witaj Gamba! Fotki cudne!:lol: Czy Ty przypadkiem nie za bardzo rozpuszczasz Lalunię? Jeszcze pomyśli,że jest przywódcą stada!:evil_lol: Quote
Gamba Posted April 26, 2008 Author Posted April 26, 2008 [quote name='epe']Witaj Gamba! Fotki cudne!:lol: Czy Ty przypadkiem nie za bardzo rozpuszczasz Lalunię? Jeszcze pomyśli,że jest przywódcą stada!:evil_lol:[/quote] No przecież po to jest żeby ją rozpuszczać :diabloti:. Lalka i przywódca stada :mdleje:.Biedne to stado by było...już pewnie by się rozpadło :evil_lol: Quote
Koperek Posted April 26, 2008 Posted April 26, 2008 Rzeczywiście fotki cuuudne! a [B][SIZE=3][COLOR=red]LALECZKA[/COLOR][/SIZE][/B], jak zwykle [B]cud miód dziewczynka!:loveu:[/B] [quote name='epe'] Czy Ty przypadkiem nie za bardzo rozpuszczasz Lalunię? Jeszcze pomyśli,że jest przywódcą stada!:evil_lol:[/quote] Posikam się- [B][SIZE=3][COLOR=red]LALA [/COLOR][/SIZE][/B]przywódczynią :roflt: [SIZE=1](...tak jak moja Bona:eviltong:)[/SIZE] [SIZE=1]A tak za przeproszeniem to dla Ciebie [B]Gama[/B] nie ma tam już miejsca. Jak widzę są dwie kołdry- dla Lali i dla Kalifa! To gdzie Ty jeszcze chcesz się tam wpie***yć?? :)[/SIZE] Quote
epe Posted April 26, 2008 Posted April 26, 2008 Koperek! Nie śmiej się! Czytasz może wątek Brajla? Po śmierci Pana Włodka w stadku Edytki zaszły zaskakujące zmiany-nagle przywóddztwo objęła Bajka!:crazyeye: I duże samce zaczęły się podporządkowywać!:crazyeye: A zawsze ONek Brajl "dowodził"! Wcale nie zdziwiłabym się,gdyby Lalunia wzięła "ster" w swoje łapki-ciekawa jestem wtedy miny Gamby i Kalifa!:evil_lol: Quote
Koperek Posted April 26, 2008 Posted April 26, 2008 [B]epe![/B] Ależ ja się nie śmieję! Ja ryczę ze śmiechu! :evil_lol: Wątku nie czytam, ale wyobraźnię dosyć sporą mam- i jakoś tego nie widzę jej oczami :crazyeye: :eviltong: Quote
Gamba Posted April 26, 2008 Author Posted April 26, 2008 [quote name='Koperek'] Posikam się- [B][SIZE=3][COLOR=red]LALA [/COLOR][/SIZE][/B]przywódczynią :roflt: [SIZE=1](...tak jak moja Bona:eviltong:)[/SIZE] [SIZE=1]A tak za przeproszeniem to dla Ciebie [B]Gama[/B] nie ma tam już miejsca. Jak widzę są dwie kołdry- dla Lali i dla Kalifa! To gdzie Ty jeszcze chcesz się tam wpie***yć?? :)[/SIZE][/quote] Jakoś też nie wyobrażam sobie Lalki władającej stadem hehe. To zdecydowanie nie ten typ psa :loveu: ale Kalif...myślę, że nie miałby z tym problemu :cool3:. Dwie kołderki są, bo ja sypiam pod dwoma :oops: mi wiecznie jest zimno. Lalka też lubi ciepełko :evil_lol:.I to jest moje łóżko ( wynajęte bo wynajęte )więc niestety muszą pogodzić sie z moją obecnością tam :roll:.Ma to również swoje plusy, bo gdy tylko rano zadzwoni budzik Kalif zabiera sie za pobudkę,a jak Kalif to i Lalka również :shake: [QUOTE]Wcale nie zdziwiłabym się,gdyby Lalunia wzięła "ster" w swoje łapki-ciekawa jestem wtedy miny Gamby i Kalifa!:evil_lol: [/QUOTE] Na tyle sobie dzicina nie pozwoli :evil_lol:,bo to takie uległe suczydełko jest.No chyba, że jej się coś poprzestawia pod kopułką to wtedy Gamba szybciutko naprostuje Laleczkę :cool1: Quote
epe Posted April 26, 2008 Posted April 26, 2008 Gamba! Gdyby Lala chciała rządzić,to byłaby na liście metamorfoz nr.1:evil_lol: A Kalif jest taki słodki jak śpi! Rozczulił mnie-aniołek taki! Quote
Recommended Posts