Tyna21 Posted December 7, 2012 Author Posted December 7, 2012 [quote name='Rinuś'][I][B]Co Wy się z Amberową obijacie z fotami? :mad:[/B][/I][/QUOTE] W tygodniu brak czasu ;) We wtorek i czwartek byliśmy na treningu ale na 19 więc fotek robić się nie da :D W weekend podejrzewam, że pogoda będzie okropna więc nic i tak nie wyjdzie hahah Czekam na słońce :) Quote
Tyna21 Posted December 8, 2012 Author Posted December 8, 2012 [quote name='Amber']Ja na wiosnę jakieś zrobię :lol:[/QUOTE] Ja jak słońce wyjdzie kiedyś :D Na razie śnieg i mgła.... Quote
Karro Posted December 8, 2012 Posted December 8, 2012 U nas dzisiaj było słoneczko ;) Ale takie zdjęcia we mgle też mogą być :evil_lol: Quote
Tyna21 Posted December 10, 2012 Author Posted December 10, 2012 [quote name='understandme']U nas dzisiaj było słoneczko ;-) Ale takie zdjęcia we mgle też mogą być :evil_lol:[/QUOTE] U nas okropnie....zresztą i tak cały dzień na uczelni byłam ;) Śnieg pada ciągle.... [quote name='unikatowydiament']tulaski dla pięknisia ślemy:)[/QUOTE] Dziękujemy! :) I wzajemnie ;) Quote
Tyna21 Posted December 15, 2012 Author Posted December 15, 2012 (edited) Słońca nadal brak...Mam za to 2 fotki domowe z przed chwili :eviltong: Niszczenie jaszczura: [IMG]http://i1166.photobucket.com/albums/q614/MartynaiPiotr/1-4_zps2f803bda.jpg[/IMG] [IMG]http://i1166.photobucket.com/albums/q614/MartynaiPiotr/2-4_zps9ab6a9f9.jpg[/IMG] Edited December 15, 2012 by Tyna21 Quote
Tyna21 Posted December 15, 2012 Author Posted December 15, 2012 [quote name='understandme']Vato ty zabójco :evil_lol:[/QUOTE] :diabloti: Quote
Tyna21 Posted December 16, 2012 Author Posted December 16, 2012 [quote name='phase']Nie ma litości. :evil_lol:[/QUOTE] dla pluszaków nie ma żadnej litości :D Quote
Oscar Patric Posted December 16, 2012 Posted December 16, 2012 [quote name='Tyna21']Słońca nadal brak...Mam za to 2 fotki domowe z przed chwili :eviltong: Niszczenie jaszczura: [IMG]http://i1166.photobucket.com/albums/q614/MartynaiPiotr/1-4_zps2f803bda.jpg[/IMG] [IMG]http://i1166.photobucket.com/albums/q614/MartynaiPiotr/2-4_zps9ab6a9f9.jpg[/IMG][/QUOTE] u Nas jest podobnie,zabić wszystkie maskotki:evil_lol: miłej niedzieli,całuski dla Królewicza:) Quote
Tyna21 Posted December 16, 2012 Author Posted December 16, 2012 [quote name='unikatowydiament']u Nas jest podobnie,zabić wszystkie maskotki:evil_lol: miłej niedzieli,całuski dla Królewicza:)[/QUOTE] dziękujemy! :) Quote
phase Posted December 23, 2012 Posted December 23, 2012 [IMG]http://www.komputerswiat.pl/media/2010/322/1510823/kartka-xmass03.jpg[/IMG] [SIZE=4][B]Phase z Żabką. ;)[/B][/SIZE] Quote
Tyna21 Posted December 23, 2012 Author Posted December 23, 2012 Moja pierwsza w życiu kartka :D haha [img]http://i1166.photobucket.com/albums/q614/MartynaiPiotr/Facebook/Timeline%20Photos/46413_474592952586687_229700847_n.jpg?t=1356278088[/img] życzymy Wam Wesołych Świąt i Szczęśliwego Nowego Roku! :) Quote
Oscar Patric Posted December 29, 2012 Posted December 29, 2012 jak tam po świetach,na sylwestra gdzieś idziecie? spokojnej soboty:) Quote
Tyna21 Posted December 29, 2012 Author Posted December 29, 2012 [quote name='unikatowydiament']jak tam po świetach,na sylwestra gdzieś idziecie? spokojnej soboty:)[/QUOTE] Wszystko u nas dobrze po świętach ;) Sylwestra spędzamy z psem w domu :D Quote
Karilka Posted December 30, 2012 Posted December 30, 2012 [quote name='Tyna21']Chciałam pochwalić się dzisiejszym występem Vatowskiego na Klubowej Wystawie Dobermanów w Nowym Dworze Mazowieckim: [B][SIZE=3]13.10.2012. Nowy Dwór Mazowiecki, POLISH DOBERMANN CLUB SHOW, judge Hans van den Berg (NL) [/SIZE][/B] [B][SIZE=3]Dura Lex Polonia EFFENDI, champion class, ex.1, CAC[/SIZE][/B] To był pierwszy raz Vato w klasie Championów ;) I jesteśmy z dziecka bardzo zadowoleni! Jutro dodam jakieś fotki, bo dzisiaj padamy.[/QUOTE] Oh, tu pobił "mojego" Bosia ;). Kurcze, ze też dopiero teraz tutaj trafiłam :). Bardzo fajny pies. Podoba mi sie kilka psiurów w PL a ten jest wśród nich. Nie wiedziałam, że pańciostwo jest na dogomanii ;). Suuperrrr. Gadaj co ze szkolonkiem. Ja dłubię IPO1 i jestem "w temacie" aktualnie. Posłuszeństwo na IPO daje w kość. Quote
