Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Rinuś'][I][B]Co Wy się z Amberową obijacie z fotami? :mad:[/B][/I][/QUOTE]

W tygodniu brak czasu ;) We wtorek i czwartek byliśmy na treningu ale na 19 więc fotek robić się nie da :D W weekend podejrzewam, że pogoda będzie okropna więc nic i tak nie wyjdzie hahah
Czekam na słońce :)

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='understandme']U nas dzisiaj było słoneczko ;-)

Ale takie zdjęcia we mgle też mogą być :evil_lol:[/QUOTE]

U nas okropnie....zresztą i tak cały dzień na uczelni byłam ;) Śnieg pada ciągle....

[quote name='unikatowydiament']tulaski dla pięknisia ślemy:)[/QUOTE]

Dziękujemy! :) I wzajemnie ;)

Posted (edited)

Słońca nadal brak...Mam za to 2 fotki domowe z przed chwili :eviltong:

Niszczenie jaszczura:

[IMG]http://i1166.photobucket.com/albums/q614/MartynaiPiotr/1-4_zps2f803bda.jpg[/IMG]

[IMG]http://i1166.photobucket.com/albums/q614/MartynaiPiotr/2-4_zps9ab6a9f9.jpg[/IMG]

Edited by Tyna21
Posted

[quote name='Tyna21']Słońca nadal brak...Mam za to 2 fotki domowe z przed chwili :eviltong:

Niszczenie jaszczura:

[IMG]http://i1166.photobucket.com/albums/q614/MartynaiPiotr/1-4_zps2f803bda.jpg[/IMG]

[IMG]http://i1166.photobucket.com/albums/q614/MartynaiPiotr/2-4_zps9ab6a9f9.jpg[/IMG][/QUOTE]
u Nas jest podobnie,zabić wszystkie maskotki:evil_lol:

miłej niedzieli,całuski dla Królewicza:)

Posted

[quote name='unikatowydiament']u Nas jest podobnie,zabić wszystkie maskotki:evil_lol:

miłej niedzieli,całuski dla Królewicza:)[/QUOTE]

dziękujemy! :)

Posted

Moja pierwsza w życiu kartka :D haha

[img]http://i1166.photobucket.com/albums/q614/MartynaiPiotr/Facebook/Timeline%20Photos/46413_474592952586687_229700847_n.jpg?t=1356278088[/img]

życzymy Wam Wesołych Świąt i Szczęśliwego Nowego Roku! :)

Posted

[quote name='unikatowydiament']jak tam po świetach,na sylwestra gdzieś idziecie?

spokojnej soboty:)[/QUOTE]

Wszystko u nas dobrze po świętach ;) Sylwestra spędzamy z psem w domu :D

Posted

[quote name='Tyna21']Chciałam pochwalić się dzisiejszym występem Vatowskiego na Klubowej Wystawie Dobermanów w Nowym Dworze Mazowieckim:

[B][SIZE=3]13.10.2012. Nowy Dwór Mazowiecki, POLISH DOBERMANN CLUB SHOW, judge Hans van den Berg (NL)
[/SIZE][/B]

[B][SIZE=3]Dura Lex Polonia EFFENDI, champion class, ex.1, CAC[/SIZE][/B]

To był pierwszy raz Vato w klasie Championów ;) I jesteśmy z dziecka bardzo zadowoleni! Jutro dodam jakieś fotki, bo dzisiaj padamy.[/QUOTE]

Oh, tu pobił "mojego" Bosia ;).

Kurcze, ze też dopiero teraz tutaj trafiłam :). Bardzo fajny pies. Podoba mi sie kilka psiurów w PL a ten jest wśród nich. Nie wiedziałam, że pańciostwo jest na dogomanii ;). Suuperrrr.

Gadaj co ze szkolonkiem. Ja dłubię IPO1 i jestem "w temacie" aktualnie. Posłuszeństwo na IPO daje w kość.

Posted

[quote name='Karilka']Oh, tu pobił "mojego" Bosia ;).

