Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jeżeli ma powiększone narządy rodne, cycuszki, wylizuje się, częściej sika, to może już właśnie ma cieczkę - albo bardzo skąpą i czyści się dokładnie, albo bezkrwawą. Może tak być z 1-szą cieczką.

Posted

radze udac sie do lekarza bo moze byc to tez młodzieńcze zapalenie pochwy,moje sunia miala to przed 1 cieczka i juz nie pamietam ale chyba dostała antybiotyk

Posted

Do lekarza zawsze można. W każdym razie moja sunia (rasa mała) miała taką właśnie 1-szą cieczkę. Bardzo znamienne jest sikanie - często, nawet w domu (pies nauczony wcześniej czystości).

• 2 weeks later...
Posted

krew pojawia się zazwyczaj po kilku dniach od momentu rozpoczęcia rui,najpierw występuje obrzmienie sromu,następnie trwa krwawienie, które przechodzi od ciemnoczerwonego do jasnoczerwonego i po 8 dniach ustaje. Oznacza to , że suka osiągnęła szczytowy punkt cieczki , z pochwy wydziela się jedynie trochę białego śluzu wabiącego psy intensywnym zapachem niewyczuwalnym dla ludzi.Cieczka trwa 21 dni nie krócej ani nie dłużej ,między 9 ,a 13 dniem sa dni podne i wtedy trzeba najbardziej pilnować psa.....dziwi mnie ,że wet tego nie wytłumaczył i powiedział taką bzdurę ,że "cieczka bezkrwawna",nie ma takiej opcji ,może być znikoma ilość i pies na tyleczęsto się wylizuje ,że śladu nie zostawia.