Tyna21 Posted December 30, 2012 Author Posted December 30, 2012 [quote name='Karilka']Oh, tu pobił "mojego" Bosia ;). Kurcze, ze też dopiero teraz tutaj trafiłam :). Bardzo fajny pies. Podoba mi sie kilka psiurów w PL a ten jest wśród nich. Nie wiedziałam, że pańciostwo jest na dogomanii ;). Suuperrrr. Gadaj co ze szkolonkiem. Ja dłubię IPO1 i jestem "w temacie" aktualnie. Posłuszeństwo na IPO daje w kość.[/QUOTE] Witam!!! :) Miło nam ;) My też dłubiemy i dłubiemy IPO1. Czasami jest ciężko z czasem i kasą, ale staramy się i tak jak piszesz posłuszeństwo jest najtrudniejsze dla nas też! :D A najtrudniejsza jest inteligencja psa, a dokładniej pokierowanie nią tak jak chcemy! Czasami nas przerasta ;) Quote
Karilka Posted December 31, 2012 Posted December 31, 2012 (edited) Taak.. Ja ślady męcze i aport. Bosiu jest hipernadpobudliwy i ciężko to ogarnąć. Takie zwykłe "dobry pies!" jest w stanie sprawić, ze pies wybucha z pobudzenia i koniec pracy. Hhehe. Jaja jak berety. Zwłaszcza, ze ostatnie..3 - 4 lata zajmowałam sie behawiorem i psami trudnymi, dzikimi... socjal i te sprawy. Warunkowanie na komendy to ..mozoolna dziedzina. No ale co zrobić :). Sam rękaw i praca z pozorantem - luz. Posłuszeństwo dłubie - codziennie "cóś", jeżeli pogoda pozwala. Jutro ślady zacznę od kwadratu, jeżeli pogoda pozwoli (oby). Chciałam go puścić na głęboką wode i układać ścieżke ale- ni cholery nie umie tego ryjka do ziemi przyłożyć i sie skupić. Macie to samo? Jakby obrona składała się z samej obrony i takiego PT1 to dobki byłyby miszczami świata :), no nie? ;) Edited December 31, 2012 by Karilka Quote
Tyna21 Posted December 31, 2012 Author Posted December 31, 2012 (edited) [quote name='Karilka']Taak.. Ja ślady męcze i aport. Bosiu jest hipernadpobudliwy i ciężko to ogarnąć. Takie zwykłe "dobry pies!" jest w stanie sprawić, ze pies wybucha z pobudzenia i koniec pracy. Hhehe. Jaja jak berety. Zwłaszcza, ze ostatnie..3 - 4 lata zajmowałam sie behawiorem i psami trudnymi, dzikimi... socjal i te sprawy. Warunkowanie na komendy to ..mozoolna dziedzina. No ale co zrobić :). Sam rękaw i praca z pozorantem - luz. Posłuszeństwo dłubie - codziennie "cóś", jeżeli pogoda pozwala. Jutro ślady zacznę od kwadratu, jeżeli pogoda pozwoli (oby). Chciałam go puścić na głęboką wode i układać ścieżke ale- ni cholery nie umie tego ryjka do ziemi przyłożyć i sie skupić. Macie to samo? Jakby obrona składała się z samej obrony i takiego PT1 to dobki byłyby miszczami świata :), no nie? ;)[/QUOTE] Matko jakbym czytała o Vato z tymi pochwałami ;) Pochwalisz i jest koniec pracy, bo cieszy się i ekscytuje :D I tak samo cały czas nagrzany, pobudzony, ucieszony- tyle emocji naraz, że czasami też ich nie ogarnia biedaczek ;) My tak samo z obrona wszystko ok, ślad też bardzo fajnie, bo Piotrek ostro wziął się za ślad. Jednak problem z samym posłuszeństwem i tą nadpobudliwością jego przy tym ;) My też ślad zaczynaliśmy od kwadratu, później trójkąt, trójkąt z tunelem, aż przeszliśmy powoli do normalnego śladu, który był wydłużany :) Wszystko da się zrobić, ale z takimi nadpobudliwcami mamy 2 razy więcej pracy haha Co do śladu Vato potrafi zrobić ścieżkę 250 kroków z 2 załamaniami, ale nie oznacza jeszcze przedmiotów. Zacznij od przegłodzenia Bosa przed śladem i ruszaj na kwadrat! :) Edited December 31, 2012 by Tyna21 Quote
phase Posted December 31, 2012 Posted December 31, 2012 [IMG]http://www.ekartki.wolsztyn24.pl/kartki/19/1992.jpg[/IMG] :) Quote
Recommended Posts