Kurcze, ze też dopiero teraz tutaj trafiłam :). Bardzo fajny pies. Podoba mi sie kilka psiurów w PL a ten jest wśród nich. Nie wiedziałam, że pańciostwo jest na dogomanii ;). Suuperrrr.

Gadaj co ze szkolonkiem. Ja dłubię IPO1 i jestem "w temacie" aktualnie. Posłuszeństwo na IPO daje w kość.[/QUOTE]

Witam!!! :) Miło nam ;)
My też dłubiemy i dłubiemy IPO1. Czasami jest ciężko z czasem i kasą, ale staramy się i tak jak piszesz posłuszeństwo jest najtrudniejsze dla nas też! :D A najtrudniejsza jest inteligencja psa, a dokładniej pokierowanie nią tak jak chcemy! Czasami nas przerasta ;)

Posted (edited)

Taak.. Ja ślady męcze i aport. Bosiu jest hipernadpobudliwy i ciężko to ogarnąć. Takie zwykłe "dobry pies!" jest w stanie sprawić, ze pies wybucha z pobudzenia i koniec pracy. Hhehe. Jaja jak berety. Zwłaszcza, ze ostatnie..3 - 4 lata zajmowałam sie behawiorem i psami trudnymi, dzikimi... socjal i te sprawy. Warunkowanie na komendy to ..mozoolna dziedzina. No ale co zrobić :).

Sam rękaw i praca z pozorantem - luz. Posłuszeństwo dłubie - codziennie "cóś", jeżeli pogoda pozwala.

Jutro ślady zacznę od kwadratu, jeżeli pogoda pozwoli (oby). Chciałam go puścić na głęboką wode i układać ścieżke ale- ni cholery nie umie tego ryjka do ziemi przyłożyć i sie skupić.

Macie to samo? Jakby obrona składała się z samej obrony i takiego PT1 to dobki byłyby miszczami świata :), no nie? ;)

Edited by Karilka
Posted (edited)

[quote name='Karilka']Taak.. Ja ślady męcze i aport. Bosiu jest hipernadpobudliwy i ciężko to ogarnąć. Takie zwykłe "dobry pies!" jest w stanie sprawić, ze pies wybucha z pobudzenia i koniec pracy. Hhehe. Jaja jak berety. Zwłaszcza, ze ostatnie..3 - 4 lata zajmowałam sie behawiorem i psami trudnymi, dzikimi... socjal i te sprawy. Warunkowanie na komendy to ..mozoolna dziedzina. No ale co zrobić :).

Sam rękaw i praca z pozorantem - luz. Posłuszeństwo dłubie - codziennie "cóś", jeżeli pogoda pozwala.

Jutro ślady zacznę od kwadratu, jeżeli pogoda pozwoli (oby). Chciałam go puścić na głęboką wode i układać ścieżke ale- ni cholery nie umie tego ryjka do ziemi przyłożyć i sie skupić.

Macie to samo? Jakby obrona składała się z samej obrony i takiego PT1 to dobki byłyby miszczami świata :), no nie? ;)[/QUOTE]

Matko jakbym czytała o Vato z tymi pochwałami ;) Pochwalisz i jest koniec pracy, bo cieszy się i ekscytuje :D I tak samo cały czas nagrzany, pobudzony, ucieszony- tyle emocji naraz, że czasami też ich nie ogarnia biedaczek ;)
My tak samo z obrona wszystko ok, ślad też bardzo fajnie, bo Piotrek ostro wziął się za ślad. Jednak problem z samym posłuszeństwem i tą nadpobudliwością jego przy tym ;)
My też ślad zaczynaliśmy od kwadratu, później trójkąt, trójkąt z tunelem, aż przeszliśmy powoli do normalnego śladu, który był wydłużany :)
Wszystko da się zrobić, ale z takimi nadpobudliwcami mamy 2 razy więcej pracy haha
Co do śladu Vato potrafi zrobić ścieżkę 250 kroków z 2 załamaniami, ale nie oznacza jeszcze przedmiotów.
Zacznij od przegłodzenia Bosa przed śladem i ruszaj na kwadrat! :)

Edited by Tyna21